Inlägg

Inlägg som Knugen1 har skrivit i forumet
Av Knugen1

Då har man helt plötsligt beställt ny hårdvara, för ett spel som kommer ut om ca 2 år.
I5 3570k, GTX 680, 16GB 1866mhz RAM och en OCZ Revodrive 240gb.
Det här har spårat ut i stora mängder nu.
Men men... Då vet jag åtminstone att burken klarar av att "maxa" Star Citizen och Arma 3

Av Knugen1
Skrivet av Mr. Bravo:

Bra val av spak Det verkar vara den bästa HOTAS du får idag för en inte allt för hög summa, och jag köpte samma förra månaden också.

Känner mig dock tveksam över pedaler, då dom är så jäkla dryga att ha att göra med i vanlig skrivbordsmiljö. Om dom inte står helt perfekt i en korrekt vinkel eller om man inte sitter helt normalt och still i stolen så blir det lätt att man får kramp eller värk nere vid fötterna eller tappar sin precision/finkänsla. Lär bli drygt under längre spelande då iaf jag har en tendens att vela ändra sittställning hela tiden Men hade jag haft en ordentlig gameseat med ställning så hade det varit riktigt nice.

Notera också att pedalerna oftast används för roll i sånna här rymdspel, istället för "yaw" (vända sidleds). I en av filmerna där Chris demonstrerar rymdskeppets rörelser i detalj så ser man att pilotens animationer funkar på detta viset också. Så om du vill ha maximal inlevelse så gäller det att matcha dina kontroller likadant (Förutsatt att det inte ändras till release). Det är fan inte enkelt att vänja sig vid om man redan är van vid att rolla med spaken. Tränar att flyga i Diaspora just nu med roll på twist, vilket är en ganska stor omställning. Men man har ju 2 år på sig så

Jag kan nog skippa pedaler nu när jag tänker efter. Roll-funktionen går att binda till styrkorset.

Spelet kommer bli en dyr affär, särskilt nu när jag funderar på att uppgradera burken...

Av Knugen1
Skrivet av Mr. Bravo:

Två intervjuer med Chris Roberts från Machinima och TotalBiscuit. Ingen direkt ny info, men kan vara intressant för de som inte har stenkoll på vad spelet handlar om och bakgrunden.

http://www.youtube.com/watch?v=QJGOQXzDbgc

http://www.youtube.com/watch?v=P5yfwEy-hrg

Tack för de! Hade helt missat dessa.

Har för övrigt beställt en flygspak. Det blev Saiteks X52 Pro och funderar även på att beställa deras Combat Rudder-pedaler. Allt för bästa upplevelse när väl spelet kommer ut :).

Av Knugen1

Det här spelet verkar kunna bli det man drömt om.
Givetvis var man tvungen att bidra med några slantar för att få tillgång till spelet, samt till alpha och beta.
Gillar att Chris skriver "The game will be built for the real “core” audience – not some corporate suit worried about including all the casual gamers.".

Av Knugen1

Väldigt roligt!
Men det behöver inte vara så att domstolen vill att deras beslut ska uppfattas som humoristiskt. Det kan helt enkelt handla om att domstolen vill att Apple erkänner detta beslut, på grund av den allmänna uppfattningen om att Samsung ständigt kopierar Apple vilket det här patentspektaklet har orsakat.

Av Knugen1

Förstår inte hur de kan ha överlevt så pass länge. Jag tyckte höra något om att de har haft väldigt förmögna investerare/ägare som hållit koncernen vid liv, orkar dock inte forska på huruvida det stämmer eller inte.
Det förvånar mig dock hur naiva de varit med sina höga priser och ett koncept som istället går ut på "bra service" när majoriteten av dagens konsumenter inte kräver det och själva tar reda på fakta kring produkter och istället jagar lägsta pris.
Men visst är det lite tråkigt med färre aktörer och lägre konkurrens.

Av Knugen1

Ditt favoritgodis/snacks/godsak.

http://oi45.tinypic.com/2h6849k.jpg

Godsaker och läskedryck är gott! Vad är er favoritgodsak samt läskedryck?

Nämn helst en favorit av varje och posta gärna en bild.

_______________

Mitt nuvarande favoritgodis är Ahlgrens Salta Bilar

http://www.stenalineshopping.se/ProductCatalogBinaryLoader.axd?O...

Favoritläsken är Mountain Dew

http://oi50.tinypic.com/2znwfbl.jpg

Edit: Lägger till favoritläsker.

