Inlägg

Inlägg som Mumu55 har skrivit i forumet
Av Mumu55
Skrivet av oatp1b1:

12.5k för open box hos Hifiman själva.

De tar $34 frakt också. Blev $1233 = 12911kr för en Open box vs 13437kr för en förhoppningsvis oöppnad 😀

Av Mumu55

Hifiman Arya Stealth för 13438kr på Amazon.se
https://www.amazon.se/dp/B07K59HW9R

Inte billigast någonsin (12200?) men roligare än 19000kr.

Har någon dessa och lyssnar på EDM eller metal?

Test av Arya V2 utan Stealth.
Arya: Stage, depth, spaciousness
Focal Clear: Punch, slam, impact

Av Mumu55
Skrivet av Fredrik Vikström:

åhhh de va lite irriterande har ju sålt mina chromecasts haha är det kanske bättre o skaffa en Nvidia Shield TV ? dock är ja osäker på om jag behöver något sådant avancerat ?

Shield är fortfarande väldigt bra men den klarar inte Youtube HDR pga gammalt SoC som inte har hårdvarustöd för VP9 profile 2.
Jag kör min Shield för allt förutom Youtube då jag använder Youtube appen i min B7.

Av Mumu55
Skrivet av Sephirot:

Jag är nybörjare inom hörlurar och kommer bara ha hörlurar när jag sitter vid min dator. Jag gillade allt han sa gällande ljudet och micen var löstagbar, men hängde inte med om de gick att ansluta via sladd. Andrew pratade om nån sladd men sedan var fokus på trådlöst.

Jag har bara haft billiga hörlurar innan med sladd och fått för mig att det är mindre krångel med sådana, men det kanske inte stämmer längre?

Som alla trådlösa så har Maxwell inbyggd DAC/AMP men Maxwell har även DSP. Den är konstruerad för att låta bäst trådlöst (Om jag minns rätt).

Av Mumu55
Skrivet av Bastich:

Köpte direkt du från linsoul? Jag väntar på mina, posten eller vilken aktör det nu är sniglar sig som vanligt trotts att moms/tull är redan skött från linsoul.

Köpte från Linsouls Ali store, DD-Audio Store. Det tog 20 dagar. Tyckte det var rätt snabbt, tar ju 4-5v ibland från Ali.

Av Mumu55
Skrivet av izzie:

Tack! Jag har Philips Fidelo X2HR idag. Jag kanske vinner mer ljudkvalité på att köpa en dac/amp än att uppgradera lurarna?

Bra att veta hur mycket är du beredd att investera i DAC/AMP? En 500kr pryl kommer kanske inte göra någon skillnad på ett par X2HR ur moderkortet.

Men om du har en usel hörlursutgång som tex brusar eller du vill krama ut "det sista" ur dina X2HR eller förändra ljudet så kan en bra DAC/AMP göra skillnad. Men jag tycker mina X2 inte ändrar sig markant beroende på drivning. Så hörlursbyte kommer göra större skillnad.

Tänk på att ljudkvalité är väldigt subjektivt och du kanske föredrar en del av egenskaperna hos X2HR jämfört med tex Sundara. Även om Sundara förmodligen är bättre på många parametrar. Jag har tex inte funnit en hörlur som kan ersätta mina X2 rakt av ljudmässigt och komfortmässigt, och därför behåller jag dom. Efter ca 1500-2000kr är tycke och smak avgörande, dyrare är inte alltid bättre, bara annorlunda.

Om du planerar att ha flera hörlurar och fördjupa dig i hobbyn så är en bra neutral DAC/AMP en vettig investering tycker jag. Om du ska ha planarmagnetiska (Hifiman/Audeze osv) så hitta något med lite mer effekt gärna minst 1W kring 32ohm, för att vara på den säkra sidan och gärna mer beroende på hörlur. Sundara kanske låter fantastiskt med svagare förstärkning, har ej testat.

Av Mumu55
Skrivet av D3str0yer:

Toppenbetyg för Audezes nya headset från Headphoneshow!

https://www.youtube.com/watch?v=YWjuUKkX6rs

Tyvärr verkar Audeze ha svårt att få ut enheter till oss i Europa...

Andrew nästan lyrisk. Vad sa han, ljudkvalite som Bathys but different. Och klart bättre än övriga icke gaming BT hörlurar i prisklassen, 22.15 min i videon. På gamingsidan bör Steelseries och övrig blingplast se upp 😀
Tyvärr ingen ANC så många kommer välja bort pga detta. Men man får ju ett kontors/gaming/musik/utomhus headset i ett.
Men de ser lite klumpiga ut för utomhusbruk. Utomhus lär man ju ta av micken och tappa den funktionen. Micken tyckte jag verkade ok för att vara trådlös. Och noise suppression demot var imponerande.
Jäkligt kul om Audeze lyckas med dessa, med en buggfri upplevelse osv.
Utbytbara pads är bra. Men går batteriet att byta?

