Inlägg

Inlägg som Cimbom3 har skrivit i forumet
Av Cimbom3
Skrivet av sudjuk004:

och hur kan du handla från HK store?

Kör ZenMate till FireFox o ställ in det på Hong Kong, hitta en adress i HK o skapa ett _NYTT_ PayPal konto med den adressen, ställ om din Xbox profil till HK med samma adress som Paypal (Vet ej om detta är ett måste men jag gjorde det iaf), lägg till ditt nya PayPal konto till ditt MS-konto och använd sedan PayPal som betalningsmetod. Lite jobb att utföra första gången och kan kanske ta nån timme om det strular nånstans men när man sparar ca 200kr på AAA-titlar så är det lätt värt det.

Av Cimbom3

Titanfall rekommenderas starkt, få några vänner att köpa det också och ni kommer ha riktigt kul!

Annars tänkte jag tipsa om att Dragon Age är dagens deal, rabatterat 35% endast den 23/12. Kör man via Hong Kong marknaden så går det på ca 280kr, fast det borde gå på 200kr, men är prissatt till 150. Lite förvirring råder det just nu men det löser sig säkert. Dessutom kan man få COD:AW för ca 300, Destiny för det samma och en massa andra godsaker. Se här, http://www.xbox.com/en-HK/promotions/sales/countdown-2015-xbo..., för mer spel. 1$ HK ~ 1SEK.

Av Cimbom3
Skrivet av madtop:

Att samtidigt nämna "strict nat" och "3 routrar" i samma inlägg känns lite konstigt.

Dina routrar är även NAT. Och har du problem med "strict NAT" så är den bästa lösningen att minimera antalet NAT:ar.

Du ska ha en (1) router.
Vill du ha bättre WiFi kompletterar du med accesspunkter.
Vill du ha fler "uttag" kompletterar du med switchar.

Aldrig NAT på NAT! (Om du inte vet vad du sysslar med)

Har du någon switch att rekommendera? Jag har ställt in routern i mitt rum till att vara en access point men det är så jävla segt nätverk nu och ostabilt så jag vet inte hur länge jag klarar det här. Tror att jag behöver bygga om allt ifrån grunden :/

Av Cimbom3
Skrivet av Forzo:

Om jag förstått dig rätt har du alltså tre stycken routrar på ett enda nät? Det är att be om problem... Brygga modemet, kasta bort den sämsta D-linken (om det inte går att brygga den också) och köp en switch istället.

Jo, jag har också insett det, funderar på att ta bort dom 2 routrarna på nedanvåningen och ersätta med en router och sedan koppla vidare upp till mig. Visst fungerar inte WLAN när man bryggar? Och en fråga till gällande brygga, om jag bryggar min router, kommer den fortfarande att dela ut nya IP-adresser inom Tele2 modemets range?

Skrivet av tranky:

UPnP går bara till närmsta routern. Du får ta reda på vilka portar du behöver och sedan köra redirect/portmapp på tele2routern till din d-link. Då bör det fungera men dubbelrouter setups är alltid svåra att få att fungera optimalt.
Du kan inte brygga tele2routern? Då får du externip på din dlink och allt blir mycket enklare.

Problemet är bara att vi behöver WiFi anslutning som är stabil där nere eftersom farsan kör trådlöst till TVn och datorn samt alla mobiler osv. Vill dessutom så mycket som möjligt skärma mig av deras nätverk för att slippa att dom försöker hitta fel på att jag streamar/tankar/spelar o deras nätverk laggar (Vilket det gör redan nu men jag tror att det är Tele2-modemet som är boven).

Av Cimbom3

Hjälp mig skapa ett fungerande nätverk här hemma

Tjena

Har precis flyttat tillbaka till mor och far som sitter på ett jävla 8MBit ADSL bredband från Tele2 eller Telia. Det är rent ut sagt skit, gamla 2Mbit med ComHem fungerade bättre. Hur som helst, vi har en jävla konstig nätverkslösning just nu som inte alls är optimal och jag känner på mig att det kan lösas bättre så jag vill ha lite hjälp tack!

