Inlägg

Inlägg som Gustavs har skrivit i forumet
Av Gustavs

Jag har pratat med tre olika medarbetare, alla visste om problemet. Alla tre visste om att det skulle/har kommit ett nytt moderkort. Man får inte verka för insatt så får man inte veta någonting, bara spela dum och fråga vad det beror på och hur dom tänker lösa det.

Av Gustavs

Jag har GeForce i min burk, hjälper knappast att byta delar. Har läst andra trådar där folk har fått moderkort och processor utbytta utan resultat.

Jag får en ny maskin på två veckor, i den kommer det nya moderkortet sitta. Enligt Dell så har swapen på moderkort + processor inte hjälpt för att dom haft dom gamla moderkorten samma som suttit i burkarna sen den lanserades. Detta moderkort ska altså vara en annan typ av moderkort så jag hoppas verkligen den blir tyst nu...

Får systemet på två veckor får väl återkomma då, känns lite surt min config har blivit 1000kr billigare sen jag beställde ändå har jag inte haft en fungerande dator och tillbringat mycket tid i telefon med Dell.

Av Gustavs

Hur är det att koppla den till en LCD TV med fullhd?
Inga problem, kör HDMI eller VGA.

Funkar det bra med film/bilder?
Ja

Hur funkar den som speldata (spelar inte mycket).
- Spelar COD4 nu funkar helt okej.

Hur är ljudet i datorn?
- Mycket bra, kopplat till en harman kardon superbra.

---------------------------

Nej, tjutet försvinner inte på något sätt. Kanske med någon uppgradering i framtiden, har ju fått moderkort och processor utbytta utan resultat. Får en ny dator om ungefär 3 veckor får se om den är bättre men jag tror inte det. Får väl helt enkelt leva med det tills Dell släpper en ny bios eller liknande.

Av Gustavs

Jo, enligt teknikern var det hårddisken. När jag ringde Dell hade dom en annan uppfattning. Provade nu att belasta hårddisken inte processorn och då lät den ändå. Om inte Dell som avsatt en speciell grupp för att utreda detta vet vad det är så tror jag inte en svettluktande tekniker kan avgöra det på tre timmar. Enligt Dell så var det kominationen av produkter som skapade ljudet, och att det kommer vara så även på min nya dator.

När jag frågade hur jag gör för att föra över all data sa han att jag skulle ta ut gamla disken. Han sa att han kunde skicka en tekniker för att ta ut den men att det bara var två skruvar och att jag kunde göra det själv om jag ville. Sen frågade jag hur jag skulle skicka tillbaka gamla disken till Dell när jag fått den nya datorn. Då sa han "Keep it, it´s just a stupid peice of metal" Så jag fick en 200GB 7200rpm av dell, väldigt tacksam. Ska du köpa min gamla disk Törne?

Av Gustavs

Såg nu att "teknikern" försämrat min dator, delar som inte sitter som dom satt vid nyköp och tangentbordet buktar upp vid F8-F9 och vanliga 8:an. Bra jobbat där, Dell ringer antagligen mig imorgon kommer nog köra på att få den utbytt. Om den nya inte håller måttet så vill jag ha full refound. Tråkigt... jag har haft Acer Siemens och alla har fungerat bra och hållt riktigt bra kvalité förstår inte hur man kan leverera en dator som är så undermålig.

Edit: Har pratat med DELL nu dom skickar en ny dator till mig.

Av Gustavs

Jag har samma som dig, men tydligen spelar det inte någon roll. Samma ljud på 5400-diskarna.

Av Gustavs

Då har Infocare suttit med datorn i tre timmar. Nytt moderkort och ny processor. Han sa att ljudet var borta och bad mig lyssna. Ljudet var där, men hade flyttat sig från höger sida till vänster sida. Efter ett tag insåg han att ljdet var kvar. Han fortsatte, och efter ungefär 30 minuter bad han mig komma och lyssna igen. Ljudet var HELT borta, jag frågar vad han gjort han säger det är ingen hårddisk i den.

Så nu kan vi dra slutsatsen att det inte är processorn som orsakar ljudet utan hårddisken. Problemet är fortfarande kvar, och Dell kommer ringa mig. Servicemannen sa att Dell haft samma problem på tidigare modell men då sagt att det var "design". Altså att problemet ska vara där men han trodde att Dell skulle lösa detta med en BIOS-upgrade. Så jag får väl vänta på Dell´s samtal och återkomma då.