Av Mumu55
Skrivet av Tippo:

Det är ett väldigt bra pris på Sunadara på den sidan, ser att de ligger på ca 4000:- i svenska butiker.
Är det stor skillnad mellan Sundara och Edition XS? Det är en ganska stor prisskillnad, så är det motiverat att välja Edition XS?

Sen en fundering, är det riktigt läder i huvudbandet? Det är det som är det största problemet med de jag har nu, konstlädret håller inte måttet så jag har svarta spån i huvudet efter att jag haft på mig lurarna.

Sannolikt fejkläder om det inte anges tydligt.
PU leather, protein leather, pleather osv är konstläder och kommer spåna av sig förr eller senare.

Av Mumu55
Skrivet av HaBBarN:

https://hifi-express.com/products/smsl-m500-mkiii

Vart en SMSL M500 MKIII i slutändan, vet att det inte är den kraftfullaste dac/amp combon, men blir ett kul sidospår.

Aha kul, berätta gärna sen om du upplever någon skillnad.
DACen bör bli ett lyft mot den inbyggda i din MF.

Av Mumu55

Fick hem ett par Simgot EA500 häromdagen. Gillar dom starkt och blev grymt imponerad. Högupplösta, massor av luft, stor ljudbild, instrumentseparation, detaljer mm. Bra över hela registret. Lyxig snäcka och en helt ok kabel. Lättdrivna på 16 ohm/123dB. Dock ingår det väldigt få pluttar S/M/L. Och jag kan tänka mig att den kan bli jobbig med kassa inspelningar, inget jag upplevt ännu.
Två olika tuning nozzles ingår, har bara testat den röda hittills som ska vara mer Harman. Går att byta nozzles med Moondrop Kato, Oxygen och säkert andra. Sen kan man ju experimentera med diverse fyllning i nozzle (röret) om man vill.
Enkelt att tuna upp subbasen genom att täcka för en av ventilerna med 3M micropore eller något IEM tuning filter, inte testat men har beställt ett gäng filter på Ali med olika tjocklek. En riktigt fin IEM med roliga tuningmöjligheter.

Den nya? 4th gen DLC 10mm drivern lär dyka upp i fler IEMs framöver. Om den inte redan sitter i andra modeller.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0040/7201/3924/files/ea500bg.j...

Av Mumu55
Skrivet av HaBBarN:

Går i tankarna att uppgradera min dac/amp combo från M1HPAp

Använder HD560s, Hifiman HE-500 och ett par Moondrop Aria Snow Edition

Haft lite funderingar på FiiO K9 Pro, men är även öppen för förslag i prisklassen runt 5-10k

Hifiman HE-500 ligger ju på 38ohm, 89dB/1mW. Vet inte hur dom låter med MF M1HPAP men jag tycker mina spelar mer avslappnat och släpper bättre med kraftiga förstärkare.
Gillar dom bla med Massdrop THX AAA 789 (6W i 32ohm) och med Liquid Platinum (6.6W i 33 ohm) med Ryska NOS rör. Från den balanserade utgången där det finns mest effekt på båda.

THX AAA 789 har ju 3 gain lägen och klarar en del IEMs också utan brus. Dock är dina Aria Snow på 119dB/32ohm, svårt veta hur mycket volymvred du kommer få innan öronen sprängs. THX AAA 789 dyker upp beg rätt ofta, Massdrop har sålt väldigt många.

Fiio K9 och K7 varianterna har väl THX AAA 788 och spec på 2W i 32 ohm, men det är möjligt att de fungerar lika bra med HE-500.
Notera att Fiio har minst 3 olika K9 nu
K9 Pro, den äldsta med AKM DAC
K9 Pro ESS
K9, precis släppt med ES9068AS DAC

Nya EF600 från Hifiman kanske är värd att vänta på också. 5.12W i 32ohm balanserat.

