Inlägg

Inlägg som Fear har skrivit i forumet
Av Fear

Systemmedelande (RPC)

Jag har nyligen formaterat hårddisken efter virus i min dator, min dator gör mig knäpp efter detta..... Jag bara låter datan stå på och efter typ 10 min eller ibland går det 30 min sen kommer systemmedelande opp att den kommer att stängas av efter 1 min... det heter Remote procedure Call (RPC)

Hur blir jag kvitt detta?

Av Fear
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BigMomma
Kanske kan vara så att kabeln gått sönder isf. Testa att byta ut den.

Självklart ska du installera drivrutiner till allt när du formaterat om. Så är det via-kretsar du har på kortet så ska du installera via 4-in-1 ja.

Oki japp det skall jag pröva med, och lägga in VIA för det följde med såna i mitt moderkort men får väl hämta dom senaste på nätet.... tackar!

Av Fear

Jag ber om ursäkt, visste inte riktigt va jag skulle kalla det Men det är som du säger.... Men den där kabeln har jag haft sen 1 år tebax och har inte haft det medelandet där förut, har blitt nu helt plöttsligt. Tycker du att man alltid skall installera Via4-1 drivisar igen när man formaterat en gång?

Och svaret på din sista fråga nej jag har Win XP pro med AMD prolle......

Av Fear

Datorn låser sig efter formatering

Jag har nyss formaterat min C:\ partion för jag har haft viruset W32.Jeefo i där, men efter jag formaterat o lagt in endast drivisar till graffekortet. Datorn låser sig med jämna mellanrum när jag antingen gör nåt eller bara låtr den stå på så kan jag komma dit o den har låste sig..... Tycker att den skulle gå bra efter en format!!!
Jag har detta medelande under start i dosläget när den räknar opp alla IDE diskar:

" Secondary IDE channel no 80 conductor cable installed"

Vad betyder det ehentligen?

Av Fear
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Teks
"Massor med filer liggandes i Temp mappen där! Kan jag radera alla där?"

Gå först igenom dessa & kolla så du inte omedvetet sparat något dokument eller så i temp-mappen--

Därefter kan du radera ALLT i tempmappen..

Högerklicka även på IE ikonen på skrivbordet, välj egenskaper

Klicka på "ta bort alla filer" samt "rensa tidigare"

Töm papperskorgen..

Starta om datorn & se om detta gjort någon skillnad..

Japp det gjorde susen, nu fick jag tebax en massa mb som tur var.... Tack!

Av Fear

Diskutrymme?efter virusscanning online

Jag har fått W32.Jeefo viruset i min dator Se annat inlägg nedan.....

Har scannat online på webben på SOPHOS antivirus, jag tog hem den där JEEFOGUI filen o körde den från en diskett. Och den hittade massor med infekterade filer, typ ca 360 men den fixade nästan alla. Men av min förvåning efter viruskollen så försvann nästan 800 mb av mitt diskutrymme på C:\ har bara typ 132 mb kvar????
Frågan är vart har hänt vart har programmet lagt det utrymmet nånstans, jag har letat i Win och sökt hittar det inte. Nån som har nån aning?

Tacksam för hjälp....

På tal om detta så har jag fortfarande en infekterad fil som ligger på C:\WINDOWS\SVCHOST.EXE Kan jag radera bort den bara eller hur gör jag? Är det den fil som infekterar alla mina exe filer i alla program?
___________________________________________________

Nu så har jag hittat massa diskutrymme, jag gick in hit o valde visa dolda filer och här: C:\Documents and Settings\mittnamn\Lokala inställningar
Massor med filer liggandes i Temp mappen där! Kan jag radera alla där?

Av Fear

Jag gillar Radlight jag, vad tycker ni om det då? Finns det mycket bättre eller? Är dålig på detta.....

Av Fear

Jaha!! men det e bara det att det kommer upp så många Varnings rutor efter varann att man knappt hinner klicka bort dom, i alla fall med Norton... Hur kör man antivirus scanning i felsäkert läge?

Av Fear

hej!

Jo det är helt klart men nu skulle jag installera Norton 2004 och då ville den ju scanna att börja med innan jag installerar det och den hittade typ 71 filer på bara C:/ sen verkade det vara alla exe filer på hela datorn, nästan alla mina installerade program, många kunndes inte rädda...jag fick upp varnings virus rutor hela tiden. Många kunnde inte repareras stod det. JOBBIGT! Synd att man skulle vara några dagar slö på att installera virusskydd.

jag sitter just nu och kör http://housecall.trendmicro.com scanning av hårddisken och den har redan nu hittat över 70 filer, verkar vara exe filer, har ju hur många program som hellst med exe som filändelse....

Om jag stoppar in ett program nu med en exe fil och inte har nåt virusprogram installerat kommer den att smittas då på en gång?

Mitt Norton ville inte köras riktigt för det var fel på det, så Norton virus har oxå blitt smittat verkar det som.....

kan jag stoppa hårdiskarna på farsans dator o scanna där utan risk för att hans dator blir smittad han har senaste uppdateringarna av Norton antivirus.....

mvh Lasse

OBS! nu har jag över 400 filer som är smittade enligt Trend micros scanning över nätet, alla mina partioner verkar det som eftersom jag har många program även program sparade som inte är installerade alltså sparade är infekterade oxå.... skall jag sitta o radera o installera en o en eller formatera. Kan jag i så fall formatera partion efter partion då eller hur funkar det?

