Inlägg

Inlägg som inkräktare har skrivit i forumet
Av inkräktare

Okej - Nu är det så här; jag har både ett Asus 7970 DCII och ett Gigabit 680 på posten. Vilket borde jag skicka tillbaka? Priset är samma på båda.. Jag tänker på framtida uppgraderingar - Förmodligen kommer jag köpa ett till kort när prestandan börjar dala . Jag funderar på hur de båda korten kommer skala i framtiden - Kommer 7970ns performance-kurva avta snabbare än 680n? Många säger att 680n kommer bli ett midrange-kort, men hellre ett midrange ur en ny serie än ett toppkort ur en äldre?

Jag var hundra på att jag skulle ha 680n först men nu börjar jag tveka.. Känns ändå som att det lutar mot Nvidia..

Av inkräktare
Skrivet av Sonoka:

Om du vill lägga närmare 1500 spänn så kan jag rekommendera QPAD MK-85, riktigt fint mekaniskt tangentbord.. bästa köpet hittills i år! :>

Det är på den nivån man ska ligga.. Shit, blir ju en dyr affär det här ^^ Får nog vänta med super-keyboards ett tag till. Men tack för rådet - Ska kommas ihåg

Av inkräktare

Jag ser att folk tipsar om intels ssd, vad har den för fördelar över t.ex Corsair Force GT ?

Av inkräktare

Kan du rekommendera något tangentbord då?

Av inkräktare

Okej - Såhär ser mitt slutliga inköp ut

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1610353/datordelar2

på CDON :
Asus HD7970 3GB DC II PCI-E 1 4989 kr
BenQ GL2440HM LED 24" - 1920 x 1080 - 250 cd/m2 - 1000:1 - 12000000:1 1 1490 kr
Corsair 8GB (KIT) DDR3 1600MHz/CL9/VENGEANCE 1 415 kr
Corsair Force GT 120GB SSD R:555/W:515 2.5" SATA-3 1 1499 kr
Intel® Core i5 2500K, 3.3GHz, 6MB 1 1749 kr
Mainboard-Socket-1155 ASRock Z68 EXTREME3 GEN 3 S.1155, Z68, ATX 1160 kr

För en total summa på 13941, där en ny mus ingår.

Det enda som saknas är ett hyfsat tangentbord. Blir väl ett 100kronors på Clas Ohlsson. Heh.

Synpunkter? Blev nån tusing billigare i slutändan, nu väntar jag bara på den 25e!

Av inkräktare

@SweLingonBerry

Det där är nästan identskt med det vi kommit fram till änsålänge, dock är SSDn en annan. Vilken SSD är bäst? Skärmen ser onekligen trevlig ut, men för prestanda krävs ju ingen superskärm..

Däremot tycker jag chassit är riktigt attraktivt - Får kanske bli ett sådant istället!

Av inkräktare

Jo, men är det samma som den jag länkade? Eller finns den bara på inet?

Av inkräktare

@Zabusa

Är det samma som denna? Ser inte att det är DirectCUII på denna men..
http://cdon.se/hemelektronik/asus_hd7970_3gb_pci-e-17594292?u...

Av inkräktare

Okej - En annan (kanske sista! ) fråga : Är jävligt sugen på å köpa två kort, ser bra ut på prestandatester- men det behövs kanske inte - vad menar du med stabilitet? Är så NÄRA att bara klicka köp och få det överstökat . Som det ser ut änsålänge :

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1606116/2012-03-18

Jag lade ner båda korten i kundvagnen - Det skiljer ju bara ca 400 pix mellan 50 o 70.. Då tar jag nog hellre 70an ! Vad tycker ni ? Ska jag knyta ihop säcken!?

Av inkräktare

Hur tänker ni med 8 vs 16gb minne? Har kikat på lite tester och det verkar inte göra så stor skillnad - Min tanke - Framtidssäkring..

Av inkräktare
Skrivet av Zabuza:

Tack. Det där ser bra ut - Inget SSD dock? Sen, varför singel-kort över två kort? Jag försöker bara förstå hur ni tänker här så ta inte illa upp. Annars ser denna jäkligt bra ut. Hur bra är moderkortet? Rawrgasm slängde också med det kortet nämligen

Sen en tredje fråga -- Hur är det med 2000MHz- minnen? Är det något att ha?

