Inlägg

Inlägg som PC-Konsulten har skrivit i forumet
Av PC-Konsulten

Hej,

Gigabyte har från och till funnits i Sverige men har de senaste åren saknat återförsäljare.

Nexco som driver bl.a. mysn.se (f.d. PC-Konsulten) har nyligen förvärvat distributionen av dessa datorer. Datorerna kommer under denna generation dyka upp hos svenska ÅF, troligen men ej bestämt Webhallen, Inet, CDON och NetOnNet. Då datorerna inte fysiskt finns i Sverige bör du dock räkna med ca. en månad innan du har datorn i handen.

P34G V2 kommer dyka upp i enbart en variant:

P34G v2/14 1920x1080 AHVA/Intel Core i7-4700HQ 2.4-3.4GHz/GTX 860M GDDR5 4GB
DDR3L 8GBx1/mSSD 128GB + HDD 1TB 5400rpm/Win8.1/2Y Warranty"

Rekommenderat pris:13 990 kr eller 13 490 kr - ej klart.

Av PC-Konsulten
Skrivet av Yoshman:

Värsta exemplet är nog ändå 750M, finns två varianter med ganska stor skillnad i prestanda då den ena använder DDR3 och den andra har mer än dubbelt så hög bandbredd via GDDR5.

860M imponerar faktiskt, samma TDP som 750M men runt 60% högre prestanda än GDDR5 varianten.

Utan att säga för mycket kan jag intyga att vi inför nästa generation är på nivåer som får gamla tiders "same name, different shit" & "different name, same shit" att likna lekis. Detta gäller båda lagen så det gäller att läsa på inför sitt köp.

Av PC-Konsulten

Alla tillverkare brukar ha något gamla drivrutiner.

Installera dessa: https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&Dwnld...

Nu fungerar det troligen men när du ändå är på gång installera http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/71706/en-us

Fungerar det fortfarande inte ta kontakt med deras support utifall det är hårdvarufel.

Av PC-Konsulten

Julkampanj

Stor julkampanj med specialpriser drar igång inatt och varar till den 16:e december. Besök vår hemsida och hitta datorn som passar dig.

Av PC-Konsulten

PC-Konsulten ----> mySN.se - Windows 8.1 - kampanj

Nexco AB som drivit PC-Konsulten har inlett ett samarbete med tyska mySN. Med detta hoppas vi kunna erbjuda bättre support, bättre utbud och bättre priser.

För att officiellt inviga samarbetet kör vi just nu en kampanj där Windows 8.1 fås kostnadsfritt till alla datorer (med stöd för Windows 8.1). Skynda dock då kampanjen går ut under tisdagen.

/mySN

Av PC-Konsulten
Skrivet av jorgen69:

Köpte en Clevo W650SR av er.

Hej!
Tackar för en perfekt monterad cpu med kylpastan som gör att den toppar max 67c under stress test.
Märkte att cpun är olåst med programmet intel xtu som kan överklockas till X41 med turbon,är det modifierat BIOS?
win 7 fungerar mindre bra då det saknas 2 drivrutiner men win 8.1 funkar perfekt.

Tyvärr så saknades stickern till cpun (klisterlappen) och det är endast 2 antenner monterade på N6300 kortet som har 3 uttag.är det möjligt att köpa till 1 extra antenn och montera?

Jag är 100% nöjd mer er som leverantör och kommer att köpa av er i framtiden och rekommenderar er till alla jag känner.

Hej!

Här har vi glömt att kika in på ett tag.

Dessvärre har det kommit till min kännedom att din maskin enbart har stöd för två antenner. Om du vill kan vi skicka dig ett annat kort mot mellanskillnaden. Hör isf. av dig till vår support.

/mySN support

Av PC-Konsulten
Skrivet av Rackafella:

Hej, jag är väldigt nära nu att köpa en P303.
Har lite frågor till er bara

Jag såg på Prema Bio Mods hemsida att Mysn.se står under "Friends". Betyder det att ni säljer datorerna med hans senaste bios redan installerat, och stödjer ni officiellt hans bios-varianter?

