Inlägg

Inlägg som VRMS har skrivit i forumet
Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Basti
Tror du det blir märkvärt bättre om jag köpter till några hundra mer i minne och maxxar mitt graffekort till ca 350klock på prollen och kanske upp till 600 på minnena?

Spelar ingen roll vad du gör med resten av burken med ett så långsamt grafikkort...

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av harma
Det är ju bara att klicka på en valfri hylla och sedan klicka på sakerna som du vill ska läggas där. Vanliga vänsterklick alltså.

Någon som vet om det går att köpa nån schysst rustning (heavy armor) som är bättre än den som säljs i Imperial City? Bättre än steel alltså.

Om jag vänsterklickar en hylla attackerar jag den!

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Basti
Kräver Oblivion mycket minna? Nån som tror jag klarar att köra på överklockat FX5200 och en 2ghz Athlon och 512 ddr?

det går om du trixar med INI-filern men snyggt blir det inte.

Av VRMS

hur bär man sig åt för att placera saker på hyllor? Vill gärna fylla mitt nyköpta hus med souvernirer från mina äventyr men lyckas bara slänga dem på golvet...

Av VRMS

x hänger sig

Kör debian etch på min server och har fått problem med att X plötsligt äter all ledig CPU och slutar svara. Syns inget i loggarna... kör xorg. Hur ska jag fixa detta? Körde mprime i någon timme (tills jag tröttnade) utan att hitta några fel. Har ett nvidia pci-grafikkort och kör med nvidias drivrutiner.

Av VRMS
Av VRMS

Är det något annat budgetkort än just geforc4 mx som baserats på en tidigare serie?

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Då känns det snarare som att morrowind och oblivion är mer RPG än dom spelen du pratar om. För i sånna spel så utvecklas inte karaktären på samma sätt.
Hela grejen med ett RPG ska vara att man kan spela olika roller. Med andra ord så kan man välja personlighet och sånt i huvudfiguren. Och morrowind är väl det spel jag spelat som har störst möjligheter för sånt hittils.

Folk tror att det är RPG så fort det är en story verkar det som. Man kan göra ett RPG helt utan en story.

Har du spelat Planescape: Torment? Eller kanske Fallout-spelen?

Jag håller med om att Morrowind är ett RPG men tonvikten ligger inte på utveckling av din karaktärs personlighet utan snarare att samla tuffare vapen och rustningar, om än på ett väldigt icke-linjärt sätt.

Av VRMS

apt-get install rdate
rdate -s ntp.kth.se

Av VRMS

Vista kommer garanterat att kunna piratas då motsatsen skulle leda till minskad marknadsandel för microsoft. Att vara helt dominerande på marknaden är i längden mycket mer lönsamt än några futtiga licenspengar från privatpersoner.

Av VRMS

ok. om jag inte kommer tillbaka hit nåmer vet ni vad som hänt....

Av VRMS

byta hårddisk

Ska byta från en ide-hårddisk till en sata-hårddisk. Har återskapat alla partitioiner exakt likadant och funderar nu på om jag ändrat på alla ställen som behövs innan jag bootar om...

har ändrat device.map-listan
från
#(fd0) /dev/fd0
(hd0) /dev/hda
(hd1) /dev/hdb
(hd2) /dev/sda
(hd3) /dev/sdb

till
#(fd0) /dev/fd0
(hd0) /dev/sda
(hd1) /dev/sdb
(hd2) /dev/hda
(hd3) /dev/hdb
och kört grub-install /dev/sda

samt ändrat root- och swapparition från hdaX till sdaX i fstab.

Har jag glömt något?

Av VRMS

beror lite på vad du har för moderkort och options i kärnan men förmodligen är svaret nej. Så länge den är stabil gör det väl inget om den är varm?

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av devilstar
Det är inte helt omöjligt att ditt mb har varit hos en överklockare eller liknande innan det dök upp hos komplett bland demovaror. en person kan ha skickat tillbaka det för att han inte var nöjd, eller en person som fick bluescreens och kompletts support hittade inga fel. Då hamnar det där. Vet att min bror har skickat tillbaka saker som har haft problem både vid original inställningar och vid klock. Ett exempel är en amd 3700+ som inte klarade prime helt oklockad, den såg han i deras avdelning för demovaror 2 dar efter det han hade skickat tillbaka den. Kan tillägga att han meddelade komplett att något var fel på processorn men tydligen så bryr dom sig inte och hoppas att det är en okunnig som köper den nästa gång.

Hur såg han det? Tror knappast komplett skulle försöka sälja en trasig processor. De få kronor de skulle tjäna på det är inget i jämförelse med förlusten av goodwill.

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Donan Fear
Jag byggde en dator med en X2 4400+ för nån vecka sen och kylaren som följde med var en såndär ny med 80mm deltafläkt och heatpipes.
Killen skulle ha en Scythe Ninja istället så kylaren har jag kvar oanvänd.

Använder du den inte kan jag ta den!

Av VRMS

Din processor kanske helt enkelt inte klockar speciellt bra... Att moderkortet är en demoprodukt ska inte spela någon som helst roll.

OM jag tolkar ditt inlägg rätt får du också bluescreen vid orginalinställningarna och då är det, precis som Pierre232 säger, något som inte stämmer. Kör memtest86 och prime95 vid orginalinställningar och se vad som händer.

Av VRMS

Kommer inte att köpa ett ATI-kort så länge deras linux-drivrutiner är kassa. Köper helst inte ett nytt kort öht då jag precis uppgraderat.... Hur tar jag säkert reda på huruvida mitt 6800gs har dual link eller inte?

Av VRMS

Någon som köpt denna ännu?

Av VRMS

Dual link DVI?

Funderar på att köpa en ny skärm och 1920x1200 är onekligen en trevlig upplösning. Läste någonstans att över 1900x1050 (eller något liknande) behövs dual link DVI för att mata skärmen... Stämmer detta? Hur tar man reda på om ens grafikkort stöder dual link? (hittade inget på hemsidan eller google)
Har ett POV 6800gs PCI-E

Av VRMS

Även 70mm-fläkten på den äldre(?) kylaren utan heatpipes är en delta.

Är det verkligen tempsensor i 80mm heatpipe-kylaren? Verkar lite onödigt med tanke på att alla moderkort sköter sådant nuförtiden... Dessutom vill man ju gärna kunna finjustera lite med mjukvara