Inlägg

Inlägg som AlpinGrek har skrivit i forumet
Av AlpinGrek

Grymt ful. Som en murrig, sunkig sjuttitalsmöbel man bara vill hiva i containern. Btw, vad ligger tempsen i toppen på växthuset? 120 grader?

Av AlpinGrek

Lägg ner eländet. Går ju fan inte spela en omgång utan att nån finnig snorunge med mindervärdeskomplex aimbottar.

Av AlpinGrek
Skrivet av 13th.Marine:

Ja man får vara glad de gånger EA faktiskt låter en spela BF3...

Själv sitter jag och laddar ner den nya uppdateringen på 6GB (hur man nu lyckas göra en sån) i 150kB/s...

Jävligt skumt. En poolare som sitter mot samma GW som mig fick 1,3 - tyder på att problemet ligger i Origin enligt mig. Kanske deras lastbalansering inte är den bästa...

Av AlpinGrek

Vad ligger er nedladdningshastighet på den nya uppdateringen? Jag har ca 210 kB/s vilket innebär 6,5 timme enligt Origin. Segare än seeeegt!

Av AlpinGrek

Lyssna nu noga:

Betala TV-avgift är helt frivilligt.
Även om TV-kontrollanten står med pejlen utanför dörren, ser och hör din TV påslagen - så länge du inte erkänner själv att du har en tv kan de aldrig tvinga dig att betala. Bevisbördan ligger på radiotjänst och enda sättet att verkligen bevisa du har en tv-mottagare i din ägo(du kan exempelvis hävda att du plockat bort kanalväljaren, vilket gör att den faller utanför lagen) är att göra en husrannsakan och någon sådan har ALDRIG blivit beviljad NÅGONSIN i Sverige tidigare och kommer inte göra det nu heller.

Så när radiotjänst knackar på:
Bred på ditt allra bredaste leende, säg att du inte äger någon TV-mottagare och förklara vänligt men bestämt att du nu ska fortsätta se på melodifestivalen/sportnytt/antikrundan. Vad som händer är att de registrerar dig som betalningsvägrare, ringer dig några gånger efteråt men inser att du aldrig kommer betala och slutar så småningom. End of case.

Av AlpinGrek

Bra recension - önskar den hade kommit två dagar tidigare bara då jag köpte en 2713HM i förrgår(!)

Handlade direkt i butik. Overclockers(www.oc.nu) i Luleå hade en kvar i lager och till samma pris som dustinhome. Inpulshandlade eftersom jag länge gått och grunnat på en skärm av den här kalibern. Körde tidigare 3 st 23-tummare i eyefinity och alla problem som det medför. Personligen tycker jag efter två dagars användning att det hittills verkar vara en galet bra skärm - betraktningsvinkel, upplösning och storlek är i mitt tycke perfekt. Har i princip ingen backlight bleedning på mitt ex.

Sjukt härlig i BF3 även om man märker att graffat får jobba en hel del. Kör custom settings - ett mellanting medium/high och det flyter på riktigt bra. Får hoppas man vinner titan-tävlingen nu....

Av AlpinGrek
Skrivet av Kent:

Tycker dom är lite fula. I deras villkor poängterar dom att man kan köpa till 2-3 års garanti men inte ett skit om att man alltid har 3 års reklamationsrätt. Dessutom förbehåller dom sig rätten att hänvisa till tillverkaren vid evt. garantiärenden, detta strider mot konsumentköplagen. Även paragrafen om att garantin/reklamationsrätten räknas från faktureringsdatumet är felaktigt, man räknar från när man mottog varan. Sen försöker dom att få kunden till att betala både frakt och returfrakt ifall kunden ångrar köpet, detta är fel, man ska endast betala returfrakten (hur orättvist det än låter).

Ungefär som Inet då.

De kör med samma trick och vill du reklamera hotar dem med en svindyr felsökningsavgift. Vis av egen erfarenhet med inet väljer jag hellre Dustinhome numera. Någon hundralapp dyrare men då har du 3-års garanti på allt.

En gång kund hos inet, aldrig mera.

Av AlpinGrek
Skrivet av Aloysius:

QFHD är ju 16:9 så vad du vill ha är väl WQUXGA (3840×2400), eller nåt i närheten antar jag?

Förlåt! Bestraffar mig själv!!!

Av AlpinGrek

Har ett hyfsat nytt system, men har funderat på att uppgradera. Varför gör jag det inte?

Mitt system levererar tillräckligt bra prestanda redan nu - ett nytt skulle bara öka FPS:en från 100 till 200, vilket min hjärna ändå ignorerar. Vill ha en snabb skärm, minst 27-tum helst 30", 16:10 och med en upplösning i QFHD, men de finns inte för vanliga konsumenter till någorlunda rimligt pris. Då den skärmen kommer uppgraderar jag OCH skaffar tillhörande hårdvara som krävs. Tills dess klarar jag mig gott.