Vilka minneshastigheter funkar på moderkortet? dvs över 1600MHz

och går det få ett billigare pris genom att helt välja bort leverans med RAM?

Planerar ni att framöver börja sälja "spare parts" som tex endast CPU, batteri eller skärm?

MVH R

Hej!

Vi levererar standardbios i normalfall men kan för ett pristillägg lägga på Premas BIOS. Pristillägget härrör från den extra fraktkostnad som uppstår. Vad gäller officiellt stöd så är man som användare själv ansvarig då Premas BIOS låser upp inställningar som kan förstöra datorn om man inte vet vad man gör.

För W230ST fungerar även 1866 MHz Corsair Ballistix oavsett BIOS-version. Vi levererar enbart med RAM. Ibland - kan vi skräddarsy delar som ej finns på hemsidan men man måste då kontakta vår support för individuellt utlåtande.

Vi kommer lägga upp spareparts inom sinom tid, vilket tyvärr är tidigast till jul.

Med vänlig hälsning,
mySN

Av PC-Konsulten
Skrivet av SwedenVirre:

hur jag kom hit? det var längesedan jag hittade SweClockers, så jag kommer ärligtalat inte ihåg...

och om du menar laptopen så var det 15" student laptopen!

finns på sidan!

Jag menar givetvis hur du kom till sidan där du fick felet.

Av PC-Konsulten
Skrivet av Mr Najsman:

Ni kanske känner till Schenker Notebooks som säljer Clevos (och MSI?) på www.mysn.de. För ett tag sedan expanderade de och startade www.mysn.eu. Eventuellt tog de över Kobalt Computer i England som gått i konkurs.
Nu säljer alltså inte PC-Konsulten bärbara längre, sidan skickar en vidare till mysn.se. Vi kan nu köpa "svenska" XMG.

Ska bli intressant att se vad det blir av detta, utbudet ser något större ut. Någon representant här kanske?

Yep :).

Det stämmer att PC-Konsulten som butik inte längre existerar men företaget Nexco AB har fortfarande en svensk verksamhet och lokal serviceverkstad som numera fokuserar på storkunder. I samarbete med Schenker Notebooks hoppas vi på att kunna erbjuda konsumenter och mindre företag ett starkt alternativ och även om dessa verksamheter är konkurrenter har vi stordriftsfördelar av att kunna kombinera overhead som annars inte vore möjligt.

Skrivet av Sicken:

Riktigt intressant! Bra priser överlag och grymt med alla konfigurationsmöjligheter. 35 euro frakt till Sverige. Dock 5% kortavgift. Ska nog kika närmare när jag kommer hem ikväll.

Vi har nu rättat till en del nybörjarfel och övervakar dagligen marknadsläget för att hitta en bra prissättning. Kortbetalningsmöjligheten är borttagen tillsvidare då alternativet helt enkelt inte var hållbart med nuvarande villkor.

Skrivet av KTL:

Så i princip är det samma gäng som tidigare men under nytt märke som en svensk/europeisk filial? Intressant hur som helst.

Det stämmer. Förhoppningen är att vi med hjälp av Schenker Notebooks kan erbjuda en bättre service än tidigare.

Skrivet av SwedenVirre:

Tjena!

Gick in på hemsidan och konfigurerade en dator för studenter(iom att min är rätt kass så kan det ju va kul att kolla)

http://img20.imageshack.us/img20/3993/3ltg.jpg

1200kr~ bara för bas config(sen tillkommer ju frakt)

och dom där 5%!

Vad är det som inte stämmer här då? jag menar priset är ju åt helsikke!

Hur kom du hit? Kan du länka? Jag har inte lyckats återskapa felet.

Av PC-Konsulten

Hej grabbar!

Jag ser att ni har haft problem med era Clevodatorer. Jag ska försöka svara på era frågor så gott jag kan.