Av inkräktare

Okej - Tack Rawrgasm - Känns som att du just sparat mig ca tusingen!

Av inkräktare

2st 6950 verkar knäcka ett GTX580 - Vad säger ni, är det värt att köra CF ?

Av inkräktare

Tack - Jag körde lite snabb-research och fann ungefär samma resultat - Jag nojar dock lite, känns som att i5an kommer flaskhalsa, men vad f*n vet jag, ser bara i7 överallt så har blivit inkörd i det antar jag. Men skillnaden är alltså Hyperthreading...

Av inkräktare

Okej - Bra att veta Och hur är prestanda/prisskillnaden mellan i5-2500K och i7-2600K ?

Av inkräktare

Vad är skillnaden mellan t.ex Corsairs minnen och G-SKill? Corsair känns lite mer, vad ska man säga; högkvalitativa, men GSkill har ju fått bra omdömen..

Av inkräktare

Lite litet nätagg va? Annars, tack för hjälpen! Sitter o kikar på det nu - Hur tänkte du med grafikkortet?

Av inkräktare

Köpråd BF3 Ultra / SC2 Ultra / Diablo 3 ULTRA. 15k

Hej mina vänner!

Har nu suttit och bestämt mig för att lägga lite surt förvärvade kronor på ett uppköp. Eftersom denna laptopen inte klarar BF3 så bra får det bli ett nytt system.

Jag har kikat på flera ställen, jämfört datorpaket och delar inbördes, Och kommit fram till att

http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10566

verkar vara en väldigt prisvärd dator. Just nu bundlas den dessutom med ett högtalarset som verkar vara hyfsat. Dock har jag redan riktigt bra hörlurar så det är väl inte det största make-or-breaket trots allt.

Nu har jag lite funderingar. Jag skulle gärna, för första gången i mitt liv, kunna maxa ett Battlefield-spel. Därtill kommer lite frågeställningar jag hoppas ni kan hjälpa mig att svara på;

För det första. Burken där ovan skickas med _ETT_ GTX580. Om man jämför på AnandTech och liknande sidor verkar det vara det enskilt bäst presterande kortet, men jag är rädd att det har lite för lite VRAM för ultra i bf3?

En annan burk jag kikat på är http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10557

Där man kan få två XFX Radeon HD 6950 1GB GDDR5 för samma pris som det som sitter som default i burken. Så den stora frågan är = Värt att köpa ett riktigt high-end kort för lite fler kronor eller två lite mindre high-end och få mer prestanda? Hur tror ni det håller sig i längden?

EN annan fråga: Är jag helt ute o cyklar när jag köper ett paket ? Jag kan sätta ihop en dator, så alternativet att köpa delar för sig finns också - Men frågan är om det blir billigare? Har försökt jämföra på komplett.se och det verkar helt enkelt som att i35-setet är fruktansvärt prisvärt!

Släng gärna in era åsikter om detta. Har 15k-ish att bränna, men skulle gärna vilja ha en skärm med för det priset.

Mvh

Av inkräktare
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PaE
Jag är tråkig och säger också som tidigare sagts: FPS ska spelas med mus. Annars är versionerna exakt likadana (spelsätten, servrarna, lagget etc, allt är lika). Jag äger också en Xbox 360, men klarar verkligen inte av FPS där. När du spelat FPS med mus i alla år och dagar (som jag) går det verkligen inte med handkontroll.

Ja, din dator kommer inte ha några problem alls att maxa det. Jag spelar det med datorn i sign, FPS går aldrig ner i 1680x1050 med 4xAA multiplayer.

Ladda ner PC-versionen, menar du Steam? Gör inte det om du inte har väldigt långt till närmaste Elgiganten/Onoff/etc, Steam tar ~700 spänn medans det kostar 399:- i affär

Mvh

Tack, det här gav faktiskt lite insikt! Jag märkte att spelet var hemskt dyrt på Steam, har ca 4 mil till närmsta Elgigant, men det är väl kanske värt det!

Av inkräktare
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loxus
FPS ska spelas med mus, punkt slut

Kan du motivera lite mer utfört? Ja det är lättare med mus..?