Inlägg

Inlägg som gfors har skrivit i forumet
Av gfors

Hur fungerar windows update för er?

Det har funkat bra den första perioden men när jag sökte uppdateringar ca 1 vecka sedan och skulle installera dom så funkade det inte.

Uppdateringen heter "Intel - Other hardware - Intel(R) Management Engine Interface."
Det står även -
"Vi behöver starta en separat installation för att slutföra uppdateringen. Välj Installera för att starta den. Minimera det här fönstret eller kontrollera Aktivitetsfältet om du inte ser installationsfönstret."

så jag jag trycker på installera nu men inget händer. Det bara laddar o laddar i evigheter. Har haft detta problemet i hel vecka nu och uppdateringen vill helt enkelt inte installeras?
Någon som vet hur man kan lösa detta?

Av gfors

Windows update problem

Hej,
Har försökt att installera en uppdatering via windows update (windows 10) som heter "Intel - Other hardware - Intel(R) Management Engine Interface."
Det står även lite info om uppdateringen -

"Vi behöver starta en separat installation för att slutföra uppdateringen. Välj Installera för att starta den. Minimera det här fönstret eller kontrollera Aktivitetsfältet om du inte ser installationsfönstret."

Så jag trycker på installera nu men det händer inget och jag kan inte installera uppdateringen.
Behöver jag kanske hämta den via intel's hemsida och därefter installera den?
Vart hittar jag den isåfall?

Tacksam för hjälp,

Av gfors

Satt i samma sits som dig när jag funderade över skärmval för ca 6 månader sedan.

Jag hade redan en vanlig TN 1080p, men jag blev väldigt sugen på 1440p efter att jag både testat och läst om om det.
Blev precis en sådan du tänkte dig nu, Dell u2515h. Kanske inte det absolut bästa valet om man är en väldigt kräsen gamer men jag tycker den funkar förvånansvärt bra för gaming. Spelar en hel del League och battlefield och där funkar det utan några problem, även andra storspel som jag inte spelar lika mycket funkar bra. Sedan för vanligt arbete och surf är det enorm skillnad om man jämför med 1080p, som jag har precis bredvid Dell'n.

Brydde mig inte om 144hz så mycket då vilket gjorde att jag köpte den skärmen, ett val som även nu efterhand känns rätt för mig. Har testat skärmar på 144hz och det är faktiskt riktigt gött när du spelar spel som tex CS. Men för mig var 1440p och IPS viktigt, och jag var inte sugen på betala runt 7000 för dom skärmarna som har allt det där. Så jag gav 3000 för denna lite efter den kom ut. Tycker 60hz är tillräckligt för mig, men kanske i framtiden när jag köper nästa skärm och priserna har gått ner(förhoppningsvis) kan det nog bli 1440p, IPS och 144hz. Men just nu känns det väldigt dyrt för vad man får.

Sammanfattningsvis kan jag säga att det är en bra skärm för pengarna, enligt mig iaf. Färgerna är tom korrekta direkt ur kartong, vilket man inte ser så ofta.

Av gfors
Skrivet av Sisyfos:

Det ska egentligen inte hända men precis som man i trafiken inte bör köra med full hastighet och inte kolla åt höger efter eventuella bilar som inte lyder högerregeln så bör man koppla ur andra diskar vid ominstallation av operativsystem/systemåterställning då det absolut kan gå fel och det har nämligen hänt vissa nu med installationen av Windows 10.

Det är ju också väldigt enkelt att koppla ur diskar så ta 5 minuter av din tid och känn dig trygg istället är mitt råd

Skickades från m.sweclockers.com

Alright då gör jag så för vara på den säkra sidan, tack för svaret!