Situationen just nu: Teleuttag -> Tele2 modem (Thomson TG585 v8) därifrån har jag två routrar inkopplade, den ena en D-Link DIR-300 som är på ovanvåningen, kopplad via en "nätverk via strömuttag" och den andra en D-Link DI-524 som är på nedre våningen. Varför frågar ni er så klart och det är för att Tele2 modemet är det sämsta jävla skiten man kan jobba med och använda, och för att jag behöver kabel till min Xbox One och PC. Jag behöver främst få min NAT-status på Xboxet till att vara Öppen/Open och inte strikt för då går det inte att spela alls. När jag var student använde jag samma router som nu (DIR-300) och hade då bara Xboxet på DMZ och hade alltid open, men den är nu på strikt fastän den är på DMZ. Innan ni säger till mig att det är nya lokala IP-adresser så har jag redan fixat det btw. Problemet är tror jag att Tele2 modemet blockerar skiten, därför satte jag UPnP till aktiv på Tele2 modemet, aktiverade Game & Application Sharing på DIR-300 IPt och aktiverade även Xbox Live där för det IPt men det hjälper inte.

Jag försökte ställa in DMZ på Thomson routern, där jag tänkte ställa DIR-300 IPt som DMZ och i DIR-300 ställa Xboxet som DMZ men Thomson vägrar hitta någon enhet man kan ställa som DMZ...

VAD FAN SKA JAG GÖRA? Blir så jävlaaaaa lack att jag inte pallar med det här längre. Ni får fråga om det är saker som ni inte förstår.

Av Cimbom3
Skrivet av Chrester:

Vart då? 238:- gav jag på spelbutiken

Går på ~10 $ på Xbox Store so personen lär ha handlat på den amerikanska marknaden.

Av Cimbom3
Skrivet av Jallle:

Ingen vpn, skapade ett nytt paypal-konto med adress i Hong Kong. Sen var det bara att ställa om regionen på xbox-kontot till Hong Kong och knyta det nya paypal-kontot till xboxets konto. Sen handla

Även jag gjorde detta men jag använde VPN. Ladda ner ZenMate så har ni Hong Kong VPN där, skapa ett nytt PayPal konto som ska registreras till ert Live-konto (Behöver vara ett nytt konto eftersom hemadressen måste vara i det landet ni handlar ifrån verkar det som, och detta går inte att ändra på PayPal utan att skapa nytt. Registrera kort till PayPal, PayPal till Live och handla glatt. Plockade UFC på 'Black Friday' rean för 140kr, funderar på Diablo nu...

Av Cimbom3

Har du en 4kgs 'släpbar'? En rygga gör ju inte mycket mer skada på ditt knä än en väska du drar? Om du ska checka in datorn så är det svårt men ett tips är isåfall att få den att hamna i mitten av väskan och ha den inlindad i mycket kläder osv och helst nåt skydd runt det också som kan ta emot smällar.

Av Cimbom3

Vill bara varna er som är med i Preview programmet att ni kommer uppleva buggar. Det är därför ni gör detta. Bara så att ni inte tror att ni på något magiskt sätt bara får alla features före alla andra. För nån vecka sen gjorde den nya uppdateringen att alla spel försvann så man fick ladda ner dom igen. Varnar bara så ni vet vad ni ger er in på

Av Cimbom3
Skrivet av dwestlund:

Tror inte det finns points(Pengar) koder längre, bara live gold.
Annars är det här:
http://livekoder.com/2-xbox-live-4200-points.html

Nja, finns koder på CDON, 250kr för 250kr Så om man får tag på en 50kr rabattkod så tjänar man ju 50 kr iaf Gamla points är dock dyrt, jag kollade med supporten och 1kr ~ 11 points.

Av Cimbom3

Nån som har koll på vart man kan köpa billiga koder för Store? Alla koder kostar ju lika mycket som man får pengar i Store och det är ju lite trist, speciellt med tanke på att man läser om alla som köper massa billiga koder i USA osv. Jag skulle vilja ha en billigare kod till 250kr på den svenska butiken eftersom jag har lite Rewards pengar som jag behöver spendera.

Av Cimbom3

Tråd kan stängas, blev en Lenovo Z50-70 http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/201583-l... till slut.

Kan också tilläggas att Folksams program som dom jämför datorer med är helt åt helvete. Tydligen hade vår dator bara 1 USB 2.0 uttag och inget mer än så. *facepalm* dom sa att vi kunde skicka in den till deras serviceverkstad eller nåt liknande för en värdering men det orkar jag ej så tog en vinst på 500kr o farsan får en full hd skärm åtminstone.

