Inlägg

Inlägg som Fear har skrivit i forumet
Av Fear

Hmm... nej det är ingen SATA disk, men installationen. Den har inte gjort nån sån eller den finns ju redan i BIOS i alla fall sen gick jag in på kontyrollpanelen o sen till adminstarationsverktyg och datorhantering sen till diskhantering och där står det att min nya hårddisk är på 128 gb ?????

Av Fear

Installera ny hårddisk

Hjälp mig det var hundra år sen jag installerade en ny hårddisk Jag har köpt mig en 160 gb och har ryckt ur min ena cd-rom och satt dit nya hårddisken och startade opp BIOS och den finns med där. Men hur gjorde man för att formatera den och eventuellt partionera? Har glömt totalt.... Help me...Jag har Win XP

mvh Lasse

Av Fear

SYSTEM.INI fil problem?

Efter att jag försökt uninstall Norton antivirus 2003, så vill nu inte mitt Win98 starta riktigt utan jag får upp detta medelande innan jag får igång det:

Windows-registret eller SYSTEM.INI refererar till den här enhetsfilen, men den finns inte längre.
C:\PROGRAM\SYMANTEC\SYMEVNT.386

Jag kommer ihåg att man fick ofta upp detta förr men kommer ihåg att det hjälpte med att installera om Win98 och det har jag försökt med men den ligger kvar i alla fall vid uppstart av operativsystemet. Har försökt installera Norton virus 2003 igen men den funkar inget bra... har nå nåt tips hur jag gör?

mvh Lasse

Av Fear
Citat:

Ursprungligen inskrivet av t-killer
Har en Z1 är nöjd med den. Bara fråga på...

Tjaaa!!

Såg att du svarade om Minolta kameran, tacksam för det Hur e den att använda?

Tycker du storleken gör sitt till negativt, nu e ju den inte så väldigt stor ändå för att innehålla så pass mycket...

Hur funkar alla plastiga knappar o sånt efter ett tags användande?Man vill ju inte ha saker som glappar o så bara för att det är lite plast....

Hur många bilder tar man med 16 minnet som följer med?

Hur funkar filmningen med den, är det så bra som testerna säger?

Ja kan du berätta lite mer allmänt om den hur bildrna blir o har du testat närgränsen ordentligt nån gång?

tackar på förhand

Lasse

Av Fear

Jag tackar för alla tips Kom gärna med flera om det finns nån som har dessa kameror eller vet nåt om dom , tackar på förhand....

Av Fear

Vad skall jag köpa? Digitalkamera djungeln

Dessa kameror sneglar jag på en hel del, har erkännande att snegglat mer på Minoltas Dimage Z1 än övriga. Jag vill som sagt ha mycket zoom och bra närgräns o även bra hyffsad filning med den. Vad tycker ni om dessa o jämföra, nån som har dessa så berätta gärna vad ni tycker om dom är ni snälla.

Olympus Camedia C-5000Z

Olympus Camedia C-750 Ultra Zoom

Olympus Camedia C-740 Ultra Zoom

Fujifilm Finepix S3000

Fujifilm Finepix S5000

Minolta DiMAGE Z1

Av Fear

Konvert. Videoklipp(Movie) - Avi, Mpg

Jag har massa småfilmer som ligger som Videoklipp, dom öppnar sig i Quicktime i alla fall. Jag störs av det eftersom om jag skall skicka dessa så e det inte alla som har den. Så jag skulle villja konvertera om dom till Avi och Mpg. Finna det nåt bra o enkelt program till det? Nån som har nåt bra förslag på det tack.

tackar på förhand

mvh Lasse

Av Fear

"Slut på minne.Spar dokumentet nu"

Jag har fått nån konstigt irriterande sak när jag t.ex skall urklipp på en bild och klistra in det i ett Word document , spelar ingen roll hur liten bild det är eller så då kommer det upp en ruta som det står:

" Slut på minne. Spar dokumentet nu "

Hmm..vad är detta? Det har jag aldrig sett förut och det har alltid gått o gjort så här. Jag har vart in och ändrat lite på Virtuella minnet oxå nu o testat på växlingsfilen om det var nåt sånt då. Men det verkar vara lika....

Min växlingsfil var från början satt automatisk av Windows XP och deb var på

Rekomenderad 382 mb
Aktuell 383 mb
__________________________________________________

Jag satt i bocken i rutan för egen inställning av växlingsfilen o satte:

Ursprunglig storlek 382
Maximal storlek 450

men jag tycker mig inte vara nån skillnad, har jag satt värdena fel eller nåt sånt? Nån som kan ge mig tips på detta vore jag taxksam...skall tilläggas att jag har 256 i DDR minne i datorn....

Tackar på förhand

Lasse

Av Fear

Tackar så mycket det funkade ....

Av Fear

Hur radera Open location i Winamp????

Tjaa!