Har nån mer ideer va man skall göra??? räcker det med att plocka bort ett o ett program och installera det på nytt eller över det gammla bara.... kommer den att bli inekterad direkt då eller?

Av Fear

W32.jeefo HJÄLP MIG SNÄLLA!!!!!

Håller på att bli tokig, vad är detta för ett jävvla jobbigt virus???Ursäkta om jag svär....suckar! Har nyss haft problem med hårddisken men aldrig ett virus nu när jag nyss formaterat och fixat in alla program + att jag har surfat typ 2 dagar utan att ha installerat Norton antivirus 2004, skulle göra det ikväll nu och det är flera hundra varningsrutor jag fått upp på en massa exe filer på min dator som innehåller W32.jeefo hur gör jag, jag fick lov att stänga av antiviruset för att jag överhuvvudtaget skulle kunna hinna skriva här mellan alla varningsrutor som kommer upp, hur gör man nu? Är allt skit nu eller? Fasen att jag inte la in antiviruset det första jag gjorde på datan snyft!!!!
Norton verkar inte kunna reparera hälften ens eller hur går jag tillväga hjälp mig snabbt...

en suckande

Av Fear

Svchost.exe ???

Råkade kolla i min Aktivitetshanterare under fliken Processer, där finns hela 6 st med namnet Svchost.exe ? Är det rätt o riktigt det? Och vad är det för process egentligen?

mvh Lasse

Av Fear

Genväg till min CD funkar inte????

Jag har nyss formaterat min dator och lagt in Win XP igen, men nu funkar inte min CD-RW spelare när jag gör en genväg, då försöker en leta på den genom att man skall bläddra....

Men den funkar i Den här datorn och genom utforskaren då är det inga problem att köra den men när jag gör en genväg o lägger på skrivbordet då funkar den inte då hittar den inte spelaren????

Mysko, va gör man?

Lasse

Av Fear

Oki ännu ett tack då skal jag testa det

Av Fear
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Castor
Jag är ledsen, men om jag förstått det rätt finns de krypterade lösenorden i v3.x i Windows register. Om jag inte misstolkat informationen på deras hemsida så är det kört om du inte har någon backup.

Din enda räddning skulle vara om du kunde återskapa registret från din formaterade disk med någon recoveryprogram, t.ex. EasyRecovery eller GetDataBack. Men det blir nog svårt.

Hädanefter tänker jag skriva upp dom i ett pappersblock istället, det har jag lärt mig nu.....
Men tackar i alla fall........

Av Fear
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Castor
Jag förutsätter att du bor i USA eller Kanada. Programmet får enligt licensen visst bara användas där...

Jag saxar lite från FAQ:enHade du Windows på c:? Exporterade du dina lösenord innan du formaterade i så fall? Vilken version av programmet använder du (v3.x eller v4.x beta)? Version 4 verkar inte spara datan i registret så där kanske du har en möjlighet att rädda dina lösenord.

jag hade Windows såklart på C:\ Men Password C hade jag på en annan partion E:\ , men när jag skall in där nu så tar den ju inte mitt login o lösenord utan som om det skulla vara nyinstallerat men det ligger kvar på E:\ med allt innehåll kvar o mappen Password corral och versionen är v3.3.2.48 står det i readme. Men snälla hur gör jag hur beter jag mig dårå?

Help me!!!

Av Fear

Password Corral problem!!!

Hejsan!

Jag har programmet Password Corral i min dator och jag har massor med lösenord där sparat, men igår så fick jag lov att formatera C: enheten och mitt Password Corral ligger på en annan partion men nu när jag skall logga in där så kommer jag inte in i min som jag haft förut, hur gör jag för att få tebax alla mina lösenord...Ujj säger jag det är viktiga lösenord som jag måste ha tillbaka.... Hur gör jag?

Lasse

Av Fear

importera mail och inställningar Netscape

Jag har fått lov att formatera min C:\ och jag hade visserligen min Netscape på en annan partition, så jag har allt kvar...Men hur får jag nu när jag har installerat om Netscapen över den gammla trodde att alla inställningar skulle förbli kvar med allt...Hur får jag in mail tebax som jag hade innan o adressbok o.s.v.

Finns det nån import funktion på nåt sätt eller nåt liknande?

Måste få tebax inbox o vidatre tebax.....

hjälp mig

mvh Lasse

Av Fear

Hur mycket står det i gb i diskhanteraren i Windows?

Kan det vara så illa att ditt moderkort inte stöder större diskar än så även om ditt BIOS är uppdaterat? Kolla info om senaste BIOS vrsion kanske står nåt där?

Vad har du för moderkort då?

Av Fear

Jag kan säga att jag har oxå haft detta problem, helt plöttsligt så gick allt segt, såg det när jag brännde cd skivor o allt. Trodde det var mitt moderkort så jag köpte nytt moderkort, såg sen när jag tog bort grafikkortet att några ben på ett chip hade brunnit av...Satte i ett nytt kort o det funkad kanon igen.....

Av Fear

TYcker inte du skall stirra dig blint på detta med Megapixlar alls utan ta nån vettig kamera även om den hamnar på 2 miljoner pixlar så kommer du inte att se sån skillnad att du störs av det.

T.ex dessa:

Kodak CX6230 1230:-
Fujifilm FinePix A403 1295:-
Toshiba PDR-2300 1490:-
Konica KD-3300 1560:-
Minolta Dimage E223 1590:-

Kolla här så ser du vad som finns o billigaste just nu http://se.pricerunner.com/photography/digital-cameras/browse?...