Inlägg

Inlägg som inkräktare har skrivit i forumet
Av inkräktare

@SCORPIUS: Pratar du om moderkortet nu?

http://i.imgur.com/KXmiD2k.png

Här är en bild på hur det ser ut när jag lirar med mantle via MSI Afterburner på BF4, körde Ultra settings, men det verkar inte spela nån roll. kortet droppar i fps oavsett vad som händer på skärmen. Var tredje till tionde sekund droppar frameraten till mellan 59 o typ 30 fps, vilket gör att det känns som ett "hack" i spelandet. Värdelöst.

Av inkräktare
Skrivet av Jonathanknet:

@inkräktare:

Har du uppdaterat till senaste bios på moderkortet?
kan va bra o ha uppe msi afterburner och kolla gpu aktiviteten för att se ifall kortet klockar ner sig när du får sådana drops.

Jag hade GPUTweak innan som tipsade om en bios update som jag genomförde. Var annars kan man få tag på dem? Var laddar man in "optimerade bios inställningar" ? Finns de från asus hemsida eller? Ska ladda ner msi afterburner. Just nu med mantle igång på BF4 går det inte att spela..

Oj. Såg nu att du frågade om moderkortet. Ja senaste bios är inkörda där!

Av inkräktare

struligt med DX11, verkar vara svårt att avinstallera per se. Försökt uppdatera men installern vägrar. Säger bara att jag har senaste versionen..

Av inkräktare

@Ratatosk: nej, var laddar man in inställningar i bios på kortet?
låter spännande
ska testa köra in dx på nytt. Nej såg igår att man kan välja grafikapi i spespelet.ska testa med mantle idag ..

med mantle går det knappt att spela. fpsen i multiplayer ligger mellan 120 o 30 på low, det går liksom upp och ner hela tiden, gör att man inte kan spela. Det fryser typ till en skärm var tredje sekund, blir jättechoppy gameplay. Ska testa byta tillbaka o se om det gör nån skillnad. Änsålänge är jag brutalt missnöjd med mitt köp, jag hoppas verkligen det bara är nåt med mina inställningar..

Av inkräktare

@Peppar2014:

Jo.det är de

Av inkräktare

@inkräktare: Löste problemet med att cleara CMOS..

Av inkräktare
Skrivet av stimpen:

Jepp ta bort gpu tweak sakerna. amd catalyst ska du ha kvar.

Skrivet av Ratatosk:

Som stimpen skrev, ta bort GPUTweak och GPUTweakStreaming.

Borttagna. Vilka program rekommenderar ni för att sköta OC av kortet? Catalyst?

Ska se om detta gör nån skillnad. Var tvungen att cleara CMOS på grund av annat strul med boot också efter installationen av kortet.. Irrelevant kanske.

Av inkräktare
Skrivet av Peppar2014:

Kontrollerat så inget utav de övriga Wake On är aktiverade.

?? Mus, tangentbord? De har varit på innan detta började hända.. Kan tänka mig att det mäjligtvis har att göra med PCIe wake eftersom det är det enda som ändrats hårdvarumässigt sen problemet uppstod. Som sagt, wakeup count är 0 efter den bootat av sig själv, så verkar inte vara en WoL per se..

Av inkräktare

Datorn startar av sig själv efter shutdown...? [LÖST]

Efter installationen av grafikkortet i sig. 2-3 sekunder efter den stängt av sig (inte hibernate eller dyl) startar den igen.

Trodde först någon kabel i chassit låg emot knappen men öppnade o kollade o det verkar vara som det ska vara.

Ska testa cleara CMOS om det hjälper.

Det här verkar inte vara inte ett Wake On Lan problem, powercfg -lastwake ger count 0.

Några tips?

Av inkräktare

@Ratatosk: Har kört DDU två gånger nu så förhoppningsvis är alla rester borta. .

