Inlägg

Inlägg som Knugen1 har skrivit i forumet
Av Knugen1
Skrivet av Ninjaflipp:

Kikar in i tråden lite snabbt för att rapportera för de som är intresserade av K550/K551 att jag köpt mig ett par AKG K550 och K551 inom loppet av en vecka och att jag är nöjd med båda lurarna. Några synpunkter:

-K551 sitter skönare av någon lustig anledning, tror det är för att mitt vänsteröra nuddar elementet i K550
-K550 låter liiiite bättre, men det är minimal skillnad och det ska nämnas att jag har använt dem mer vilket innebär att de är mer inlyssnade
- Mikrofonen och styrkontrollen i K551 fungerar alldeles utmärkt till min telefon(Nexus 4) (minus volymkontrollen), men till min bärbara dator (Zenbook UX32VD) så verkar micken inte vilja fungera. Lyckades att få den funka en gång, sen gick det inte mer. Däremot så blir det ett knäppljud som registreras om jag trycker på en av knapparna på kontrollen.
- Båda lurarna är väldigt lättdrivna och låter utmärkt även utan förstärkare

I överlag är jag som sagt väldigt nöjd med båda lurarna och jag kan rekommendera dem varmt. Dessutom ser vita K551 förbaskat snygga ut när man väl har dem på huvudet.

Ingen studiobild direkt, men.

Fick mina K 550 idag och införskaffade även en Argon HA1 hörlurstärkare samt QED kablar. Jag är mycket nöjd hittills och ser fram emot hur det låter när de väl är inspelade.

Av Knugen1

Spelade en snabb runda och tycker det är väldigt snyggt rent grafiskt. Men det verkar vara väldigt dåligt optimerat med tanke på att det knappt flyter på vettiga grafikinställningar...

Av Knugen1
Skrivet av zeddiz:

Om du läste vad jag skrev så har jag inte min hund okopplad på "allmänna" platser, bara då jag är utanför stan och chansen att träffa på folk är 1%.
Men ska man agera med våld så ska man ju nita varje jävel som joggar mot en också? Jag är rädd för människor så då agerar jag med våld?

Man måste mötas halvvägs, anledningen till att vissa hundar kanske attackerar människor kan ju vara så enkelt att dom råkat ut för våld av idioter som dig.

Man ser även jävligt tydligt om en hund är aggressiv eller inte på långa vägar, så att sparka till en hund då man vet att den inte är aggressiv är efterblivet i sig.

Jag står då fast vid min åsikt att våld inte löser ett skit, de som tror det är helt efterblivna.

Det är rätt patetisk hur du tar det till ett personligt plan. Med tanke på att jag inte har referat till egen handling.
Håll dig till en sansad nivå eller skriv inte alls...

Du förstår fortfarande inte poängen om du lyckas tolka det hela till att våld skulle lösa något "problem".

Men om scenario ovan skulle ske på grund av en okopplad hund, så har man som hundägare inget att säga till om det hela, eftersom hundägaren omöjligt kan känna till okända personers relationer till hundar samt att andra inte känner till okända hundars beetende som du beskriver.

Om du nu argumenterar mot att man ska koppla hunden så får du komma med något konkret förslag på en alternativ lösning istället.

Av Knugen1
Skrivet av zeddiz:

Så om min tax som enbart är glad mot människor kommer mot dig för att säga hej så skulle du sparka in ansiktet på den? Skulle någon göra det mot min hund så skulle jag ge den personen en fet jävla spark helt utan att bry mig om hur skadad den personen blev.

Självklart finns det oansvariga hundägare som absolut INTE ska ha hunden lös, sedan finns det bra hundägare med väluppfostrade glada hundar som ska få springa fritt under kontrollerad form, skulle jag vara i bushen där det vanligtvis inte är folk men ändå träffade på någon så är det ju svårt att undvika situationen då jag har en otroligt social hund.

Återigen... Det handlar om att du som hundägare får ta ansvaret att koppla din hund då man inte kan gå runt med en lös hund och arrogant tro att allmänheten känner till hur "snäll" den är. Då får man räkna med att det händer att hunden blir skadad om den springer mot någon okänd, exempelvis en hundrädd person.

Hundägare som inte inser detta, får bråka hur mycket som helst. I slutändan får man vissa hänsyn och respekt på allmän plats och koppla sin hund. Kan man inte göra detta så får man hålla sig ute på landet.

Av Knugen1
Skrivet av Willhelm:

Jo en stor mängd ironi ja, rörande småbarn. Men ändå inte...