Av AlpinGrek

Personligen hade jag valt Gigabytes Windforce 670 OC med 4GB istället för 680 stock.

Av AlpinGrek

Våga vägra FB.

Av AlpinGrek
Skrivet av Zotamedu:

Testa att läs igenom tråden en gång så hittar du svaren på alla dina frågor.

Du behöver nog två generationer grafikkort till innan vi ser skärmar med 4K och 120 Hz. Har ens DP tillräckligt med bandbredd för det där? 4K i 60 Hz kräver ju dubbla HDMI för att köras. Det känns ju tämligen ointressant att sälja skärmar om de inte går att driva.

Dubbla displayport 1.1, klarar 2 560 x 1 600 pixlar * 2. Kombinera och du uppnår 4K-upplösning i 60Hz.

Ska du ha i 120Hz får du således använda 4 * displayport 1.1.... eller dubbla 1.2.

Av AlpinGrek
Skrivet av radx:

Dags att tapetsera väggarna med folie! Avskärmningsskydd

Foliehatt är, har och kommer alltid att vara överlägset!

Av AlpinGrek

Blir så less.

EA/Dice har inget övers för sina betalande kunder.

1) De skiter oftast i buggfixar.
2) De buggfixar de faktiskt åtgärdar leder till nya buggar.
3) Hackare/Cheaters skiter dem också i - trots de påstår motsatsen.

Blir inget BF4 för min del, tack och hej DICE.

Av AlpinGrek
Skrivet av Luxor ABC80:

1. Konspirationen teorin ! Eftersom Kambodja inte har något utlämningsavtal med Sverige så kan man bo i landet i lugn och ro. Tills man blir arresterad av någon orsak. Så tänk er följande : Någon mutar några ur lokal befolkningen att provocera fram ett bråk (gärna lite slagsmål). GS blir arresterad pga detta. Någon mutar den lokala polisen att kontrollera GS mot Interpols efterlysnings lista. Allvarligt tror ni verkligen att den lokala Kambodjanska polisen har intresse/resurser att kolla upp en utlänning mot Interpol för ett "barslagsmål" ? Och om det hade varit ett allvarligare tror ni inte att media hade basunerat ut detta nu.
PGA av bråket så slänger de (mutade)Kambodjanska myndigheterna in GS i det värsta "hell hole" de har. Och det är garanterat 100 gånger värre än något fängelse vi har i Europa. Och där sitter GS i väntan på utredningen skall bli färdig, som kommer att ta tid. De (mutade)Kambodjanska myndigheterna kommer inte att ha bråttom. Efter en tid i detta "hell hole" så kommer GS fm vilja att bli utlämnad till Sverige. NU, GISSA VILKA SOM HAR STÅTT FÖR MUTORNA ?

En vild galen konspirations teori eller... ?

Väldigt troligt skulle jag påstå. Var själv inne på den linjen... money talks.

Av AlpinGrek
Skrivet av SolidReactor:

Denna Development Walkthrough är kul att se efter "trailern"
http://www.youtube.com/watch?v=MOvfn1p92_8

Hyfsad editor!

Av AlpinGrek
Skrivet av Fluf:

Bekvämaste lurar - Siberia V2
Mest privata lurar - Logitech G35/G930 (stänger ute annat ljud bra)
Soffslöar lurar - G930 - trådlöst privat ljud är bra för husefriden
Kontorsdiggar lurar - G35 slippa bry sig om batterier och något lägre vikt än G930

Ang ljudkvalitet, samtliga av dem duger för mig, jag är inte så petig på ljud. Har för många dyra hobbies redan för att ha råd att tillåta mig bli audiofil.

Håller med;

Steelseries Siberia V2 är extremt bekväma jämfört med andra lurar vilket är faktor att beakta om man ska gamea i några timmar och vill slippa blomkålsöron a'la brottare - hade ett par Creative Fata1ity tidigare men de sög på den punkten iaf. Kan inte uttala mig om ljudkvaliteten då jag är en tondöv, icke audiofil men v2 duger gott för mig.

Av AlpinGrek
Skrivet av rektor:

Jag vet att hela kortet i sig inte lever upp till någon MIL-STD.
Men som jag har förstått det så ska visa komponenter (kondensatorerna) leva upp till MIL-STD-810G, och gör det inte det, så är det ju lögn.

Bättre än kinesiska BTG-kondensatorer iaf...

Av AlpinGrek
Skrivet av Kern:

Den slutsatsen du kan dra av att ha läst igenom hela tråden är väl den att det inte finns något givet svar.
Olika personer har tolkat lagar och praxis på sina sätt och ansett det var "sanningen"
Jag råder dig att inte lägga krut på att föra diskussioner här utan lägg all din energi på att lösa det med Inet.
Sedan kan du givetvis skriva av dig här hur upplösningen blev i ditt ärende.

Har nu anmält och fått reklamationsblanketten av inet - ska fylla i och skicka in.

Skrivet av Dr.Mabuse:

Tyvärr är det så att Inet skiter i att ta sitt ansvar så det är ARN som får hjälpa dig.

