Inlägg

Inlägg som nils45 har skrivit i forumet
Av nils45
Skrivet av ArtMan:

Många verkar glömma att vi redan har spel som ser riktigt bra ut. Crysis 3. DeusEx med vacker ljussättning samt reflektioner och Alien Isolation med gott om skuggor överallt. Nya Doom osv...
Vissa bilspel har också haft snygga skuggor och reflektioner i många år nu. Det utan ray tracing.

Visst är ray tracing intressant och kan höja upplevelsen i vissa spel men till vilket pris (lägre prestanda)? Vi har inte fått se några prestandatester med och utan ray tracing. I spel som Battlefield är det förmodligen bättre att ha högre fps än att se snygga reflektioner i glasrutor eller blankt polerade bilar.

Dessutom är jag lite förvånad att spel som Cyberpunk 2077 och Star Citizen inte fanns med på listan över spel som kommer att använda den nya teknologin. För min del så fanns det bara ett enda spel där som var intressant och det är Metro Exodus.

På sikt när tekniken har mognat så är detta ett stort steg frammåt mot fotorealistiska miljöer i spel men just nu känns det bara som ett försälningsknepp för att få ut Nvidias Turing chipset till den stora massan och till ett pris som inte alls är befogad ur konsumentens synpunkt dock perfekt ur tillverkarens synpunkt så dessa kan sälja både nya och gamla GPU:s till löjliga priser.

Som jag förstod det så sparar utvecklarna tid nu, då utvecklarna inte ängre behöver förfalska saker för att se ut som Ray-Tracing. Ray-Tracing tar också en egen plats på chippet, så frågan är om det tar någon extra prestanda alls med Ray-Tracing ON? Någon teknisk kunnig som kan svara på detta? Det är väl det som är hela grejen med RTX kort.

Av nils45
Skrivet av erikburk:

Det tragiska är att dom ändå kommer sälja som fan...

Skickades från m.sweclockers.com

Så länge det går så fortsätter dom. Fortsätter det såhär så har vi grafikkort över 20 000 kr snart.

Av nils45
Skrivet av WijK:

Prestandaskillnaden mellan gtx 989 ti och 1080 ti var är ju ca 60%. Med tanke på den stora prisskillnaden mellan 1080 ti och 2080 ti så krävs det ju minst dubbel prestanda i ett 2080 ti för att det ska bli intressant för 14k.

Skickades från m.sweclockers.com

Yup. Ska bli intressant och se skillnaden. Kan hända att 2080Ti blir en flopp.

Av nils45
Skrivet av Zitoc:

Tänkte boka 2x kort.. kan dock inte hjälpa att känna att man köper lite grisen i säcken..

14000:- /st och jag har inte fått någon info om hur korten faktiskt presterar i realtion till 1000 serien.

Bara jag som känner så?

En klok människa inväntar recensioner, såklart. Vi vet ingenting förutom att Korten presterar "6" gånger mer än 1080Ti i "någonting".

Av nils45
Skrivet av Krakkan:

Hoppa på 1180 tåget eller vänta ännu längre på Ti versionen?

Behöver du prestandan?

1080 pallar inte med maxade settings på 1440p, det är för klent. Ge mig 1180 nu, ger gladligen 11k.

Av nils45

Tråkigt. Vad är detta för cirkus!

Av nils45

Den dyrare har 1ms i respons, medans den andra har 4ms. Skillnaden på 1ms och 4ms är inget märkbart om du inte verkligen letar efter det. Själv köpte jag en Asus ROG Swift PG279Q 27" för 1 månad sedan, och jag rekommenderar den starkt. Det är IPS du vill ha om du vill ha en jätte fin bild att titta på när du spelar spel, TN är ren skräp. Det som är bra med PG279Q är att den är snabb, snygg, visar jätte fin bild och färger, och så har den Gsync med 144Hz, 165Hz om du behöver. Input lag är ett minne blott. Absolut en skärm man kan vara nöjd med. 1440p, så du behöver minst ett Gtx 1080 om du vill panga på alla spel med ultra settings med medium AA.

Mediemakt har skärmen och 30 dagars öppet köp.

Av nils45

Många människor är lata, att blinka är "jobbigt". Tyvärr är det så, att många Svenskar är passiva, och går på autopilot. Och arabiska invandrare som tror att det är parkeringsplatser överallt, inkl. busshållplatser. Men Svenskar tar nog priset, den nonchalans som finns, och den anarki, att alla ska anpassa sig efter dom i trafiken, och att reglerna inte finns för dom.

Högerregeln? Vad är det? Sa lärjungen till Jesus och log. 99,95% av Svenska befolkningen skiter fullständigt i högerregeln! Problemet är att dom inte tar den på allvar, eller inte hinner uppfatta att det är den regeln som gäller! Ofattbart!

Av nils45

I Göteborg vet dom inte hur blinkers fungerar. Blinkers i en rondell, vad är det?

