Inlägg

Inlägg som Usling har skrivit i forumet
Av Usling

"Oculus klargör i sitt uttalande att utvecklare och användare som skapar något behåller alla rättigheter, om inte annat är överenskommet."

Jag undrar varför de alltid skriver i EULAn att allt tillhör dem, och sen "förtydligar" att det inte gör det i ett senare pressmeddelande... Skulle nån dra nåt till domstol så är det ju det skriftliga som gäller. Deras pressmeddelande lurar ju tyvärr folk då. De borde va lojala till de som fick igång kickstartern och inte facebook som kom efteråt. Tråkigt beteende när de utvecklat så häftig hårdvara.

Av Usling
Skrivet av Jacob:

"Du kan aldrig gissa vad som hände sen!"

- Chocksläppet: Intels Core i7-6950X!!!11
- AMD I PANIKGRÅTKRIS: Intel släpper Core i7-6950X
- ALLA AVGÅR, Intel vann just allt!
- Nordkorea viker sig i ödmjukhet, erkänner USAs överlägsenhet efter Intels SUCCÉ!
- OMGWTFGAHRBLARBLGRLABLargl INTEL ARGHLBLååååååhhhhh....

Anställ mig. Jag skriver tråkiga kommentarer ibland men jag har livlig fantasi. Jag kan dansa också.

Av Usling

"Core i7-6950X läcker ut på Intels webbplats"

Vadå "läcker ut"? Så när intel presenterar info om sina produkter är det en läcka? Som de helst vill hemlighålla? Lägg ner aftonbladet-rubrikerna...

Av Usling
Skrivet av rektor:

Nu bara om Microsoft och Canonical kunde samarbeta för att införa stöd för PowerShell i Ubuntu också.

Skrivet av Ferrat:

Inte omöjligt i framtiden, Microsoft börjar ju verka som att de vill ut ur OS och mer in på tjänster och ett smidigt sätt att göra detta är att sakta göra Windows till något som allt mer liknar Linux men håller kvar i vissa delar som de gör bättre, halvt öppet för att locka utvecklare och halvt stängt för att hålla kvar i datan de kan få in om folk, lite som Android.

Det sitter nog långt inne innan någon större dist som Ubuntu ersätter bash med powershell, och det verkar mest osmidigt att ha två olika shells samtidigt. Ser faktiskt ingen som helst nytta med powershell i linux. MS är ju dock fria att skapa en egen Linux-dist byggd runt powershell. (Jag ser både Richard Stallman och Steve Ballmer vrida sig i plågor av bara tanken på nåt så groteskt och oheligt)

Av Usling

Det har länge gått bra att tjäna pengar på reklamfinansierade webbsidor. Det är först nu när reklamen blivit alltför påfrestande som folk i allmänhet fått nog. Till skillnad från TV så har internetanvändare möjlighet att själva påverka - och reklambranschen har sig själv att skylla.

Jag är evigt tacksam för http://www.sweclockers.com/artikel/6229-bygg-din-egen-miniser... Från 2010, men aldrig bortglömd. Vore det möjligt skulle jag gärna donera när det skrivs saker som denna. Jag skulle dock inte hänga på SweClockers om det inte vore för den fina communityn och forumet; att 50% av nyheterna är "FWD: Nvidia släpper ny drivrutin" är nämligen inte mkt att hänga i granen. Communityn runt är minst lika värdefull som det redaktionella. Vad gör då communityn? Jo vi är här på vår fritid och diskuterar och hjälper andra. Det gör vi gratis samtidigt som vi så klart hoppas på hjälp och intressanta åsikter tillbaka.

Med risk för att bli långrandig vill jag dra en klockren liknelse. Där jag bor fanns förr en bra lokal pub. Den såg ut som vilken sylta som helst men sköttes helt ok. De hade olika liveband och grejjer. Det var alltid fullt kl 21:30 fredag/lördag och man träffade alltid massa personer man kände. Sen bytte de ägare. Den nya ägaren hade ingen känsla för folket som hängde där. Dessutom anammade de halvsanningen att "om vi höjer volymen kan folk inte prata med varandra och då dricker de mer". Den puben finns inte mer. Ta inte besökarna/användarna/communityn för givet och försök inte pressa de med saker de inte gillar.

  • Reklam = högre volym

  • Anti ad-blockers = dörrvakt som försöker rycka ur dina öronproppar

  • Paywall = Utestängd community

  • Donationer/reklamfri pren. = en möjlighet för adblockare att visa ifall de bryr sig

Personligen tror jag att SweClockers är väldigt annorlunda FZ. Börja med en simpel donationsknapp om ni inte orkar skapa värsta systemet. Kanske en donationsknapp på varje artikel, så ni ser vad folk vill pröjsa för (men ha i åtanke att det kanske bara är vi med fast jobb som donerar, det betyder inte att ni ska ändra hela konceptet till att passa bara oss)

om nån orkade läsa kan ni väl trycka like...

Av Usling

Det kanske redan var massa grejs på ditt usb-minne? t.ex tidigare bootbara partitioner som inte tagits bort ordentligt, eller så kanske du har skapat minnet på fel sätt?

Det sistnämnda brukar ske genom att man använder kommandot dd felaktigt, genom att ange destination (of=) som sdx1 istället för sdx.

Av Usling
Skrivet av DaVy:

Det du föreställer dig är helt rätt. Tyvär så är nog kabel en omöjlighet med min mamma, hon tycker inte omm att se saker vid listerna där nere på golvet, kan du rekommendera någon nätverksbrygga eller powerline för ett pris runt 300-400kr styck? Vi ska ha 2st då eftersom vi inte sitter i samma rum. Tack så otroligt mycket för hjälpen!

