Inlägg

Inlägg som fille3002 har skrivit i forumet
Av fille3002

Sitter min cpu-kylare dåligt?

Tja!

Får under load mysiga temperaturer som pendlar jättefort mellan 50 och 80 grader. Får upp till 10% diff i gflops med linx mellan körningar, vilket tyder på att den klockar ner sig av värmen. Kör 6700k med D-15, helt stock. Har testat annan kylare, med samma resultat. Kör kylpastan som följde med (NT-H1) och har testat MX-3 också, med samma resultat.

Har inga problem med att hålla handen på heatpipes under load, så det verkar verkligen som att värmen inte lyckas lämna processorn.

Resultatet blir också att fläktarna varvar upp och ner hela tiden under tung last, då de mäter antingen 50*C eller 80*C när nya mätvärden kommer in, ungefär en gång i sekunden.

Vad kan jag göra åt det här? Kan man anta att CPU'n är trasig från fabrik, alltså att kontakten mellan chip och heatspread är dålig? Eller är det jag som inte kan applicera kylpasta? Har kört 0.5-2 riskorn och antingen tryckt ut det med kylaren eller spritt ut med kreditkort.

Av fille3002

@magkliarn: spelar inte heller fps längre, det är bara extremt värt med bra möss. Varje muslagg är några sekunder av frustration, och det händer alltid vid fel tillfälle, så kan jag ta bort 90% av dem genom att lägga några hundra till på en bättre mus så gör jag det direkt.

Därför lär ju sensorn vara bland det viktigaste.

Av fille3002
Skrivet av magkliarn:

Piggybackar på TS då jag är i exakt samma sits. Tar mer än gärna emot tips!

Går tydligen att fixa delvis genom att klicka massor så man nöter bort skiten som orsakar dubbelklickandet. Klickade oavbrutet i några minuter. Funkar bra nog just nu, men är inte direkt någon långsiktig lösning.

Av fille3002

Värdig ersättare till min gamla steelseries xai

Hej!

Min trotjänare, en steelseries xai, har nyligen börjat dubbelklicka. Jag köpte vad jag trodde var ersättaren, en steelseries sensei, men det är en enorm kvalitetsskillnad. Har inga problem att flytta muspekaren en pixel åt valfritt håll med Xai, men Sensei verkar inte klara mindre än några pixlar åt gången, med samma sens på samma musmatta, samma dator osv. Använder inga av exactsense, exactaim osv.

Skulle helst vilja köpa några nya likadana, men de verkar inte tillverkas längre.

  • ambidextrous

  • extremt säker sensor; hade mindre än 10 muslagg på 4 år med Xai, och då hade jag hårstrån i hålet för sensorn

  • forward/back knappar; inga fler extraknappar

  • ingen julgran; plain black/dark grey

  • helst hård sleeve; sensei har en sleeve som känns jättefel, för tjock och mjuk, har några lösa trådar redan, vägrar sluta vara böjd

prislapp: 500-2000

Av fille3002

CPU Temps rör sig väldigt fort upp/ner mellan load/idle

När jag kör igång LinX är processorn uppe i ~100*C inom en sekund, och när jag stänger av det igen är den tillbaka på några grader över idle temp på en sekund, och idle temp på ungefär 3 sekunder. Använde kylpastan som följde med. Någon form av thermal glue, så inte riktigt kylpasta. Kan det vara något annat än kylpastan som är dålig? Känner knappt någon temperaturändring på kylaren med handen mellan load och idle.

Av fille3002
Skrivet av aSparrow:

Jag gillar ju Inwins d-frame. Kanske är något? Länk till miniversionen.

http://www.inwin-style.com/en/goods.php?act=view&id=D-Frame%2...

Den är mITX. Hittar inte någon motsvarande mATX-version?

Skrivet av Btxtb:

Jag köpte nyss ett Fractal Define R4 som jag är väldigt nöjd med, gott om plats på insidan och rätt mycket mindre än ett 800d. inbyggd fläktkontroll och följer med 2 140 mm fläktar som är i princip knäpptysta på lägre volt.