Fick reklamationsblanketten av Inet och jag får intrycket av att de försöker krångla till det och "skrämma" konsumenten från att reklamera med en massa meningar i fetstil, hänvisningar till paragrafer samt hot om en massa avgifter... läs själva:

http://www.bilddump.se/bilder/20120522195256-46.162.75.93.jpg

Vad tycker ni? Kan ju förstå om de inte vill ha in en massa onödigt tjafs men god kundvård? Nja...

Skrivet av NoAim:

Saxar lite från en annan tråd.

Det kan ju vara värt att tänka på när det är dags för köp av lite dyrare grejer med mindre än 3 års garanti.

Ska ha Dustinhome i åtanke nästa gång jag handlar - köpt bildskärmar och NAS därifrån och är mer än nöjd med deras kundservice. Reklamerade ett par displayportkablar där - utan snack och ifyllande av reklamationsblanketter....

Skrivet av Dr.Mabuse:

Du pekar på en av de vanligast missuppfattningarna gällande bevisföringen, eller snarare graden av den.

"För en konsument torde det i allmänhet vara förenat med betydande svårigheter att genom teknisk utredning eller på annat sätt framlägga fullständig bevisning för att det uppkomna felet berott på en ursprunglig brist i varan. Detta gäller särskilt när det som i förevarande fall är fråga om tekniskt komplicerade varor. För att inte säljarens ansvar för varan i sådana fall skall bli illusoriskt får beviskravet sättas lägre."

Så är det inte frågan om yttre åverkan så anses i vanliga fall felet vara ursprungligt.

På Inets reklamationsblankett(länk ovan) ska man ju fylla i en ruta: "Din bevisning att varan har ett ursprungligt fabrikationsfel:" Med andra ord borde det räcka om jag bara fyller i: "ej yttre eller inre åverkan"?

Skrivet av Aleshi:

Men när det kommer till en sådan sak som ESD-känsliga produkter eller produkter som är väldigt känsliga för hantering på annat sätt så finns det goda skäl att misstänka att väldigt många fel inte är ursprungliga. Då borde det vara svårt att få igenom det efter 6 månader iaf.

Är utbildad dataingenjör på hårdvara och har monterat en hel del datorer genom åren och min erfarenhet är att ESD fel är väldigt ovanliga - om man nu inte springer omkring i raggsockar på en statisk heltäckningsmatta...

Skrivet av muSashi:

Fick svar nu av Inet, tydligen så vill dom lösa det via ARN fast Marcus skrev i sitt senaste mail att han hade hittat en ny lösning som kanske skulle passa mig.
Så lär ta några månader innan ni får en ny uppdatering med hur ärendet går.

Japp, keep us posted. Jag kommer återkomma med min status i ärendet.

Av AlpinGrek

Ok, har just läst igenom hela tråden - vad tror ni om detta då?

Fläkten på mitt XFX 5870 (referensmodell) har periodvis låtit illa. Jag har aldrig skruvat eller klockat kortet. Under garantitiden påtalade jag detta till Inet och de skickade ut en postadresslapp för att jag skulle skicka in kortet på garantin. Innan kortet skickades in förde jag en dialog med Inet vilket sorts ersättningskort som var aktuellt vid ett garantiärende MEN eftersom de inte kunde svara på det behöll jag kortet med Inets goda minne. (de sa att förmodligen var det aktuella ersättningskortet ett 6850 men jag var inte särskilt sugen på det eftersom det är ett rejält nerköp i prestanda) Nyligen började fläkten låta som efterbrännkammaren på ett JAS och den verkar glappa ca 1-2 mm axiellt. Ljudmätte 58-60 dBm ca 20 cm från kortet utan load. Så nu det känns som har jag kommit till den punkt när problemet är outhärdligt.

Talade med Inet och ville reklamera, föreslog att eftersom jag skulle till Sthlm helgen som var, kunde jag ta med kortet till dem, då jag ändå tänkte besöka butiken. Väl på plats vägrade dock Inet ta emot kortet eftersom jag inte kunde ”bevisa” att det var ett ursprungsfel – förklarade läget och att jag att jag har kvar mailkonversationen + pdf med adresslapp, men de ville ändå inte ta emot kortet så det var bara att baxa hem… Nåja, jag är inte färdig med dem än...

Har tidigare reklamerat en Samsung TV som krånglade enormt mycket utan problem – Samsung gav mig varenda krona tillbaka. Efter det köpte jag faktiskt en Samsung igen(vilket jag aldrig gjort igen om de inte behandlat mig väl) och den fungerar felfritt och jag är mycket nöjd.

Med tanke på allt klokt som sagt i den här debatten och mina egna erfarenheter känns det mer och mer som att Inet är på tunn is... i mitt eget fall känns det som solklart - vad tycker ni? Jag är beredd dra det till ARN - det är inte pengarna det är frågan om.

Ps! muSashi hur går det med ditt ärende?