Inlägg

Inlägg som Gustavs har skrivit i forumet
Av Gustavs
Av Gustavs

Såklart du ska ha en ferrari, jag funderar själv på 5005an, den kommer nog ligga på mellan 25-29k. Såklart du kan vara klok och köpa en dator utan ett bilmärke på, du kan även köra volvo, handla på konsum och spara pengar i fonder. Livet handlar om mer än att vara klok, kör på magkänslan köp en ferrari du kommer inte att ångra dig. Folk som säger att Ferrari är dyra datorer är människor som inte har pengarna för att köpa en

Av Gustavs
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Anjarzka
Var hittade du Acer TravelMate 4061LCi för 5700:-? Lägsta pris jag hittar är 8495:- nästan 1000kr skillnad.

Ser ut som att dom har höjt priset, jag ska ändra det. Ska länka till pricerunner istället för att skriva pris.

Av Gustavs

3500-4000?

Av Gustavs
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bunz
Motsvarigheten är väll snarare Dells 640m. Visserligen är den snäppet större, men den väger inte speciellt mycket mer, har en bättre skärm och är billigare än macbooken. Och för att toppa av det hela så har den rätt mängd kylpasta aplicerad på prollen!

EDIT: Typo

Den har ju ingen webcam i skärmen, och den ser ut som skit jämnfört med Sony/Apple?

Av Gustavs

Det står att det följer med en extern antenn, och då borde det gå att koppla en vanlig antennkabel till den, Pinnacle är absolut störst på detta område. Kolla på deras hemsida eller sök på Google om produkten, eller ring till netonnet.

Läs lite före du frågar;

"Den inkluderade mjukvaran, Pinnacle TVCenter, förvandlar din dator till en digitalbox med möjlighet till inspelning på hårddisk."

Taget från produktsidan.

Av Gustavs
Av Gustavs

Oj så dyrt, kanske inte för ditt paket men oftast brukar det inte överstiga 1500kr för att köpa loss ett paket man hyrt i tre år. Det är rätt mycket jobb för leverantören att ta tillbaka utrustningen, kontrollera så att allt fungerar, radera alla hårddiskar, installera ny mjukvara, ha den på lager och sen hitta en köpare till den. Därför brukar dom ofta sätta låga priser så att dom slipper ta tillbaka den.

Problemet med hem-pc är att man inte vet vad dom tycker utrustningen är värd efter tre år och det är därför jag aldrig tar erbjudnade om hem-pc, plus att jag hatar avbetalningar och min pension blir mindre

Av Gustavs

Frågan är hur tusan Apple kan göra en så bra dator till så små pengar? Motsvarigheten på PC-sidan måste vara Sony Vaio VGN-SZ1HP, den kostar 19390 kr den har dock bara en T2300 mot för Apples T2600, å andra sidan har Apples Macbook ibyggd intelgrafik medans Sony har ett Nvidia GeForce Go7400 i sin laptop så man kan säga att det går ganska jämnt ut. Men att försvara prisskilnnaden på 4600:- är ett fall för inspector gadet.

Av Gustavs

Ser ut som att det ska sitta en lucka för det hålet. Ring supporten?

Av Gustavs
Citat:

Ursprungligen inskrivet av andersz
Mitt tips är att spara till du har råd att faktiskt köpa den Sony Vaio du VILL ha.

Jag har planer på att köpa en Sony Vaio TX2 som ett tips till dig. Kanske inte bästa prestandan, men grymt snygg och nätt!

... och framförallt en GRYM batteritid med ULV-processorn upp till 7,5 timme.

Jag har känt på Vaio och jag tycker dom är klockrena, jag kände nyligt på FS295 som hade en vädligt fin skärm. Skulle jag köpa en Vaio idag skulle jag satsa på en VGN-FE21M (Core Duo, 160GB HDD, 1GB RAM, GeForce Go 7600 och TV-ut detta är något inte FS295 har, om man inte räknar VGA-utgången som TV-utgång. Dock kräves det en tv med VGA-ingång ( plamsa / lcd ) med PC / VGA-ingång. Dock skiljer det ju en hel del på priset. Så modellen trådskaparen letar efter är nog FS-295 som finns från 7975 kr, den har det mesta man behöver. Kolla länk:

http://se.pricerunner.com/computing/computers/laptops/356483/...

Detta är ju väldigt prisvärt, med tanke på att den kostade 12995:- för ett halvår sen när jag var innne på Siba... Lycka till med köpet!

Av Gustavs
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Adestro
Varför inte bara uppdatera den gamla köpguiden? Alltså ändra texten i den som nu är klistrad?

För jag skrivit denna, och Janav har skrivit den andra. Förstår inte riktigt varför ingen klistrar denna, fast det är inte mitt beslut hurvida den ska bli klistrad eller inte. Om någon skulle klistra den skulle jag nog få mer motivation till att förbättra den, har inte ändrat den på ett par veckor nu, finns mycket mer att skriva och ändra på den.

Bara för att Acer gör en dålig serie skulle jag inte avråda någon från dom. Självklart finns det bättre märken, men jag tycker man får väldigt mycket för pengarna när man köper Acer (bortsett från Ferarri-serien då). Personligen har varken jag eller mina kompisar upplevt några som helst problem med Acer, utan varit riktigt nöjda med våra köp (Tre kompisar). Fick till och med en elektronisk servicemanual mailad till mig som beskriver i detalj hur hela datorn är uppbyggd med bilder, beskrivningar med mera på hela 101 sidor. Undrar hur pigga andra tillverkare är på att maila ut servicemanualer som underlättar för slutkunden att själv börja skruva i datorn.

Jag tror personligen inte Acer medvetet gör dåliga datorer, men somsagt det finns bättre märken.

Av Gustavs

Varför kan man inte högerklicka om man lägger in XP på den?

Av Gustavs

Jag är inte aceranställd Ni får gärna komma med köptips, motvera bara vad dom gör just den datorn bättre. Själv tycker jag acer gör hemskt prisvärda datorer.

Av Gustavs

På min förra dator så spillde jag rom & cola så att det sprutade ut genom kylfläkten. Jag klantade mig reält, slet isät datorn till monekyler. Rengjorde med sprit så fungerade den sen. Mitt tips är att slita alla tangeter och rengöra.

Av Gustavs
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
Tänk på att 7200RPM-diskar låter en hel del.

"And best of all, our tests show that there is only a negligible increase in power consumption, noise, and heat."

http://www.laptoplogic.com/resources/detail.php?id=16&page=6&...

Av Gustavs

Om du pratar om att byta hårddisk i en Macbook är det superlätt. Kolla på Macbook-tråden på www.99mac.com där finns en hel uppsjö av duktiga mac-användare.

Av Gustavs

Om du syftar på adaptern Mini-DVI --> DVI så kostar den bara 195:- är väl inte så stora pengar för att mata sin LCD/Plasma med digital signal? Analog och digital audio in och out (Koppla den till din hembio via SPDIF och njut av härligt 5.1-ljud).

Av Gustavs

Det finns nog ingen PC som har lika fina utgångar och läcker design. Då hade jag köpt den. Den enda jag kunde önska på den var en bättre skärm, och Win XP.

Av Gustavs

Kan någon sätta sticky på min nya tråd och släppa denna?