Inlägg

Inlägg som VRMS har skrivit i forumet
Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dillen22
Prova med everest

Om du läser frågan ordentligt så ser du att jag inte har någon dator det passar i. Det jag vill ha hjälp med är alltså att identifiera det baserat på serienummer och fysisk utseende. Förslag på vad det kan tänkas vara värt tages också emot!

Av VRMS

Identifiera grafikkort

Har ett ATI Radeon-kort jag tänkte sälja men minns inte exakt vad det är för modell. Har ingen dator att testa det i för tillfället. Är ett 800/850 XT/PRO eller liknande.

Står PN 109-147401-10 på PCBn

samt klisterlapp med
S/N 180516 022907
p/N 102A4741611

Mycket likt detta kort
http://www.gasteiner.com/images/product/x850_512251205_1_1193...
men saknar den gula kvadratiska grejen i övre högra hörnet. Minneskretsarna(?) sticker heller inte fram under kylaren.

Ideer?

Av VRMS

mycket riktigt hade dhclient av någon outgrundlig (min /etc/network/interfaces ser exakt ut som exemplet ovan) bestämt sig för att köra på både interfacen. Dödade den ena processen. Får se om problemet återuppstår efter reboot.

Av VRMS

DHCP-problem

Har en längre tid delat ut min uppkoppling via en ubuntuburk. Den har två nätverkskort, ett utåt och ett inåt. På det inre nätverkskortet kör jag en dhcp-server. Nu har den plötsligt börjat att av sig själv ändra det inre nätverkskortets ip från 192.168.0.1 till 192.168.0.109 varvid det inre nätverket slutar fungera. Delar den ut IP-adresser åt sig själv?! Fattar inte vad som pågår. Kör 8.04.

dhcpd.conf:

default-lease-time 36000;
maz-lease-tine 72000;
option subnet-mask 255.255.255.0;
option broadcast-adress 192.168.0.255;
option routers 192.168.0.1;
option domain-name-servers 130.238.4.133, 130.238.164.6;
subnet 192.168.0.0 netmask 255.255.255.0 {
range: 192.168.0.100 192.168.0.110;
{

Tror att problemen kan ha uppstått i samma veva som dhcpd ersattes av dhcpd3 strax efter uppgraderingen till 8.04. Kanske.

Av VRMS

Vore jag arbetslös skulle jag omedelbart dra igång projekt: Det sanna fallout 3. Det skulle förstås heta något annat... Rätt utfört skulle det sälja som smör och ändå göra de gamla fansen nöjda. Och vinna en masssa priser. Som sagt tidigare i tråden: FPSer och FPSoider finns det redan tretton på dussinet.

Av VRMS

DVBViewer verkar ju vara allt annat än fritt... kostar ju tom pengar!

Av VRMS

Mediaportal är inte riktigt vad jag är ute efter. Vill hellre ha något av samma typ som pinnacles programvara. Men med lite minde sugighet.

Av VRMS

Bra DVB-T uppspelare

Har ett pinnaclekort men deras medföljande programvara kan vara bland den skräpigaste skit jag sett. Dessutom vill de att man ska köpa till de funktioner den saknar. Vadihelvete?! Jag har ju precis köpt ert nedrans tv-kort!

Så... jag vill ha en bättre uppspelare. Helst fri programvara om det finns. Tips tack!

Av VRMS

Systemfläkten verkar bara kunna styras med PWM och inte spänning på mitt moderkort... Det går väl förstås att åtgärda med en liten kondensator antar jag. Vad är det för fläktar som gäller om jag ska ha en vanlig 3-pins då?

Av VRMS

PWM-kompatibel 120mm-fläkt

Letar efter en prisvärd 120mm-fläkt med 4-pins PWM-kontakt. Minst 50 cfm på full fräs och så tyst som möjligt vid låga varv. Har sett att Noctua har en som verkar passa mina behov men priset är ju ett skämt. Andra förslag?

Av VRMS

Perfekt!

Av VRMS

Det där var ju rätt ok men finns det inget som är fri programvara?

Av VRMS

Tv-program

Letar efter någon bra mjukvara att använda med mitt tv-kort. Programmet ska vara så enkelt och basic som möjligt och gärna fri programvara. Förslag?

Av VRMS

Program som liknar fancontrol

Kör mest linux där jag styr mina pwm-fläktar med programmet fancontrol. Där kan jag precisera vid vilken temperatur fläkten startar och vid vilken temperatur den ska gå för fullt. Finns det något liknande till windows? Låter jag moderkortet få fria händer går fläktarna aldrig under 1000rpm. Någon föreslog speedfan men lyckas inte få det att fungera. Kan det ens göra vad jag vill?

Av VRMS

Nåväl. Nu funkar det i alla fall. Tack för hjälpen!

Av VRMS

Den drar >100Ma på 3V också. Testade med en annan diod som tänder fint på 1020 Ohm. Är det möjligt att det var fel på alla tre dioder jag testat med innan? Brukar de inte bara slockna när de är paj?

Av VRMS

Kopplar motstånden i serie med LEDen. Har inget 1.5V-batteri tillgängligt men 3V tänder de blå (provade inte med de andra, misstänker att de pajar snabbt som attan). Med 150 Ohm går det mer än 100mA (max för multimetern) genom kretsen.
LEDarna är från ELFA.
Strömkällan är en 24V 100mA likströms batterieleminator.

Av VRMS

Jo det var ungefär så jag räknade. När jag testar med 1020 Ohm tänder dock inte dioden. Minskade succesivt till 220 där gula och oranga tänder med inte blå. Blå tänder div 150 Ohm. Har testat med multimeter och det är 24V. Kan dock inte använda dessa låga motstånd då de blir glödheta på bara någon sekund. Vad står på?! Var en tio år sedan jag gick i gymnasiet så elläran är lite rostig...

Av VRMS

LED på 24V

Hej!

Jag planerar att montera en lysdiod som ska indikera om en apparat är på eller inte. Tillgängligt finns 24V likström. Om jag räknat rätt behöver jag ett motstånd på ca 1000 Ohm. Har jag räknat rätt?

Av VRMS

Re: datorbutiken.com seg som en sköldpadda

Citat:

Ursprungligen inskrivet av dcfc
Jag beställd lite grejer till min htpc den 20 augusti alltså i måndas. Sen på tisdag stog det
"Leveransklar - Avvaktar leverans"
Så stog det hela veckan så jag ringde till Kundtjänst på fredag förmidda och han tyckte att det var konstig att paketet inte var skickat. Han sa att paketet skulle komma iväg samma dag alltså i fredags. Men inte skickade dom iväg det.

Samma här men beställde ytterligare ett par dagar tidigare. Och idag står det fortfarande "Leveransklar - Avvaktar leverans"

Det ska inte behöva ta mer än ett par-tre dagar att leverera lagervaror! Och vad är dealen med deras leveransgaranti? "Leveransgaranti Beställning av lagervaror senast 14:00 packas samma dag! (gäller vardagar)" Vad utgår för slags ersättning när de inte klarar att leva upp till denna?