Inlägg

Inlägg som Fakkahe har skrivit i forumet
Av Fakkahe
Skrivet av RobinMullo:

Tack för snabba svar! Har varit inne i bios innan utan att finna någon fan speed control. Men vem vet uppdaterade biosen igår från v1.07-v1.21 så kanske det har blivit någon ändring. Har öppnat datorn tidigare i veckan och tryckblåst utsugsfläkten:/ har aldrig bytt CPU-kylpasta på en laptop men har gjort det flera gånger på en stationär så tror det är samma rutin bara jag kan hitta cpun på 5750G'an. Men ännu är min temp ca 90-95grader i load:/

Skickades från m.sweclockers.com

Jaha okej! Ah det är princip samma sak bara lite mer meckande, kom ihåg att köra datorn lite så att den gamla kylpastan släpper och inte förstör kiseln! Va även väldigt försiktig då du ej får skruva åt för hårt då den ej har någon Heatspreader!

Mvh
Sebbe

Av Fakkahe

Förstår inte alla som klagar på att premium kostar 1k. Tänk WoW då helt sinnes har spelat de i 6 år nu och har nog spenderat mer än 12k på bara subs.

Av Fakkahe

Inte kommit något än... Får hoppas på idag!

Av Fakkahe
Skrivet av RobinMullo:

Hej!

Har en Acer aspire 5750G som blir väldigt varm vid spel, har 1Usb Svanfläkt och en ståendes Usb fläkt Plus en riktigt bra kylplatta, ändå kommer den upp i temperaturer som 95 grader på enkla spel som Cs:Go.. Har testat Speedfan osv såå tänkte se om någon visste något sätt man kan ändra Fläkt hastigheterna på Laptoppen eller om hur man kan bättra på kylningen på 5750G:an.

Specs:

I5-2410M 2.3Ghz -> Turboboost 2.9Ghz
Nvidia Geforce GT 540M Med turboCache
8GB DDR3 Ram
750GB HDD

Temp i IDLE: 35-45Grader
temp i spel: 80-95Grader

Tack på förhand!

Skruva upp laptopen och ta bort damm mattan som sitter vid luftutblåset...

Av Fakkahe

Tusen tack för detta! Hmm inget vidare ser jag... Får hoppas på att det får bättre prestanda när det släpps ist.

Av Fakkahe
Skrivet av Jalle64:

Varför skicka en CPU som inte klarar hans moderkort? Dessutom är försäljning inte i denna del av forumet.

Erm klassas detta som försäljning? Jag skänker den till han emot frakt? Jo jag såg det nu att den inte stödjer den. Läste fel "Athlon II" och "Athlon" Sry så mycket

Av Fakkahe
Skrivet av xbrod:

Som sagt så är min processor redan klockad till 4,6.
Ska dra in win8 imorgon och blåsa rent hela skiten, som sista utväg.
Om inte någon annan har någon snilleblixt tills imorgon när jag kollar tråden.
Ska ta en titt på vad nån nämnde om 1.5v på minnerna.

Är nästan 100% säker på att det är drivrutinsrelaterat! Bara installera om och in på nytt igen!

Hoppas verkligen att allt löser sig för dig, din processor är tillräckligt klockad för att klara alla gpuer inkl 2-4way xfire/sli, kan jag sätta min högra pungkula på!

Skrivet av Kvickstick:

Hade varit trevligt att veta vilken klock han kör sin processor på, ser onekligen imponerande ut!

Undrar detta med faktist, men tror att det väldigt få som skaffar AMD 8350 för att sedan köra quadfire. Stör mig så mycket på allt detta skitsnacket gällande amds fx processorer. Dem hänger med i svängarna helt okej med vilken gpu som helst..

Av Fakkahe
Skrivet av oouhdawg:

Återförsäljaren i sig är en privatperson från Sweclockers. Får fråga honom helt enkelt. Men tack tack!

Jasså! Om han inte kan göra det har jag en +4400 gammal athlon hemma som jag kan skicka om du betalar frakt på typ 25 spänn ^^

Av Fakkahe
Skrivet av oouhdawg:

Undrar om processorn fungerar tillsammans med detta kort helt enkelt. Står att man måste fixa ny bios för att det ska fungera på några sidor, men hur gör man det om man inte kommer inte på datorn, osv osv?

Bara be återförsäljaren göra det åt dig innan utskick! Lycka till

Av Fakkahe
Skrivet av subtector:

Tjenare! Det händer lite då och då att vad jag än gör så låser sig det programmet som körs (ÄVEN CHROME <.<) sen blir skärmen svart alltifrån någon MS till 2 sekunder och så kommer följande meddelande upp:

Detta har aldrig uppstått innan, har aldrig haft problem efter att jag installerade senaste rekommenderade drivers : 327.23 :
Och det var för 2 dagar sedan. Har haft småcrashar igår och dagen innan det. Men idag verkade rätt extremt. Nu medans jag suttit och skrivit detta och browsat lite annat på SweC har det inte varit några problem. Men det kommer tillbaka. <.<

Vilket sorts 560 GTX har du? Gigabyte? MSI? Ska hjälpa dig med denna process

EDIT: Oj läste ej din tråd riktigt, bara att ladda ner driver sweeper och ta bort dem nya driversen och ladda ner dem gamla som funkade! Säkert fler än du som har problem med sitt 560 gtx efter nya drivers

Av Fakkahe
Skrivet av oouhdawg:

Har för mig att genom att höja volten på grafikkortet så försvann det där. Dock är jag inte säker på om det var just detta problemet. Eller så väljer du PhysX från auto till grafikkort i nvidia kontrollen.