Har blivit hotad av ett gäng tonåringar och att jag hade kompisar i närheten var vad som räddade mig. Inte en angenäm upplevelse och jag svänger gärna undan när jag ser grupper av unga tonåringar då det är svårt att veta om de är farliga eller ej. Okända tonåringar som går mot mig uppfattar jag som minst ett lika stort hot, om inte större, än en ensam okänd hund. Detta är då alltså baserat på mina erfarenheter. Har även blivit attackerad av en hund en gång i tiden men att försvara mig mot en, icke attacktränad, hund var oerhört mycket enklare än att värja mig mot multipla tonåringar.

Så jo jag skulle säga att det är minst lika svårt att veta om jag, som en del av allmänheten, ska veta om en person som går emot mig är farlig. Sen lever jag dock enligt filosofin att det är dumt att vara rädd för främlingar eftersom jag själv är en främling för alla andra och inte vill någon illa.

Men logiskt sett så anser jag att det enligt samma resonemang som du för är korrekt att försvara mig i förväg om jag anser att en person, och då speciellt en ungdom i mitt specifika fall, är för nära mig.

Nu verkar det som om att du vridit på dina åsikter till något som är självklart, för att kunna försvara det.

Skillnaden med att agera på det sättet mot tonåringar och småbarn är rätt enorm.

Det är ganska självklart att det är rätt att reagera mot människor(vuxna) som agerar hotfullt, på samma exempel som jag nämt om hundar. Det är uppenbart. Men när det kommer till hundar, så förändrar det inte faktumet att hundägaren bär ansvaret att alltid koppla sin hund på allmäna platser för att undvika att det händer.

Av Knugen1
Skrivet av Willhelm:

Rörande att sparka en hund med full kraft när den kommer springande... tycker samma sak ska göras mot barn, hatar de små kräken som inte förstår bättre och borde vara uppfostrade från dag 1! Kan ärligt säga att genom livet har fler småungar gjort livet obekvämt för mig än hundar och då är jag ändå uppväxt ute i skogen bland massa jägare med jakthundar.

För din egen skull, så hoppas jag att du är ironisk.
Om du nu inte är det, så är det du skriver sjukt. Om du försöker göra en hypotetisk jämförelse med det jag skrivit, så ber jag dig läsa igenom mitt inlägg en extra gång.
Min poäng med att slå mot en okänd hund som springer mot mig, hör till att man inte kan förvänta sig att folk i allmänhet ska veta om en hund är "farlig" eller inte. Oavsett hundras. Därför skall hundar hållas kopplade på allmän plats.

Av Knugen1

Jag tycker att du borde välja din inriktning beroende på två saker egentligen.
Den första faktorn är vilket område du jobbar med idag. Jag vill tro att man bör välja något som inte är allt för långt ifrån sin nuvarande specialisering. Detta eftersom det då blir enklare att hitta roller där man får användning av all sin kompetens.
Sen ska du givetviss välja något du tycker är hyffsat kul. Eller, åtmistone något som du inte lessnar på allt för fort.

Personligen så inriktar jag mig på Windows Server Infrastrukturer, som specialisttekniker. Mina spetskompetenser består av Exchange Server och Powershell. Jag är dock väldigt tidig i min karriär.

Av Knugen1

Koppla din hund. Punkt.

Du kan inte ta för givet att allmänt folk känner till att din hund är dresserad. Om det nu är ditt argument.
Detta kanske låter extremt, men om en hund kom springande mot mig eller någon annan i min närhet så skulle jag förmodligen sparka i full kraft mot en hunden. Utan någon som helst ångest i efterhand. Oavsett hur skadad hunden blir. Det gäller oavsett om det ser ut att vara en dresserad pudel eller en agressiv kamphund.
Jag gillar hundar och det är inte helt omöjligt att jag skaffar en i framtiden. Men det betyder inte att jag då skulle sluta visa hänsyn och respekt mot folk bara för att göra det bekvämare för mig själv.

Av Knugen1
Skrivet av buddaz:

Har du satt foten fel med vilje eller vad. Det är ju bladen som skall in i glasbehållaren.

Vi har en vinnare!

http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20110412235025/uncyclopedi...

Av Knugen1

Köpte mig en ny mixer idag. Men den fungerar inte, av någon anledning.

http://s3.postimage.org/bf9790zbn/IMAG0007.jpg

Av Knugen1

Har spenderat kvällen till att testa War Thunder och tycker hittills att det är en av de bättre flygsimar jag spelat.

Med rätt inställningar blir det realistikt och underhållande. Perfekt att ratta med min Saitek X52 Pro.

Jag har inte testat onlineläget ännu. Vi får samla ihop ett gäng och jaga varandra, om intresset finns.

Av Knugen1
Skrivet av TiasE:

Jag hämtade siffrorna från intel.com
http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/p...
Sida 7, incompressable performance.

