Inlägg

Inlägg som WolfOfVengeance har skrivit i forumet
Av WolfOfVengeance
Skrivet av denkillenpåforza:

ASUS ROG G11CD-NR043T VS. ASUS ROG G11CD-NR020T

Då är ju frågan vilken du har beställt och vilken du fått?

Av WolfOfVengeance
Skrivet av Accipiter46:

Ja, en uppläggningsavgift? Faktum kvarstår att du måste betala mer än "lägsta totalavgift", vilket gör den siffran rätt konstig.

Nej, inträdesavgift.

Uppläggningsavgift har du vid avbetalning. Detta gäller en avgift från Tele2 i detta fallet som Cdon inte råder över.

Skrivet av Footen:

Det ser inte ut som att man tjänar en krona på att välja abonnemang vilket jag alltid antog att man gjorde då man ändå förbinder sig som deras kund. Men nu vet jag bättre och köper kontant istället.

Tar du ett högre abonnemang eller bindningstid osv. så gör du nog det.

Men att du skulle få någon rabatt på att du förbinder dig 1 månad säger sig själv att det vore något befängt.

Av WolfOfVengeance
Skrivet av Accipiter46:

Precis, men sedan står det att det kostar 250:- som uppläggningsavgift, vilket inte verkar vara med i totalkostnaden. Väldigt fult...

Byt till Telenor på samma sida och experimentera med förhöjd månadsavgift så ser du hur det fungerar. Jag rekommenderar iofs alltid att köpa kontant, men alla gör som de vill.

Står inträdesavgift, dvs. operatörens avgift för att starta upp det nya abonnemanget.

EDIT* I övrigt ser det inte ut att vara några konstigheter. Troligtvis sjunker priset vid val av högre abonnemang och vill man sen få ner den direkta kostnaden vid leverans så får man lägga upp en avbetalning via "förhöjd månadskostnad". Att binda abonnemanget brukar även det ge rabatt på telefonen.

Med de inställningar som visas på bilden så ser allt korrekt ut: Köp av telefon + minst en månad på startat abonnemang.

Av WolfOfVengeance
Skrivet av anon5930:

Så är det i normala butiker. På spelbutiken.se krävs personnumret för att få fram addressen, du kan inte fylla in den alls. Utan personnummer går det inte slutföra köp alls.

http://i.imgur.com/vQukHRS.png

Jag kan verkligen inte rekommendera denna butik idag. Inte för att Mediamarkt skulle vara så mycket bättre men de påstod sig ha spelet i lager redan i söndags så fick bli de för min del.

Flertalet nätbutiker har det som alternativ vid beställningar alt. skapande av nytt konto att få fram sina uppgifter med hjälp av sitt personnummer.
Att Spelbutiken däremot har det som ensamt alternativ finner jag dock något konstigt, men inget som jag upplever som att det skulle vara något problem.

Ingen som frågat om det ifall det finns någon anledning bakom eller om det rör sig om en enkel miss på hemsidan?

Av WolfOfVengeance
Skrivet av Viochee:

Något fel med pizzerior eller?

Minnet är kort, närmare 1 miljon svenskar "flydde" till amerika på 1800-talet pga svält
tror vi har det ganska bra om man jämför lite levnadsstandarder mot förr i tiden... för dem som nu vill dra upp det var bättre förr

Japp, minnet är kort för ingen av oss har någonsin hört talas om att de utvandrarna fick gratis tak över huvudet, gratis vård, mat osv. och sammanlagda bidrag som översteg de lägst avlönade i Amerika.

Att de fick slita hund för låga löner så fort de satte ner sin fot är antagligen bara en myt.

Av WolfOfVengeance
Skrivet av elklazor:

Nej, för du har precis visat att du inte klarade av att läsa OP.
Feminism är INTE samma sak som "feminazism", av precis samma anledning som patriotism inte ens är i närheten av nationalism.

Skrivet av Christley:

nej, det är feminazis som hatar. vilket inte vad diskutionen handlar om

Och hata betyder inte hata. (Om vi nu tydligen ska dryga oss med att hitta på nya uttryck för att enligt svensk standard tycka synd om de som hatar)

Av WolfOfVengeance

Borde inte en mer relativ fråga vara: "Varför HATAR feminister så mycket?"

Av WolfOfVengeance

Minns inte de exakta skillnaderna nu, men finns det någon som helst fördel med att ha HB om man är själv? Bättre och köra enskilt då väl?