Av Cimbom3

Snabb hjälp, ersättningsdator från försäkringen

Hej!
Min farsas dator har pajjat och försäkringen erbjuder en riktig skitdator i utbyte. De har ett försäkringspaket som inte ska ha någon värdeminskning varför jag tycker att dom borde ersätta hans gamla Dell XPS L502x (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=840665) vid ca 6-7 tusen men de ger honom 5 tusen för att köpa en Lenovo (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2320758). Jag vill absolut inte ha den Lenovo datorn då den har sämre (?) processor, grafikkort och främst avsaknad av HDMI kontakt. Jag vill ha tips på en dator runt 5000kr, kanske några hundralappar högre som skulle kunna ersätta min fars dator. Snabba tips uppskattas enorm.

Och just det, dom vill helst att den ska finnas att köpa i en butik eller från en webshop med möjlighet att ta den till butik.

Edit: Kollar lite på http://www.inet.se/produkt/1971754/acer-aspire-e1-570g-i5-8gb... och [http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/201727-a... men en liknande dator fast med optisk enhet hade vart uppskattat då han kommer behöva det.

Av Cimbom3
Skrivet av zisekoz:

Har du kollar priserna i Hong Kong? Tyckte det va nån som skrev 270 kr för ett spel där. Och det är löjligt billigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo vissa spel var riktigt billiga där men dom hade t.ex. inte UFC spelet för att fortsätta jämförelsen. Tror att Diablo gick på 250ish. 1kr ~ 1 Hong Kong valuta. Ska man köpa spel rekommenderar jag starkt att kolla i Indien och i Hong Kong o sen köpa.

Av Cimbom3
Skrivet av zisekoz:

Har du kollar priserna i Hong Kong? Tyckte det va nån som skrev 270 kr för ett spel där. Och det är löjligt billigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Det ska jag absolut göra. Tänker ju inte betala mer än man absolut behöver

Av Cimbom3

Tänkte bara tipsa alla som köper/tänkt köpa spel på den amerikanska butiken att den indiska är bra mycket billigare.

Slog upp lite priser på EA UFC och det slutar med
700kr - Svenska store
550kr - Prisjakt inkl frakt
60$ ~ 450kr - Amerikanska store
2700rs ~ 320kr - Indiska store.

Jag vet ju vart jag köper mina spel digitalt i framtiden.

Av Cimbom3
Skrivet av Lspn:

Ojoj sedär, när man INTE beställer från Spelbutiken ja då levererar dom.. Annars brukar det ta tid för dom.

För övrigt så beställde jag på Inet som har förseningar, och dom TROR dom får in det nån gång nästa vecka så avbokade. Får hoppas på att man får tag i en Day One i butik på Siba imorgon istället. Så ni som beställt från Inet vet nu att ni inte får den till imorgon. (day one edition)

Jag blev uppringd av en Siba anställd idag eftersom jag fått felaktig info och han berättade att dom kommer i princip ha 2st per butik så du får nog vara ute tidigt

Av Cimbom3
Skrivet av tweepey:

Haha jävlig dåligt skrivet av mig, my bad. Horizon 2 kommer tydligen ut 30:e i hela världen och fifa 15 kommer ut den 23:e i USA och 25:e i Sverige. Jag trodde att horizon skulle släppas tidigare också. Någon som vet varför bara vissa titlar släpps tidigare i USA?

För att det är helt ologiskt att släppa titlar tidigare i vissa delar av världen troligtvis. Vilken vettig utgivare som helst hade ju släppt spelet samtidigt över hela världen men EASports gör tyvärr inte det.

Av Cimbom3

Någon här som har bokat FIFA versionen och inte vill ha FIFA kanske? Jag är villig att byta FIFA mot Ryse istället om ni vill det.

Skrivet av f@boy:

Nope, men min från Siba ligger på Ica
Hoppas du får din snart.

När beställde du din?

Av Cimbom3

Det som kommer avgöra hur lyckat det här konceptet är ju helt klart hur lång tiden mellan release av FIFA/NHL/BF till marknaden och till tjänsten är. Kan tänka mig att köpa det så länge som det är inom 3 månader, och då kommer jag nog ändå köpa mitt FIFA på releasedagen.