Vilka program? Har fått installerat Asus GPUTweak, GPUTweakStreaming och AMD Catalyst Control Center.. Ska jag ta bort GPUTweak?

Av inkräktare

@str8forthakill: Okay, nä det har jag inte rört. Så var den inställd på det så är den det fortfarande

Av inkräktare
Skrivet av str8forthakill:

@inkräktare:
http://support.amd.com/en-us/download# (fungerar inte med adblock/noscript/ublock)
Välj saker etc, Omega drivern är 14.12. Sedan finns senaste betan under den.

Kör också med GPU skalning så, inte det.

Kortet kommer med übermode förinställt, du behöver inte göra någonting för det.

Om man mot förmodan vill se vart man ställer in det? Mvh

EDIT; Laddar ner betan, den verkar vara optimerad för Witcher 3 - vilket är bra

Av inkräktare

@Pudeln: Hej, ska kolla på det.. hur installerar man Omega drivers? Behövs skräddarsydda drivers för just Asus modell? eller funkar det med generiska?

Mycket bra info, har tyvärr inte en 1440p skärm, vilket är lite synd. Man tycker att det borde funka bättre på lägre upplösning, men det kan vara så att de lagt mest krut på 1440p... Spelar inställningarna i Catalyst någon roll eller styrs allt från spelet man spelar? Jag kan ju ställa in kvalitet / performance därigenom.. Klockade kortet enligt sig, ska se hur det blir, än så länge håller det riktigt bra temp, överlägset mitt förra kort..

@Pudeln @stimpen
Ska ärligt erkänna att jag installerade driver sweeper men har glömt köra det! Pin. Ska fixa bort de gamla drivisarna omgående, även om jag tvivlar på att det spelar någon roll ?

Hur fixar jag über mode? har fått nåt as-trött bloatat program från asus fullt med reklam för free to play titlar o massa mög, går det att göra därifrån?

@str8forthakill :
Bra tips, vet inte om jag har det i mig att ominstallera windows dock, men ska driver sweepa o se! Fick svart skärm igår när jag ställde om från 120 till 144hz, drivern dog väl elelr nåt.. drog in en HDMI sladd och sen en dvi igen o då funkade det.. Fått lite märkliga fel som typ DVI out of range o sånt.. Känns helt enkelt inte lika putsat o polerat. Kan iofs vara på grund av som du säger; gamla drivisar som ligger kvar.

EDIT: en annan grej. Kör GPU upscaling i Catalyst control center, påverkar det även om jag kör native upplösning? Det borde det inte göra väl? Gillar att köra med 4:3 upscaled till 16:9 på CS:GO - lättare att träffa då
Bra tips gubbar, ska kolla på allt o se om det gör nån skillnad

Av inkräktare

Lite tankar efter byte från gröna till röda laget: 290X

Bytte från GTX680 till R9 290X på grund av dess sjukt bra pris, inte egentligen för att jag behövde ett nytt grafikkort. Nåja, har bara haft det sen inkopplat sen igårkväll men det första jag märkt är att 290Xen inte håller jämn FPS på samma sätt som mitt förra kort..
Visst, jag kunde skruva upp grafiken ganska mycket i och med bytet, men fpsen i t.ex. BF4 går mellan typ 30 o 95 på ultra settings @ 1080p.. Har ni några förslag på vad man kan göra? Känns bull att behöva skruva ner kvaliteten till vad jag hade innan, vad är då syftet Kan det vara min cpu som börjar flaska på så hög detaljrikedom? Den körs på 4Ghz nu (sig).. Verkar över lag som att AMDs grafikkort pendlar och har ganska ojämn fps jämfört med Nvidia ? Tankar? Finns det något man kan göra som förbättrar?