Själv tror jag att en stängd bra låda med tysta fläktar alltid kommer låta mindre än en låda med hål överallt.

Men om du absolut inte vill ha nån fläkt alls i chassit tror jag det kan bli svårt att hitta något som passar

Även storlek är en faktor. Har ett Define R3 som bara står, men vill ha något mindre.

Av fille3002

Passivt kylt chassi sökes

Hej!

Eftersom jag tröttnat på mitt 800D med ~12 fläktar pga ljudnivå och vikt tänkte jag bygga något mindre och passivt kylt. Dessutom är burken ~5 år gammal nu. Tänkte köra de här delarna:

Behöver mATX om kylaren + grafikkort ska få plats.

Är dock helt lost på chassin. Jag vill att datorn ska vara helt tyst under låg load, därav passivt kyld cpu och ett grafikkort som (enligt deras hemsida) stänger av fläktarna när det är "kallt nog" (typ 50*C). Att då sätta in en fläkt i chassit som går hela tiden vore ju rätt kontraproduktivt, även om det bara är typ 20dBa per fläkt.

Om man inte har några fläktar i chassit blir det helt andra saker man tittar på. En helt perforerad låda vore perfekt, men allt jag hittar är anpassat för fläktar. Eftersom värmen stiger och jag kör utan fläktar är det viktigt att toppen på chassit tillåter så mycket luftflöde som möjligt.

Det vore också väldigt bra om man kan montera grafikkortet så fläktarna blåser ut ur chassit, typ som på bitfenix prodigy.

Har ni något bra tips på chassi?

Av fille3002

Bug: Piltangenterna kan bara flytta bild ett steg åt vänster/höger; sen fastnar den där.

I bildvisaren (t.ex. på http://www.sweclockers.com/nyhet/20476-premiar-for-sweclocker...) kan man flytta ett steg i sidled på bilderna med piltangenterna. Sen fastnar man på den bilden.

Cache rensad
win7 64bit
chrome 42

Av fille3002

du menar nog rad, inte tabell, men det låter också som att du egentligen vill sortera på något värde, använd order by

Av fille3002

varför vill du ändra id på en tabell? Det känns som någonting man aldrig någonsin gör? Menar du byta namn på tabellen?

also, ta en titt på sql-injections

Av fille3002

Tyst och billig rackserver?

Tips på en tyst och billig rackserver? (max 4U) Jag har gratis el och lite för mycket bandbredd över. Dessutom dog min gamla server för en vecka sen så jag tänkte skaffa något bättre.

Jag tänkte använda den som publik webserver och labb/leksak, max 5000kr, gärna under 4k.

4 kärnor och iaf 32gb ram. Har inte direkt några krav på disk.

Det är en fördel om den är relativt tyst eftersom jag sover i rummet bredvid. Vad är då tyst? Jadu. Ett referens 6970 på ~2500rpm är tyst nog.

Har t.ex. kollat på Fujitsu PRIMERGY RX100, då de är löjligt tysta. Dock är de rätt dyra, även begagnade.

Av fille3002
Skrivet av fizzdan:

Räcker en master i ekonomi för att anses "kunnig" i dina ögon?

Skickades från m.sweclockers.com

din sign passar så jvla bra

Av fille3002

e-IPS och TN, risk för konstiga färger?

Hej!

Jag har hört någonstans att IPS har problem med att färgerna kan bli helt konstiga och att man måste ändra någon inställning för att det ska se bra ut. Är det fortfarande så? Kan man ställa in sånt per skärm? Jag tänkte köpa en dell U2412M och använda min gamla TN-skärm som sekundär. Ingen eyefinity eller liknande alltså, utan en sekundär skärm.

Av fille3002
Skrivet av KKay:

Häftigt att en person märkte detta och att dom redan ordnat upp problemet

Vi hittade det här runt 2011 och kontaktade dem om det, utan någon ändring. De agerar bara nu för att det är dyrare att förlora kunder än att fixa det här.

