Inlägg

Inlägg som fille3002 har skrivit i forumet
Av fille3002
Skrivet av Typhonos:

Hade du inte en hårdvarukonflikt i så fall? Det går att ställa in så att trafik från olika bussar på moderkortet inte försöker ta samma adress. Jag använder mitt 2496 till musikuppspelning och film-ljud så det är inga problem i en dator utanhårdvarukonflikter. Men som sagt behöver du inte välja just 2496, jag gillar m-audio för att de har otroligt stabila drivrutiner men det finns såklart andra alternativ.

Vad ska du ha 3,5 mm mini-tele till? Kan du driva din anläggning med RCA eller digitalt så ska du alltid göra det. Använder du ett par sketna hörlurar så brukar de flesta externa ljudkort ha hörlursutgång.

Kollat genom listan på alla externa ljudkort?

PCI tror jag kommer finnas kvar länge då många moderkort har haft problem med att fördela trafiken över PCI-express bussen. PCI-bussen klarar 133 MB/s och det är minst 3 gånger så mycket som firewire 400 klarar och det är nästintill omöjligt att mätta bandbredden. Du kommer inte behöva mer än vad PCI kan erbjuda men fördelen med att köpa ett kort kompatibelt med PCI-E är att du sannolikt får nyare drivrutiner, jag var tvungen att vänta i åratal innan Presonus Inspire var kompatibelt med 64 bitars Win 7.

Jag fick klickljud ibland. Det klickade i en kort ton (tiondels sekund) runt A5 någonstans med varierande mellanrum. De var alltid på maxvolym oavsett vilken volym jag hade på datorn och jag fick det både med headset och högtalare. Vägguttaget var jordat. Borde inte alla kort som krockat ha dött i så fall?
3,5mm är till mitt sketna headset PCI-e känns mer framtidssäkert eftersom pci börjar försvinna från moderkorten. Interna ljudkort låter bättre pga prislapp och prestanda. Idag använder jag bara 3,5mm-headset och 3,5mm-högtalare. Vad finns det för vinst med 6,3mm?

Av fille3002
Skrivet av Typhonos:

Jag vet inte om några externa ljudkort som kan placeras i frontplatserna. De interna ljudkorten kräver högre bandbredd och behöver därmed en PCI-slot men det finns de kort som baseras på två enheter, kontrollerkortet och en breakout-box så som M-audio 1010, då kan du placera boxen var du vill. Dock så kostar dessa kort mer för de har många ingångar och är till för att spela in t.ex. trumset.

Har du en bra firewire krets på moderkortet, ej VIA eller NEC utan Texas Intstruments eller Lynx, så kan du komma ned i låg fördröjning med ett firewire-ljudkort som du kan placera var du vill. Firewireljudkort tenderar dock att kosta lite mer och du hittar inget vettigt under 1000 kr.
Du får betydligt mer för pengarna med PCI-kort, i synnerhet begagnade. Mitt 2496 som jag köpte begagnat för 500 kr (finns helt nytt för ca 600 kr på thomann) är mycket bättre än mitt firewire-baserade Presonus Inspire som kostade 4 gånger så mycket, enda fördelen är ju att man kan placera det var man vill och slipper preamps.

Leta begagnat innan du köper något nytt, du får betydligt mer för pengarna:
http://vend.se/ad.php?105010
http://vend.se/ad.php?104173
http://vend.se/ad.php?103845
http://vend.se/ad.php?103550
http://www.blocket.se/ostergotland/Edirol_UA_25_och_Firewire_...
http://www.blocket.se/malmo/Presonus_FIREBOX_incl_Cubase___Gi...
http://www.blocket.se/kronoberg/Phonic_Firefly_302_Externt_Lj...
http://www.blocket.se/stockholm/Ljudkort__M_audio_delta_audio...
http://www.blocket.se/dalarna/Ljudkort_ESI_DuaFire_39117838.h...
http://www.blocket.se/stockholm/Pioneer_VSX_511___PreSonus_In...
http://www.blocket.se/stockholm/M_audio_FireWire_Solo_ljudkor...
http://www.blocket.se/goteborg/M_Audio_Ljudkort_38851778.htm?...
http://www.blocket.se/sodermanland/Presonus_firestudio_mobile...

Jag hade ett 2496 i min förra dator men det fungerade inte med mitt nya moderkort. Fick lite konstiga störningar av någon anledning. Är det värt att köpa ett sånt igen eller ska man satsa på ett pci-e med 3,5mm plugg också? Skulle vara bra att kunna använda det till andra saker än just protools/flstudio. Jag har en pci slot idag, men det lär jag inte ha länge till. Pci-e känns mer framtidssäkert.

