Inlägg

Inlägg som Eawo har skrivit i forumet
Av Eawo

Hej har nu använt denna grymt skööna mobilen lite över 1 vecka och är på jakt efter In-ear lurar och eventuellt små högtalare. Viktigast är in-ear lurarna har ni några och rekommendera hade tänkt betala runt 200-300kr. Behövs mer för att få några me klös i kan ja tänka mig de.

Undrar också om man köper små högtalare till drivs de då på batteri eller ens egna mobil?

Har också beställt en trådlös FM sändare att ha i bilen kanske värt att nämna då fråga 2 kan gå och lösa på annat sätt.

Av Eawo

Högsta uppmätta för typ 2 dagar sen va 28.4 någon stans. Men imo underklocka inte damma ur burken. Eller skippa gäjma grabba en handduk å spring å bad ja menar 30+ är inte illa för att vara Sverige om de nu ligger någon sanning i detta xD

Av Eawo

Har nu satt upp min gammla lapptop "glapptop" med en P III 800Mhz 254Ram. Funkar kanoners. Men skulle gärna vilat hosta Ventrilo server på denna. Läste på deras hemsidas forum att någon lyckats med att göra en special version av ventrilo server. Men länken där man kan ladda ner finns inte tillgänglig längre : /. Någon som fått tag på servern?`.

Undrar också va datorn kan tänkas dra i Watt. Går de läsa av på något sätt?

Av Eawo
Skrivet av Jalle64:

Du skall inte boota från en skiva, du skall bara in i bios och komma åt EZ-Flash därifrån, sedan kan du flasha!

så gör man för att uppdatera bios går tyvärr inte om man ska installera en gammal version av bios

Av Eawo
Skrivet av Woodlauncher:

Ändrade du im4a79tdlx.ROM till namnet på din ROM-fil?

ja de gjorde ja testa också ändra till 2107.rom och flera olika versioner men inget har funkar för mig iallfall dock bootar ja från en dvd skiva om de spelar roll

Av Eawo

Jag har testat men står bara "couldnt open the ROM file" eller nått liknande : / vet inte vilken bios ver han använde men jag har iallfall rätt flashprogram.

Av Eawo

Jag gjorde också misstaget att uppdatera till 3107 och min proccessor låser sig på multiply 4x. Så varje gång jag startar datorn måste ja gå in i Amd overdrive och ställa upp den till min normala clock.

Av Eawo

har testat OCCT men den höjs inte där eller i spel alltså den har låst sig till 4 multiply :S. Dock går de ändra när man startar amd overdrive. Men när jag startar om datorn igen är de samma igen. jag kör win 7 64 bitars

Av Eawo

965 c3 probs

Hej

Har idag fått problem med min 965 phenom II efter att jag gjort en bios uppdatering. Har moderkortet M4A79T-deluxe. uppdaterade till senaste 3107 ver. I hopp om att kanske få Cool and Quite att funka. starta upp gick in i cpu-z. Tänkte Yes den clocka ner till 4x multiply.

Men nu är de så va jag en gör så ändrar den inte från 4x multiply. Och ja vet inte hur jag byter tillbaka till gammal bios ver eftersom de inte går å göra i Easy flash 2. Vet dock inte om de kmr hjälpa kanske något flippa ur efter som CoQ alldrig funkat innan.

Ända sättet att höja multiply är genom AMD overdrive. När jag är i windows. Dock visar den i bios att jag har 17 mutliply. och visar 3400mhz.

Hade en clock på 16x240=3840mhz innan och vcore på 1.4 när ja testa sätta på Cool and quite.
kan de ha buggat up allt?

Helst av allt vill ja kunna köra 16x240=3840mhz clocken med Cool anb quite igång men verkar inte funka för mig.

Av Eawo

asså öka mutliplyern funkar ju om man inte ska hitta max clock. Jag har riktigt svårt att få min 965 c3 stabil över 18.5 multiply kvittar vilken volt. Men kan köra min stabil i 3.940 något dock väldigt hög Vcore då. Så kör den i 16*240= 3.840Mhz med 1.425vcore. inte stresstestat mer en någon timma men kört denna clock i drygt 2månader utan någon crash

Av Eawo

de brukar stå i manualen hur de ska placeras för att det ska funka bäst. Men till phenom II ska du iallfall ha 2stickor eller 4 stickor för att få ut mest.

