Inlägg

Inlägg som Gustavs har skrivit i forumet
Av Gustavs

Den enklaste lösningen är att ha en reservdator om något skulle hända.

Av Gustavs

Acer 5024

Av Gustavs

http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html

USB brukar inte ha några speciella drivrutiner, brukar ju fungera direkt?

Av Gustavs

Acer 5024

Av Gustavs
Av Gustavs
Citat:

Ursprungligen inskrivet av <serg>
det är ju knappt att win 2000 fungerar på 256mb

Bull, XP fungerar utmärkt med 256 i ram, på mammas och pappas
P4 2,8 så trodde vi hela tiden att det var 512, sen upptäckte jag
att det bara var 256, åkte direkt och köpte en 256 till och prestandan
i operativsystemet var precis samma. Det enda som ändrades var
spelprestanda.

Av Gustavs

Skulle tro det om du har en vettig processor.

Av Gustavs

Måste också säga iBook.

Av Gustavs

Du behöver inga råd, alla nya datorer klarar av vad du kräver. Problemet är att vädligt få datorer har DVI-utgång, men det är bara söka efter billigaste datorn med DVI-out och köpa den. Om du inte hittar någon billig med DVI kan du koppla via VGA som alla bärbara datorer har, bilden är då analog men jag gissar på att du knappt märker någon skillnad.

Av Gustavs

RAM och Hårddisk går att uppgradera utan problem, allt annat blir svårt. Inom tre-fyra år kommer vi nog få se en standard på delar bland annat Acer och Intel jobbar på detta nu om jag inte minns fel.

Av Gustavs

Widescreen eller inte, se till att få en vettig upplösning på skärmen istället.

Av Gustavs

Svårt att ge köptips, vad menas med en "bra" dator?

Av Gustavs

Är det till veckan dom ska ha expo/keynote/30-årskalas?

Av Gustavs

Skillnanden ang. värmeutveckling och strömförbrukning på en 5400 vs. 7200 disk är minimal, men prestandaskillanden är enorm. Om man skriver något här så är det ju bra att ha någon slags källa att referera till och inte bara kasta ur sig saker man hört elle tror. Ett utförligt test av 2,5"-diskar i olika RPM hittar ni här.

http://www.laptoplogic.com/resources/detail.php?id=16&page=6&...

Jag håller på att skriva en ny köpguide, blir klar ev. måndag kväll.
Kommer innehålla mycket länkar till tester med mera där olika hårdvara jämnförs. Sen kommer jag även skriva lite om olika grafikkort, vilket som är bäst osv. håll ut. Sen självklart dom nya processorerna som kommit... håll ut...

Av Gustavs

Låter lite konstigt, om man har "fel" upplösning på en LCD kan det tendera till att bli suddigt men just den modellen ska köras i WUXGA (1920x1200). Annars har dell en väldigt bra support,
http://www1.euro.dell.com/content/topics/topic.aspx/emea/cont...

Skriv gärna sen om du lyckas rätta till problemet.

Av Gustavs

Var det något fel på denna tråd?

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=56580...

Kan vi inte försöka hålla en och samma modell i en tråd så blir det enklare att hitta sen när tråden blir gammal?

Av Gustavs

Kolla om jordpunkten har kontakt med chassit.

Av Gustavs

Hjälp mig jag ska köpa bärbar! IRONI

Jag tror dom trådarna kommer upp VARJE dag, alltid i stil med hej jag ska köpa en dator, den ska ha 15" skärm och minst 80GB disk vilken ska jag köpa?

Jag hade helst sett att man för det första hittar en modell man tror passar sina behov. För det andra SÖKER och kollar om det finns en gammal tråd om just den modellen.

Med mer modellspecifika trådar är det enklare att hitta information så man slipper läsa 20 olika ämnen där en post i varje tråd omfattar den modellen man är intresserad av?

Sen ang. beg datorer så finns det inget bra köptips. Beganade datorer är väldigt övervärderade då man inte vet om datorn är fuktskadad, tappad, stulen med mera. Det tar 5 minuter att göra ett falskt kvitto i Excel med ett telefonnummer till en firma som gått i konkurs. Så om man nu skippar att köpa beg. och köper nytt varför har alla satt så magiska gränser, "bästa datorn för 8000kr" osv vad en dator får kosta ska inte anpassas efter pengar utan efter behov, lägg till 3000 och få en avsevärt mycket bättre dator som antagligen kommer ha en okej prestanda långt efter det billigare alternativet. Hur mycket är 3000? Två utekvällar, tre par jeans eller en ny mobil, you get the point inte så mycket pengar.

Däremot vill jag ge tummen upp till trådar som hanterar diverse problem med specifika modeller, väldigt matnyttigt och bra att kunna läsa om användare som haft samma problem på samma modeller med mera. Ville bara skriva av mig lite. Reaktioner?

Av Gustavs

Har man normal syn så behöver man inte kisa tro mig Jag la till 2000 extra bara för att få en modell denna upplösning. Min kompis har också 1400x1050 han kisar inte heller. Man behöver faktiskt inte över huvud taget anstränga ögonen, har du suttit på en 1400x1050 någongång?

Av Gustavs
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blue Marlin
just nu har min bärbara varit igång i 9 dagar 23h sen förra omstart. Sitter en P4 i den, ligger med den i sängen just nu, sover med den i mitt rum och ja har inge som helst problem. Nackdelen med den är väl att det bara är 1h 20 min batteritid, fast är inte i behov av mer så det räcker.

Annars är det rätt gött att ha en processor som krossar de flesta andra processorer som sitter i bärbar

Vadå krossar, så du din processor krossar altså processorerna i centrinokonceptet?