Gör en snygg installation med kabelhållare/kabellister längs väggen, och ha en switch i första rummet. Går hon inte med på det (trots att ni gör det snyggt så testa att gör en deal med henne; "om vi får ha det så här, hjälper vi dig genom att ... ". Ni kanske redan har hushållssysslor hemma men jag tänker mig att du och din brorsa tar som ansvar att plocka ur diskmaskinen varannan dag eller nåt.

Eller, lägg till lite egna pengar för att öka budgeten och få lite bättre grejjer. Wifi eller powerline, det kan va smart att testa eller ta reda på hur det funkar i er lägenhet innan köp om ni är kräsna med ping och hastighet. Min erfarenhet är att båda är rätt kassa i jämförelse med kabel. (men wifi är najs när man har laptops och mobiler)

Av Usling

enda som är surt med SSD via pci express är ju för oss som har miniITX med ett grafikkort i slotten...

antar att SATA får duga en stund till...

Av Usling

Jag kör en USB-dac, funkar hur bra som helst.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1957971

En gång kom inget ljud, då fick jag öppna alsamixer och un-muta den, men det sparades sen så jag har inte behövt göra om det.

Av Usling
Skrivet av Himcor:

Jag stör mig lite på detta resonemang. Ubisoft är en utgivare, det betyder inte att de gör spelen. Varje spel görs av någon/några studios. The Division till exempel är gjort av massive i malmö. Watch_dogs är gjort av ubisoft montreal. Så att dra paralleller bara för att det är samma utgivare känns lite löst.

Menar du att det är utvecklarna som är skyldiga till alla Ubisofts påhitt?
Ubisoft styr ju utvecklarna. Nu ägs dessutom Massive av Ubisoft.

"Gör inga patchar"
"Lägg inga pengar på finputsning"
"Ni kan ta ner servrarna nu"
"Jaså folk fuskar, spelet är 4 månader gammalt - satsa på nästa lir"
"Vi kör det där via Uplay... lol"
"Finns det inga fler sätt att få in DRM?"
...

Det bästa är att antingen acceptera allt skit de kommer med, eller låta bli att köpa spelet. För de lyssnar inte på sina spelare så det är ingen vits att komma och gnälla i deras forum som nån här föreslog.

Av Usling

Det är bra att de försenar den, annars hade den ju bara lämnat massa frågor som "men om HD...".
Ska bli mycket intressant. Hoppas de tar med Copyswedes och maffians åsikter också. Jag gillar dokumentärer där båda sidor får en ärlig chans att komma till tals.

Av Usling

Jag va sugen på detta lir, men eftersom det är Ubisoft så skippar jag det. Pallar inte med deras skit längre.

Av Usling

Coolt. Jag är nyfiken på detta som ersättare till android som jag tycker är på tok för bloatat

Skickades från m.sweclockers.com

Av Usling

Jag har också en sån skärm, grymt nöjd med den. Mitt geforce 650 hängde dock inte med längre så vart tvungen att köpa nytt grafikkort också, ett 970

Av Usling

Snyggt! Kul att se att tråden lever. Ska ta tag och scanna lite bilder snart. Scanningen är det enda tråkiga, och jag har många negativ som ligger och väntar.

Imorgon blir det dock en helt annan analogupplevelse, nämligen den här:
http://www.sf.se/filmer/The-Hateful-Eight-70mm/

Quentin Tarantino har filmat sin nyaste film i 70mm Ultra Panavision, och den visas under begränsad tid på Rigoletto i sthlm. Tydligen har de fått låna projektorer av nåt museum. FÅR JU INTE MISSAS!

Av Usling

Jag röstade på sossarna... Det känns som om jag röstat på Hitler. Fyfn vad jag skäms

Skickades från m.sweclockers.com

Av Usling
Skrivet av Stefanp67:

Ett tips för er som köper en ER-L är att gör en image av usb-minnet i den innan ni startar den första gången så blir det ganska enkelt att återställa den ifall om det skulle hända något. Image kan tas med tex http://www.osforensics.com/tools/write-usb-images.html

Läs gärna mer här http://hilo90mhz.com/ubiquiti-edgerouter-lite-erlite-3-intern...

one does not simply byta usb-minne...

Köpte en sån här router och ett sandisk cruzer fit 8gb. Men jag har både följt guiden och dd'at i linux x antal ggr nu, men det funkar helt enkelt inte att boota routern från det minnet. Har kommit fram till detta:
https://community.ubnt.com/t5/EdgeMAX/New-U-Boot-image-for-be...
Usb-minnet tar någon sekund för lång tid på sig att boota. För att fixa detta måste man in och jiddra med u-boot enl denna tråd. Dit har jag inte kommit än. Är osäker på om jag måste ha konsolkabel för detta. Har ingen sån.

Av Usling
Skrivet av strejf:

Spelet känns ointressant, DX12 däremot...

DX12 känns ointressant, spelet däremot...

När det släpps till linux står jag först i kö!
http://www.ashesofthesingularity.com/game/faq#future

Av Usling

Raspberry pi har problem med att SD-kortet ibland blir korrupt. Testa att lägga in systemet igen (om det är enkelt gjort), eller ta ett annat SD-kort och lägg in nån distro på bara för att testa om den är stabil.

Undvik att den skriver loggfiler på SD-kortet (om det går).

Av Usling

Denna artikel borde nämnt varför folk inte gillar de nya villkoren.

Skickades från m.sweclockers.com