Av Mumu55

Produkt: Philips Fidelio X2HR Öppna Over-ear
Länk: https://www.amazon.se/X2HR-00-Headphones-High-Resolution-Perf...
Kategori: Ljud
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4388967
Pris: 899 kr

X2HR reas för femtielfte gången.
OBS, dessa är trådade, inte "Wireless communication technology Bluetooth" som Amazon hävdar. De har ingen "Special feature Noise Insulation" heller

Av Mumu55
Av Mumu55
Skrivet av Boegmunken:

Jag har nyss haft nöjet att pröva Fosi K5 Pro Mini, en liten DAC- och hörlursförstärkare i budgetsegmentet. Den kör enligt uppgift NE5532-chippet från Texas Instruments. Jag har jämfört den med flera andra produkter i samma klass, däribland Creative SoundblasterX G6, Asus Xonar U5 och Steelseries GameDac och jag tycker efter mina tester att Fosin är ett bättre köp. Inte för att dessa tre konkurrenter är direkt dåliga på något sätt (ljudkvaliteten är super med samtliga) men helhetsupplevelsen med Fosin är trots allt bättre.

https://i.imgur.com/xCXmeic.jpeg

Plug and play med den medföljande USB-C/A-kabeln fungerade direkt i Windows 11. Både mikrofonen (testad via Discord) och ljudet + EQ-hjulen är klart godkända. Ljudet är direkt ur förpackningen lite platt för min smak men det går förvånansvärt bra att justera med EQ-rattarna. Detta beror givetvis även på vilka hörlurar som används. När jag testade med olika lurar behövde jag EQ:a på olika vis.

Jämfört med Creative SoundblasterX G6 så finns det några skillnader och här tycker jag alltså att Fosin slår konkurrenten. Soundblastern är betydligt kraftfullare och kan ge otroligt hög volym med ett par vanliga hörlurar 32-50 ohmsklassen, och den klarar också av att driva betydligt tyngre lurar upp till 600 ohm enligt tillverkaren. Fosin är svagare och klarar inte att ge alls samma volym, dock är det mer än tillräckligt vid användning med 32-50 ohms-hörlurar som jag testade med.

Jag har svårt att tro att denna fixar tillräckligt hög volym med ett par 150-300 ohms-lurar, men för "vanliga" headsets räcker den gott och väl. Jag tvivlar även på att den har lika mycket krut som t.ex. Schiit Hel, men skiten (pun intended) kostar ju nästan 4 gånger så mycket om man köper den från deras europeiska hemsida (eller 3.5 gånger så mycket om man importerar direkt från USA).

Andra viktiga skillnader på Fosin och de övriga produkterna jag jämfört med är att Fosin är gjord i aluminium medans SoundblasterX G6, GameDac och Asus Xonar-serien är i plast. Volym- och EQ-rattarna på Fosin har dessutom en riktig hifi-känsla med lite skönt "motstånd" i sig. Till skillnad från de övriga produkterna så sitter K5:ans volymkontroll "inne i hårdvaran" och Windows ljudinställning förblir orörd. De andra justerar alltså Windows-ljudet, vilket jag inte tyckte så mycket om.

https://i.imgur.com/MuNdZyp.jpeg

Något jag verkligen uppskattade var just Fosins EQ-rattar. Med hjälp av dessa kan man enkelt skruva ner diskanten, t.ex. om vapenljuden är jobbiga för öronen, men ändå behålla samma volym i övrigt. För att inte tala om att jag kunde öka på den där fina "oumph"-basen i ett av mina par lurar som saknade det. Det blev genast mycket roligare att sitta vid datorn.

En sak jag tycker saknas och hoppas kommer i nästa version är att rattarnas inställning borde göras så att de syns bättre i mörker. Samt möjligvis en starkare version med gain-funktion som är designad att driva riktigt tunga lurar.

Att kontakterna för hörlurarna sitter på fram- eller baksidan är en evig debatt och även en subjektiv fråga. Framsidan gör att det blir svårt med snygg kabeldragning på skrivbordet, men även om baksidan är snyggare så blir det ju lite motsatt effekt när man väl använder den, då kablarna ändå måste "böjas" 180 grader och gå mot användaren.

Den felfria plug and play-upplevelsen, det stilrena aluminiumhuset, EQ-hjulen som är en fröjd att använda, maxvolymen (högre än min Dragonfly Black + Bose QC25) har varit en fröjd att använda. Allt för endast 900 spänn dessutom, med 18 månaders garanti inkluderat. Det som ingår är en bruksanvisning, USB-C till USB-C/A (Adapter) strömkabel, en Y-splitter för headset/mikrofon i schysst kvalitet och en optisk TOSLINK-kabel.

PS: Någon kanske har ett par 150-300 ohms-hörlurar att prova med för att komplettera mitt test? Det hade varit kanon!

Tack för en intressant recension.
Vågar man köpa på Ali så gick den för $60 /645kr häromdagen med $9+6 rabatt på "Fosi Audio Official store". Just nu $66 fram till 12/3 eftersom $6 koderna för Mars är slut för tillfället.

Koder finns här, $9 och uppåt verkar fortfarande fungera men ibland återaktiveras även dom som är "slut"
https://www.aliexpress.com/coupon.html
https://promossale.com/aliexpress-promo-codes-and-coupons-mar...