Av fille3002

Det är en riktigt nice idé! Speciellt mellanvarianten för laptops, och om molnservern var ens egna speldator hemma slipper alla foliehattar oroa sig så mycket. Det blir säkert mycket sämre upplevelse om det är snabba ljus, typ blixtar, men om det är långsamma ljus är det riktigt nice

Av fille3002

RTFM. Står det inte hur du gör det i manualen sabbar det säkert garantin. Står det får du läsa

Av fille3002
Skrivet av HurMycket:

Det här är intressant. På referensmodellen av Radeon HD 7970 sitter en ca 1 cm² stor, klart synlig klisterlapp med ATi:s logga!

vardå?

Av fille3002
Skrivet av Mayth:

Inte en aning om vad det kan gå på. Men en sökning på apparatskåp, utomhusskåp, electric cabinet och electric enclosure borde kunna ge dig ett hum om det. Vet att rittal säljer sådant.

Mvh
Mattias

Tror du en tätad plåtlåda med distanser till enheterna och SiO-påsar i botten för att bli av med den fukt som finns räcker?
Dock lär inte wifi fungera alls då, så något annat material?

Av fille3002
Skrivet av Tanis:

Vad har du för budget? Accesspunkter o IP-kameror som klarar -40 eller lägre är inte direkt billigt.

Vad kostar kamerorna då? Jag har inte hittat någon ännu.

Skrivet av Mayth:

Då blir det lite annorlunda. Det kommer krävas lite bättre hårdvara än vad de routrarna som du listat har. Valfri intel atom ska greja det.

Problemet är att få tag på hårdvara som klarar av 24/7 i -40. Tror du kommer få fixa någon form av skåp eller liknande som är tempstyrt till att hålla över 5 grader.

Edit: angående full-mesh. När du har 3 sites är det hanterbart. Men om du ska ha 6 sites så kommer du får det jobbigt. Det innebär 15 tunnlar. Sen ska du ha routing på det också. Det skalar inte speciellt bra.

Mvh
Mattias

Temperaturen går ju att lösa om man har utrustningen i ett värmeskåp i jordkällaren - där verkar det inte bli speciellt kallt, men det är ~nollgradigt året om och väldigt fuktigt. Vad kostar ett sånt skåp ungefär? Både i drift och inköp.

Av fille3002
Skrivet av Ferrat:

Du kan komma relativt billigt undan, behöver inte så mycket faktiskt, en mITX/mATX bräda (borde finnas med inbyggd wifi och Gigabit eth)), en AMD A-serie CPU, 2GB RAM och en hårddisk + något att ha skiten i.
Det blir lite dyrare men inte så mycket mer än att köpa routrar som klarar det du vill men föredelen är att du kan faktiskt köra openvpn istället för pptp eller liknande utan att det kostar allt för mycket bandbredd samt att det finns mycket bra mjukvarualternativ och du kan med lite jobb ha 100% kontroll på hur nätet agerar m.m.

Skrivet av Mayth:

Hur mycket bandbredd behöver ni över vpn?

Ett väldigt billigt alternativ är ju en Raspberry pi. Den ska vara god för 6 till 10 Mbit/s med AES-256-CBC krypto.

Mvh
Mattias

Okej, en uppdatering om scenariot, så kanske någon kan hjälpa mig med att tänka ut en bra lösning.

Jag har 3st platser som jag vill ansluta i full-mesh site-to-site vpn. Det kan bli upp till 6 sites senare.
En av platserna är sommarstugan i lappland. Den andra är hemma, och tredje är studentbostaden. Jag tänkte ha mediaservrar hemma och ipkameror vid sommarstugan. Jag tänkte streama från kamerorna till en lagringsserver hemma.

Alla platserna är fiberanslutna, 100/100mbps.

Ett till problem i lappland är temperatuen. Jag behöver på något sätt få allt att fungera i väldigt låga temperaturer, gärna -40, -45, -50. Dessutom känns det inte så bra att köra en enhet med 6-10mbps throughput på en 100/100 lina. Enheten behöver fungera som accesspunkt, helst 802.11abgn, när jag är där, och i -40 när jag inte är där. Dessutom behöver jag hitta ipkameror som tål ungefär -50. Jag gissar att cat5 anpassat för utomhusbruk klarar de temperaturerna. PoE känns som en bra idé också.