Inlägg

Inlägg som Cruentusa har skrivit i forumet
Av Cruentusa

Skaffa en rejäl luftkylare och klocka processorn till 4Ghz, så finns det ingen större anledning att byta den eller något annat.

Av Cruentusa

Trådad/ Trådlös
In ear/On ear/Over ear
Öppna/Stänga(kan höra ljud runt omkring dig)
Någon speciell stil? t.ex Beats-stilen, minimalistiska, sportiga, Klassiska

Av Cruentusa
Skrivet av Sveklockarn:

Men varför höj- och sänkbart?

Jag har haft ett på jobbet, jag ställde in det en gång... typ. Varför och hur ofta byter du höjd på skivan?

Helst ska du nyttja den funktionen ett par gånger om dagen om du jobbar vid skrivbordet, sitter du där bara någon timme om dagen så är det nog knappt värt det.

Jag använder ett begagnat GALANT hörnskrivbord 2m X 2m jag gav 800kr för, helnöjd.

Av Cruentusa

Tvekade inte en sekund när jag valde en i7 istället för i5. Behöver inte i7an men med en livstid på 5+ år med dagen marginella prestandautveckling så lade jag hellre 1000kr nu än 4000-5000kr på nytt moderkort+CPU om behovet skulle komma.

Av Cruentusa
Skrivet av Sotie:

Funderar också om det är värt med 16gb ram istället för 8

Endast om du passerar 7gb använt minne, annars har du väldigt lite att hämta med den uppgraderingen.

Av Cruentusa
Skrivet av Okunnig1233311:

@DavidtheDoom: Okej, ja men det märker man ju på temperaturena i datorn på msi afterburner eller speedfan

Vattenkylare är rätt tyst utav sig också va?

Vattenkylning har potential att vara väldigt tyst men då krävs i regel en/flera rejäla radiatorer och lågvarviga fläktar.

Du har köpt en processor som går att överklocka och gör du det så kommer en liten H60 inte vara tyst om den ska kunna hålla tempraturerna under kontroll.

Mycket radiatoryta är nyckeln till en tyst kylare, har man något rejält behövs inte ens fläktarna större delen av tiden.

Betalade du ordinarie pris för H60n så hade den här luftkylaren kostat 50kr mer. Men vettiga luftkylare monterar inte butiker in i datorer som ska skickas till följd av den höga vikten och postens hantering av paket.

http://img.hexus.net/v2/cooling/Corsair/H60/H60-8-big.jpg

https://d1rktuf34l9h2g.cloudfront.net/b/ba/500x1000px-LL-ba23879...

Av Cruentusa

Bor själv. 30% i hyra och alla andra avgifter relaterat till boendet. 40% stoppas undan för framtida köp av villa.

Av Cruentusa

På en SSD vill du sprida ut innehållet så att du kan plocka data från flera minnesceller samtidigt istället för bara en. Men det är till största delen onödigt att tänka på det då en SSD är tilllräckligt snabb som den är.

Av Cruentusa

80+ gold, semi passivt, semi/helt modulärt, gärna 7 års garanti, 550w-650w och under 1000kr.

Finns inte många alternativ så det blir svårt att göra ett dåligt köp.

Av Cruentusa

Logitec har någon modell med förmonterade Oringar som dämpar "plast mot plast" ljudet som uppstår när du trycker ner tangenten i botten.

Köper du en annan model så är det billigt att eftermontera O-ringar, bara att beställa ett gäng från ebay https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m5...

Av Cruentusa

Min datorskärm är ips och TVn är VA. Det går inte att jämföra dom, bättre svärta och kontrast får filmer att se så mycket bättre ut. I spel är skillnaden inte lika stor.

Av Cruentusa
Skrivet av Penguins:

@xfade:

Jo, men kostar inte det minst 500 kr?
är det verkligen så stor skillnad mellan det och ett för 150 kr?
Blir inte snabbare vad jag vet pga ett nätverkskort.