Av inkräktare
Skrivet av Ratatosk:

Jag hade själv gärna ha kört två kort i CF, men man bör ha ett skapligt nätaggregat, minst 800W skulle jag nog säga.
För det priset tycker jag att det kan vara värt att uppgardera även till ett singel r9 290x.
Beror lite på vad du är ute efter.
http://www.sweclockers.com/recension/20193-nvidia-geforce-gtx...

edit
#15436611

Okej, tavk för bra tips! Bra ide angående nytt nätagg också. Kollade på benchmarks på gpuboss igår , verlar intr vara jättestor skillnad mellan 680 och 290x, vad tycker du? Har du någon ide om effektökningen? Onödigt om jag uppgraderar och inte märker skillnad tänker jag. Ska kolla på dina länkar sen , sitter på mobil nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av inkräktare
Skrivet av Tj85:

Tack för tipsen! Har ändrat i kundvagnen efter vad ni sagt, och priset sjönk ju en del, min budget är som jag skrev ca 13000, och detta slutade på 10894 (-500 om jag köper gpu på cdon). Hade ni kört på denna ändå, eller bytt ut något som skulle ge bättre prestanda i spel och komma upp till 13000?

Verkar som att 290X på CDon tagit slut.. De verkar iaf inte ha för 2500 pix längre. bara en heads up

Av inkräktare

Ni som kör det i X-fire, fördelar, nackdelar? Sitter på ett 680 nu, är väl inga större problem med det kortet egentligen.. Men jag blir ju sugen.. Kanske får bli ett dubbelt par, om det fungerar bra, och är rimlig investering. Vad säger ni?

Mvh

Av inkräktare

Intressant grej, men känns mest som en extra plottrig och dyr feature som kanske är *sådär* ball i slutändan. Nä, om tillbehörstillverkarna skulle satsa på att göra en gedigen grundprodukt innan de svävar ut i externaliteter. Har exempelvis en Func MS-2 mus nu, och har haft i snart ett år. Fruktansvärt dålig firmware och kontrollpanel, lägger av ibland, mushjulsknappen har lagt av, och innan denna hade jag föregående version, som jag fick byta två gånger för att den slutade funka på grund av glapp.

Orimligt att det inte finns en mus som alltid presterar och aldrig strular.. Såvida inte någon har ett tips?

Av inkräktare
Skrivet av inkräktare:

Hej alla.

Sitter på ett ASRock Z68 Extreme3 Gen3 (från typ 2012) som igår efter jag stängt av datorn, gått och lagt mig och misslyckats med att somna (varpå jag gick upp igen och bootade datorn ) gav mig ett code55 vid boot. Det betyder att datorn inte känner av stickorna, vilket är märkligt för ett par timmar tidigare funkade ju burken. Testa byta slots på stickorna och nu funkar den igen..

Fråga ett: är det inte skumt att den helt plötsligt knasar ur?
Fråga två: är moderkortet på väg att packa ihop? Ska man skaffa nytt skit? Finns det risk att ett felaktigt moderkort pajar andra komponenter ? Känns orimligt men kan vara värt att kolla för i så fall kan jag ju spara resten av mina grejer och bara skaffa nytt mb/prolle..

Ingen som har en idé?

Skickades från m.sweclockers.com

Av inkräktare

Code55 vid boot, funderingar..

Hej alla.

Sitter på ett ASRock Z68 Extreme3 Gen3 (från typ 2012) som igår efter jag stängt av datorn, gått och lagt mig och misslyckats med att somna (varpå jag gick upp igen och bootade datorn ) gav mig ett code55 vid boot. Det betyder att datorn inte känner av stickorna, vilket är märkligt för ett par timmar tidigare funkade ju burken. Testa byta slots på stickorna och nu funkar den igen..

Fråga ett: är det inte skumt att den helt plötsligt knasar ur?
Fråga två: är moderkortet på väg att packa ihop? Ska man skaffa nytt skit? Finns det risk att ett felaktigt moderkort pajar andra komponenter ? Känns orimligt men kan vara värt att kolla för i så fall kan jag ju spara resten av mina grejer och bara skaffa nytt mb/prolle..