Inlägg

Inlägg som Lappa har skrivit i forumet
Av Lappa

Köpte grejer på Jula utan att något funkade. Fel skena med spotlights fast den nästan var identisk. Lamputtag för tak, funkar så klart inte hemma hos mig då det bara sticker ner två kablar från plaströr så ingen linfällning finns. lampkontakter med kabel för att koppla fast i lamputtagen då lamporna bara hade en sockerbit, dessa blev så klart obrukbara när jag insåg att lamputtagen inte passade. det som finns kvar i påsen är ett par dimmers, men det uppkommer väl problem där också trotts att det är så enkla dimmers det kan bli.

Nu sitter jag och dricker en öl och funderar på varför lagen om all jävlighet alltid ska slå mot mig.

Av Lappa
Av Lappa

Hur är Julas billiga väggfärger mot tex Alcro?

Någon som vet hur Julas väggfärg står sig mot "riktig" väggfärg som köps i färghandeln. Julas färger är ju billiga men är de värt priset? Har tidigare målat med billig färg och den var väldigt vattnig så det skvätte från rollern ganska så mycket till skillnad från Alcro där det inte skvätter något alls. Även täckförmågan var sämre med den billiga färgen jag fick tag i.

Någon som använt Julas färger och kan rekommendera det eller inte? FS colour collection heter iaf märket på deras färg.

Av Lappa
Skrivet av Rolle90:

för att jag jobbar som Värd på nattklubbar i malmö, plus så ska jag snart börja rondera som väktare igen.

Är det så illa i på krogarna i Malmö? Varför får man inte utrustning av bolaget man jobbar för i så fall?

Av Lappa
Skrivet av Martiis:

But did you walk the walk?

Av Lappa
Skrivet av Shimonu:

komvux eller nått?

Komvux ja.

Skolan som gett os fel uppgifter från början. Ska vara 400 poäng på hösten och 450 på våren. Tror ni csn är kinkiga om jag byter? Har redan ändrat men inte fått svar.

Av Lappa

Kan jag ändra min CSN ansökan för att få ut mer pengar och 100% studietakt?

Tittade igenom mitt beslut från csn idag. Stod att jag bara är beviljad lån till en studietakt på 75% våren 2011 vilket betyder att jag inte får ut så mycket pengar. Det är 425 poäng jag ska läsa den terminen och terminen pågår i 22 veckor. Det blir om jag förstått det rätt bara 19,3 poäng i veckan, räknat på 425/22. Kan tänka att det är därför dom har räknat på 75% studietakt, eller?

De pengar jag kommer få ut kommer jag inte klara mig med under våren så undrar om jag kan ändra min ansökan och söka för 20 veckor istället för att uppnå minst 20 poäng i veckan och därmed bli beviljad lån till en studietakt på 100% Tror ni csn går med på detta eller är det på annat sätt dumt av mig att göra så? Jag är medveten om att skulden blir större att betala tillbaka men hellre det än att inte ha råd att studera.

Sen undrar jag om jag ska skicka in min studieförsäkran nu eller vänta tills jag ändrat min ansökan? Skolan började idag nämligen så kan skicka in den om jag vill.

Ja, jag ska även ringa och höra med dom i morgon om jag hinner.

Av Lappa

2536 - htpc

Av Lappa

Delar till en HTPC, är under installation just nu. Zotac ion A series, 1TB WD caviar green, 2GB a-data, dvd brännare. Chassiet blev ett Chieftec BT-02B Mini-ITX.

http://pici.se/thumbs/t_VCHtugRyh.gif

Fem filmer för 100kr på Hemmakväll.

http://pici.se/thumbs/t_gjbmRvUnK.gif

Av Lappa
Skrivet av varget:

Jag tycker att asrock ger mervärdet att den kommer monterad. Annars är det ju små skillnader.

3 sata i ditt hemma bygge vs 2sata +1esata i en asrock. (vilket i stort sett är samma sak)
3,5" disk mot 2,5" disk, beror på om du vill ha massa disk i din burk då är det fördel för ditt hemma bygge.

Jag har en asrock och den gör precis vad den ska, den spelar upp mina filmer och kan köra spotify samt soffyoutuba när folk invaderar mitt hem.

Sitter även en esata på zotac kortet så jag får 4 sata allt som allt. Har du fjärren till din asrock och hur mycket använder man den? För en fjärrkontroll i priset är ju alltid trevligt också.

