Inlägg

Inlägg som flaskhalsarn har skrivit i forumet
Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xitele810
Undrar ifall nån har några siffror på en överklockad cpu mot en inte klockad. vad skiljer sig i fps? givetvis i detta spel

Spelet gillar höga clocks på quadcores, inga monsterclocks behövs innan kurvan planar ut iofs. Finns några test men orkar inte googla. Blir ganska stor gain både för folk med highend och lowend graffes beroende på upplösningen då.

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bonji
keytronic ergoforce klår allt

har ett liggandes om nån är intresserad. rätt svåra att få tag på.

Är intresserad. PM för fortsatt kontakt.

Alternativt skulle jag vilja ha tips på andra böjstyva och slagtåliga tangentbord. Jag sitter nämligen med tangentbordet på knäna vilket leder till att det ofta åker i golvet och utsätts för böjande moment.

Av flaskhalsarn

vsync av och performance mode i catalyst?

Av flaskhalsarn

BC2 gillar clockade quadcores

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr.Borka
Att köpa nytt och välja en dubbelkärnig modell är en väldigt kortsiktig investering. Visst är sockeln modernare, men processormusklerna kommer ge dig problem i moderna program ganska snabbt i takt med att nästan alla nya program använder de extra fysiska kärnorna i moderna processorer.

För pengarna är nog AMD's AM3-sockel en bättre investering. Speciellt med tanke på att sockeln säkerligen överlever minst lika länga som Intels nuvarande socklar som jag förstår det, då nästa månads lansering av AMD:s sexkärniga processorer knappast kräver en ny sockel.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=344159

Se hur fan kan de ta 7500:- för det där. WD green fail, för dyrt chassi fail etc. Snåla in på chassit köp några 120 mm fläktar, byt till x4 955 black, byt till mindre wd black, byt till corsair agg vx550 för 200:- mindre. Moderkortet såg ok ut iofs. 1333 cl 9 är billigt, men de minnena som är med i paketet kostar 1200:-. Byt till andra 1333 cl9 minnen sparar du 300:- till, alternativt får man väl 1333 cl7 för 1200:-

Av flaskhalsarn

Jag tycker paketen är dyra på komplett. Tendens att vara dåliga moderkort på dem oxå. Ska du ha s1156 finns det egentligen ingen mening med att ta någon annan processor än i5 750 om du ska använda datorn till spel.

Av flaskhalsarn

1. Voodoo 2 sli 12 mb pci
2. Geforce fx5200 128 mb agp
3. ATI x1650 pro agp
4. ATI HD5770 pci-e

Diverse integrerat skit och mobilitykort.

Av flaskhalsarn

4670 men det är sjukt ovärt.

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pekkasteele

Aha, tack, det skall testas, jag undrade just vart man kunde hitta Flash inställningar, men är dom "globala" så att det gäller för alla filmer jag kollar på, eller måste jag göra det varje gång?

Du måste bara ställa in en gång, (för varje webbläsare). Jag liknande problem med båda mina datorer när jag uppgradera till win7. Först trodde jag att det var nåt minnesfel p.g.a. att det oftast märks när man ska se på media. Men det visade sig vara flashspelaren på båda laptop och stationära.

http://www.macromedia.com/support/documentation/se/flashplaye...

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av badtothebone
40mm granaten är helt ok, tycker det är värre med folk som använder Carl Gustav i närstrider, som enda vapen dessutom.

Under 15meter AKS-74U. Över 15 meter CG:n.

Av flaskhalsarn

Du kan få ett i5 750 system för 7000 om du snålar in och köper varje del på billigast möjliga ställen utan frakt (dustin, inet ger fri frakt t.ex.). Mitt system är ett ihopplock av saker från komplett, inet och dustin.