Av Knugen1
Skrivet av At The Gates:

Knugen: Jag har för mig att man kom fram till att Origin söker igenom alla diskar för att lägga till eventuella EA-spel i Origin, ungefär som att Steam kan scanna och lägga till dina spel i biblioteket. Den skickar inte hem data till EA och spionerar inte.

I det här fallet har Origin läst av och låst filer på den andra disken.

Av Knugen1

Jag brukar inte bry mig allt för mycket om plattformen bakom spelen(Steam/Origin), trots att man är beroende av plattformen som ofta strular. Men idag gick insåg hur mycket kontroll man ger dessa plattformar utan att veta om det. Jag syftar på Origin och många känner säkert till att det pratades om EULA för Origin som omfattade att man ger applikationen tillgång till hela filstrukturen.
Det här är inget jag har brytt mig och trodde att det har att göra med någon typ av indexering av spelen.
Men jag blev mäktig förvånad idag när jag installerar Battlefield 3 och upptäcker att Origin läser av filstrukturen, och att den faktiskt går längre än så och börjar rota i filer på andra diskar. I mitt fall har jag märkt hur Origin läser igenom och låser filer på min data-disk under installationen av Battlefield 3. Trots att Battlefield 3 och allt som har med Origin att göra, ligger på min andra disk som är min systemdisk. Det är ganska sjukt vilka villkor man som slutanvändare "tvingas" gå med på, speciellt när det kommer till spel distribuerade av EA.

Av Knugen1

Har svårt att tänka mig att detta blir verklighet i någon större omfattning, särskilt med tanke på att de menar på att sänka ner hela system i olja för att uppnå vettiga temperaturer vilket förhindrar en från behovet av att byta/uppgradera komponenter.

Av Knugen1

Tar gärna en invite, Theknugen på Shiverpeaks.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Knugen1
Skrivet av Klimpen2:

För mej körs inte den automatiska defragmenteringen på SSD:n och jag kan inte heller slå på det. Jag tror att Windows känner av att det är en SSD det rör sej om och slår av det automatiskt.

Förslag på andra optimeringar är att stänga av program som ligger på autostart.

Det verkar som om MS har fixat auto-defrag på diskar i en KB-fix.
Jag funderade på att inkludera en instruktion för hur man ta bort program från autostart, dock är det lite svårt att skriva en guide om detta då man utelämnar det i läsarens händer att förstå vad som bör vara kvar i autostart beroende på vad man har för mjukvara/hårdvara.

Av Knugen1

Guide: Tweaka ditt operativsystem(Windows 7)

http://oi49.tinypic.com/14184f8.jpg

I denna tråd kommer jag sammanfatta en guide till hur man med några enkla steg "tweakar" sitt operativsystem, dvs skräddarsyr olika inbyggda features/funktioner som finns inbyggda i operativsystemet för att snabba upp samt optimera mjukvaran för bättre prestanda.
Denna guide är huvudsakligen skapad utifrån en engelsk installation av Windows 7 installation, dock finns mycket av dessa inställningar/funktioner även i Windows Vista samt Windows XP och görs på liknande viss.

Vissa punkter bör göras innan eller direkt efter installationen av Windows. Jag rekommenderar därför att man läser guiden innan installationen.

SSD - Optimera Windows 7 för bättre diskprestanda

Aktivera AHCI på ditt moderkort(läs manualen för moderkortet). Detta gör du i BIOS och bör göras innan installationen av Windows 7. Se nedan för hur du gör detta i efterhand(efter installation av OS)

  • 1.
    Klicka på startmenyn, skriv regedit, högerklicka på resultat och välj "Run as administrator".

  • 2.
    Navigera till "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services" i det vänstra navigeringsfönstret, klicka på "msahci", högerklicka på "start" i det högra fönstret och välj "modify". Ändra värdet under "Value data" till "0".
    Stäng Regedit och starta om din dator.

  • 3.
    Aktivera AHCI i BIOS och starta upp operativsystemet. Drivrutiner för AHCI bör nu installeras och operativsystemet kommer att vilja starta om en gång till.
    AHCI bör nu vara aktiverat.

Aktivera energiläget "Hög prestanda".

  • Öppna startmenyn, klicka på "Control panel" och öppna "Power Options"(alt. System and Securty och Power Options om du har kategoriserat-läge i kontrollpanelen). Bocka i "High Performance" och stäng fönstret.

Inaktivera Sök Indexering på din disk(Denna funktionen indexerar samtliga filer på disken/partitionen för att snabba upp sökningar vilket drar resurser från disken. Observera att det kan ta betydligt längre tid att söka efter filer med denna funktion inaktiverad).