Av Lappa

Köpa detta paket eller en Asrock ION?

Zotac ION
Zotac ION ITX A 330 Mini-ITX inkl. nätadapter - Inet.se

Samsung 1TB disk
1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ - Inet.se

2x 1024 corsair
Corsair 2GB (2x1024MB) XMS2 - Inet.se

Chassi.
Spire SPM210B 300W - Spire - mini-itx.se

DVD
Samsung 22X DL SH-S223C, Svart - Inet.se

Det är i första hand chassit jag funderar på. Ska jag bygga själv så vill jag kunna sätta in en standard DVD och en vanlig 3,5" hårddisk. Vad tror ni om det paket jag har satt ihop och framför allt chassit? Eller ska jag köpa en asrock ion för ungefär samma pengar?

Vill eSATA uttag på datorn iaf, det är mer eller mindre ett krav.

Datorn kommer användas till film (mest vanlig dvd, men HD ibland kanske), snes, nes, sega emulator, musik och det där vanliga en HTPC används. till

Av Lappa

Var med och renoverade ett badrum i en lägenhet där det bodde en gammal dam som ständigt pissade ner sig. Lägenheten i den lukten är det värsta jag varit med om. Stoppar hellre huvudet i kattlådan här hemma än går in där igen.

Av Lappa

Du var inte i krokstrand under festivalen? Så fall så dansade jag och en annan till eran musik när ni satt runt en grillplats.

Av Lappa
Skrivet av Cropsgrinder:

Fast jag kan väll inte göra något...eller?
Måste väll vara min mor som gör det? Eller min styvfar.
För det är dom som betalar hyran och lägenheten är skriven på min mor.

Du kan anmäla hot oavsett om du inte står på lägenheten. Ring bara polisen och säg att han hotar dig när du går runt i ditt hem.

Av Lappa

Klart du kan sätta i en hårddisk i den fast du får ju sätta i allt annat också. Själva chassit kan du ju behålla och montera delar i.

Av Lappa
Skrivet av P-NILZ:

Min bättre hälft har valt sakerna, jag fick använda visa kortet.

Det är bara att betala och se glad ut.

Av Lappa
Skrivet av mrc:

Har du bestående men ska se till att göra en invaliditetsundersökning. Utifrån din %-sats kommer du sedan att få en summa beroende på ålder m.m.

Jag har 4% invaliditetsskada i ryggen efter en trafikolycka och fick drygt 60 tkr från en försäkring (har två till jag eventuellt ska få pengar ifrån men är inte klart ännu). Betänk att 100% inte är max invalid utan för rygg/nacke är ca 18% max då är man i princip helt stelopererad i hela kroppen och har noll rörlighet kvar.

Hur mycket har skadan påverkat din vardag då? Om 18% är så pass illa som du beskriver så borde ju 4% vara riktigt illa också.

Av Lappa

Behövde en ny förstärkare så köpte en Onkyo 1007, den har de funktioner jag behöver nu och framöver till bästa pris (enligt mig iaf).

http://img580.imageshack.us/img580/5962/20100707005.th.jpg

Liten gämförelse i storlek mot min äldre yamaha.

http://img180.imageshack.us/img180/2182/20100707001.th.jpg

Av Lappa

http://ii.alatest.com/product/600x400/7/1/Onkyo-TX-NR1007-0.jpg

En ny förstärkare, Onkyo TX-NR 1007. Hoppas det funkar smidigt med hemleverans och jag är hemma och kan ta emot.

Av Lappa
Skrivet av Lcars:

Underlig logik du kör med; med det tankesättet så har antalet besök av utomjordingar ökat enormt under de senaste 50 åren, eftersom antalet anmälningar är detsamma som antalet faktiska fall.

Det måste du ju förstå själv att man inte kan använda antalet anmälningar, som inte genomgått någon som helst prövning, som grund för att säga att det faktiska antalet våldsbrott ökat.

Hur förklarar du då att anmälda brott har ökat? Spelar väll ingen roll om vilket brott det rör sig om, brott är brott. Så mer pengar till att bekämpa brottslighet är väll bra? Att få ner antalet anmälda brott, oavsett om det gäller skattefiffel eller snatteri på ica så är det väll bra? Minskar antalet anmälda brott så antar jag att brotten i sig minskar också.