Inlägg

Inlägg som fille3002 har skrivit i forumet
Av fille3002

Luft eller Vatten?

Hur bra presterar ett billigt vattensystem (1500kr ungefär) emot H70, D14 och andra högpresetande kylare? Är vattenkylning värt det om man har plats för en (1) 240rad? Processorn är det som ska kylas i första hand, en AMD 1055T som kommer klockas rejält.
Vad finns det för fördelar med de olika varianter av kylning? De jag vet:
(riktig) Vattenkylning - lätt att bygga ut för att kyla t.ex. gpu(er). Lätta block på moderkortet - "ingen" knäckrisk.
H70 / slutna vattenkylningssystem - slutet, altså ingen påfyllning och inget underhåll. Lätt block på moderkortet - "ingen" knäckrisk.
Luft - kyler komponenterna runt om processorn också, ingen risk för läckage.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av fille3002

mjo, men ska det laddas i bakgrunden då på något sätt? Video brukar inte lagras efter man lämnat sidan, t.ex. youtube klipp rensas direkt när man lämnar sidan, och det är den som tar mest utrymme...

Av fille3002

usb kan inte överföra analoga ljudsignaler, det sitter ett litet ljudkort i headsetet. Vill du använda det ljudkortet du kopplat in så måste du ansluta headsetet till det ljudkortet.

Av fille3002
Skrivet av spritvit:

Okejokej. Men de är väl inte ofta ramkort går sönder?

Klocka ramkorten tänker ja nog inte göra. Kanske processorn. Men den är ju inte i beroende av ram.

Tror du att dom skulle erbjuda livstids garanti om ram går sönder ofta? Jag tror inte det iaf

Processor och ram är beroende av varandra, om du inte ska klocka enbart med multipliern så kommer du klocka båda samtidigt.

Av fille3002

preload & redirect?

Hej!
Har en webbsida, gjord för att vara så irriterande som möjligt, fast utan att användaren märker det förän han/hon försöker lämna sidan. Problemet just nu är att sidan är rätt så stor (och avslöjar meningen med sidan), så jag skulle vilja dölja hela sidan medan den laddar. Om man stänger fönstret innan sidan laddat klart helt så körs inga script i vissa webläsare.
Finns det något sätt att, via VB/asp(x)/js eller html preload'a sidan, och sedan skicka användaren dit när den är färdigladdad? Eller att ha sidan vit/svart tills allt är laddat, och sen göra en fade-in och starta alla andra scripts?
Sidan innehåller nästan bara javascript som det är nu, grundidén är inte min, jag har bara fortsatt på den. Klicka på egen risk
Min sida ligger just nu på http://itgymnasiet-k.se/lh10fiha/rirl.aspx

*onBlur/selectPage - alltid överst av webbläsarfönstren
*onBeforeUnload/alert - massa popuprutor med "ok"- knapp när man försöker stänga (lyrics typ 3 varv)
*resize/moveWindow - förminskar och flyttar runt fönstret på skärmen en gång per sekund för att göra det svårt att träffa krysset i hörnet.
*kör filmen baklänges om man håller ner win/cmd-tangenten, beroende på om det är mac eller windows (nyligen fuck'd up pga flytt till html5 <video>)
*världens bästa film! för stor atm, (17mb tror jag) ska förminska!

Något mer som jag kan lägga till? Någon webbläsare som inte fungerar/fuckar upp på rätt sätt?

Av fille3002

Gillar fractal designs ischassi

Av fille3002

Varför har Inet hamnat efter så mycket på prisfronten på senaste tiden? B.la Webbhallen och Komplett har lägre pris på många av de saker jag är ute efter, trots fri frakt hos er. Några prissänkningar att vänta? scythe Gentle typhoon finns för 99kr och amd x6 1055T finns för 1699kr hos webbhallen. Corsair xms3 1600ghz 2x2gb finns för 819kr och XFX 5770 1GB för 1295kr på komplett. 30% högre pris på fläktarna, och några hundringar på 1055T och 5770 är ganska mycket tycker jag. Alla priser utan frakt.

Hoppas på ändring så man slipper byta affär

Av fille3002

haha, flipper lär ju lagga har svårt att tänka mig hur det kortet ska kunna driva 4 skärmar med en rimlig fps...

Av fille3002

låter som ram, testa att köra en sticka i taget, i olika ram-slots, så du vet att alla fungerar ensamma. Efter det, om alla är hela, kan du köra något ram-test.

Av fille3002

AMD nybygge!

Hej!
Tänkte köpa en ny dator nu då min gamla är just det, gammal.
användningsområde: rendering (3d-modeling, c# och musik - även live-rendering), spel och diverse random saker...
Budget ligger på ungefär 6.5k
använder mina gamla hdd och chassi till jul. Tänkte även köra crossfire fr.o.m. jul.
Prestanda, ljudnivå och pris är alla viktiga. Datorn kommer stå idle i full load vid t.ex. rendering ungefär 1m från min säng så ljudnivå vid full load måste vara låg.
Överklockning kommer att ske upp emot 4ghz, när jag fixat en bättre kylare.

ev:
en fläkt till?
1075T BE för multipliern?

tips?

http://i47.photobucket.com/albums/f177/fille3002/Skarmavbild2010...

Av fille3002
Skrivet av pellen:

Rådjursdödare? Care to explain?

+1

Av fille3002

Om det inte ska överklockas så skulle det ju faktiskt kunna vara värt att testa med passiv kylning, om du har chassifläktar. En stor kylfläns kan dra bort över 100w värme utan fläkt, och det blir självklart helt ljudlöst. Tänk på att temperaturerna inte blir superbra bara.

Av fille3002

99% av alla här på swec kommer hellre sätta ihop ett paket åt dig på inet.se så att dom bygger en custom dator åt dig, än att rekommendera en av dom där.

Av fille3002

RTFM det är en felkod som du antagligen hittar information om i moderkortets manual, eller på deras hemsida.

Av fille3002

Känns som ännu en anledning till att ha outtake i toppen med ev. filter Nej men såna här trådar älskar man verkligen! Synd på kortet, men ändå rätt roligt för väldigt många personer Lagom kombination av nytta och nöje

Av fille3002

känns som antingen en felkoppling någonstans eller bios... Testa att plocka ur alla sladdar i datorn och sätt i dom igen, + en bios reset. Borde hjälpa, även om det tar lite tid.

Av fille3002

Det är väl helt enkelt så att dom blir lite misstänksamma om någon har "köpt" samma spel flera gånger?

Av fille3002

haha, hade en genomgång i skolan idag där våran lärare gick igenom tabeller också, och han verkade vara rätt extas över dom också xD
blir väl till att leka vidare med javascript och css (Y)

Av fille3002

Tror det bryter mot spotifys användarvilkor att hämta spellistor för annat bruk än just i spotify, så då får du väl försöka hitta något sätt att läsa av typ skärmdumpar eller nåt Håller med om att det skulle vara bra, men någon laglig variant blir inte speciellt lätt att fixa.

Av fille3002

Har kollat den tråden. Paketet jag tänkte mig: EK Starter Kit
fast med det blocket: EK-Supreme LT AMD - Acetal
mailade och kollade, man får byta block till ett för samma pris från ekwb, om man ringer och beställer och förklarar. Awesome pris, och 110% garanti att allt passar Frågan är bara hur bra temps man får... Har inte plats med en 3x120 eller 2x140 rad så det blir inte större tyvärr, och 120/140rad ser så jävla fult ut ska vara minst 2 i bredd