Av Gustavs

Hur ska du kunnat fått en meddelande om du har datorn i sleepmode? Jag skulle rekomendera att tabort sleep mode när du stänger locket, hur irriterande som helt. Du använder powerknappen för att få den från sleepmode. Om två timmar kommer dom från Infocare och byter moderkort och processor, är hur spänd som helst

Av Gustavs

Personligen tror jag inte det löser problemet men jag är glad för att dom försöker. Det känns även roligt att DELL erkänner att dom har problem och vill göra något åt det. Jag vet att DELL kommer hitta en lösning på detta problem, frågan är bara hur dom ska lösa det. Om 24 timmar vet vi om det hjälper att byta till moderkortet & cpu:n dom skickat upp till norrlands skogar.

Av Gustavs

Mailade tillbaka lite sent, men han kommer imorgon efter 11:00.

Jag skriver en liten recension här direkt det är bytt.

Av Gustavs

Nej inga helst problem förutom ljudet, måste ändå råda alla som funderar på XPS att köpa den. Har haft Acer tidigare och dom skickar man till Tyskland för service. Jag ringde idag, han bokade en tekniker som kommer redan imorgon och byter moderkort och processor hemma hos mig. Dom var snabba på att svara 2 minuter telefonkö, sen var dom riktigt duktiga på engelska, och riktigt duktiga på produkten. Om det inte hjälper så kommer ett nytt moderkort om ungefär två veckor, så då byter dom det igen, hemma hos mig på plats. Eller moderkortet finns men dom hade det inte i lager. Sjukt bra service!

Av Gustavs

Ungefär fyra arbetsdagar tror jag, jag har ringt ang. cpu-wine och han sa att det kommer ett nytt moderkort till dom inom 2 veckor. Dom är väl medvetna om problemet och har hittat en lösning, han bad mig återkomma om två veckor så ska dom skicka hem en tekniker för att byta moderkortet i datorn. Så det moderkort dom har idag är det samma problem med, fast det nya är beprövat och ska inte generera i wine. Så man kan nog räkna med att alla framtida leveranser inte har CPU-wine. Riktigt bra service. Ringer nu igen, med service-tagg så att dom kan logga allt.

Av Gustavs

Min dator låter som en gammal TV altså det piper svagt svagt från höger sida, ska det vara så? Piper mer ibland och ibland nästan inget alls. Om jag kör firefox och scrollar bland massa bilder så försvinner det helt. Jättekonstigt fick datorn i torsdags.

Av Gustavs

Blir väl nästa vecka då...

Av Gustavs

Men hur länge tar det från att dom skickat den? 1 dag 5 dagar 2 veckor?

Av Gustavs

Orderdatum, 2007-10-13
Beräknat leveransdatum,2007-11-29

Dock står det att den är skickad 25/10

För mer information – bl.a. uppdateringar om förväntat ankomstdatum – följ länken till budfirmans webbplats.

Sen finns det ingen länk att kolla på.

Hur länge brukar det ta från att den är skickad till att man får den?

Av Gustavs

Är det någon som löst problemet med 1024x768 via HDMI?
Visst är det HMDI på datorn även om man inte vill ha GeForce® 8400M GS?
Börjar bli läge att beställa.

Av Gustavs
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SnakeDragon
Gustavs, mycket riktigt har jag väntat i 10 veckor (+ en dag). Jag beställde min dator den 29 juni. Väntandet är oerhört drygt, speciellt nu när jag börjat på högskola, flyttat utomlands och endast är hemma på helgerna. Från början bodde jag i Sverige men flyttade till Danmark för två veckor sedan, p.g.a. högskolestudier.

På föreläsningarna är det sjukt segt att tvingas sitta med papper och penna när man runt omkring ser att alla ens klasskompisar sitter med sina bärbara datorer...

surt... jag tror jag väntar ett tag till med att beställa vill inte att dell ska sitta och ruva på mina pengar i månader, har en bra dator nu så det är inte där skon klämmer bara det att m1330 är så sjukt snygg och smidig. pratade ju lite med dell och enligt dom skulle det vara lång leverans hela hösten... nog för att det snart är vinter.

Av Gustavs

Har du väntat i 10 veckor? På supporten sa dom ungefär 6 veckor?

Men Tokern, får du overscan att fungera via HDMI på PV60? Jag har själv kört VGA-kabel till TV:n tidigare och visst det är sjukt bra bild men rätt otymplig kabel plus att jag har inget ljud i den kabeln.

Av Gustavs

Oj, ska jag orka sätta mig in i det igen. Är nämligen min systers dator.
Gör väl ett försök till, men blev skeptisk när jag läste detta;

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=164213

Edit; Har ingen möjlighet att prova, datorn är nu hemma hos henne 20 mil bort. Ingen annan som kan prova om dom får overscan att fungera när man kör till plasma?

Gissar på att problemet är att 1024x768 inte är en äkta HD-upplösning.