Inlägg

Inlägg som inkräktare har skrivit i forumet
Av inkräktare

@Ratatosk: Det ska vara senaste versionen vad jag vet! Bra tips annars!

Av inkräktare

@CitroFrukten:

Nä, verkade inte hitta några problem med mitt moderkort (Asrock Z68 Extreme3 Gen3) och kortet.. Däremot finns det typ 100 trådar på Toms Hardware med 290X och low fps bf4 som sökord.. Alla utan konkreta svar..

Känns tråkigt att 680't tuggade på bra men 290x har svårt att hänga med. Var ett tag rädd att det var för att moderkortet inte hade PCI-e 3.0 men sen visade det sig att det har det...

Har testat allt nu känns det som, ominstallation (blev t.om av med min förbokning till win10) av Windows, dx11/mantle, skumma configs från nätet, unparking cpu cores, klocka cpu/gpu, bios defaults, regfixar, beta drivers.. undrar verkligen vad det kan vara! Speciellt mantle tyder ju på att något är fel.. Uppdaterade mina Intel HD3000 drivers med, inte för att det lär spela någon roll men..

Aja, the quest goes on!

Av inkräktare

@CitroFrukten: Hur ska jag börja felsöka mantle då? Såvitt jag förstår får man drivers på köpet till Catalyst?

Kan det vara att nåt i min konfig spökar?

Av inkräktare

Själv har jag ett Filco Majestouch 2 Ninja som är asgrymt. Finns med bruna switchar (de jag har)... Köpte på keyboardco.. Halvdyrt, men massivt, och sjuk kvalitetskänsla. Inga balla 256 miljoner backlit färger men ett grymt bra helhetsintryck, stabilt, tungt, moget.. Kan bara rekommendera

Av inkräktare

@WoG: för all del, har du några tips tas de gladeligen emot!
EDIT, det borde inte vara så stor skillnad på mantle o dx11 performancemässigt.. behövs speciella drivrutiner eller så för mantle?
EDIT2, det verkar inte så. Märkligt..

Av inkräktare

@str8forthakill: Kan du skicka en bild på din fläktkurva?

Av inkräktare

@Aleshi: Jo, lite surt är det. Luren lade av i veckan med. Ingen bra teknikmånad detta alltså!

Av inkräktare
Skrivet av Aleshi:

Hacken antyder att det inte är grafikkortet i sig som är problemet. Eftersom GPU-belastning går ner mot noll så får GPU inte något jobb att utföra helt enkelt.

Har du massa sidor öppna i Firefox? Flash? GPU-acceleration? Min dator beter sig så där när jag har för mycket flash igång. Det är något som gör att den skriver till disk eller gör någon annan IO-grej som bara stryper datorns prestanda i jobbiga hack med några sekunders mellanrum. Det gör att youtube hackar och spel blir lidande. Testa att skapa en helt ren profil till Firefox utan några sidor igång i som du använder till att starta spelet.

EDIT:
Starta firefox med suffixet -p så kan du byta profiler och köra med flera separata profiler samtidigt. Kan vara smidigt ifall man vill dela upp Firefox i flera processer för att slippa problemet med att det är enkelttrådat.
https://support.mozilla.org/en-US/kb/profile-manager-create-a...

Jag brukar ha typ facebook igång i en flik och battlelog i en annan.. Kan testa köra ren profil nästa gång! Bra tips! Kan vara som andra sagt att prollen inte pallar.. Kan testa köra upp till 4.2Ghz eller nåt o se om det hjälper

Skrivet av mame:

Har du samma problem i andra spel också? Jag har ett GTX 970 och får samma problem i BF4. Endast i vissa inomhusuppdrag dock, vet ej varför.

Ja, witcher 3 har dippar i fpsen också. Inte lika märkbart som BF4 dock!

Av inkräktare

@str8forthakill: Hade redan den, tror det installerades genom gputweak innan. Ska testa dina inställningar. Som sagt, efter ominstallation av windows kör jag 10-15 fps med mantle och 60-130 fps med DX11.. Än så länge verkar det ha hjälpt!

Av inkräktare

@FatherOfThree:

Kört in win7 på nytt nu, testade lira med nyinstallerat bf4, höll väl en 15fps eller så.. Funderar starkt på att bryta detta kortet itu alltså..