  • Öppna startmenyn, högerklicka på "Computer" och välj "Manage". Klicka på "Disk Managment" under "Storage" och högerklicka på system/SSD partitionen, välj "Properties" och bocka ur "Allow files on this drive drive to have contents indexed in addition to file properties".
    Upprepa detta på andra partitioner tillhörande SSD-disken om det finns.

Inaktivera automatisk defragmentering av din SSD(Man bör undvika att defragmentera en SSD-disk då flashdiskar inte är uppbyggda på samma sätt som mekaniska hårddiskar med olika sektorer).

  • Klicka på startmenyn, skriv "Disk defrag" och klicka på resultatet.
    Klicka på "Configure Schedule" och bocka ur "Run on a schedule".

Inaktivera systemåterläsning(Detta tar utrymme på din systemdisk samt kan försämra prestandan då funktionen läser/skriver data till disken. Dock skall man låta denna funktion vara aktiverad om man vid ett senare tillfälle kan ha behov av att läsa tillbaka operativsystemet till ett tidigare skick.)

  • Klicka på startmenyn, högerklicka på "Computer" och välj "Properties". Klicka på "Advanced system settings" och fliken "System protection". Markera din system/ssd partition i fönstret och klicka på "Configure" och bocka i "Turn off system protection" och klicka "OK". Repetera detta för samtliga partitioner tillhörande din SSD-disk.

Flytta skrivningar av temporära filer från SSD-disken till en partition på en mekanisk disk. Detta reducerar antal skrivningar till SSD-disken som temporära filer medför.

  • Öppna startmenyn, högerklicka på "Computer", välj "Properties" och fliken "Advanced" och klicka på "Enviornment Variables".
    Under "User variables" ska det finnas två variabler med namnen "TEMP" samt "TMP". Markera dessa och klicka på "Edit". Skriv in sökvägen till en katalog på din mekaniska disk som kan agera som katalog för temporära filer.
    Upprepa dessa steg för variabler med samma namn under "System variables".

Observera, jag fyller på tråden under veckan samt tar gärna emot förslag på andra optimeringar.

Av Knugen1
Skrivet av SanCo:

Ja, du är väl inte riktigt den kund de riktar in sig på. Sen är det bara den där lilla obetydliga delen som kallas prisskillnad som vi inte behöver bry oss om. Den är grym, den spelar twitch, indiespel och med öppen källkod kan jag med 100% säkerhet säga att stream möjligheter över nätverk för filmer kommer, allt för under 800kr medans en HTPC kan bli mkt dyrare och jobbigare att sätta ihop. Den där Rasberry Pi är kanske billigare, men denna kommer med färdigt gränssnitt och annat gott.

Det verkar som att du inte riktigt ser hela bilden. Konsolen har den typ av hårdvara som är standard på ett flertal av de mest populära telefonerna. Vilket förstör syftet med denna konsol då man har samma funktionalitet med telefonen om man kopplar in den till en större monitor. Sen kommer det dröja ett tag innan konsolen kommer ut och då lär Tegra 3 eller motsvarande vara minimum på de flesta lurar.

Av Knugen1
Skrivet av Jockew1989:

Synda att one x inte har nån HDMI utgång då

Synd att vissa personer inte kollar fakta innan de uttalar sig.

Av Knugen1

Jag skulle personligen inte lägga pengar på en konsol som har samma hårdvara som min HTC One X. Vill jag spela på en större skärm så kopplar jag in luren till TVn via HDMI.

Av Knugen1
Skrivet av lolflakes:

Hur sparas fordonen? Man behåller väl dom inte nästa gång man spelar?

Fordon sparas på samma server såvida inte servern "resetar", vilket tar bort alla befintliga tält och fordon.

Av Knugen1

Jag tror inte det har någon större betydelse vilket utav gränssnitten du kör, eftersom bechmark-värdena ändå inte kommer nära gränsen av vad SATA II klarar av.

Av Knugen1

Vår(klanens) "bas" bestående av 6 tält. Samtliga är i stort sett fulla av vapen och bra utrustning.

http://oi49.tinypic.com/2yu10ro.jpg

Våra fordon. Ser fram emot det att Rocket släpper helikoptrar igen, så man får chansen att addera en till fordonssamlingen.

http://i47.tinypic.com/2yo7v5c.jpg

Av Knugen1
Skrivet av Blazin87:

herregud va lite du vet om spelet !! du borde inte ens uttala dig..... pinsamt :/

Det är min åsikt. Men du bestämmer givetvis om vem som får uttala sig om vad... Jag är som sagt ingen "leet". Dock känns systemet korkat då det gör det lättare för de som är villiga att spendera mer pengar på spelet.