Av Mumu55
Skrivet av Mono:

Har läst lite här på forumet men vet inte om jag blir så mycket klokare.
Hörlurarna jag har nu är Philips Fidelio X2HR (30 ohm) som för tillfället är inkopplade i min laptop (Lenovo Legion 5).
Låter väl inte illa men jag kanske skulle vilja ha lite mer. Kanske kan tänka mig runt 1000-1500kr ungefär.
Får man något för den pengen eller spelar det ingen roll?

Är denna någorlunda ok? iFi Audio ZEN Air Can
https://www.hembiobutiken.se/images/prod/346720-ifi-audio-zen-air-can-155_2.jpg

/Mono

Ligger 2 Zen Air DAC på Blocket. Köp kombinerad DAC/AMP så du undviker datorns ljudkort helt. Att hänga på en Zen AIR Can (endast amp) på din Lenovos 3,5mm utgång tror jag mindre på.
Sen skalar som nämns ovan Fidelio X2HR inte särskilt mycket uppåt, så eventuellt uppfattar du ingen skillnad. Men då är det bara att sälja DAC/AMPen eller kika på nya hörlurar

950kr
Ifi Zen DAC v.1 https://www.blocket.se/annons/kalmar/ifi_zen_dac_v_1/10728827...

1100kr
IFI Zen Dac v1 - USB Dac och hörlursförstärkare https://www.blocket.se/annons/kronoberg/ifi_zen_dac_v1_usb_da...

Av Mumu55

Blocket: Hörlursförstärkare. Schiit MAGNI 3+ för 500kr
https://www.blocket.se/annons/vastmanland/horlurs_starkare_ma...

Magni 3+ är väl modellen före nuvarande Magni+.
Tror den släpptes 2019 parallellt med Magni Heresy.
Diskreta komponenter jämfört med Heresy/Heretic och allt annat icke-Schiit under typ $500.

Av Mumu55

Produkt: LG 55" OLED CS 120Hz (medlemspris)
Länk: https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/tv-tillbe...
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=7149790
Kategori: TV
Pris: 9990kr

Produkt: LG 65" OLED CS 120Hz (medlemspris)
Länk: https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/tv-tillbe...
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=7149796
Kategori: TV
Pris: 14990kr

"CS är samma systemkrets som C2 men panelen från C1" enligt https://www.sweclockers.com/forum/trad/1683037-koprad-lg-oled...

CS info hos Techradar, men oklart om det gäller Svenska CS versionen

Frågor kanske passar bäst i LG Oled 2022 tråden https://www.sweclockers.com/forum/trad/1657826-samlingstrad-l...

Av Mumu55

Produkt: Moondrop Aria Snow IEM trådad 52€
Länk: https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0B46CG915/
Kategori: Ljud
Prisjakt:
Pris: 672kr

Produkt: Moondrop Aria IEM trådad 56€
Länk: https://www.amazon.de/gp/aw/d/B091DPFLSH/
Kategori: Ljud
Prisjakt:
Pris: 718kr

Produkt: Sennheiser HD560s Öppen Over-ear
Länk: https://www.amazon.se/dp/B08HNFV61M
Kategori: Ljud
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5517723
Pris: 1397kr

Edit: Ändrat från Spanska till Svenska Amazon 1397kr på HD560S
HD560s reades även nyligen på 1430kr på Svenska Amazon.
Har inte hört någon av dessa men dom är rätt populära. Aria var väl hype för något år sedan, det går fort med alla Chi-fi IEMs.
Aria och Aria Snow låter ej likadant, tips att internetforska lite innan köp.

Av Mumu55
Skrivet av SanyaIV:

Någon som vet hur bra passiv isolering Audeze LCD 2-Closed Back alternativt Audeze LCD-XC har?

Det jag tänker på är barnskrik precis utanför hemmet med öppet fönster eller brus från en portabel AC ca 2m bort.

Vill helst inte ha något med batteri så då går väl allt vad ANC heter bort.

Gillar mina LCD-2 vilket är varför jag är inne på slutna varianter från Audeze men om de inte skulle vara särskilt bra på passiv isolering har ni då några andra förslag?

LCD-XC isolerar rätt bra tycker jag. Tjocka pads och träkåpor. Inga vents tror jag.

Edit: Träkåporna bytes ut kring 2020 mot någon typ av plast (tror jag) med kolfiberprint. Vet tyvärr inte hur dessa isolerar.

Av Mumu55

Blocket: JDS Labs Atom Amp Hörlursförstärkare 999kr https://www.blocket.se/annons/kronoberg/jds_labs_atom_amp_hor...

Har en likadan. Den är bra. Använder den själv mest som neutral referenspunkt.