Inlägg

Inlägg som Mumu55 har skrivit i forumet
Av Mumu55

Denna också.

Musical Fidelity A3.5 Förstärkare och CD http://www.blocket.se/vi/67841927.htm

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55
Skrivet av sebbeharry:

Hej,

Jag tänkte höra om någon har några tips på förstärkare runt 5000kr, jag kan gå lite högre också om det är så att det ger lite extra skjuts för pengarna. Begagnat kan jag tänka mig men då skulle jag gärna vilja ha tips på specifika sidor att titta på och även kanske just prisvärda förstärkare att leta efter.

Tanken är att uppgradera systemet del för del och jag börjar med förstärkaren för att sedan sikta in mig på Klipsch RP-280F.
Idag har jag följande utrustning:

Marantz PM6005
Cambridge DacMagic 100
Monitor Audio Bronze B4

Har ni några tips? Jag är öppen för det mesta!

Mvh

Sebastian

Primare i21 på blocket för 5500kr. Den är bra och stark. Och ett riktigt fint bygge.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55
Skrivet av Foolwolf:

Hej, jag har storebror , DargonFly Red, jag får OK ljud från min telefon med HE400i, och de är tämligen hungriga för en telefon. DragonFly är fakstikst förvånande bra för sin storlek och 30 ohm borde de inte ha några problem att driva. Min är inte lika bra som min OPPO HA-2, men då pratar vi en större enhet också. DragonFly blev jag mäkta imponerad av faktiskt!

Men om du är osäker, slå till på Red, den är grym, i mitt tycke!

Bra info. Har du någon uppfattning om hur mkt telefonbatteri son Dragonfly Red drar, märks det? Den låga strömförbrukningen ska ju vara en av USParna med nya Dragonfly.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55

Dagens hörlurstips. Finns ett par Audeze LCD-XC på blocket för 12000kr just nu inkl extra kabel. Kostar 23500 i butik. Tänk på att dom är tunga som fan men komforten går att lösa med moddat headband.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55

Jag tror det kommer fungera utan problem. Dragonfly är konstruerad för att driva hörlurar med låg impedans dvs in-ears och portabla hörlurar. Jag tror Beoplay H6 har 97dB i känslighet men B&O har tydligen smygreviderat H6 så nya modeller ska låta annorlunda och eventuellt skiljer känsligheten också på nyare modellen.
Men som tidigare nämnts ta med lurarna och lyssna. Annars är ju Dragonfly Red kraftigare om det skulle behövas.
Ett annat alternativ är Geek Out om du enbart ska köra från dator. 450 eller 720mW modellen kommer driva dina H6 utan problem

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55

Minneskort är astråkiga men detta är en rätt bra deal på ett mycket snabbt kort med MLC NAND som har skrivhastighet upp till 80MB/sek, bra när man fotar, filmar osv. Mycket snabbare än tex Sandisk Extreme som har 40MB/sek i skriv och Sandisk Ultra som verkar maxa på ca 14MB/sek i skrivhastighet.

Samsung Pro 32GB microSDHC för 119kr på webhallen.
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/230374-s...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55
Skrivet av Rasse12345:

Är inte jätte sugen på att köpa från Ebay, kanske värt att kolla upp ändå.
Nu blev det inte lätt

HE-400i går även att köpa från butik i England för 3900kr inkl frakt. Roligare än 5900kr i Sverige. Tjooo Brexit
http://www.analogueseduction.net/hifiman-headphones/hifiman-h...

Av Mumu55

Sony SRS-X77 med underbara Spotify Connect för 1555kr.
Tror den är på utgående nu men bra pris för en batteridriven BT/Wifi/Spotify Connect högtalare på 2kg. Sonyn ska tydligen låta bättre än HK Onyx Studio.

http://cdon.se/hemelektronik/sony-srsx77w-eu8-tradlos-bluetoo...

Ljud och Bild gillade den

http://www.ljudochbild.se/wp-content/uploads/Sony-SRS-X77_W_Situ...