Edit:
saker jag skulle vilja ha:
Midi in/(out)
3,5mm port ut och in till headset + mic när jag spelar

Av fille3002
Skrivet av Typhonos:

0,5 ms delay i realtid är fantasisiffor, det är inte bara ljudkortets buffertsize som ger upphov till fördröjning. Fråga dig själv varför ingen seriös ljudredigerare använder SupremeFX II och varför varken mac-forumet eller studio-forum(tidningen studio) rekommenderar det. Förutom att kortet är mycket svagare för DSP-bearbetning jämfört med ett urgammalt kort som M-Audio 2496 så har det enbart mini-stereo ingångar och förlusten i kvalitet man får om man konverterar till dessa är inte på något sätt försumbar. Alla bättre ljudkort för musikproduktion har XLR eller teleingångar, oftast båda två för ökad funktionalitet och minskad kvalitetsförlust.
Du får ett ett riktigt begagnat ljudkort med balanserade in och utgångar, midi, och S/PDIF för lite mer än 500 kr som faktiskt klarar att hålla låg latency med mängder av plugins och VSTs, något du inte kommer i närheten av med ditt ljudkort även om du använder Asio4All.

Här har du ett massivt test-forum enbart för VST och hårdvara:
http://forum.dawbench.com/forumdisplay.php?50-Universal-Bench...
Det lönar sig att skaffa sig ett riktigt produktions-ljudkort, även för prestandan.

Låter vettigt att köpa ett rejält ljudkort om det inte är dyrare än 1000kr. Finns det något bra som passar i 5,25" slot eller 3,5" slot på framsidan av datorn så man slipper sträcka sig runt datorn hela tiden? Funkar det att ansluta via t.ex. intern firewire eller måste man ha pci/pci-e? Är kortet under c:a 20cm så det inte täcker fläkten på mina 6950 så fungerar det nog ändå. Frontpanel är ett plus dock!

Tack!

Av fille3002
Skrivet av Typhonos:

Varför ska du ha ett ljudkort utan asio om du är hobbymusiker?

Med så krävande komponenter blir du nog tvungen att välja Tj08-e eller FD ARC mini.

Skrivet av jkrohn:

+1 på ASIO, inget musikskapande utan fart!

Sitter på ett Crosshair iv formula idag, alltså ett SupremeFX II, och kör med asio drivers i flstudio 10. Det fungerar alltså inte? Jag märkte stor skillnad när jag bytte moderkort och därmed ljudkort och jag fick ner delayen till typ 0,5ms genom att dra ner sampling size eller vad det var. Om det inte fungerar - vad är fördelarna som jag nu missar? Jag tänker inte gå ner på något sämre än det jag har idag iaf. Övertyga mig att det är värt pengarna att köpa ett extra ljudkort.

Av fille3002

ivy bridge / 2x6950 / Maximus V Gene - vilket chassi?

Har tröttnat på mitt 800D när det gäller lan-event så jag tänkte passa på att bygga en liten dator nu när jag ändå ska uppgradera till ivy bridge. Jag har kollat på silverstones SG03-F, SG04-FH och TJ08-E hittills. SG04 verkar ha för lite luftflöde för att kunna kyla allt. Jag har funderat på att bygga ett eget chassi med hela fronten täckt av fläktar (2st 140mm eller 2st 120mm) men finns det ett färdigt chassi att köpa så sparar jag gärna lite tid (och pengar, antagligen).

Har ni något tips på bra chassin för crossfire setup eller bör jag sälja och köpa ett 680? Hur påverkar bytet prestanda och temperatur isf?

Delar som ska köpas:
Ivy bridge (billigaste fyrkärniga K-modellen)
Maximus V Gene pga ljudkortet (jag är även hobbymusiker - inte bara gamer), prestandan, färgen och storleken.
1st 3,5" HDD
16GB RAM
Delar som jag äger idag och som jag tänkte flytta med:
2st 6950 referensdesign, upplåsta till 6970
XFX core 750W (icke modulärt)
Ingen 5,25" enhet alls
1st Force 3 120GB

Av fille3002

Wow RIP indomo. Vattenkylning från inet nu, eller hur?

Av fille3002
Skrivet av nathan:

En handfull terrorister kliver ombord på flygplan och orsakar hemskheter, resultatet blir att samtliga resenärer, världen över utsätts för penalism vid flygningar som bara förvärras. (Terroristerna vann.) Pedofiler tar sig ut på nätet istället för att hålla sig i skuggan och resultatet blir att alla svenskars aktivitet på nätet lagras. Problemet är inte att "ha rent mjöl i påsen" utan känslan av att man övervakas allt mer ju fler såna här skitförslag som går igenom.