Av WolfOfVengeance

0%

Bättre att oroa sig över Suecia.

Av WolfOfVengeance
Skrivet av AndreaX:

nu blandar du ihop kalkylerande med intelligens, det är mer än en hårfin skillnad. psykopati är något som anmärkningsvärt ofta uppvisas hos "intelligenta" ledare som företagsledare, politiker osv. det är däremot inte någon tendens som kan sägas sticka ut med intelligens i meningen forskare, uppfinnare och liknande.

det exemplet blir lite bakvänt. problemet för Spocks folk är ju inte brist på känslor utan ett översvall av dem, och av det vilt svängande slaget dessutom. därför gick de rakt mot naturen via sina kulturella normer att undertrycka dem så mycket som möjligt, de anses helt enkelt för farliga, eller rent av samhällsfarliga.

1. Nej, det gör jag inte.

2. Jag refererade till de gamla filmerna, inte efterkonstruktionen som dyker upp i de nya.

Klart

Av WolfOfVengeance
Skrivet av Palme_570:

Jag brukar vilja tänka att Hitler var väldigt intelligent vilket han ju givetvis var men visade sig samtidigt lite hjärntvättad utåt.. En väldigt fashinerade man som jag tänker snarare än några nationalistiska eller rasistiska motiv ville se vad han kunde få folket att göra och låtsades vara "galen"...

Kanske inte va så men en intressant tanke tycker jag.

Man brukar ju säga att gränsen mellan intelligens och vansinne är hårfin, vilket jag nog vill påstå både är sant och att Hitler är ett bra exempel på.

Att han var oerhört intelligent råder det ingen större tvekan på, troligtvis även FÖR intelligent för sitt eget och resten av världens bästa. Att egenskaper som känslor och medmänsklighet gärna får sig en törn vid hög intelligens är ingen hemlighet och ur historiskt perspektiv så känns det ju som att Hitler led av mer eller mindre total avsaknad av dessa egenskaper.

Så intelligent var han absolut, men jag tror snarare att det var just det som ledde till hans galenskap snarare än att han skulle låtsats vara galen.

Ps. Om någon undrar över kopplingen "hög intelligens vs. känslor" så är Spock i de gamla Star Trek filmerna den bästa hänvisningen jag kan göra för visa på exempel. Där får man en ganska enkel (om än överdriven) bild av de negativa sidorna av hög intelligens.

Av WolfOfVengeance

Hur uppdagades det egentligen att datorn var full med virus och att Panda var defekt? Är väl inte brukligt att man installerar ett annat valfritt AV-prog på en dator i samband med att man installerar Flash-player när det redan finns ett? Och att någon som inte kan installera Flash-player själv skulle ha koll på om AV-programmet angett att det är uppdaterat eller ej låter inte fullt trovärdigt.

Något luktar bajs i denna historien, och jag blir väldigt nyfiken på vad "servicestället" heter.

Av WolfOfVengeance

Jämför nog hellre Clinton än Trump med Hitler (även om det rör sig om turboarslen båda två).

Rent krasst kan man nog säga att WW2 startade genom att Hitler blev Rikskansler. Han hade redan gått ut med att han skulle dra ut Tyskland i krig, problemet var bara att varken folket eller kongressen trodde på honom då Tyskland fortfarande slickade sina sår efter WW1 och gjorde bedömningen att så vansinnig kunde han inte vara.
Men det var just vansinnet, för att inte säga storhetsvansinnet som drev honom och det fanns egentligen bara 2 alternativ: Ta över världen eller dö. Och om det låg någon form av rasism bakom det (om man nu begrundar Hitlers raslära) blir nog svårt att svara på i dagsläget. Tror snarare vi kan tala om antisemitism över lag i det fallet.

Av WolfOfVengeance
Skrivet av Mange75:

Kan bara hålla med , blev lite fel 😀 Va väl trött efter träningen 😉
Skulle formulerat det bättre 👍 kul att det gav nån glädje.
Mvh/Mange

Skickades från m.sweclockers.com

Nja, tror det beror på hur man läser det.

Jag läste det som att du respekterar människor och deras åsikter även om de röstar på något som en sunt tänkande person helst vill gräva ner.
Och hade folk i allmänhet resonerat så hade vi inte varit i närheten av de problem som uppstår vid politiska diskussioner i dagsläget.

