Inlägg

Inlägg som Knugen1 har skrivit i forumet
Av Knugen1

Jag blev positivt överraskad av betan. Blir att förhandsboka för att få några dagars "pre-start". Mitt enda problem är att få tid att spela. MMO-spel är väldigt tidskrävande.

Av Knugen1

Jag spelar nästan uteslutande hardcore-läge och har börjat irritera mig på det faktum att det inte går att se antalet magasin, samt raketskott man har kvar. Mest raketskott, eftersom det krävs för att beräkna huruvida det går att sänka ett större fordon. Det är inte realistiskt. PR-moden till BF2 har ett liknande system där man endast kunde se antalet magasin vid stillastående läge. Detta borde implementeras i BF3.

Av Knugen1

22 år och jobbar med IT-drift, 30.000kr(brutto)/mån.

Av Knugen1

Riktigt underhållande spel så här långt. Mitt enda problem är att detta, som de flesta RPG-spel, alltid ska ha en massa bossar i form av megastora spindlar. Jag har en ganska svår fobi för spindlar. Stängde av spelet så fort jag såg första spindeln i Bleak Falls Temple.

Av Knugen1

Dessa drivrutiner var inget vidare.
Inte nog med att datorn blåskärmade vid installation, nu kraschar även BF3 ganska ofta.

Av Knugen1

Kom precis hem från jobbet och ser att mitt exemplar ligger i postlådan.
I natt blir det inte mycket sömn...

Edit: Jag beställde från Electroworld.

Av Knugen1

Trevligt med nya drivrutiner. Mindre trevligt när datorn blåskärmade under installationen.
Fick avinstallera och installera på nytt.

Av Knugen1

"Fanboyism" börjar nog mer eller mindre omedvetet för de flesta. Många känner sig trygga i att handla från tillverkare som de har referenser till och har därför lätt för att ignorera ren fakta om andra konkurrerande tillverkare.
Fanboy-tänket kan alltså ofta vara naivitet och ignorans.

Personligen så köper jag det som ger mest "bang for the buck".

Av Knugen1

Har inte läst hela inlägget och svaren i tråden men tänkte bara bidra med mina åsikter om SJ.

För det första är de konstanta förseningarna och inställda tåg givetvis den största problematiken, men även om underhållen av spår/ledningar kanske inte är deras ansvar till 100% är det deras fulla ansvar(enligt svensk lag) att kompensera för att man som kund inte mottaget den tjänst man betalar för.

Detta är något de inte gör, visst kompenserar de för majoriteten av inställda och försenade tåg i form av återbetald resa, men det är långt ifrån tillräckligt. Jag har nämligen behövt bråka med de gång på gång för att hävda min rätt till ersättning för taxi på grund av flera timmars förseningar, vilket de vägrar att ersätta.
Ett annat stort problem är att de ofta tar veckor på sig för att svara i ett ärende.

Det är oerhört tragiskt att majoriteten av tågtrafiken hanteras av SJ. Man blir tvungen att genomlida deras patetiska service eftersom det inte går att välja bort de för något annat bolag.

Av Knugen1
Skrivet av KKay:

Finns det inget klipp som demonstrerar just "suppressed"? Förstår inte riktigt hur det fungerar rent praktiskt..

I andra mer realistiska shooters(t. ex. PR, Arma2), då man blir beskjuten, fungerar det så att ljuden av förbipasserande kulor och rikoschetts blir väldigt tydliga vilket skapar lite panik samtidigt som ens vy blir väldigt suddig, vilket gör det väldigt svårt att skjuta tillbaka.
Jag kan tänka mig att det kommer vara ungefär likadant i BF3.

Av Knugen1

Avinstallerade spelet. LFG-bristerna blev för mycket.
Kan däremot tänka mig att börja igen när de har optimerat LFG-verktyget samt jämnat ut servrarna/shards.

Av Knugen1

Som jonasy skrev; du bör satsa på något du tycker är roligt.

En bra karriäruppbyggnad inom IT-branschen(och många andra liknande branscher för övrigt) baseras väldigt mycket på intresse. För att senare i framtiden kunna fakturera mycket("tjäna bra med pengar") som IT-specialist/konsult, behöver man ha ett mycket högre intresse än medel inom det man sysslar med, för att kunna nå den nivån av specialist.

