Inlägg

Inlägg som Fonza har skrivit i forumet
Av Fonza

Hårddiskljud?

Hejsan.

På sistone har min dator börjat låta extremt mycket under uppstart samt 5 minuter därefter. Efter denna tiden blir den lika tyst som den alltid varit (och förblir så tills den stängs av och startas om på nytt). Min personliga gissning är att ljudet, som låter lite tickande, kommer från hårddisken (ganska högt ljud). Är det en trolig gissning? Kan det vara någon annan del som spökar?

Tankade hem ett (glömt namnet nu) som mätte HDD's hälsa, där de sa att den var okej. Fick även ut informationen att den nuvarande HDD:n har körts 250000 timmar. Där ligger inget på hårddisken som jag har något intresse av att spara (gamingdator), så jag vill främst bara ha reda på vad felet är. Sen får vi ju se hur länge den håller. Kan man köra tills det brakar så att säga, utan att någon annan del kommer ta stryk?

//Fonza

Av Fonza

Jag tackar för alla tips angående datorns värde!

Av Fonza

FPS samt datorns värde

Hej där.

Jag sitter här med en stationär dator som jag undrar vad värdet kan ligga på. Följande specifikationer besitter den:

ATI Radeon HD4850 1 GB
Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHZ
4 GB RAM
Cirka 240 GB HDD

Vet inte om det är något mer relevant jag bör nämna? Resten vill jag anse vara rätt "standard", såsom chassi, moderkort osv.

När ni säger en summa som den är värd, ha i åtanke att jag skall köpa den av en nära vän. Alltså kompispris, och inte via blocket eller dylikt. Vi vill endast ha reda på riktlinjerna på dess värde, då vi inte har en aning alls. Tänk också på att det endast är datorn, och ingen skärm eller tangentbord eller liknande som skall med i beräkningen.

Sedan undrar jag också vilket det lättaste sättet att mäta av hur många FPS man ligger på i BF3? Bör denna burken klara av detta spel? (Sitter och spelar det, men anser att det inte alltid flyter på som det skall, så hade velat kolla.) Och om den bör klara det utan problem, kanske en ren ominstallation vore på sin plats då det var åtminstone 1 år sedan sist och mycket skräp ligger på den.

Tack för all hjälp i förhand!

//Fonza

Av Fonza

På pricken det programmet som jag sökte, tack.

Av Fonza

Väckla ihop Macbook Pro - ändå igång

Hej!

Söker ett program så att jag kan väckla ihop min Macbook Pro utan att den går i viloläge. Vill att man ska kunna trycka på en knapp, så när man sedan väcklar ner datorn så går den inte i viloläge utan endast att skärmen slocknar. Om jag däremot inte trycker in knappen, skall den göra som den alltid gjort - gå i viloläge.

Vet att det finns ett program för detta ändamål, men kommer icke ihåg namnet.

//Fonza

Av Fonza
Skrivet av iller:

No, you cannot install any games on external drives.
Mouse and keyboard works in game OS as it's called. Though I do not find it to be very effective.
The only useful thing with the keyboard is sending messages.
Another note is that I never surf the web via my PS3. The browser is a joke.

Thank you! Will order a PS3 tomorrow. Do you have any favorite game(s)?

Av Fonza

Thank you for the answer.

I've got some following-up questions, maybe you're able to answer them too?

* Am I able to store games on an external HDD? (If it's formated to FAT32 of course)
* Does mouse and keyboard work if I'm in Sony's OS (or what I shall call it). I mean, if I am browsing on the internet, can I use the mouse and the keyboard?

Darn, I really thought and hopped to install linux. But I can live without it.

Once again, thank you!

Av Fonza

Hello there!

I've got a few questions regarding Playstation 3. The following questions are (Know that I can find a lot of info at Google, but I want your confirmation regarding some.)

* Can you connect a external HDD with movies and such, and watch for example?
* It's no problem to connect a mouse and keyboard, and play all (FPS games especially) with it? Do you have any recommendations which products is good?
* Is it possible to install Windows and play windows games on it?
* Linux is working all right on PS3, right?
* Any games you highly recommend?

Have thought about buying a Playstation 3 250 GB Slim.

Thanks for all the help!

Av Fonza

Det ska faktiskt bli riktigt spännande att se vad som kommer att ske. Känns som att hårdvaran i iPhonen inte kan bli bättre, och därmed så kan endast mjukvaran uppdateras - med andra ord kan allt kommas hända. Tror själv att något unikt kommer att dyka upp, samt förstås det tjatande multitasking. Något större tror jag dock inte.

Tyvärr så kommer det nog ta någon månad innan uppdateringen släpps. Och vem vet, man kanske kommer att ta betalt för att uppdatera sin telefon nu? (så som man måste göra efter ett tag med iPad.)

Men som sagt, ska bli intressant, därav blir det lite apple-vaka.

Av Fonza

Absolut, men kan vara värt det. Men vet någon om man kan köra vilket spel som helst eller man måste ta någon av CIDER's releaser?

Av Fonza

Cider - Transgaming (Spela Windows-spel på mac!)

Hej där!

Kanske har varit uppe förr, men för er som har missat att man faktiskt kan spela Windows spel på MACs. Det kanske inte är så relevant då MAC-ägare i regel inte spelar, men det intresserar mig till viss del. Äntligen kan man få in de där gamla klassiska spelen! (vet att sättet är någorlunda gammalt)

http://www.transgaming.com/business/cider/

Antar att det är förbjudet att prata fildelning här, så får omformulera mig lite. Är det så simpelt att jag endast kan "köpa" ett spel, och följa diverse guider hur man får spel att fungera med hjälp av Cider? (Finns ett ton av dessa på ex. Youtube) Eller är det endast spel som Cider själva har "gjort om" som fungerar?
( Länk: http://www.youtube.com/watch?v=WqMJGUP8uSU )

Är inte så väl insatt i hur det hela fungerar, och orkar inte ge mig på något förgäves heller. Men vore kul att kunna köra något NHL-spel på MAC-burken utan att köra Windows parallellt.

Någon mer som använder sig av detta? Eller har lite information angående det.

Av Fonza

Ska bli mycket intressant det här. Känns inte som om de har så mycket mer att uppdatera om man kollar på hur deras datorer ser ut i dagsläget. Men man vet aldrig med Apple, de har chockat förr.

Av Fonza

TV i MacBook Pro - många kanaler på svenska?

Finns möjligheten att få TV-kanaler direkt i datorn? Vet om att t.ex SVT Play finns men söker inte efter det nu. Finns ju TV-kort, där man kan se 1, 4 med mera. Men funkar dessa i Mac? Eller det finns någon annan smartare lösning?

Helst skulle jag vela se att MTV (Discovery so on) finns, men det kanske är en omöjlighet? med svensk text.

Upp med förslag och hur jag ska gå till väga. Vill inte betala allt för mycket men är beredd att ge en liten summa.

Har både Viasat samt Canal Digital här hemma om det hjälper att veta, om man kan gå genom det på något vis?

Är då till MacBook Pro som jag vill ha om det har någon betydelse.

Vet att det finns EyeTV, kan det vara något? Vilka kanaler finns till det?

Tacksam för svar!

Mvh Fonza.