Av gfors

Hej, har en fråga angående clean install av w10.
Jag gjorde en clean install på min laptop, som bara har en mekanisk hdd som systemdisk. Allt funka bra, med hjälp av reset inställningen i windows 10 rensade den allt.
Nu vill jag göra samma process på min stationära, som har en sdd som systemdisk, plus att jag har en vanlig hdd där jag lagrar media och andra saker. Om jag använder reset funktion för att göra en clean install på den stationära, kommer då även allt i hdd att försvinna?
Isf, kan jag koppla ur hdd från den stationära för att vara säker på att jag behåller alla mina filer på den disken, och att windows då installeras komplett på ssd disken?

tacksam för hjälp

Av gfors

tack för svar.
Jag kan väl inte direkt säga att jag störs mycket av ljudnivån, men visst hörs datorn lite mer när jag spelar tunga spel. Därav tänkte jag att varför inte fixa en bättre kylare än orginal, plus lägre temperaturer överlag är väl att föredra.

Kör förövrigt processorn ihop med ett msi 780 gaming och det har funkat väldigt bra i de flesta spelen. Anledningen till att jag drog upp detta med överklockningen var om jag kanske kunde få lite mer fps i just far cry 4 som jag spelar mycket för tillfället. Skulle vara intressant veta om en processorboost kan ge lite fler fps i spelet, men det känns ändå som grafikkortet gör det största jobbet där?

Av gfors

Vilken CPU kylare ska jag köpa till min dator

Tjena,
Jag är ute efter en cpu kylare. Kan tänka mig att lägga runt 300-500 sek.
De jag har hittat än så länge och som verkar intressanta är:
- Master Hyper 212 Evo, 299 sek
- Noctua NH-U9B SE2, 495 sek
- Noctua NH-L9a, 445 sek

Jag frågar eftersom jag inte riktigt vet om vilken kylare som passar i mitt system storleksmässigt.

Här kommer lite uppgifter om Cpu, moderkort och chassi
- CPU: Intel core i5 4670k
- Moderkort: MSI Z87-G43 (MS-7816)
- Chassi: PC-k9wx

Anledningen till att skaffa en kylare är väl främst för att processorn ska hålla sig kallare och att ljudnivån minskar. Vilket jag ser som positivt.
Jag har just nu orginalfläkten på. Är det något specifikt jag behöver veta för att ta loss den och ersätta med den nya? eller räcker det med att följa manualerna?

Nu till en annan fråga.
Är det värt att överklocka processorn för att få mer kraft?
Jag spelar för det mesta på datorn och spelen jag lirar är oftast de tunga titlarna som kommer ut som tex Far cry4, BF4, AU och shadow of mordor.
Tror ni jag behöver mer CPU kraft eller räcker 3.40GHz stock för alla nya tunga spel som kommer ut hela tiden?

Tacksam för hjälp

Av gfors

Tjena,
Skulle behöva hjälp med en sak. jag har aktiverat(produktaktivering) spelet på uplay med nyckeln jag fick men nu vet jag inte vart jag ska ladda ner själva spelet. det står bara "Denna CD-nyckel eller aktiveringskod används redan av det här kontot. Öppna ditt spelbibliotek för att komma åt dina spel".

när jag går till "spel" i uplay hittar jag inte spelet för att ladda ner de. Någon som vet vart man ska leta?

tacksam för svar

Av gfors

Tack tänkte också köpa spelet nu. En fråga bara - på oneplay.com där jag tänkte köpa spelet står det "SPRÅK: US". det påverkar väl inget? tänkte lira med en polare som har köpt spelet i sverige.

Av gfors

Den verkar helt okej. Men den har ingen HDMI ? fast det går väl att koppla PS3 med DVI till skärmen ? Men hur gör jag då med ljudet ? Det finns inbyggda högtalare men dom vill jag inte använda, kan man inte koppla in externa högtalare ? (har Logitech Z-2300) .

Av gfors

Vilken 24 tums skärm för dator och PS3 - runt 2500 kr.

Tjena, tänkte att jag kunde få lite hjälp av någon kunnig på forumet här.

Jag vill ha en skärm som jag kan använda både som data- och PS3(mestadels PS3).
Jag vill helst att priset ska ligga runt 2500 kr. Men är det värt att lägga 2900-3000 spänn så är det inte omöjligt.

Jag har kollat runt på några skärmar men jag vet inte riktigt om de är bra både till dator och PS3, och vilken som är bäst av dem.