Vad gäller drivrutiner så ska ni göra följande:

1. Ladda ner de senaste beta-drivrutinerna. Just nu är det dessa. http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst13-10WI...
2. Avinstallera era nuvarande med Catalyst installationshanterare.
3. Installera beta-drivrutinen.

Drivrutinerna som ligger på tillverkarnas hemsidor är referensdrivrutiner och av "ursprunglig" version från när datormodellen först lanserades. Det är sällan lönt att använda dem. Detta förfarande är standard hos de flesta tillverkare och beror på att tillverkaren måste ha åtminstone en drivrutin som är 100% stabil. Detta kräver en enorm testprocedur som är omöjlig att genomföra för varje enskild drivrutinsuppdatering. Istället bör ni vända er till er återförsäljare för de senaste drivrutinerna. I detta fall läser jag att Webhallen har varit behjälpliga.

Om vi går vidare till värmeproblemen folk har så beror det enbart på att det har samlats damm i fläktar och kylflänsar. Detta är dessvärre ett ofrånkomligt problem i gamingdatorer som behöver skyffla stora mängder luft relativt andra sorters datorer. Detta är orsaken till att vissa över tid upplever högre temperaturer. Det är väldigt individuellt hur snabbt dammet samlas. Vissa kan "fylla" sin datorer på 6 månader medan snittet är ca. 1,5 år. Det har alltså inget att göra med att komponenterna håller på att gå sönder.

Höga temperaturer kan dock skada komponenterna och vid 95 grader är risken hög att repetitivt användande under sådana temperaturer orsakar permanenta skador på framförallt grafikkort. Datorn brukar stänga av sig, få låg prestanda eller andra icke-normala symptom när temperaturerna börjar bli för höga. Det är därför extremt viktigt att ni INTE använder datorn utan att först ha kontaktat er återförsäljare för serviceåtgärd. Man kan likna det med att er bil skulle börja låta onormalt och spruta ut rök. Förhoppningsvis kör man inte vidare med bilen då eftersom det troligen kan orsaka stora skador på motorn. När en sådan värmeskadat har inträffat spelar det inte längre någon roll vilka drivrutiner, voltmoddar eller temperaturer man har. Kortet måste bytas ut. Man kan argumentera för att konsumenter som inte skickar in sin dator på service vid onormalt beteende har begått användarfel och därmed förbrukat sin garanti. Jag vet dock att Webhallens policy, då det är återförsäljaren i detta fall, är att acceptera ärenden under garanti även om det beror på ett handhavande fel. I Nordtigers individuella fall låter det dessvärre som om grafikkortet är sönder och måste bytas ut. Det avgör dock Webhallens tekniker bäst när de har datorn på plats.

Vad kan ni då göra för att undvika värmeproblem? Ni kan välja att städa ut dammet själv. Clevodatorer är byggda för hög användarvänlighet. En enkel städning görs således genom att skruva bort locket på baksidan (efter att alla strömkällor kopplats ur) och därefter ta bort det damm ni ser. Har man tillräcklig kunskap att applicera kylpasta bör man även ta loss kylflänsarna då det är svårt att komma åt dammet i dessa utan att ta loss fläkten. För att göra detta behöver man även ett ESD-armband. Givetvis ska även de utan datorkunskap eller vilja att pyssla runt i sin dator ha möjlighet till låga temperaturer över tid. Därför kan man hos, till min kännedom, alla svenska återförsäljare skicka in datorn för en fri städning.

Sist vill jag även kommentera lite kort om varför man inte alltid får svar om man kontaktar Clevo direkt. Clevo vänder sig till skillnad från Asus och MSI inte direkt till konsumenter utan är en tillverkare. Clevos datorer (som ni ser) görs på OEM-basis vilket betyder att en annan part i leverantörskedjan står för varumärket och därmed är ansvarig för support. Man kan aldrig se en Clevodator under varumärket Clevo. Clevo bör istället ses som en av de ODMer som tillverkar datorer åt andra varumärken som HP, Acer, Lenovo, Dell, Asus etc. Skulle ni försöka kontakta en ODM, ex. Quanta eller Compal, direkt så kommer ni aldrig att få svar. Ur den synpunkten är Clevo väldigt öppna då de för det mesta vidarebefordrar konsumentmail till någon av de lokala importörerna som får gå vidare med ärendet.