Väljer du istället ett amd system får du troligtvis ett lite bättre moderkort och ett lite finare chassi för 7000. Iofs snålar man som fan kanske man kan knöka in ett hd5850 och få ett totalpris 7500 på ett amd system. Det är nog det bästa alternativet egentligen. Men då får man vara beredd att kapa lite i sitt lågbudgetmiditowerchassi med bågfilen. Demo-ex från komplett är nog också ett krav för 7500 strecket.

Av flaskhalsarn

Fann en tråd med 5770 cf http://www.tomshardware.co.uk/forum/275305-15-crossfire-5770-...

Han testar både med ett nytt moderkort i x8/x8 som han köpt för att han trodde att det flaskade och hans gamla i x16/x4.
Som vanligt ger 3dmark väldigt lika resultat. Men han är dum nog och inte göra speltest ><

Av flaskhalsarn

Högerklicka på flashfönstret, tryck på settings och klicka ur hardware acceleration?

Av flaskhalsarn

Processor: i5 750 @ 3.6 GHz
Grafikkort: ATI Radeon HD 5770
Moderkort: Gigabyte P55A-UD3
Minne: Kingston ValueRam 1333 @ 1080 cl7
Hårddisk: WD black 640 gb

CPU Mark: 6029.7
2D Mark: 741.8
3D Mark:1647.1
Memory Mark: 1269.8
Disk Mark: 558.5

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Denne91
tack för alla bra svar

joo de låter ju kanske lite dumt att köra med en vanlig P4 men tanken var ju att köpa en nyare processor efter ett tag. jag har kollat runt en del och kommit fram till att jag ska köpa en processor direkt istället för att vänta.

har bestämt mig för att köpa en Pentium dual core E6500, jag har läst i kommentarer på olika sidor och här på förumet att den ska vara clockvänlig, någon som vet hur mycke den går att clocka som max med original kylaren respektive någon bättre eftermarknads kylare?

Mvh

Vad ska du använda datorn till? För kontorsarbete, surf och hd-film tror jag inte du behöver clocka den alls.

Av flaskhalsarn

Tycker bfbc2 funkar rätt okej. Kanske inte 1080 (blir hemskt smokelag då) men väl alla lägre 16:9 upplösningar med high på det mesta (hbao o vsync off). cata 10.3 och första patchen gav ju ganska bra boost (typ 15-20%).

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ovard
Bakning lagar enbart kort som tillverkats under eran då någon glömde sätta rätt temperatur på ugnarna vid tillverkning. Det kommer inte ge någon positiv effekt alls. Det luktar dessutom hemskt i flera timmar efteråt.

Nej, termisk utvidgning och kontraktion av lödningarna ger till slut sprickbildning.

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Phat^Trance
köpte 5870 1GB kortet men dock så ligger FPSen på samma som förr, dvs 20 - 30 i bad company 2 (1680x1050 - low inställningar) :/

Tror ni att det är CPUn som spökar? Kör med en AMD athlon 64 x2 6000+ 3.0Hgz 2MB. Testade även o lira left 4 dead 2 och låg på ungefär samma FPS som förr.

Hu ja, man kan spela BC2 på medium utan aa med ett basic 5770 lätt. Du borde typ maxa det. Ett tydligt sätt att se CPU flaskning är att du kan sänka grafikinställningarna och fortfarande ha samma fps.

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av compac
Kan inte någon med en "värstingdator" och tillgång till voodoo 2 SLI, helst 12mb. Göra lite videos, köra igång crysis, teamfortress 2, modern warfare 2. Och köra lite benchmark. Men drawfps 1, sen lägga ut på youtube. Hade varit riktigt skoj att kika på tycker iaf jag.
Skulle nog få många views om det nu spelar någon roll ? =).

Hehe, voodoo2 har jag för mig endast stödde dx 8.1 och äldre så det blir svårt att få igång nåt nyare.

Av flaskhalsarn

Är det stabilt för dig med blck 190 och en högre minnensmultipel istället, finns väl nån så man får typ 1500 tror jag?