Benq V2420H

Samsung SyncMaster 2494HM

BenQ 24" LED BL2400PT HAS+ Pivot - DUAL - Svart

Om ni har fler förslag så är jag tacksam för hjälp

Av gfors

Problem med installation av Windows XP Home E med fujitsu siemens amilo a1650g

Hej

Jag har ett problem med med min gamla dator, det är en fujitsu siemens amilo a1650g.

Eftersom att den krångla så tänkte jag installera om hela Windows, installation funkade skitbra och datorn startades. Från början verka det funka helt okej när jag testa den, men sen märkte jag att grafik-kortet var helt cp på nått sätt, typ när jag ska dra en mapp/fönster åt sidan bara så laggar det. Sen så bestämde jag mig för att testa WC3 och då stod det att jag behövde DirectX, så det måste vara grafik-kortet som är galet, eller ?

Det verkar som om jag måste installera grafik-kortet på något sätt, vad jag vet är att det ska vara ATI. Men jag har inga ATI-installationsskivor, så jag vet inte riktigt hur jag ska göra.

Kan jag typ ladda ner det någonstans ? och sen installera det ? eller finns det nån setup-fil för starta ATI på datorn någonstans ?

Jag hoppas att att jag beskriver mitt problem så bra som möjligt, för jag vet inte riktig hur jag ska beskriva det.

Tacksam för svar hoppas någon kunnig kan hjälpa mig på forumet

Av gfors
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mattza
Har moderkortet och nätaggregatet lediga platser för en ny hårddisk?

kollade just upp det nu, och det verker inte som det finns några lediga platser ..

kan jag dumpa den gamla och sitta i den nya då eller ?

Av gfors

det är en IDE disk som sitter i nu iaf, så det borde vara en sån som jag är ute efter ..

Av gfors

Okej..

Tack för tipset

Av gfors

1TB intern hårddisk till en gammal Dell dimension 8200

Hej

jag behöver en ny intern hårddisk till en gammal dell dimension 8200, just nu har jag en intern som ligger på 40 GB, men jag behöver mer utrymme så jag undrar om det skulle gå att köpa en hårddisk på 1 TB som jag proppar in i datorn ?

Tacksam för svar

Av gfors

24 tums skärm till PS3 & Dator, budget 2000kr

Hej

Skulle vilja ha en bra skärm till mitt Ps3 som är kopplat med HDMI, detsamma gäller datorn ...

Tror ni att jag får en hyffsad skärm för 2000kr, annars kan jag gå upp till 2500 om det är nödvändigt .

Tacksam för svar

Av gfors

Alt B låter rätt bra .. Men saken är den att det finns 3 sladdar som är kopplade till främre Usb portarna, vilken sladd ska jag ta ?

sen va menar du med stift-lister ?

Av gfors

PCI-card USB 2.0 med de främre USB-Portarna ?

Hej jag har en gammal Dell dimension 8200 som har USB 1.1 .
Så jag köpte en PCI-card USB 2.0 adapter och installera, det funka jätte bra och det var inga problem .

Men jag undrar hur jag kan få de 2 främre USB portarna anslutna till USB 2.0 ?
För PCI kortet installera jag bak i datorn, så jag undra om man typ kunde ansluta de 2 främre till PCI kortet som är där bak ?

Tacksam för svar

Av gfors

Tips på en RIKTIGT VASS Extern hårddisk .

Hej !

Jag skulle behöva några bra tips på RIKTIGT bra och hållbara externa hårddiskar som håller länge ..

dock så får inte priset vara för högt , kanske runt 1000-2000 . Minnet på disken ska vara 1 TB ..

Jag har nämnligen haft 3 olika Externa hårddiskar det senaste året och alla har gått sönder efter ett tag, blir förbannad för alla filer försvinner

dessa 3 är det som har gått sönder -

- Verbatim Extern Hårddisk 320GB

- Trekstor 1 TB

- Iomega Extern Hårddisk 500 GB

Finns det något jag själv kan göra för undvika att mina hårddiskar går sönder hela tiden, jag är försiktig med dom men de börjar haka o låta konstigt efter ett tag, nått tips ?

Tacksam för svar