Inlägg

Inlägg som Athkore har skrivit i forumet
Av Athkore
Skrivet av Gtoxed:

kör igång en windows 7 installations skiva MEN installera inget windows för guds skull. klicka dig bara igenom tills du kommer till rutan där den visar alla hårddiskar och se om den dyker upp där? gör den inte det så kan det finnas chans att den strök med.

jag uppfattade aldrig om den gick att sätta i en USB vagga och plugga in i en annan dator?

jag hittade ingen windows7-skiva, däremot testade jag diskar i en vagga och en hårddisk verkade ha gått sönder, men resten gick att se, men inte läsa i windows xp.

Av Athkore
Skrivet av lang666:

oavsett ska dom synas i bios.

Dom kanske brann hddna med

Jag tänkte också på det, därför jag satte in en hårddisk som inte var i datorn vid branden.

Av Athkore
Skrivet av morxy49:

har du nån annan dator du kan prova hårddiskarna i?
hur många är det förresten?

har ingen annan dator och det är 5 diskar, har testat alla en åt gången

Av Athkore
Skrivet av aSparrow:

Hmm, vad ska vi då hitta på. SATA är aktiverat i BIOS? Testat att sätta BIOS på default och kolla vad som händer? Uppdatera BIOS?

sata är aktiverat, default testat ett flertal gånger och senaste bios

Av Athkore
Skrivet av aSparrow:

Testat olika portar på moderkortet - sitter kablarna i?
Får diskarna ström - kan du höra dem?
Testat andra kablar?
Någon annan dator du kan kolla om diskarna fungerar i?

har testat alla portar och diskarna snurrar, jag satte in en f.d. extern hårddisk som fungerade felfritt i sitt kabinett

Av Athkore

Jag ser dem inte i bios.

Av Athkore

Kan inte lokalisera hårddiskar.

En kapacitator på mitt moderkort ett MSI 790FX-GD70 började brinna i fredags, och till följd kunde jag inte starta datorn. Jag har bytt moderkort till ett ASRock 960GM-GS3 FX, men jag kan inte se mina hårddiskar trots att de är inkopplade. Vad kan det bero på?

Av Athkore
Skrivet av anon134512:

Där ser man, Blizz kör win XP

Det var ju ios datorer ;D

Av Athkore

ocz gladiator max

ni som har en sådan kylare och en phenom II deneb-cpu i black edition aka 955/965 hur högt får ni upp er cpu till med den? ;o

Av Athkore

plocka athlonen, bättre än p4 ;D

och de heter som specen de skulle ha om intel hade gjort processorerna istället :3 (dvs samma prestanda levereras som en intelprocessor med den klockningen, förutsätter att du jämför med en p4)

Av Athkore

vet att det blir fel om kön är tom, och att den blir oändlig om det sökta resultatet inte finns med :x

kör gnu gcc ;o

Av Athkore

vad jag märkt så tappar jag inget, bara att nu verkar programmet hantera min person b som en read only variabel, vilket förstör loopen ;o

Av Athkore

segmentation fault c++

void sok(queue<person>& a, person b, string s)
{
b = a.front();
cout << "Skriv in förnamnet på personen du söker: ";
cin >> s;
while(s != b.fornamn){
a.pop();
a.push(b);
b = a.front();
}
}

när jag försöker ladda ovanstående funktion säger programmet segmentation fault, det kompileras helt, kör andra funktioner, men just denna ger mig segmentation fault D :
Vad gör jag för fel?

Av Athkore

\Desktop\lol\structlista\main.cpp||In function `void skriv(std::vector<person, std::allocator<person> >)':| \Desktop\lol\structlista\main.cpp|64|warning: comparison between signed and unsigned integer expressions| \Desktop\lol\structlista\main.cpp||In function `bool sok(std::vector<person, std::allocator<person> >&)':| \Desktop\lol\structlista\main.cpp|75|error: 'class std::vector<person, std::allocator<person> >' has no member named 'fornamn'| ||=== Build finished: 1 errors, 1 warnings ===| Fick de felmeddelandena på funktionen bool sok(vector<person>& a) { string sokning; cout << "Skriv förnamnet på personen du vill söka fram: "; cin >> sokning; if(a.fornamn == sokning){ return true; } else{ return false; } } med structen struct person{ string fornamn; string efternamn; int telefonnummer; string adress; int postnummer; string postort; string kontaktperson; }; och mainen int main() { vector<person> a; las(a); skriv(a); sok(a); return 0; } Vad ska jag göra? ;_;

Av Athkore
Skrivet av vb:

Humm, är lite osäker på vad du menar men find_if kanske gör det du vill? http://www.cplusplus.com/reference/algorithm/find_if/

Funkar den så att om jag vill söka på exempelvis förnamnet bara, kan den hitta ändå, även fast jag skrivit in mer värden och variabler?

Ser nice ut Elgot :3
Tack för hjälpen båda :3

Av Athkore

Vector c++

Om jag lagrar en struct-variabel i en vector, och sedan vill söka i den. Hur ska jag göra funktionen för att plocka fram en hel plats med alla struct-variabeln om jag bara söker på en del av struct-variablern i vectorn?

Av Athkore

Går alltid att köpa en superdator istället för en persondator om man bara bryr sig om prestanda ;D

Av Athkore

Funkar 3d med glasögon man får på bio? : O

Av Athkore

köp converter för ps2-pad och en ps2-pad istället för den paden, mycket bättre att lira med (Y)

Av Athkore

Kör jänkarversion, så får inte välja ;o