Inlägg

Inlägg som Fakkahe har skrivit i forumet
Av Fakkahe
Skrivet av _Skalman:

http://www.3dmark.com/3dm/2176910

Här är resultatet från 3DMark

Gjorde även om Unigine Valley och fick då 2400 score
Max temps är på CPU: 60 C
GPU ca 80 C

Dem poängen är helt okej?

Av Fakkahe

Be att få tala med butikschefen, det gjorde jag sist då dem vägrade ta tillbaka mitt tangentbord(MK-85) som tjöt satan när man kopplade in micen på tangentbordet! Dem sa att det va mitt fel, men när jag fick tala med BC så gick allt som smör och han som vägrade ta tillbaka tangentbordet fick en varning

Lycka till!

Av Fakkahe

Ingen som har något tips?

Av Fakkahe

Windows update service saknas även Background Intelligent..

Tjena Swecare!

Jag har fått ett lustigt virus i min dator, jag kan inte installera uppdateringar till mitt windows eller se mina temps i hwmonitor.. Har testat allt från att byta till nya register m.m. Även skannat datorn i felsäkert läge med SuperAntispyware och Malewarebytes. Någon som har några tips?

Om något är oklart kan ni gärna ta en titt på denna länken eller skriva!(OBS har testat allt i länken utan progress...)

http://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/5a8b...

Tack som f*n för alla svar ni e bäst swecare!

Edit: Kan även inte sätta igång Evga Precision, står att RTcore65.sys saknas även fast jag installerar om programmet?

Mvh
Sebastian!

Av Fakkahe

De e nog på gränsen, men bör funka. Kommer inte ge ett råd som alla andra att köpa nytt agg bara för den får kämpa lite i load..

Mvh
Sebastian!

Av Fakkahe
Skrivet av Bredband:

Testade att höja NB Core, men det hjälpte inte. Med min Phenom II X4 965BE så funkar det att höja bara multipeln hur bra som helst.

Piledriver och Phenom är olika i minneshanteringen som sköts utav nordbryggan så tror ej de kan jämföras (Rätta mig om jag har fel)

Vilka voltöknings alternativ har du i bios för nordbryggan?

EDIT: Öka även volten för minnena med 0.005, 970a brädorna ger alltid för lite volt stock, försök ställa volten på exakt 1,5v eller 1,6v, vilket som är standard för dina minnen. Alltid bättre att ställa volt alternativen manuellt så de blir rätt! Sätt även LLC på Regular

Mvh
Sebbe

Av Fakkahe
Skrivet av Bredband:

Det problemet har inte jag, men dom kanske har fixat det i rev. 3 korten.
Jag har bara problem med att den ändrar till Windows Basic när jag multipel klockar CPU-NB.

Problemet varför den ändrar sig till basic är för du har för lite volt till bryggan till klocken du vill ha, dock är NB väldigt känslig för spänningshöjningar!

Hoppas de löser sig för dig

Mvh
Sebbe

Av Fakkahe
Skrivet av Bredband:

Hej.

Jag läste det på nätet och ändrade den, det funkade

Då är det bara ett problem kvar, när man ändra CPU-NB till 2200Mhz eller över det så ändras färgtemat till Windows basic redan när man kommer in i Windows..
Har du någon lösning på det med?

Mvh
Tommy

Höja spänningen ett snepp, tror jag dock har 970 ud3 så jävla dålig mosfet kylning så håll koll på temperatuerna

Av Fakkahe
Skrivet av Bredband:

Hej.

Sitter och funderar på en sak.
När jag klockar min FX-6300 till typ 3800Mhz och 1.4v, men när jag testar Prime95 så klockar den ner sig efter en stund.
Har stängt av QnC, Turbo boost och allt som har med sånt att göra.

Vet någon varför den klockar ner sig?

Har datorn i sign.

Mvh
Tommy

Hade samma problem stäng av HPC Mode i bios

"There is an option called HPC Mode that prevents the CPU from lowering its clock rate under load."

Av Fakkahe

Samma sak med min dator, tror det har något med volten att göra så det blir en säker boot ^^

Av Fakkahe

Nexus 7

Av Fakkahe
Skrivet av Ordningsvakt:

mjo börjar få tankarna på ett nytt* och ge det hära moderkortet till tjejen.. och då vet jag men behöver hitta ett vettigt am3+ då..