Absolut det har du rätt i dock va det endast i bf3 betan.. Uppdatera bios på ditt kort så löser det sig TS! Har haft exakt samma problem med mina 560 gtx jag hade för ett tag sen!

Av Fakkahe
Skrivet av xbrod:

Nån mer som kan gå i god för detta? Så nära på impuls köpa 4770k, nytt mobo samt minnen pga detta problem.

Gör du det är du dum. Jag tycker du ska testa ditt 690 på ett annat moderkort ist. Det är absolut inget fel på din processor! Gå inte in i fanboys träsket låt dem ej lura dig!. Har du ominstallerat oset och alla drivers? Testat win8?

EDIT: Titta i bios så att ditt moderkort ger dina ram minnen 1.5v

Av Fakkahe
Skrivet av furuliden:

Jag orkar inte läsa dina länkar, du får säga det själv om du vill säga något. Dessutom så vet jag att BF4 är CPU krävande, och därför kommer hans CPU att flaska där. Finns flera trådar här på Sweclockers med folk som har senaste Intel processorer och t.om. för dem så flaskar det.
Så att påstå att det bara flaskar vid 1280x1024 är ganska korkat av dig.

Men det kanske är kompatibilitetsproblem med TS moderkort/cpu och hans GTX 690 som orsakar CPU-flaskhals i andra spel där CPU inte borde flaska. Det bästa är ju att köra med Intel processor om man har ett Nvidia grafikkort.

http://i.imgur.com/vobxwnx.jpg

Detta anser jag är Nuff' said.

Skrivet av Frankoz:

Håller med, försök OC'a cpu'n rejält.

Snälla pojkar.. Det är beta alla processorer i bf4 är inte ens optimerade. De e ju alla spel han har problem med inte bara bf4.

Av Fakkahe
Skrivet av furuliden:

Vilken dålig länk du gav mig. Jag läste de första inläggen och där sa flera att 8350 faktiskt kommer flaska. Du får gärna vara lite mer specifik i din kritik nästa gång.

Jo men det är ju sådana inkompetenta fanboys?

Jag tog den första länken jag hittade på google för att din kompetens är invalid. Det är absolut ingen bottleneck om han inte sitter och lirar i 1280x1024. Ska leta upp ett redigt benchmark test.

http://www.overclock.net/t/1351739/will-the-amd-fx-8350-bottl...

http://www.overclock.net/t/1333027/amd-fx-8350-vs-i5-3570k-de...

https://teksyndicate.com/videos/crysis-3-benchmarks-amd-fx-83...

Mår du bättre nu?

Hoppas du förstår logiken vad jag menar.

Av Fakkahe
Skrivet av Commander:

Ta en titt har du tur kanske du ser några tecken på vad som är fel. Mitt tidigare nätaggregat började iofs brinna under drift så det var tydligt för mig. Men testa lukta dig runt om du känner något.

Att datorn bara dog kan vara att nätdelen avbröt strömmen eftersom en säkerhetsfuntkion aktiverades för att skydda komponenterna. Vad som är felet kan vara mycket, men vid dessa tillfällen kan luktsinne och syn vara bra. Titta på nätdelen och kolla om du känner något eller något ser konstigt ut om du kan se genom. Titta på moderkortet om några kodingar ser skumma ut.

Men här skulle jag gissa snarare på nätdelen än processorn faktiskt. Lättast är väl bara att hitta en polare för att testa ett annat på systemet.

Han kanske ska titta efter utbuktade kondensatorer också? Vet ej om det har någon betydelse, men kan ju vara det med ^^

Av Fakkahe
Skrivet av zacke08:

Men skulle du gissa på att det är nätagget som rykt?

Nu svarar jag på hans inlägg för det ända sättet att vara 100% säker är att testa med ett annat nätagg.

Av Fakkahe
Skrivet av Pellepelikan:

Fast om processor flaskar borde han ju inte få låga värden i benchmarks, vilket han Säger att han får...

Skickades från m.sweclockers.com

Fanboys :<

Av Fakkahe
Skrivet av furuliden:

Det är ju din processor som flaskar. Klart som korvspad ju!
AMD processorer har relativt låg IPC och presterar därför dåligt i spel. Ditt GTX 690 är ett monster till grafikkort och behöver därför det bästa man kan få, en Intel processor.

Absolut inte.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/353307-28-would-vishera-8...

Av Fakkahe
Skrivet av xbrod:

Spelar ingen roll, jag ligger ju långt efter alla i massa olika benchmarks samt spel.

http://i.imgur.com/GM2Bm8H.jpg

High performance på?

Skrivet av Pellepelikan:

Jag är inte så insatt i multi-gpu-lösningar men ditt moderligt stödjer inte SLI. Vet ej om det behöver göra det när du har båda GPUerna på samma kort, annars kanske det kan vara en anledning?

Skickades från m.sweclockers.com

Har ej någon betydelse. Annars kan han alltid ladda ner HyperSLI och se om de hjälper ifall jag har fel med det tvivlar jag starkt på.

Av Fakkahe
Skrivet av waspen123:

Nästan så man vill flytta BARA för att kunna ha fiber.. jeez! Kan inte ha högre än 8 mbit adsl här..

Själv sitter man på mobilt bredband ute i bushen med 3 gb i datamängd så va lycklig haha!