Inlägg

Inlägg som mikeg har skrivit i forumet
Av mikeg

Har själv kopplat in en switch före BBB:s och egna routern och bryggat BBB:s utrustning så att den inte använder wifi och dhcp och ip-telefonin och ip-tv:n kvar över BBB:s utrustning.
gerar bra så för min del.

Skrivet av pr00f:

mjoo vet att man behöver en speciel router för att köra telefoni. glömde helt bort att vi hade vår tele på det viset när jag köpte den nya routern. men jag undrar om det går att lösa på något annat sätt, eller behöver jag åka och köpa en sådan router för att det ska gå? routern man får av bbb är så dålig att jag var tvungen att ha en ny. trådlösa funktionen är ju ett skämt på den. vi har fiber.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mikeg

Asus-routrarna speceillt ac-serien behöver uppdatering av f/w med korta intervall pga problem med bla det trådlösa så om du vill slippa stula med detta hela tiden köp en TP-Link med dual.band men ej ac...

n

Skrivet av heatm:

Det är denna jag har också. Funkar kanon i en 4:a på nästan 100 kvm. Behöver man inte ac-standarden så är den ett säkert köp.

Ang. att inte köpa ac-router idag ställer jag mig frågande till... I.o.f.s. inte alla som uppgraderar sina teknikprylar lika ofta som en annan men en router är ingenting ens jag vill hålla på och uppgradera. n-standarden har nu funnits i några år, och visst har routrarna blivit bättre. Men det har mindre med standarden att göra. Det är mer routermarknaden som mognat. Jag skulle inte vilja köpa ny router bara för att jag köper en ny padda eller liknande.

Av mikeg

Du behöver nog RMA USB-N63:an ....

Skrivet av Finkelzvin:

Flera gånger. Nu senast jag testade anslöt den inte till 5ghz alls, utan anslöt istället till 2.4ghz efter en stund, trots att jag sa åt programmer att ansluta till 5ghz.

Av mikeg

Verkar skumt - har inte så långa anslutningstider - har du provat ta bort den trådlösa profilen i datorn och lagt upp en helt ny för den trådlösa
5 GHz-bandet till Asus-routern ?

Skrivet av Finkelzvin:

Okej, har gjort det.

Vet inte om det var det som gjorde något skillnad, men jag testade ansluta till 5GHz-nätet igen nu, och efter en lååång tid (typ 6-7 minuter) anslöt den till slut. Jag har aldrig haft tålamod att vänta så länge förut, så det kanske alltid har fungerat? Men det borde ju inte ta så lång tid kan man tycka. Några idéer på vad det kan bero på, och vad jag kan göra åt det?

Av mikeg

Jag menar att du ska sätta 2.4 GHz-bandetpå 20 MHz i routern och välja 40 MHz på 5 GHz-bandet.

Skrivet av Finkelzvin:

Jag hade tydligen de nyaste drivrutinerna.

Ja, det fanns flera 2.4Ghz-nät i närheten. Vad menar du med att sätta till 20Mhz-band? Jag kan välja på 20, 40, eller 20/40 i routern, ska jag välja 20? Har 20/40 just nu.

Det fanns ett annat 5GHz-nät, på kanal 44/48, mitt är på 36/40 just nu.

Av mikeg

Det är nya drivrutiner du ska leta efter och installera om det finns nyare än du har nu.

Använd inSSIDer för att om du har flera 2.4 GHz nät sätta fasta frekvenskanaler och sätta till 20 MHz-bnd för att slippa störningar på 2.4 GHz-uppkopplingen.

Du har troligtvis inga nadra nät än ditt 5 GHz-bandet enligt inSSUDer så du kan sätta fasta frekvenser samt 40 MHZ-bands utvreddning och
testa hur det fungerar.

Skrivet av Finkelzvin:

Jag kom på hur dum jag var och gjorde just det 5min efter jag postade (satte olika SSID på näten). Det verkar vara 5GHz som krånglar (just nu), men jag vet att jag har varit ansluten utan problem i längre perioder förut (hade usb-stickan satt till 5GHz only).

Jag har letat på google och Asus hemsida men hittar ingen firmware till USB N-53, bara manualer och drivrutiner?

Har aldrig hört talas om inSSIDer, så svaret är nej. Mot google (igen)!

Tack för svaren förresten. Uppskattar när folk tar sig tid att hjälpa.

Nu har jag inSSIDer, men förstår inte riktigt vad jag ska göra. Ska jag använda det för att se vad närliggande nät har för frekvenser och utifrån det ställa in lämplig frekvens i routerinställningerna, eller ändrar man något direkt i inSSIDer?

Kan även tillägga att telefonen (Samsung GS4) hittar betydligt fler kringliggande nät, och har inga problem att ansluta sig till 5GHz-nätet.

Av mikeg

Du sätter upp olika SSID:s för 2.4 resp. 5 GHz bandet. Du kan bara ansluten till antingen 2.4 eller 5 GHz-bandet åt gången , EJ båda samtidigt !

