Inlägg

Inlägg som fille3002 har skrivit i forumet
Av fille3002
Skrivet av Sanguine:

Om det är som du säger så får jag väll satsa på en 955 och klocka den, är det lätt att klocka den/finns det någon guide du kan rekommendera.

BE = upplåst multipel, vilket gör överklockning mycket lättare.
Det går att överklocka med mjukvara, men jag rekommenderar att göra det via bios. Höj FSB eller multipeln så lite det bara går, starta windows och kolla att systemet är stabilt, och repetera sen. Rör inte volten om du inte vill ha upp den i mera "extrema" hastigheter. För hög volt kommer grilla processorn, så volten bör du absolut inte röra mer än det minsta som går, och bara om du vill få högre klock, har bra temps och datorn blåskärmar. Det finns dessutom många andra här som är bättre än mig på överklockning, men ingen som kan ge dig ett recept att följa, då varje processor, moderkort, RAM osv. uppför sig olika.

Av fille3002

ingen av dom, märkesdatorer är inte speciellt prisvärda. Vad ska du ha datorn till? Det finns massa snälla personer som kan bygga ett paket på inet.se åt dig, som kommer hem ihopbyggt med bättre prestanda för mindre pris. Med tanke på din budget så skulle jag även rekomendera amd istället för intel, även fast alla intelfanboys kommer flamea mig för det. amd är mera prisvärda, speciellt om du lägger under 10 000kr på datorn.

Av fille3002

Det verkar som att du har gått för fort fram. Kolla med din lärare.

Av fille3002

skärmen drar lika mycket från datorn oavsett storlek, eftersom signalen via dvikontakten (eller det du använder) är densamma. Och antagligen kommer grafikkorten ligga nära 100% om dom inte slår i framelimit för spelet. Och om dom inte blir flaskade av din cpu.

Av fille3002
Skrivet av MarkSix:

*tom quote so du märker min post*

sry om jag bumpade tråden nu

Du kör ju soc sli, hur har du löst värmefrågan? Hur många slots tar kylaren upp? Vilka temps har du? Vad för kylning har du i chassit? har du någon bild?

Av fille3002

lawl. (no offence )

Av fille3002

fixat, sp2, driversweaper och nyaste drivrutinerna.

Av fille3002
Skrivet av hoan:

Har du haft koll på tempraturerna medans du spelade i dina 3 dygn ? det kan vara att det blev överhettat?
ett enkelt test om det är själva grafikkortet det är fel på är mitt vanliga tips, testa hårdvara i annan dator.

grafikkortet har gått väldigt kallt förut, precis som cpu. maxtemps gpu: 70, maxtemps cpu: 38

ska byta nästa vecka när jag har en annan dator

Av fille3002

Är grafikkortet dött?

Har en gammal dell (fast det är min s.k. speldator) från 2005 (tror jag). Det är iaf en Dimension C521 med allt stock i, grafikkortet i fråga är ett ATI x1330pro.

För 2 veckor sen så körde jag lite spel (3 dygn, ganska normalt för mig). Ingenting hände då, men nu i måndags när jag körde igång den igen så började grafikkortsdrivrutinen att sluta svara vid minsta belastning. Jag kör 2st skärmar - 1024x768 och 1200x1000. När jag testade att öppna bf2 så dog hela datorn, men inte förän själva spelet startade. Det fungerade i menyerna och med att ladda.

När jag kör något grafikkrävande, något som uppdateras fort (typ photoshop) så låser sig datorn, sen låser sig musen, och sen blir skärmen svart en stund, flöjt av ett meddelande: "Bildskärmsdrivrutinen har slutat att svara och har återställts." Efter en liten stund när jag gör något "krävande" igen så händer samma sak. Hela förloppet från dess att datorn hänger sig, men musen fortfarande fungerar tills att meddelandet kommer upp tar ungefär 5-8sekunder.

Jag har testat med de nyaste drivrutinerna för kortet från ATI's hemsida, och med dom ifrån dells supportsida. Körde med driversweaper innan jag installerade.

Är grafikkortet dött eller beror det på något annat? Har inget minne av att jag belastade det speciellt mycket - körde wc3 och cod5 i princip. Båda dom spelen har fungerat länge innan. Det beror inte heller på damm - flänsen är sopren, och var det då med.

Av fille3002
Skrivet av KsKz_91:

ahaa okej då förstår jag, ahh då har den ju dött utav överbelastning :),men hur ska du fixa med sleevet nu då, blir skithobbigt att köpa nytt sleeve och sleeva om

något att pyssla med kvällar och helger

Av fille3002

Jonas är lätt bästa recensenten på swec, men nu jävlar tog han ett stort kliv framåt! (och uttalade frasen; Nämen hej!) Och ja, kexigt kanske är lite för dialektalt xD

Av fille3002

Låter riktigt lovande! Hoppas att AMD och nvidia hamnar så nära 50/50 i market share som möjligt. Det jobbiga är att det enda nvidia har kvar är 480, och AMD har flera kort kvar att släppa... Får se vad dom gröna har kvar att släppa

Av fille3002
Skrivet av Mjolle:

Nu är jag lite dum-i-huvvet här... men SLI, det är dubbla grafikkort va? *skäms lite*

Yep, nvidias lösning.