Positiv Edit : med dx11 verkar frameraten vara mycket mer stabil, och jag har inte märkt några hack i gameplay än så länge.. Ligger kring 80-110 fps på high. Ska testa köra lite högre inställningar nu

Av inkräktare

@kaya: Har inte vertical sync på. Ja det känns rimligt men mitt 680 presterade åtminstone 60fps på high konstant. detta kortet har snabbare minnesbuss, mer minne, fler transistorer.. fabriksklockat.. Hur kan det inte hålla jämn bildfrekvens? Hellre spela på high och en jämn fps än ultra eller vad det nu är och 30 - 120 fps..

EDIT: Det verkar inte spela nån större roll vilken grafikinställning jag kör på, det dippar ändå ner i låga fps.. Har det med processorn då att göra? Kanske 680n och prollen kammade jämnt medan 290n o prollen inte gör det.. Bara spekulation just nu.. Får se om jag hinner blåsa C ikväll

Av inkräktare

@Fysman: Nä, det ser ju onekligen rimligt ut. Men stör mig på att det var så mjukt med mitt förra o så hackigt med 290Xen. Att AMDs flaggskepp inte kan tävla i renderingstider med ett 3 år gammalt grafikkort är för mig helt orimligt. Hur kan man släppa en produkt som inte funkar som den ska? (Den funkar säkert som den ska men jag är lite arg nu! )

Av inkräktare
Skrivet av inkräktare:

@hakd: I Catalyst eller MSI Afterburner? Eller är jag ute o snurrar nu?

verkar inte hjälpa alls att öka power limit

Av inkräktare

@hakd: I Catalyst eller MSI Afterburner? Eller är jag ute o snurrar nu?

Av inkräktare

@dunis90:

Processorn ligger på som max 74c .

Har ett Asrock Z68 Extreme3 Gen3.

Har kört Witcher 3 med, tycker det beter sig liknande, kan kolla upp det med Fraps för att avgöra om det händer, men det märks o känns när man spelar att det går från 80-90fps till 30 på bråkdelen av en sekund..

Bifogar bild på en sån dipp; där markören är.

http://i.imgur.com/5iGFw0A.png

Som ni kan se svajar grafikkortsanvändningen väldigt mycket.. Men så är det kanske meningen att det ska vara.

Av inkräktare

@Ratatosk: Jo, det verkar de. Sparat mer loggar och har fått värre sekvenser nu där bf slutar svara o skärmen fryser sig i uppemot 5-6 sekunder. De stämmer också överens med hacken i den grafen, där gpun går ner på 0 %.. Funderar på att blåsa min C-disk o köra in nyinstall på windows, men oklart om det kommer hjälpa, eller det bara är ett omständigt jobb.. Jo, jag kör i helskärmsläge, och firefox igång i bakgrunden... (Man måste ha det för att lira, spelet startar genom webbläsaren)

Av inkräktare

@Jonathanknet: Det har blivit märkbart sämre prestanda sen jag bytte, high kunde jag lira på 60-70 fps konstant utan dippar. nu har jag lite högre, uppemot 100fps, men det dippar ner till 10 fps i multiplayer i vissa moment. Man känner sig lite lurad..

Av inkräktare

@str8forthakill: yee, får bli en ominstallation av windows då, se om det hjälper..

Av inkräktare

@str8forthakill: Ok - inte mkt att göra än å uppgradera moderkakan också då? Testade byta till 14.4 drivers med omega, lite stabilare fps nu men droppar ibland ner mot 50 typ.
@SCORPIUS
Körde in defaults också, fanns inget "optimized defaults" tyvärr.

Av inkräktare
Skrivet av SCORPIUS:

@inkräktare: Btw.. om någon skriver något du inte vet något om, prova googla det.
Ju mer du vet ju lättare blir det för oss att hjälpa.

Jo absolut.det verkar dock vara tal om både moderkorts bios vilket jag inte förstår hör ihop, samt bios för gpun.så du kam förstå om jag blir förvirrad dessutom verkar det finnas så sjukt många program och custom bios o drivrutiner. Orimligt att det ska vara så svårt att få det att funka out of the box. Tack för hjälpen, ska se i bios igen om det går att återställa.

Skickades från m.sweclockers.com