Kontrollera att du har den senaste f/w :aren till N53:an-

Jag vet inte varför du får olika hastighet beroende på anslutning men har du ställt in fasta frekvenser på de trådlösa näten med hjälp av inSSIDer ?

Skrivet av Finkelzvin:

Har asus egna firmware, 3.0.0.4.354.

Går det ens att se vilket band man är ansluten med? Jag har både routern och usb-stickan satt till både 2.4 och 5GHz

Har inte kollat efter ny firmware till usb-stickan. Tänkte ärligt talat inte på att kolla om det ens fanns.

Edit: Och hur kommer det sig att den säger 144mbps när jag är ansluten via 802.11n, men 300mbps via 802.11a. Jag trodde n var det nyaste och snabbaste, och a gammalt och segt?

Av mikeg

Bra att du fick löst problemet - det som väcker frågan är kvaliten på produkten . verkar vara många som får defekta enheter : Asus verkar ha kvalitetsproblem på routrrarna. Undrar hur de nya AC-68:orna ska fungera-.......

Skrivet av nE:

Sorry för sent svar, jag snackade med asus supporten och dom ansåg att jag hade en defekt enhet.
Fick den utbytt av CDON och den nya funkar hur bra som helst "oBraut of the box" hittills.

Av mikeg

Vad har du för firmware på din Asus RT-N66U då ?
Vilket band får du problem med : 2.4 ELLER 5 GHz ?
Se till att du har den senaste f/w till Asus USB-N53 installerad också.
Har själv 2 st N53-or anslutna via stationära datorer utan problem - men kör mot N66U med Tomato USB shibby utan problem med 2 tjocka betongväggar emellan.

Skrivet av Finkelzvin:

Suttit och googlat i en timme nu utan att hitta något relevant. Har en USB N-53 kopplad till en Asus RT-N66U som då och då helt plötsligt tappar kontakten med routern och sen vägrar att koppla upp sig igen. Det jag då gör för att få igång det igen är att starta om datorn några gånger, starta om Asus wifi-program några gånger, ta bort och återskapa nätverkskonfigurationen i sagda program några gånger, och till slut lyckas den koppla upp sig igen. Ofta vägrar den först att hitta 802.11a-bandet och kopplar upp sig på 802.11n några gånger innan det lilla problemet löser sig.

Programmet hittar det trådlösa nätverket, men när jag försöker ansluta försvinner det från listan en stund, för att sedan dyka upp igen, utan att lyckas ansluta.

Avstånd mellan router och usb-sticka är cirka 4-5 meter med endast en tunn gipsvägg imellan, så signalstyka är inte problemet (5/5 pinnar). Misstänkte först att det kanske var usb3.0 som strulade (av nån anledning), så jag kopplade in stickan i en usb2.0-port istället, men problemet kvarstår. Under tiden jag spottar och svär över att datorn inte kopplar upp sig fungerar wifi't problemfritt på telefonen, så problemet bör inte ligga hos routern.

Som ni kan förstå är det här sjukt frustrerande, så lite hjälp skulle uppskattas oerhört.

Av mikeg

Läs här....

Läs denna länk och leta i smallnetbuilders forum under denna :

http://forums.smallnetbuilder.com/showthread.php?t=11088&page...

Av mikeg

Titta på Merlins firmware - han har bättre funktionalite på WOL än Asus f/w ha.
Länk :ar ;

Official website: http://www.lostrealm.ca/asuswrt-merlin

Screenshots: http://www.lostrealm.ca/tower/node/134

Download: http://www.mediafire.com/asuswrt-merlin/

Changelog: http://www.lostrealm.ca/asuswrt-merlin/changelog.txt

Source code: https://github.com/RMerl/asuswrt-merlin

Wiki: https://github.com/RMerl/asuswrt-merlin/wiki

Twitter: https://twitter.com/RMerlinDev

Skrivet av Damir2d:

Hej alla, Köpte denna router i helgen men får inte WOL att funka. Will gärna kunna starta datorn från jobbet. Bios settings är fixade och NIC setting är fixade, försöker göra detta från routern via Network tools Wake on lan men får det ej att fungera. Någon som har fått detta att funka?

Av mikeg

om du inte har något problem med den f/w du har installerad - bry dig inte om att uppdatera....

Skrivet av swenorth1:

Har näst senaste versionen nu (3.0.0.4.276). Läste att senaste skulle dra ner på wifi styrkan pga den har varit för hög enligt reglerna och påtryckningar från Netgear. Vilken firmware anser ni vara bäst till denna kanonrouter!?

Av mikeg

Läs fölande http://forums.smallnetbuilder.com/showthread.php?t=12615 , den behandlar visserlugen 3 TB disk på Merlins f/w men du kan läsa igenom det
för det tar upp ditt problem.

Skrivet av Christhebalrog:

Tackar för svaren!

Provade med flera partitioner också utan framgång, tyvärr. Orkar inte pyssla med custom firmware, jag har blivit lite lat på sistone och vill att sakerna skall fungera utan att jag behöver lägga onödigt mycket tid på det. Blev till slut så att jag åkte och lämnade tillbaks routern, så nu får jag se mig om efter en ny som skall klara detta...