Kort i olika prisklasser stöder olika standarder, högre pris innebär i regel nyare och snabbare standarder. För trådad har du 10/10, 100/100, 1000/1000. Trådlöst har ett helt gäng 802.11a, 802.11b/g/n, and 802.11ac.

Vad du behöver ha för att få ut maximalt hänger helt på din övriga utrustning.

Av Cruentusa

Minst ett GTX 1070 helst ett 1080, Intel i5 eller Ryzen 5, m-itx moderkort, 16gb DDR4 Ram m.m.

Utan överklockning finns det chassin som inte har problem att hantera ett rejält grafikkort.

10,000-12,000 ungefär

Av Cruentusa

Jag är kvar på 7.37.0.103, detta är sista innan dom ändrade på hur meddelanden ser ut och dom började ta dubbelt så mycket plats i chatten.

Av Cruentusa

När du har haft en SSD i några månader, sätter dig vid en dator med en HDD och försöker göra flera saker samtidigt så kommer du bli såld på SSD.

Att gå från en 5400rpm HHD till SSD var inget märkvärdigt för mig, datorn tog fortfarande relativt lång tid att starta upp på grund av att moderkortet var slött, att man laddade banan först i multiplayerspel kvittade fullständigt eftersom att matchen inte började innan alla andra var inne och min dåliga internetsanlutning såg till att webbläsaren inte var snabbt.

Men när jag ett par månader senare satte mig vid en lite äldre dator och försökte vara lite produktiv så tog det inte fem minuter innan jag var på gång att kasta den i väggen. Varenda liten sak tog flera gånger så lång tid att göra som jag var van vid.

Efter det förstod jag att en SSD är den bästa uppgraderingen man kan göra, skillnaden är inte som natt och dag när du gör bytet men när du byter tillbaka så kommer det vara det.

Av Cruentusa
Skrivet av Markusgashi:

@kazen_90: Men vad står ROG för i det läget? Missar jag något gott?

Republic of gamers, så riktat till "gamers". På samma sätt som "Aorus" är.

Av Cruentusa

Möjligheten att klocka processorn har potential att ge en hel del i ett spel som wow. En K-variant vill du ha, du kommer att kunna skjuta upp bytet av moderkort+CPU i ett par år med en överklockning.

Av Cruentusa
Skrivet av sarkn:

Tack för er snabba respons!
Jag har tydligen öppet köp på den fram tills januari så jag kan fortfarande ångra mig.
Om jag förstår er rätt så kan den blir betydligt mycket vassare med en annan processor och lite mera ram? Skulle jag spara väldigt mycket på att plocka ihop något eget?

Du slipper i alla fall lägga mycket mer pengar när du ska uppgradera i framtiden. Det går inte att överklocka med det moderkortet och processorn så istället för att klocka och plocka ut 10-20% extra prestanda om några år så blir du tvungen att byta både CPU och moderkort ett par år tidigare. Bygger du själv kan du lägga ett par extra hundralappar idag för att slippa lägga tusenlappar längre fram.

Av Cruentusa
Skrivet av qwinoa:

Jag testade med ett ram minne och då hostade den igång. Vad betyder det här? Varför funkar det med ett men inte 4 minnen? Jag har ju 4 minnesplatser och 4 minnen av precis samma modell, då spelar det väl ingen roll i vilken ordning jag sätter i dem va?

Skickades från m.sweclockers.com

Testa varje port med ett ensamt minne, funkar det utan problem så är det förmodligen inte något fel på moderkortet och du kan fokusera på minnena.

alt 1, repetera samma sak med alla fyra stickorna.

alt2. stoppa i en sticka i taget, starta datorn och stoppa i en till. När problemet uppstår igen kan du testa stickan som du inte kunde starta med utan några andra stickor i moderkortet.

Av Cruentusa
Skrivet av aki04:

Vem är det som äger Battlefield serien? dice eller ea? för kan inte vara så bra för dice att vara förknippade med med ett sånt röv företag som EA med tanke på att dom endast släppt kvalité produkter

Dice ägs av och har utvecklat spel åt EA sedan 2006. EA äger förmodligen rättigheterna till alla Dice spel.