Inlägg

Inlägg som VRMS har skrivit i forumet
Av VRMS

Det är bara att svälja förtreten och acceptera. När den stora publiken finns bland de (numer) knappt läs- och skrivkunniga konsol-FPS-fantasterna i yngre tonåren finns det inget utrymme för riktiga rollspel. De kan på sin höjd intresseras för actionhybrider som Oblivion och Diablo.

*Går muttrande iväg och spelar om Planescape: Torment för tionde gången*

Av VRMS

THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOGS

Ordinärt svart IBM som följde med en hem-PC kring millenieskiftet.

Av VRMS

Köttis: Om du åndå gör dig besväret att skriva ett svar tycker jag du kan se till att det tillför något.

Mitt tips: Gigabyte ds3 p35. Billigt och bra! Finns en tråd om det någonstans.

Av VRMS

Får man hårdvaruaccelererad hd-video på G965? Med linuxdrivrutinerna?

Av VRMS

Det verkar som att kortet passar mig alldeles utmärkt. Tack för svaren.

Av VRMS

Hur stor skillnad gör det i realiteten? Det jag försöker utröna är huruvida det är värt 600 pix extra för DS4 eller DQ6. Jag överklockar inte så mycket för skojs skull som för bäst prestanda per krona. Har ett bra ljudkort så det inbyggda ljudet är ointressant.

Av VRMS

Gigabyte DS3 p35

Verkar inte vara något populärt kort för tillfället. De recensioner jag läst verkar positiva och billigt är det. Funderar på att köpa ett tillsammans med en q6600. Någon som har något att säga?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=170784

Av VRMS

Det blåser hårt, det blåser kallt, det blåser högervindar överallt. Speciellt på Sweclockers. Vore intressant att se om det finns en signifikant korrelation mellan datorintresse och högerpolitik. Eller om det bara är bland pojkar 16-20 som det är oproportionerligt blått. Någon som sitter på statistik?

Av VRMS

Missriktade ideer om "sund skepticism" utan ingående förståelse om hur vetenskap och forkning fungerar har också lett till att folk förespråkar kreationismens rätt till presentation i skolundervisningen som en teori likvärdig med evolutionen. Poängen är att det knappt finns en enda klimatforskare (utanför oljeindustrin förstås) som tvivlar på att temperaturen stiger och att koldioxid är boven. De exakta detaljerna däremot är mer osäkra. Problemet är att det är en relativt ny teori och att det finns starka ekonomiska intressen inblandade... Jämför med rökning. Vem tvivlar idag på att rökning orsakar cancer? Vi vet alla hur den debatten såg ut...

Av VRMS

Det är säkert jättebra men passar inte mig då jag redan har Debian som jag trivs och hittar i. Jag letar efter en bra HOWTO på hur jag fixar en captive portal i Debian.

Av VRMS

Är inte monowall en dist? jag har alltså redan en server som fungerar alldeles utmärkt (och dessutom har andra uppgifter förutom att NATa LANet). Kör Debian.

Av VRMS

Aha, nu fick jag bättre sökträffar. Tackar. Har du möjligtvis någon bra howto på lut också?

Av VRMS

Loginsida på lanet

Har ett litet hemmalan som jag funderar på att göra trådlöst. Helst skulle jag då vilja ha en loginsida som dyker upp vid anslutning där man får skriva in ett lösenord för att komma in. Hur bär man sig åt för att fixa detta?

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JenzA
2st QUAD II, en från 1959 och en från 1961..

Rörstärkare är fint! Jag hoppas du har dem framme väl synliga.

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av caizer
Alltså en 19" W är alldeles för liten. Minst 20" är att rekomendera.

Din åsikt måhända, och inte lika med allmän slutsats.

Av VRMS

Är också intresserad av den här skärmen. Verkar kunna vara ett bra alternativ för en surf- och kontorsburk. Vad tror ni?

Av VRMS

Kräver och kräver... spelar det helt utan lagg på en sempron 3000+ med ett gf6600 (ej gt). Lägsta inställningarna såklart men det ser ändå helt ok ut. Är det bländande grafik ni är ute efter är nwn2 nog ändå inte spelet för er.

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JuCke
386:a på 100 MHZ?

Och som klarar Duke3D?

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sachankara
Tja, då är den partitionen inställd på att montera om till "ro" när eventuella fel upptäcks. Du måste då ändra på partitionsinställningarna. T.ex:

$ tune2fs -e continue /dev/enhet

Sedan kan du testa att montera den...

Monterar ändå om till ro när jag försöker göra något i lost+found-katalogen...

Av VRMS

fortfarande argument list too long...

testade att köra chattr +i \#81* vilekt är ca 4000 filer och det fungerade, däremot får jag "read only file system" när jag försöker ta bort samma filer trots att jag uttryckligen monterat det med -o rw