Nån som kan ge mig tips om hur jag får bort gammla adresser i Open location i Winampen, alltså Ctrl-L och vill ta bort onödiga adresser där som inte funkar numera. Lite smått irriterande att få den fylld med så många. Nån som vet?

Tackar på förhand

Av Fear

har kollat nu, alla mina cookies är raderade sen förut för nån dag sen.Dr brukar jag göra ofta,

har kollat på Temporary intrnet files du gav tips om nyss och den där markören står på "mängd diskutrymme som skall användas" den står på 56 mb.

hur gör jag me dden, vad skall den stå på?

Av Fear

Vart hamnar dom temp filerna? Jag har kollat i mina Temp mappar under Windows o där finns det inget alls.

och hur kollar man det med allokerat Temporary Internet Files?

Tackar på förhand

Av Fear

Jag har typ BBB LAN anslutning , men inte BBB men Bitnet men det är snabb lina och har aldrig vart nåt problem förut o jag har pratat med andra som kör med samma lina i mitt område dom har inte detta problem ??????

Av Fear

Jag har samma problem men jag har 10 mbit lina och tankade av samma lina är ofta uppe i 700 o laddar och sen efter ett tag då sjunker det ända ner till 1.20 kb, och då går allt segt för mig. Detta händr bara på DC++.Har aldrig vart så här förr=??? Räcker med att jag startar om datorn så går det igen snabbt och för att sjunka senare..men det kan gå timmar ibland eller kortare...konstigt att även surfningen går supersegt det tar nästan 3 mi9n byta sida....

Av Fear

Dator segar på DC++

Hmm, har fått ett konstigt problem och det är att mitt nätverk eller bredband går supeeersegt efter ca 10-20 min användade, men har märkt att det bara är när jag kör DC++ o laddar från jättebra eftersom jag har 10M/bit lina till att den börjar ladda filerna i typ 1.23 b/sek det är ju hur segt som hellst. Och då även hela mitt internet går segt typ 3 min att byta sida på webben. Har inte vart så här förut, detta blev för ett par dar sen.....Vad kan det vara måntro? Nån som kan hjälpa mig......

Har testat lite nu och utan DC++ igång och då har internet funkat som den skall i sitt rätta jag... Vad kan ha hänt egentligen?

Hjälp mig snälla........

mvh Lasse

Av Fear

Minolta DiMAGE Z1

Vilka här på sweclockers har testat/äger en sån här digitalkamera Minolta DiMAGE Z1? Hör av er här vill gärna fråga mer om den.....

mvh Lasse

Av Fear

dessa då?

vad tycker ni om dessa grafikkort då som jag hittat till bra pris, alla ligger på 1350:- ungefär.

XFX GeForce FX5600XT 128MB

Chaintech GeForce FX5600-XT 128MB

Powercolor Radeon 9600 Pro 128MB

vore tacksam för svar, dessa har ju även videoingång som jag faktiskt oxå är ute efter

mvh Lasse

Nån som tycker nåt kanske?

Av Fear

Japp jag kör med S-videokabel, och det har jag gjort tidigare oxå. Alltså det har funkat förut med samma kabel och samma tv och graffekort, men helt plöttsligt nu får jag inte alls till det....

Av Fear

Djungel av graffekort!

Snälla hjälp mig lite, jag sitter med ett GF2 MX400 kort numera, visst det går att spela nåt nytt spel men det laggar ju ibland som sagt o man får dra ner på grafiken rejält för det mesta.

Men denna stora djungel av graffekort, ojj säger man bara...Min ekonomi e ju inte den bästa och jag undrar får jag nåt bra kort för mellan 800-1400:-, i så fall hjälp mig gärna med det. Jag vill gärna ha videoingång på mitt kort så jag kan spela in från min video till datorn oxå gärna om det går.

Är det nån stor skillnad mellan 128 mb till 256 mb i minnet på kortet?

skall jag välja ett kort med fläkt?

Vad betyder Videofångsadaper som jag sett nämns på vissa grafikkort under videoingången?

vore evigt tackasam för massor med tips tack....

mvh Lasse

Av Fear

TV-OUT Krånglar, svart/vit bild :(

Vet inte vad som hänt men sist jag kikade på TV-UT på mitt GF2 MX 400 kortet så funkade allt som vanligt, jag har ju senaste Nvidia drivisarna i, även testat äldre drivisar men när jag som sagt skulle kolla film igår så hur jag trixar o fixar så blir det svartvit bild...Blir så förb..... lack på det alltså. Det har ju alltid funkat förut för mig..

Vet att denna fråga kanske börjar bli jobbig då jag sett den otal många gånger här på forumet men nån kanske kommit på nån bra ide...Jag kört både med TV TOOL 5.5 och utan det bara genom kortet. Men får fasen inte till det, nån som kanske har nån ny fin ide om detta. Jag kör via S-VIDEO.

HELP ME

mvh Lasse