Har ni fler frågor går det bra att ställa dem i tråden så kikar jag in lite senare.

Av PC-Konsulten

Hej!

Vi har inte längre någon rabatt för Sweclockers men tar tacksamt emot förslag på prisjusteringar.

Med vänlig hälsning,
PCK

Av PC-Konsulten

Grafikkort

PC-Konsulten har lanserat grafikkort till stationära datorer av märket AFOX. Korten är referenskort vilket betyder att de är tillverkade av NVIDIA själva.

Av PC-Konsulten

Hej,

Vi har också haft några kunder som hört av sig om problem med WoW och 7970M men det är numera löst genom att använda: http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst13-6WIN...

Och så får man givetvis inte glömma att ändra till hög prestanda i CCC.

Med vänlig hälsning,
PC-Konsulten

Av PC-Konsulten

4930MX kan vi göra specialbeställning på men P375SM finns det inga planer på att ta in. Vi kör på P370SM.

/PCK

Av PC-Konsulten

Hej,

Du kan sätta in dem själv relativt enkelt. Drulleförsäkring ingår förstås inte.

Med vänlig hälsning,
PCK

Av PC-Konsulten

Hej,

Vi kommer lägga upp alla Haswell-modeller inom kort men måste pga. begränsad produktionskapacitet skjuta upp vår lansering även om datorerna fysiskt är hos oss.

Med vänlig hälsning,
PCK

Av PC-Konsulten

3. Använd AMD Beta 13.3. Annars vet jag att 13.1 beta 11 fungerar utmärkt.

"Each time I want to install a new AMD driver, I just do as below:

1/ Uninstall completely the current driver, by using the AMD Catalyst Install Manager in the Add/Remove Programs. Choose the last option and it will do all the work for you. Reboot.
2/ Uninstall Intel driver. Reboot.
3/ Reinstall Intel driver. Reboot.
4/ Install new AMD driver. Reboot.

Above is what I have done since the WHQL 13.1 driver came out, and I have never had any problem with the AMD driver so far. Hope it help "

Av PC-Konsulten

Vi brukar inte posta utan att ha blivit direkt tilltalade men känner att vi kan hjälpa i detta fall:)

Först och främst behöver du installera drivrutiner. Dessa är olika för Windows 7 och Windows 8 vilket är anledningen till att du får upp felmeddelanden. Troligen har du en Windows 7-skiva men använder Windows 8.

Drivrutinerna finner du här: http://www.clevo.com.tw/en/e-services/Download.asp
Välj P150EM.

Installera först chipset och därefter Intel-grafik följt av AMD-grafik (Beta 13.3 funkar bra). Ordningen på resten spelar ingen roll.

För att komma in i BIOS trycker du F2 vid uppstart. I vissa UEFI-konfigurationer hoppar datorn över det steget.

AMD Enduro är inget du manuellt sätter på/stänger av. Däremot måste du ställa in "hög prestanda" i globala inställningar alternativt ändra per program. Detta görs i Catalyst Control Center.

Av PC-Konsulten

Supportproblem

Vi har delvis fått igång supporten och alla som väntar på svar borde få det inom några timmar. Har ni inte fått svar kan ni använda er utav tråden tills problemet är löst.

Av PC-Konsulten

Supportproblem

Hej,

Pga. serverproblem ligger vår support nere och har gjort det sporadiskt de senaste dagarna.

Vi ber om ursäkt för det inträffade och räknar kunna svara på mail från och med imorgon, onsdag 12:e dec.

Innan nyår kommer endast 7970M vara tillgängligt.

Mvh,
PC-Konsulten