Inlägg

Inlägg som VRMS har skrivit i forumet
Av VRMS

Ett 6600 (ej gt) ska inte vara några som helst problem att kyla passivt.... Många saknar fläkt redan från början.

Av VRMS

7600gs finns passivt

Av VRMS

Dualcore är att föredra framför dual. Dual dualcore Opteron ännu mer prestanda förutsatt att din mjukvara stöder fyra processorer. Använder du ett specifikt program kan det vara en ide att leta upp benchmarks i just det programmet. (I vissa program är p4an snabbare än athlon64/opteron trots den senares generella övertag)

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frink
med tanke på att gamla 486or hade större kylflänsar än sådär så nej, det finns inte en chans i helvetet.

Min Cyrix 486 hade ingen fläns öht...

Av VRMS
Av VRMS

Köp en stor fin skärm

Av VRMS

Verkar överklocka riktigt bra. Vore intressant att se ett test på undervoltning eller en kombination av undervoltning och överklockning för att få bukt med strömförbrukningen...

Av VRMS

För 500:- får du inget ljud alls... Köp inga skräpiga datorhögtalare, lägg till någon tusing och köp ett par prisvärda stativhögtalare istället. Du kommer inte att ångra dig!

tex
http://www.onoff.com/online/onoff/grundinfo.nsf/lookupvActive...

Av VRMS

20WGX2 verkar vara riktad främst till gamers?

Av VRMS

Var hittar jag någon som kan träna mig i blade eller marksman?

Av VRMS

Egentligen är väl Oblivion mer av ett äventyrsspel/krigarspel än ett rollspel. Alla uppdrag går ut på att ha ihjäl saker och valfriheten är inskränkt till huruvuda du vill ha ihjäl dem med magi, svärd eller båge och i vilken ordning du vill ha ihjäl dem. För att ett datorspel ska klassas som ett egentligt rollspel krävs mer karaktärsutveckling. Jämför med tex Fallout eller Planescape: Torment där de flesta uppdrag kunde lösas på minst två sätt och nästan alltid utan att slå ihjäl allt i sikte. Dialogsystemet i Oblivion är ur rollspelssynpunkt ett skämt, hur ska man kunna förmedla något av sin karaktärs personlighet om man inte ens kan välja flera svarsalternativ?

För att återgå till trådens ursprungsämne tycker jag personligen att det förtar lite av spelkänslan när världen omkring en levlar upp i samma takt som man själv. Dessutom ogillar jag att alla vilda djur attackerar en, skulle kännas betydligt mer engagerande om de flesta djur undvek en så länge man inte smög med undantag för kanske tex en flock vargar om natten.

Missförstå mig inte nu, jag gillar Oblivion. Det är vansinnigt snyggt och jag kan roa mig med att bara vandra planlöst i naturen. Tyvärr är det ganska fattigt när det gäller sjävla spelandet, man får liksom förlita sig på sin egen fantasi.

Av VRMS

rekommendation av 20" wide

Sak skaffa mig en ny skärm och lutar åt en 20" widescreen. Har ingen som helst koll på vad som gäller så jag tar gärna emot tips!

Kommer huvudsakligen att använda skärmen till surfande och annan 2D men spelar och ser på film ibland.

Av VRMS

Aldrig sett någon tyvärr...

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Teobald
lite dryga 5000kr... men vill helst skaffa en ny amd.

athlon 3700+ 2200kr (överklocka så gott det går) alternativt opteron 146 lr X2 3800+
1024 minne 1000kr
asus an8 sli se 1000kr
geforce 6600gt (så att jag får två st) 1400kr

totalt: 5600kr

eller så behåler jag grejerna jag har trots att min cpu inte vill överklockas längre samt att jag är tvungen att köra 1.525V för att den inte ska hänga sig med standard busshastighet!

å köper ett 7900GT kort samt 512 i extra ram så att jag får 1024.

Uppgradering från en 3.6ghz P4 kommer inte att ge många fps ens om du skaffar en fx60. Är det spelprestanda du är ute efter satsa på minne och grafikkort. Vore jag du skulle jag sälja det 6600gt du redan har.

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HawkHo
det gör rätt stor skillnad i superpi osv kan jag säga dig. Vilket som är att föredra av mhz och timings är en smaksak, de påverkar ungefär lika mycket.

Det gör också skillnad vilken arkitektur du sitter på . Vet inte hur det är med p4or men athlon XP gillar inte alls när minnet inte är i sync med fsb.

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bleak

men raderas spells. Shift + spellikonen

Funkar inte... :/ Väljer den bara precis som när jag klickar utan shift!

Av VRMS

Hur bär man sig åt för att radera spells?

Av VRMS

Var hittar jag någon som säljer regenerate magicka-spells eller liknande?

Av VRMS

Skrivbordsupplösningen påverkar prestandan i spel / 3dmark

Har jag annan upplösning än 1024x768 på skrivbordet när jag kör 3dmark05 får jag 3500p. Med 1024x768 får jag 6000. Samma beteende i tex Oblivion och HL2, med samma upplösning på skrivbord och spel dubblas prestandan. Vad beror dettta på? Hur fixar jag det?

har ett 6800gs med senaste drivrutinerna
XP SP2

Av VRMS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av harma
My bad. Du förstår nog vad jag menar...

Nej jag förstår faktiskt inte... Alltså jag menar inte kistor och annat man lägger saker inuti