Jag började nyligen på min IT-karriär och är betydligt yngre(jag är 22 år gammal) än den som har samma kompetensnivå på det företaget(väldigt stort företag med många tusen anställda) jag arbetar på. Anledningen till att jag kunnat specialiserat mig inom ett område på väldigt kort tid, är just för att jag har ett enormt intresse och driv för att utvecklas inom det jag jobbar med och vill syssla med i framtiden. Utan denna inställning, skulle det utan tvekan tagit mig mycket längre(många år) innan jag uppnått samma tekniska kompetensnivå.

En annan viktig sak du bör känna till, när det kommer till att bygga en IT-karriär, är att du ska våga ta uppgifter inom andra områden om du känner dig understimulerad med dina dåvarande arbetsuppgifter.
Jag får intrycket av att många inte vågar ta det klivet. Kanske beror det på att vissa ser det som en onödig belastning då det inte ingår i de vanliga arbetsuppgifterna, istället för att se det som en möjlighet att lära sig något nytt.
Har du baskunskaperna och lätt för förstå grunderna i teknik som du inte är helt familjär med, så kommer du med tiden ha lätt att ganska snabbt specialisera dig i nya system.

Av Knugen1

Detta handlar bara om hur man själv prioriterar. Det finns givetvis skalan med "soffa-gamers" som inte känner något behov av snabb responstid, bättre grafik etc. Då är en dyr speldator mer eller mindre bortkastade pengar.

Har man dock ambitioner liknande en progamer och vill ha få ut det mesta gällande spelupplevelse så är det oftast värt att betala lite mer för datorutrustningen.

Att lägga mycket pengar på bägge konsol och dator är sällan att rekommendera. Jag har en speldator samt konsol(PS3), båda välutrustade med allt inom ljud, bild och kringutrustning. Vilket är lite synd då jag knappt spelar på PS3. Den används mest för att spela upp Bluray-filmer.

Av Knugen1
Skrivet av Trudgelmer:

Spelet är knappt två månader gammalt. Förväntar du dig ett 100% buggfritt spel redan från release?

Rifts lansering är med stor marginal den mest smärtfria och minst problemfria jag varit med om de sista tio åren. World of Warcraft skall vi inte snacka om bara, men 2005 hade spelarna uppenbarligen betydligt större tolerans än vad fallet är idag. Ge Trion en realistisk möjlighet att rätta till buggarna, vilket de ju faktiskt redan börjat med i en rasande takt om vi skall vara helt uppriktiga.

Jag har inga förväntar alls gällande hur buggfritt spelet ska vara. Det hör inte till det jag skrev.
Jag nämnde helt enkelt några av de intressanta mer ovanliga buggarna jag stött på.

Av Knugen1

Efter en tids spelande, har man börjat stötta på några av spelets alla buggar.
Gårdagens instans var ganska intressant, efter någon timme av köttande var man slutligen framme på den sista av alla bossar. Så precis när vi börja attackera bossen, börjar det lagga något fruktansvärt för alla i gruppen, några minuter senare blir helt plötsligt alla spawnade till början och hela instansen är resetad.

Sen har man stött på lite "mildare" buggar, som t. ex dagens warfront session då jag i en fight helt plötsligt börjar falla genom och under marken i 10 sekunder för att sedan dö och spawna om.

Vad har ni andra stött på för "roliga" buggar?

Av Knugen1

Whitefall - Guardian - Laknugen

Av Knugen1

Rift. Våra alias samt shards vi spelar på.

Intresset för detta MMORPG är ganska stort och det vore intressant att se vilka shards folk spelar på.
Då det finns över 40 shards så blir det för mycket för att lägga upp en omröstning.

Posta shard, faction, alias och klass.

Shard: Whitefall
Faction: Guardian
Alias: LaKnugen
Klass: Rogue

Av Knugen1

My name is Khan. Riktigt bra och berörande film.

Betyg: 8.5/10

Av Knugen1

Nu har jag rysningar och kommer ha väldigt svårt att sova, och det bara av att läsa tråden. Att kolla på bilderna går helt bort, då skulle jag förmodligen svimma.
Spindlar är nasty av högsta nivå.

Av Knugen1
Skrivet av Rich:

Om man är i Akihabara skall man ta svängen om till följande ställe:

http://uzi.ath.cx/~rich/japan/IMG_3411.jpg

Nuf' said.

Det där ser intressant ut, ska kika lite närmare på vad de har för något.