Eftersom du har problem med mosfets så kan jag rekommendera mitt moderkort då det är dubbla mosfets för att minska värmen på mosfets, om du nu absolut inte vill vara med om de igen haha! (Se sign)

Av Fakkahe
Skrivet av Ordningsvakt:

Tjo, har fixat runt lite med lite overclock osv, och suttit och nördat temps med prime95, och har nu märkt att min VRM temp nådde 99 grader då jag panik stängde av det.. och nu ligger det på 60c idle.. det verkar helt stört mycket för ett nytt moderkort?? 970a-g43msi är mitt moderkort, och fx8320 processor.. har en stor fläkt från sidan + en bak.. varför går dom så varmt? finns det något jag kan göra? är inte 100c skadligt för mosfets?

Vilket program använder du för att mäta temps? Är de speedfan så är det bara skit snack och du behöver ej oroa dig!

Av Fakkahe

Vi gör såhär, har du WoW elr Diablo 3 på datorn?(Dessa är dem ända spelen jag kan komma på atm som har stöd för detta) Ifall du har det gå in på options sen video så ska du se något med stilen "Max foreground fps" och "Max background fps" Ställ Foreground till 60 och spara, titta sedan ifall du får screen tearing(OBS! Stäng av vsync när du gör detta) Detta är ett sätt att göra för de fungerar som en fps limter! På detta sätt slipper du krångla snabbt och enkelt! Sen vet du om det fungerar med fps limter

All lycka
Sebbe

Av Fakkahe
Skrivet av Subdubwise:

http://anony.ws/i/2013/10/16/4XrW5.png

Varje gång när jag för över mp3- eller png-filer till min telefon, Samsung Galaxy S3, får jag detta "varningsmeddelandet". Varför dyker det upp?

Är din mobil ansluten som kamera möjligtvis? ^^

Av Fakkahe
Skrivet av Frippe1337:

Förstår dock inte om alternativ 2 orsakas av grafikkortet eller skärmen. Liksom skärmen är väl minst lika viktig som en dator? Kan det vara skärmen som spökar eftersom den är 60Hz och har 5-6 ms responstid?

Min AoC skärm är på 60hz 5 ms och upplever ej detta. Dock med vga kabel!

Mitt advice är att köra 59hz med fps limiter(som nämdes tidigare i tråden), och adaptive vsync om dessa problem kvarstår ändå, testa att installera en äldre drivrutin till GPU se om detta kanske hjälper.

mvh
sebbe

Av Fakkahe
Skrivet av tsint:

En liten uppdatering, med konfen ovan så är det alltså ingen hw-acceleration. CPU'n får jobba onödigt mycket och fläkten låter därefter.

XBMC har en ny howto för Linux Radeon OSS with vdpau (howto)

Denna lösningen är fortfarande väldigt buggig, och är väldigt instabil. Men det låter lovande med riktigt vdpau stöd.

Kommer följa utvecklingen noga och förhoppningsvis så blir drivrutinerna för AMD/ATI inom en snar framtid tillräckligt stabila för en HTPC.

De du kan göra så länge är att köpa! Så slipper du även den interna gpun
www.inet.se/produkt/5405161/asus-geforce-210-1024mb-low-profi...

Av Fakkahe
Skrivet av Tumnus:

Skulle rekommendera MSI Afterburner före Evga precision.

http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm

Det är väl samma program? Bara att de e re-brandat.

Av Fakkahe

Ladda ner evga precision och testa göra en fläkt kurva? Om inte de hjälper så rekommenderar jag att reklamera!

Av Fakkahe
Skrivet av nevalopo:

Hej. Jag undrar om mitt moderkort är isönder eftersom min mus inte funkar som den ska. När jag håller ner musknappen fryser hela datorn tills jag släpper den och det som är mest konstigt och skrämmande är att min mus rör sig själv. Den flyter runt på skärmen precis som om nån styr den i alla possible olika mönster. Scrollhjulet funkar inte heller och det är inte musen eftersom jag provat 3 olika möss. Det är definitivt inte mjukvaru problem eftersom jag precis formaterade då jag trodde det var nån r.a.t först eller drivrutin problem. Detta hände när jag startade datorn en helt vanlig dag och gjorde inget speciellt dagen innan. Nån som har några tips om hur jag börjar leta mig fram till problemet?

Tacksam för all hjälp.

Ah känner igen de där fenomenet. Har du testat att byta usb port? Har du överklockat din CPU? Ifall du har gjort allt som jag har sagt så är det hårdvaru felsökning som gäller! Har du tillgång till någon annan dator som du kan ta delar ifrån och byta ut?

mvh
sebbe