Skrivet av Mjolle:

Bra tips på SSD-disken där! Får se om jag vågar chansa på 500 wattaren. Får nog kolla om jag kan skruva ur det nätaggetet eller om det sitter jättefast. Har ett Antec Sonata 2-chassi som jag tänkte behålla. Jättenöjd, tyst och bra.

Oops, såg att jag visst bara har 450W. Kanske får titta på uppgradering där med då.

Det kan ju vara bra att kolla så det inte ett totalt noname-agg med 450w peak - peakvärden säger ingenting om vad nätagget klarar av 24/7, och oftast mäts peak-värden i 25°C, och allt över 25°C minskar output watt. I princip vilket nätagg som hellst som har tillräckligt hög watt (ej PEAK utan continous load). Skulle rekommendera någon form av 80+ och tänk på att kontakterna måste räcka också

Av fille3002

Det är ju vinter snart, bara att köpa någon gammal bilradiator och köra passivt utomhus?

Av fille3002

Det finns ju en fördel, ni som sitter på 40GB-diskar kan ju utan problem göra en komplett backup en gång i veckan i evigheter till en sån här Eller varför inte 4st i raid 5/6, för att få lite mera säkerhet?

Av fille3002

antagligen jordfel.. testa att byta komponenter för att bestämma mera exakt var felet ligger? t.ex. byt högtalare, sen om det är kvar, byt vägguttag, sen testa i en annan dator, altså flytta ljudkortet.

Av fille3002
Skrivet av ygd3n:

Inget Nvidia nåmer, inget intel för den delen heller!

Så de är AMD och ATI ja är ute efter, sen ett HD5770 skulle sitta bra i budgeten.. jo ja har nog en gammal IDE brännare hemma ta inte med nån brännare isf!

bäst du är snabb med ati då

Av fille3002
Skrivet av Roserud:

Vad kostar det? Det är vad som avgör om det är värt det eller inte.

+1

ungefär som "hur långt är ett snöre?"

Av fille3002
Skrivet av Benham20:

"Men man måste till slut hantera sina komponenter när man bygger sin dator så det är viktigt att vara "urladdad" och det görs enkelt genom att man tar i något jordat, som i ett element eller ett datorchassi när strömkabeln är kopplad till vägguttaget."

Detta var taget från den första guiden... vadå måste man ha någon strömkabel i vägguttaget om ett esd band ska fungera? :S lr va?? fattar inte... vilken strömkabel?

Det som esd-bandet gör är att du och det andra änden är kopplat med hamnar i balans när det gäller statisk elektricitet. Delarna är med 99.99% säkerhet i ±0v, men du och chassit kanske är på ungefär 1000v. Det är skillnaden som är farlig.
ex.
1. du har 2000v statisk elektricitet i kroppen, chassit har 0v. Skillnaden mellan dig och chassit är därmed 2000v.
2. du sätter dit esd-armbandet / tar i chassit. Båda får ungefär 1000v. Skillnaden är nu 0v. (nästan exakt)
MEN! även om du och chassit är kopplade så kommer delarna med all säkerhet ligga på 0v. Det som dödar delarna är att det vill jämna ut sig.
3. Om du tar i en del efter du och chassit är hopkopplade så är det fortfarande inte säkert att du och chassit är på 0v, det kan vara t.ex. 1000v.
here's the bad part: vad tror du 1000v gör i ett kretskort designat för max 12v? eller en prolle som i princip dör vid 3-4v?
4. ta tag i någonting jordat, ett element är jordat i 99% av fallen. Även elkontakter är jordade (om dom har 2st stift på sidorna av kontakten. (de runda, inte de som ser ut som <o o> eftersom dom inte har sådana stift) Kopplar du in sladden i nätagget, och tar i chassit, som är kopplat till nätagget, som är kopplat till jord, så blir du jordad. (ungefär +10v till -10v någonstans)

TODO:
1. koppla esd-armband till chassit, ta på armbandet.
2. ta i någon jordat, t.ex. ett element.
3. bygg, och försök att göra om steg 2 efter varje del du monterar.

DON'T:
isolerande material, t.ex. plast och ull. Ta av strumporna om du vill vara extra försiktig.

Av fille3002

Känns sådär lagom värt att skryta med sin 100% lagliga macbook pro med bl.a. design suite cs5 på, så jag gör det bara lite smått här i textform Har även itunes, safari, garageband, pages och ical, haha