Av Mumu55
Skrivet av fiskebulle:

@Mumu55: Ruggigt snygga dom där alltså, jag väntar på min i mahogny, men ångrar lite att jag inte valde purple heart, och nu vill jag ha den svarta xD

Och jag väntar på Purpleheart. Men nu ville man ju självklart ha de svarta (också). Mina moddade Denon D2000 går fortfarande varma så jag är bra nyfiken på hur massdrop varianterna låter. Sen kan man ju beställa Rosewood eller Ebony träkåpor separat från E-MU också för en ok peng.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55

AKG K701 för 1478kr inkl frakt från Amazon Spain (€156.31)
https://www.amazon.es/gp/product/B000EBBJ6Y/ref=ox_sc_act_tit...
Prisjakt 1890kr

Productos EUR 146,70
Gastos de envío estimados EUR 9,61
Importe total estimado EUR 156,31

Som vanligt med beställning från Amazon siter där du inte kan språket: Regga konto på tex Amazon.co.uk. Logga sedan in på det landet du ska handla. Kombinera med Google translate/Chrome translate.

Lägg till en Geek Out 450/720/1000 DAC/AMP från Ebay för ett riktigt prisvärt hörlurspaket.

http://cloud.akg.com/bestquestions/media/media/resize/id10736-wi...

Av Mumu55

Sista trävarianten av Massdrop x Fostex TH-X00 - Ebenholts. Droppade kl 1500 idag. 289st sålda hittills. 1000st tillgängliga vid detta drop.
$499 + förmodad tull och moms. Leverans i november.

https://www.massdrop.com/buy/massdrop-x-fostex-th-x00-ebony-h...

http://www.head-fi.org/image/id/8950473/width/900/height/900/fla...

Av Mumu55
Skrivet av Icte:

Batteridrift är ett plus men inget måste! Beoplay S3 ser riktigt läcker ut, ska kika närmare på den och se om det är något att ha!

Vet du hur bra Samsung R5 presterar jämfört mot Onyx Studio/Beoplay S3? Är den något att fundera över eller är det bara en påkostad gimmick?

Har ej hört Samsung R5. Men borde väl finnas några tester på nätet man kan lita på. Annars kostar Beoplay S3 1790kr nu på Dustin.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55

Bluetoothhögtalare för hemmabruk - B&O Beoplay S3 för 1790kr hos Dustin. B&O rekpris är väl 3990kr men den brukar röra sig en del nuförtiden.
Riktig snygg och välljudande. Hög WAF. Går att koppla ihop flera stycken. Bluetooth, 3.5mm och USB-in från dator (dvs inbyggd USB DAC). Köp 2 och du har en ytterst prisvärd stereo för prisklassen.

Vit eller svart
https://www.dustinhome.se/product/5010880216/beoplay-s3-vit
https://www.dustinhome.se/product/5010880213/beoplay-s3-svart

Prisjakt

http://indiemusik.se/wp-content/uploads/2016/04/bang-olufsen.jpg

Av Mumu55
Skrivet av thankee_sai:

odac har bara line out

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55
Skrivet av Bascule666:

Efter ett moderkortsbyte (varför jag bytte finns förklarat här) till ett Asus Strix X99 Gaming märker jag att det inbyggda ljudkortet inte pallar att ge tillräcklig volym till mina Sennheiser HD650.

Mitt förra moderkort hade ett integrerat Soundblaster Z (nästan) med en utmärkt hörlursförstärkare. Det nya moderkortet har vad Asus kallar SupremeFX som enligt specarna ska fixa upp till 300 ohms lurar, men jag håller inte riktigt med. Det låter helt ok och funkar kanon med mina Audio Pro Addon T12 högtalare men volymen i lurarna blir för låg.

Hade ett Soundblaster Z liggande som jag hade i en mycket tidigare variant av datorn i signaturen, installerade med senaste drivarna, men det buggar som fasen i det nya moderkortet. Vet inte om det är Windows 10, Asus eller Creatives fel men det funkar helt enkelt inte som det ska och jag fick plocka bort det.