Av Eawo

CPU: X4 965
CPU Kylning: H50 orginal-fläkt utblås
Chassi: antec 300
Stepping: C3
CPU Klock: 3.9Ghz
CPU Ratio: 17
Bus Speed: 230
Vcore: 1.487v
Stabilitetstest: OCCT 2-3 timmar och mycket spelande
Temperatur program: Core temp samt everest
Temperatur idle: 35c
Temperatur load: 57c MAX
Rum temp: 24c
HT 2300
nb 2300

Har försökt lite men va jag en gör är de svårt att hitta en 100% stabil clock på 4ghz
cpu model: 0942FPMW

bra tråd har inte testat så mkt över 1.5vcore en så 4ghz kanske går experimenterar. Är helt noob på HT och NB men man måste clocka de me för att få höga clocks stable? eller hur är de?

Av Eawo

jag tror inte de fanns någon backplate från början utan man va tvungen köpa de separat från corsairs hemsida eller nått i den stilen

Av Eawo

tack anders ska testa. Men PWM fläktar går och ansluta till dc kontakterna va? eller alltså 4pin går sätta i 3pin right?

Av Eawo

koppla om alla fläcktar lite nu och fick ut dessa RPM istället

Fan1: 1638 rpm antagligen corsair fläkten
Fan2: 1668 rpm detta är min gamla gamla 120mm ja fick av en polare låter som fan
Fan3: 1390 rpm antagligen pumpen.

Ser lite bättre ut

Problemet är de att jag kör Fan2 som insug på halva speeden av normalt. innan har ja bara kunnat ändra i bios chassifan silent då den har den gått på halva hastigheten.
Men nu när jag har pumpen på en annan chassifan så påverkas den när jag drar ner Fan2 till 45%

då går pumpen ner till ca 1000 rpm. och ja kan verkligen inte ha Fan2 i 100% låter som en hårfön.

Av Eawo

Installera just min H50 och satte pumpen i chassi fan eller nått står de och fläkten i cpu fan. och Pumpen visar att den går i 1600rpm i speed fan vilket jag tycker verkar lustigt. Eller är de bara så att de kan vara CPU fan jag ser i programet?
Jag ser bara 2 fans i speedfan skulle vilja se den sista också har 3 st kopplade på moderkortet och då är 1 av dom i cpu fan. Har ett M4A79T-deluxe

Av Eawo

Ska snart montera min nya H50 original kylaren sitter på atm men ja undrar om de går bra att rengöra med spolarvätska såg att TS skrev de. Den innehåller Etanol och propanol. funkar de att använda det? Hade också Biltemas spolarvätska men stog inte va den innehöll.

Av Eawo

Intressant mitt cool'n'quiet går inte få igång ; / men vilken Vcore/multiply går den ner som lägst i cool'n'quiet?

Av Eawo

Om ja inte miss minner mig så går också athon:en att låsa upp till en phenom II alltså du låser upp catchen alltså L3 catchen eller va de heter. Men den har ju inte upplåst multiply och så ligger den ju kvar i 2.8Ghz. Dock är de inte säkert de funkar.
tips 2 lyssna inte på mig ja kan yra

Av Eawo

Har kört mitt 5850 i 850/1200 sen ja fick de på stock volt och har haft en fin och stadig tempratur på 72-74 grader när ja stress testat. Men nu har ja bara lirat BF bad company 2 ett tag och inte gjort så mkt bench och tempratur mätningar och så men helt plötsligt har ja fått blå skärm efter någon timmes lir.

Har märk att tempen går upp mot 90C och tror ja har lite för mkt damm i kortet så ja undrar och har för mig ja så någon posta en bild någon stans vilka skruvar man ska ha den för att få bort plasten. Jag tog nyligen ut kortet och titta för ja tänkte skruva den skiten men vill inte chansa för vet inte om kylflensarna släpper om ja skruvar bort fel. Och vill inte applicera ny kylpasta under dom efter som ja inte har någon.

jag har försökt blåst bort dammet men de är svårt utan att montera ner den och har ingen tryckluft hemma just nu.

om ja skruvar upp skalet är de lugnt och bara blåsa som en idiot me tryckluften eller bör man va väldigt försiktig? för de blir ju endå rätt bra tryck.

eller kan de vara något annat som gör att min överklock inte är stabil längre. Har testat ställa ner till stock men tempen blir nästan den samma.