Tack för hjälpen.

Av mikeg

Ja, för att slippa få problem , om du inte vill göra det själv , be BBB:s kundservice och göra det åt dig.

Skrivet av Swe.Stars:

Fast tror du jag kommer vara tvungen att "brygga" för att få routern att fungera?

Av mikeg

Jag har Asus routrar kopplade till min BBB-förbindelse , RT-N66U och RT-AC66U och eftersom jag har IPTV och IP-telefoni från BBB har jag behållt deras
utrustning , i mitt fall en Xavi som är bryggad och wifi avslaget. Har en switch före Xavin och Asus-routrrarna som koplas in in via switchen. Använd den befintliga kabeln som kommer med Asus:en för att koppla in mellan switchen och Asus:ens Wan-port.

Skrivet av Swe.Stars:

Funderar på att köpa denna router, nu när den är nere på 349:- inkl. frakt, men.. det är ett fåtal personer som haft problem som haft BBB som internetleverantör.

Av mikeg

Tack för infon - nu blir det att kontrollera om Asus:en stödjer den 3G/4g jag väljer men det är lite dåligt med supporten på Asus så får dubbelkontrollera detta.

Skrivet av cammen3:

Då skulle jag rekommendera något mobilt bredband kontant, då kan du köpa tillgång för en dag.
Startpaketen kostar som följer:
3/Tre: 199kr (inkl. 3G-modem upp till 16Mbit/s)
Tele2/Comviq: 199kr (inkl. 3G-modem upp till 6Mbit/s)
Telenor: 249kr (inkl. 3G-modem upp till 16Mbit/s)
Telia: 599kr (inkl. 4G-modem upp till 20Mbit/s i 4G-nätet och upp till 6Mbit/s i 3G-nätet)

Påfyllning, 1 dygn
3/Tre: 29kr (0,5GB data)
Tele2/Comviq: 29kr (1GB)
Telenor: 29kr (1GB)
Telia: 39kr (0,5GB)

Påfyllning 7 dygn
3/Tre: 99kr (5GB)
Tele2/Comviq: finns ej
Telenor: 99kr (5GB)
Telia: 99kr (2GB)

Påfyllning 1 månad
3/Tre: 299kr (100GB)
Comviq: 190kr (20GB)
Telenor: 249kr (10GB)
Telia: finns ej

Påfyllning, halvår
3/Tre: finns ej
Comviq: finns ej
Telenor: 399kr (10GB)
Telia: 299kr (5GB) eller 499kr (10GB)

Utifrån detta, skulle jag nog våga påstå att det bästa priset du kan få är hos Comviq eller 3, beroende på hur du kommer att använda det. Tänk på att kolla upp vilka modem routern har stöd för. Chansen att den har stöd för Telias 4G-modem är väldigt liten. Detta är de modem som följer med:
3/Tre: Huawei E3131
Tele2/Comviq: ZTE MF190
Telenor: Huawei E3236
Telia: Huawei E3276

Det finns tyvärr inte kvar hos Bredbandsbolaget.

Av mikeg

Jag vill ha den i vilande läge och betala när jag aktiverar den och kör på den och inte bara betala oavsett om jag använder det eller ej.
Den ska vara backup så den ska bara vara en temporär lösning när mitt 100 / 100 Mbps BBB är nere. Det är inte ofta BBB-förbindelsen går ned men när det händer blir det gnäll från övriga i familjen - ska bara täcka en del av ordinarie förbindelsens hastighet.

Skrivet av cammen3:

Varför vill du betala i förväg eller hur menar du? Vill du betala en viss tid framåt eller att du betalar när du behöver det? Hur mycket data behöver du? Vad vill du betala?

Går ditt BBB-fiber ner så pass ofta så att du behöver det?

Av mikeg

4G förbetald för backup av förbindelse

Hej,

jag letar efter ett 4G abonnemang som jag betalar i förväg och inte har en fast månadskostnad för.
Ska använda den som bakup förbindelse om mitt ordinarie BBB.fiber går ned och min Asus ska ha
möjlighet att ha 2 Wan-förbindelserr varav den ena via USB. Är det någon som känner till en operatör
med detta abonnemang ?
Har konstaterat att Telia, 3 , Tele2 , Comviq och Telenor inte har detta som alternativ.

Av mikeg

Verkar vara ett dåligt ex byt ut den .....

Skrivet av Sepemulle:

Intressant nog funkade den igen nu när jag kom hem från jobbet. Den fick stå på och plötsligt var allt som vanligt... får väl se hur länge den håller denna gång...

Av mikeg

Har du haft routern helt avstängd , power off ex. över natten och satt på den på morgonen ?
Om du inte får igång den efter detta på wifi-n så RMA den , kanske du köpte den så kort tid sean så kan få ut
pengarna istället för en ny enhet ?

Skrivet av Sepemulle:

Nu har jag testat en "30/30/30", lagt in firmware igen och fabriksåterställt. Nu får jag inte något nätverk alls... Kan det vara nå fel på antennerna i den? Nån annan som har några idéer?