Det som jag gillade allra mest med Soundblaster Z och även de inbyggda kretsarna på mitt förra moderkort var att det fanns en dedikerad ingång för hörlurar och att det var väldigt simpelt att byta mellan högtalare och lurar, bara ett knapptryck i programvaran. Med nya moderkortet måste jag ha mina Sennheiser HD650 urkopplade och när jag vill använda dem rota fram sladden och plugga i fram på datorn, helt kass i jämförelse hur det var tidigare.

Jag söker nu en lösning för mina hörlurar som jag kan ha inkopplat permanent (via USB antar jag) och jag får väl leva med att använda Windows ljudinställningar för att byta mellan högtalare och lurar. Givetvis måste lösningen ge tillräckligt med kraft för ordentlig volym.

Vad ska jag köpa? Externt ljudkort? DAC med hörlursförstärkare? Något annat?

Kom gärna med förslag på märken och modeller!

LH Labs Geek out 1000 är mitt förslag. Den är sjukt bra, Ävenu 720 eller 450 modellen kan funka till dina HD650.
Dock 3.5mm kontakt.
http://m.ebay.com/itm/Geek-Out-1000-USB-DAC-Headphone-Amplifi...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55
Skrivet av 93Clocker:

Har ni några erfarenheter av Sennheiser HD700?

Tankar?

Vill ha öppna lurar med tung tight bas för elektronisk musik samt en del spelande.

Ska drivas av ett ASUS Phoebus kort.

http://www.hifiexperience.se/horlurar/horlurar/horlurar-oppen...

HD700 tight bas ja, tung bas nej. Då får du leta efter något med mer v-formad ljudsignatur. Fidelio X2 kanske.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55
Skrivet av Icte:

Hej!

Väljer mellan dessa två högtalare då de finns för ett relativt lågt pris nu (1500 kr resp. 2000 kr). Vilken av dessa är att föredra? Hört mycket gott om Onyx Studio (1) men inget om dessa två.

Tack på förhand!

Onyx Studio 2 är väl mycket lik Studio 1 men har även 3.5mm ingång. Antar att du inte behöver batteridrift. Då tycker jag du ska kika på Beoplay S3. Den har gått flera ggr för 1500-2000kr Hos CDON och Dustin. Men det priset syns inte alltid på prisjakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55
Skrivet av Icte:

Någon som prövat både Fiio E10K och AudioQuest Dragonfly v1.2? Vilken av dessa är att föredra (ljudmässigt)?

Till vilka hörlurar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55
Skrivet av Dr.Peppar:

Hur kan du vara säker på det? På fidelio står det att de ska tåla 500mW medans det står 100mW på beyer. Men det kanske bara är riktlinjer precis som bäst före datum på matvaror?

Ja nåt sånt. Kört mina x2 med Geek Out 1000mw och trumhinnan ryker innan lurarna gör det. Dock är GO1000 för kraftfull för x2.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mumu55
Skrivet av Dr.Peppar:

Tjena!

Är ute efter ett par slutna over ear lurar som har ljud i klass med Fidelio X2. Jag skulle dock önska att de hade lite lite mer bas än fidelion. tanken är att använda dessa parallellt med fidelion så en lur med 3.5mm uttag på själva luren är ett måste.
Använder en Geek Out 450 DAC/AMP.
Har läst en del om Beyerdynamic DT770 80 eller 250 ohm men de har bara en effekt tålighet på 100mW och min AMP pressar ju ut 450mW. Även om det bara är på högre volymer och inte konstant kan väl luren ta skada av såpass mycket mer än den är ratad för?
Så har ni nån annan lur att rekommendera eller kan jag köra på beyerdynamic?
Budget är väl ganska fri men helst under 2500

Hej du kommer inte skada dina Beyer med en Geek Out 450. Oroa dig inte.

Skickades från m.sweclockers.com