Inlägg

Inlägg som flaskhalsarn har skrivit i forumet
Av flaskhalsarn

Tycker det är lite intressant då jag har ett p55a-ud3 och jag har hittat en liten test på hur flaskningen ser ut. Rimligtvis borde flaskningen se ut på sättet (0,95^2) men det flaskar ganska mycket mer än det (15-20% istället för 9,75%).

http://www.legionhardware.com/document.php?id=761&p=5

Av flaskhalsarn

Release verkar framskjuten till 5:e februari

Av flaskhalsarn

För låga timings kan också vara en bov, de nya minnena kan ha sämre timings än de ni hade från början. Hänt mig en gång, hade 2*512 ddr med fina timings som jag pensionerade sedan slängde jag i 2*1 gig och dessa hade sämre timings vilket ledde till bsod, men bara ibland, pga att timingsen inte uppdaterades i bios.

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shahabi89
Det jag menade var att eftersom gf100 kmr ut om några månader och att några antyder att den är bättre än 5970. Så det kanske inte var värsta kapet att köpa 5970 då jag lika gärna kunde vänta några månader till ELLER det spelar ingen roll kanske..?

Du kommer troligtvis ha bästa möjliga grafikkort tills en dubbel gpu fermi eller någon fet version av single gpu kommer. Möjligtvis att du kunnat spara pengar, men det brukar inte vara problem för de som köper highend iaf.

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Här är en trevlig liten läsning också, fast lite gammal men med rätt saftig hårdvara iaf: http://www.guru3d.com/article/core-i7-multigpu-sli-crossfire-...

Typisk processorflask, fpsgrafen är plan i början.

Av flaskhalsarn

Köp ett snikbilligt graffekort med dxva support. HD3650 går nog bra och du kan troligtvis spela upp 1080p.

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Keng
Komplett har 5850 för 2000, beställde det.

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=9...
Hänvisa till konsumentköpslagen, för dom kommer nog skicka ett mejl Med stor bonnröta kan det ju hända att du får det för 2000, speciellt om du betala direkt.

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Keng
Frågan är hur mycket 5830 kommer att kosta och hur länge man kommer att få vänta.

Till den 25:e orkar jag vänta, då kommer väl specs och pris fram. Dessutom kommer det lite cashflow. Men går det inte att få tag på en innan mitten av feb köper jag nog ett 5770 + ett till senare.

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m1n1h0p
Fast det bästa är väl att vänta till slutet av januari då HD5830 ska släppas. Men det känns lite tveksamt, prisjakt.nu visar ingenting om man söker på 5830 fastän det är 2 veckor kvar. Och så är det ju alltid bäst att vänta på nya kort och nya kort, då kan man lika gärna vänta i evigheter. Men det är det absolut bästa valet för runt 1600kr, långt bättre än HD5770.

Mm jag väntar på 5830. 5770 känns för dåligt, 5850 för dyrt och 4890 omodernt.

Av flaskhalsarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
Ditt moderkort suger på att klocka. Din bästa chans är att BSEL-modda din cpu så att fsb-strappen ändras från 800 till 1066 och sen ställa upp fsb ca 15%, speciellt mycket mer verkar den inte klara av då moderkortets bios inte kan ändra vcore.

Ska du klocka finns det inga genvägar, man måste veta vad parametrarna gör och det är ingen som kan göra det åt dig då varje cpu/minne/moderkort har unika egenskaper.

pin mod http://www.overclock.net/intel-cpus/341123-intel-bsel-vid-mod... ? Inget för en noob kanske men men...

Av flaskhalsarn

Någon mer än jag som brukar vara naken när ni bygger ihop datorer? Det verkar tydligen vara ett rätt bra sätt att minska ESD med tanke på listan.

Av flaskhalsarn

Halva priset
https://www.inet.se/artikel/5321473/zalman-zm-cs5b-clipsuppor...

Plattorna/klämmorna och hållayouten väldigt lika för 775 och 1156. Troligtvis har den ett variabelt hål (elliptiskt).
Det går att fulmodda din gamla om du inte orkar lägga ut 47 kr.
Men det är väl inte rekommenderat.