Och som jag sa så har du ju redan fått svar på varför det är som det är, ville bara påpeka att siffrorna faktiskt finns i specifikationen

Självklart har de inte med det i specifikationen på huvudsidan, och istället gömmer det långt ner i en PDF-fil....

Tack för infon!

Dahle86: Det var inte refererat till hans specifikationen, utan den på produktsidan för Intel 520, där det är 20Mb/s.

Av Knugen1

Har precis infört Windows 8 på hemma-PC'n och funderar på att köra in Stardock.
Fråga till er som kör det, tar den bort Windows 8 inbyggda startskärm?

Av Knugen1
Skrivet av TiasE:

Nu har du ju redan fått ditt svar av andra, men du säger att enligt specifikation så sitter samma styrkrets i båda, detta tyder på att du läst specifikation och i specifikationen anges ju även vilka hastigheter det är på de olika storlekarna.

Seq Write: (upp till)
60GB 85MB/s
120GB 170MB/s
180GB 240MB/s
240GB 295MB/s

Seq Read: (upp till)
60GB 475MB/s
120GB 515MB/s
180GB 485MB/s
240GB 515MB/s

Som jag skrivit tidigare så ska diskarna prestera i stort sett likadant. 240Gb versionen har en lite snabbare skrivhastighet på 20Mb/s.

Siffrorna finns på Intel och Prisjakt(om det är intressant).
Vet inte var du fått specifikationen från.

Jag köper teorin om att det förmodligen är antalet minnesceller som ökar prestandan vid icke-komprimerbar data. Trots specifikationerna.
Så, förvirra inte det hela ännu mer nu

Av Knugen1
Skrivet av SeF.Typh00n:

Han menar att det sitter fler minnesceller i 240GB-varianten. 16 istället för 8.

Vilket gör att kontrollern får fler kanaler att jobba med, därav den bättre prestandan.

Då förstår jag.

Av Knugen1
Skrivet av ZOMBiEBRAiN:

Det sitter samma styrkrets i båda. Det är själva tekniken som ger bättre prestanda när den har fler kretsar att skriva till.

Skickades från m.sweclockers.com

Förstår inte riktigt vad du menar där.
Diskarna har likadana styrkretsar samt liknande läs/skriv-hastigheter.

Så, vilken "teknik" gör att 240Gb versionen presterar bättre med data som inte går att komprimera, än två 120Gb diskar i Raid 0?

Av Knugen1
Skrivet av Frispel:

Skrev min sign för att slippa upprepa detta i alla trådar där folk klagar på prestanda med diskar baserade på sandforce, tydligen räcker inte det alltid...

Testet du länkar till ovan gäller f.ö. 240gb versionen som har betydligt bättre skrivprestanda med data som inte går att komprimera. Crystal Disk Mark med grundinställningar fungerar som as-ssd (läs min sign igen). Ställer du om till "all 0 fill" så fungerar det som atto (återigen, min sign). Prestandan för dina två 520 i raid är ungefär dubbla vad man får ut av en enkel 120gb 520...utom det enkeltrådiga 4k testet som endast använder en disk åt gången och då inte dubblerar prestandan jämfört med en enkel disk.

Mycket märkligt.
Blir förvånad över att de presterar olika då det enligt specifikation skall sitta samma styrkrets i bägge versioner(120Gb/240Gb).

Av Knugen1
Skrivet av Frispel:

Läs min sign

Tycker f.ö. att det ser ut ungefär som man kan förvänta sig.

Ser inte riktigt hur informationen i din sign är relevant. Jag jämför inte hur disken presterar i olika benchmark-verktyg.
Jag kollar på vad diskarna bör prestera på i raid 0 jämfört samma testa från ett flertal olika källor. Då är dessa siffror väldigt låga.

Här är några exempel:

http://images.hardwarecanucks.com/image/akg/Storage/520_raid/cdm...

http://images.hardwarecanucks.com/image/akg/Storage/520_raid/cdm...

http://www.legitreviews.com/images/reviews/1815/cdm-raid.jpg

Av Knugen1
Skrivet av MuffinManxD:

Har du aktiverat AHCI i BIOS?

Jag har valt RAID i BIOS. Vilket är AHCI-läge med raid-support.

Av Knugen1

Intel 520 raid 0 - Dålig prestanda

Min nya gamingburk är äntligen uppe och snurrar efter två långa kvällar av mekkande.
Men en första bechmark visar ganska dålig prestanda på diskarna. Om man jämför med snittet på samma test från olika recensioner.

Jag har gjort lite små optimeringar som att t. ex aktivera Intels "Write Cache Back".

Det handlar om 2 st Intel 520 i raid 0, enligt signatur nedan.

http://oi47.tinypic.com/x5y42d.jpg

Har jag missat något?