Av WolfOfVengeance
Skrivet av SueCia:

Vore intressant att höra dina argument för varför gemensam ekonomi skulle vara bättre och mer hållbart? Jag kan bara tänka mig en mängd scenarion där man bråkar om pengar till höger och vänster.

Om du läser det jag skrev så ser du att jag refererade till "en del skräckexempel".

Anser man sig sen ha tendens att bråka om pengar så ska man nog helst inte ge sig in på att bli sambo överhuvudtaget.

Av WolfOfVengeance
Skrivet av MsSmith:

Gissar att du syftar på mig
Jag och min sambo har det ganska bra på det ekonomiska planet - vi behöver inte dela för att leva ett kvalitativt liv och vi har varit tillsammans i åtta år nu tror jag. Men sambo och inneboende är i praktiken detsamma, enda skillnaden är typ av förhållande.

Syftade faktiskt inte på någon specifik utan kände snarare att det dök upp ett antal tveksamma exemplar till höger och vänster, sen är det givetvis aldrig svart på vitt. Men det jag syftade på i första hand var faktiskt att väldigt många verkar ha en generellt taskig syn på själva förhållandet, lite av "hit men inte längre"-tänkande om du är med på vad jag menar nu

Av WolfOfVengeance

När man ser en del skräckexempel här så är man verkligen glad över att man alltid kört med gemensam ekonomi.
Men visst, för dem som jämför sina "sambos" med inneboende så är det ju inte svårt att anta att de förhållandena inte kommer bli långlivade nog för att ens tänka på gemensam ekonomi.

Av WolfOfVengeance
Skrivet av biorrith:

Ööööh ja, jag har kört vinterväglag i Skåne i tio år.

Sedan skrev jag "på blöta och torra vägar". Och antalet dagar med slask och regn översteg långt dagarna med is förra året. Och där presterar enligt tester dubbdäck sämre än odubbat.
Speciellt europeiska presterar bättre i höga farter, tex motorväg. Och hur mycket is ser du på motovägen?

Och har du problem med att du kör av vägen och krockar kanske du ska se över annat än dina däck....

Testa att köra utanför malmö och andra tider än 7-16 (tex. E22 om du vill ha motorväg) så får du en överraskning.

Och de enda gångerna jag är nära att köra av vägen eller krocka är när jag får väja för folk som envisas med dubbfritt på isgata och det problemet ser jag över just nu och hoppas på att någon tänker till lite innan den orsakar en olycka.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WolfOfVengeance
Skrivet av giplet:

Det beror lite på vad man har för däck om det är skillnad mellan sommar och vinterdäck. Många bilar idag kommer ju som standard med ganska breda sulor. Min Audi A3 kom som standard med 225 däck med ganska lite mönster och är på inget sätt ovanlig eller extrem. Jag har provat att köra den i snömodd med sommarsulorna och det var ingen trevlig upplevelse. För breda däck och för lite mönster. Så jo, vinterdäck kan göra stor skillnad.

Angående dubbat eller odubbat så argumenterar jag inte om att dubbat ger bäst grepp när det är isigt, problemet är bara att i Skåne där jag bor så är det isigt max 5% av tiden under vintern. Resterande tid är det snömodd, vatten, torrt. Är det inte bättre att i så fall anpassa körningen under den korta tid när det är isigt istället för att straffa sig själv med sämre grepp under 95% av vintern? För lika väl som dubbat är bäst när det är isigt så är de tveklöst sämst under alla andra förhållanden.

Kan också berätta att jag har en dubbdäcksförespråkare där hemma. Men när jag ombesörjde nya vinterdäck till hennes bil förra året så blev det inte dubbdäck.

????????? Inte för att va sån, men har du kollat gps'en var du egentligen bor? För Skåne låter det då fan inte som på den beskrivningen

Av WolfOfVengeance
Skrivet av biorrith:

@zarkov: Själv anser jag odubbade vinterdäck vara bättre. Bättre grepp på våta och torra vägar. Hur ofta är det blank-is i södra sverige liksom? Folk verkar ha snöat in sig totalt på att dubbat är bäst.

Ööööh, hur ofta har du kört i vinterväglag i södra Sverige måste jag fråga med tanke på den kommentaren?

Skånsk vinter = tina, frysa, tina, frysa, tina, frysa, tina, frysa..... = stort behov av dubbdäck för att inte riskera att åka av eller krocka.

(Givetvis med undantag om man bor centralt i en stad och inte hittar ut ur den).