Man blir f-n mörkrädd när man ser en sån total dominans avseende Riksdagsröster som ställer sig positiva till detta. Var är partiet som värnar den personliga integriteten???

Piratpartiet borde döpa om sig till Integritetspartiet och få fram frontfigurer som stenhårt kämpar emot allt som kränker den personliga integriteten, både i samhället och på nätet. Det är nog den fråga jag brinner starkast för idag.

Det känns som att de yngre ledamoterna har röstat nej. Om de inte blivit tvingade att rösta ja dvs.

Av fille3002

Och här kommer ännu ett bevis på hur lite svenskarna styr över sverige.

Av fille3002

Äntligen kom det!

Av fille3002

Blir väl ett MVG i sommar då

Av fille3002

Är det en bra idé att låna för att starta ett företag?

Av fille3002

Så datorkomponenterna gick under gamingtillbehör? Are you fucking kidding me?

Av fille3002

för tablets ser det bra ut, men för en speldator: wtf is this shit?

Av fille3002

fan heller att de har problem med 22nm. De har problem med att bli av med sb.

Av fille3002

Jag vet inte hur det är med er, men jag brukar inte ha med mig laptop, tablet och e-reader när jag tar en fika. Än mindre använda alla samtidigt. Smartphone finns i fickan - det räcker.

Av fille3002
Skrivet av fizzdan:

en intressant aspekt när man "bygger litet" är cpu-kylning .. de flesta bättre luftkylare är ju rätt höga .. jag har också funderat på att bygga ett litet ATX-chassi, men det har inte kommit längre än skisser ... dock tror jag att jag hade valt att ha moderkortet med I/O-plåten uppåt, det verkar som det avlastar grafikkorten, speciellt vid SLI/CF ...

Idag kör jag på amd stock. Vad som helst lär ju fungera bättre Någon mellanstor tornkylare tror jag det blir. Grafikkorten tänkte jag försöka avlasta på något sätt ändå eftersom jag vill kunna ha det både stående och liggande, samt transport med vilken sida ner som helst. Allt blir fastsatt ordentligt alltså. IO uppåt skulle förstöra luftflödet lite tror jag (en sida in, 2 sidor ut) om man har outtake på baksidan (där ioplåten skulle suttit annars). Man får sätta nät på hela baksidan helt enkelt, med någon ram att fästa gpu på, så man får igenom luften ordentligt.

Skrivet av fizzdan:

något jag undrat över (för att få det så kompakt som möjligt) är hur de PCIeX16-extensions man kan köpa funkar med SLI/CF och den höga användning som blir när man kör en GPU på 100% ....

Tror inte det skulle hjälpa mig. Nätagget kommer ta plats så smalare blir inte chassit ändå och man förlorar stabilitet. Viker jag grafikkorten neråt så hamnar de utanför moderkortet och chassit blir större. Viker jag dem uppåt krockar de med cpu. h70-kylare skulle nog fungera isf, men nätagget tar ju fortfarande plats där. De skulle bara komma lite längre innan de krockar med RAM.

Av fille3002

Litet ATX-chassi sökes, eller bygges. Hjälp!

Skulle vilja ha ett chassi till en dator som ska vara liten, lätt att flytta och kraftfull. Eftersom jag inte hittat något passande chassi så tänkte jag bygga ett eget. Har någon något chassi som skulle kunna passa så länka gärna!

komponenter idag:
phenom x6
crosshair iv formula (atx)
2st 6950 referensdesign
120gb ssd
4st hdd (tills priserna sjunker lite till. Tänkte mig max en 3,5" samt 1-2ssd sen)
xfx core 750w nätagg

Eftersom jag inte har någon 5,25"enhet så borde man få plats med fläktar på fronten. Om man dessutom flyttar bort diskarna och har ett galler för hela fronten så borde det utan tvekan räcka som intake. Outtake skulle alltså bli bak vid ioplåten. Eventuellt utan fläktar bak (pga platsbrist).

Nätagget borde man kunna fästa längst fram högst upp på väggen motsatt moboplåten. Det borde kunna få plats "ovanpå" RAM (om man tänker sig ett liggande moderkort).

Diskarna borde få plats mitt emot cpu'n eller längst ner i chassit.

Tänkte bygga ett kubiskt chassiskelett av någonting hållbart (90*vinklad tjock plåt?) och sedan fylla i mellanrummen med något annat (billigare, troligtvis).

Chassit behöver inte vara lätt att bygga i men ventilationen måste vara bra nog att kyla allt.
Finns det något program som funkar bra till att designa chassi i?
Är det något jag missat?

Av fille3002

Fan!

Av fille3002

Och där blev bärbart ett alternativ igen!

Av fille3002

gief.