Av nils45
Skrivet av Laxpudding:

@nils45: Det har ännu inte kommit något som är modernare än så och det av nyare snitt som kommer framöver ligger på 25.000 kronor. Köper du en PG279Q idag är det också sannolikt en modernare tillverkningsbatch, ifall det är själva tillverkningsdatumet som är problemet.

Jätte tack.

Av nils45

Någon som vet om denna skärmen fortfarande är aktuell? Det finns bara pg279Q på den Mediamarkt jag har i stan, och då den ändå har 4ms, Gsync, 165Hz, IPS, så låter den väldigt bra. Men stämmer det att den är ifrån 2015!? Och 7000:- i pris? Är det värt det, eller ska man beställa någon av de rekommenderade premium skärmarna ur Sweclockers senaste recension som kostar ungefär lika mycket?

Av nils45

Hittade en bra artikel där Asus PG279Q och Acer XB271HU ligger i topp, https://turbofuture.com/computers/Top-IPS-Gaming-Monitor-Resp...

Det lutar åt den ena eller den andra. Tror jag ska uppgradera mig till 1440p samt IPS+Gsync+165Hz. Nu är bara frågan om dessa skärmarna verkligen visar en bra bild med låg input-lag.

Av nils45

Jag letar också efter skärm och kör på ett Gtx 1080. Jag köpte en Asus ROG Swift PG258Q som jag inte är nöjd med, jag rekommenderar inte den. Jag har också velat gå upp till 1440p men GTX 1080 är egentligen inte det korrekta kortet för 1440p om man ska ha AA aktiverat på spel, och i vissa fall kan man få sänka flera saker. 1440p är en bra investering om man också planerar att köpa ett nytt Grafikkort, tycker jag. Ett alternativ är att köpa en 1080p skärm och spela spel med Nvidias DSR 1440p, det funkar bra i Assassins Creed tex.

Skrivet av Simon^L:

Med din dator skulle jag satsa på något med IPS, 144Hz, G-Sync och 1440p.

Har du några exempel?

Av nils45
Skrivet av Laxpudding:

@nils45: Kantblödningar är generellt ett tecken på att man kör med för stark ljusstyrka på skärmen. Annars låter det som något som är relaterat till drivrutiner och inställningar i Nvidia-drivrutinen. Till exempel kan färgreglagen i Nvidia-inställningarna orsaka den typen av problem du beskriver. Oftast att man dragit godtyckligt i reglagen för den gamla skärmen vilket sedan ger helt fel effekter på den nya skärmen. Där brukar lösningen vara att rensa ut drivrutin med DDU och sedan installera om.

Tack. Ska testa.

Av nils45

Köpte skärm. Värdelös färg (omöjligt att hitta bra kombination). Backlight skiner igenom på kanterna. Antingen en gul eller blå hinna över bilden. Color banding utan dess like, ser ut som 2 bitars färg. Gsync fungerar inte bra, Scanlines med Gsync på som ger dig huvudverk, se bild: https://i.ytimg.com/vi/1H2e34HII1c/maxresdefault.jpg. Asus skärmen jag hade innan denna (TN) för 2000:- hade bättre färg. Köpte denna för alla bra recensioner den har fått. Icke sa Nicke. Enda positiva 240Hz.

Av nils45
Skrivet av ClintBeastwood:

Hade ingen aning om det här, hoppas att dom får tag på grejerna.

Något som slår mig är bilden. Varför var dom tvungna att grisa ner så? Man förstår ett "vanligt" inbrott om kläderna ligger utslängda ur byrålådor och porslin är utslängt ur bokhyllor/köksskåp men det där ser bara ut som rent jävelskap.

Droger kanske. Många inbrottstjuvar (flesta knarkare) har gjort det flera ggr innan och går på rutin när adrenalinet och knarket flödar, aggression tillhör. Min gissning. Finns inte så mycket logik när det gäller inbrottstjuvar.

https://media0ch-a.akamaihd.net/31/94/c6d6128e68f45195212d21d06f...

Av nils45

Den enda gången jag har fått känslan av att ett spel är för billigt är när det gäller riktigt bra Multiplayer spel. Men samtidigt har inte multiplayer spel lika mycket innehåll som ett singleplayer spel. Sen så blir man ju lurad hit och dit. Titta bara på Ubisoft med deras falska marknadsavföringar. Men Witcher3 skulle jag kunnat betala 1500:- för. Samma sak med GTAV och RDR/RDR2.

Av nils45
Skrivet av ggalaxyy:

Artikelbilden får mig att vilja springa och loota ett shotgun vid basen, ta en bil och dra bron över till Pier

Du kommer inte så långt tyvärr när jag står och håller bron.

Av nils45
Skrivet av Ratatosk:

Handkontroll?
Mus och tangentbord, det är en PC ingen konsol.

Ska komma ihåg det tipset, nästa gång jag bootar upp mitt racing spel. Skulle vara kul och möta dig någon gång :P. Med handkontroll kan man reglera, medans ett tangentbords tryck bestämmer själv hur mycket den ska reglera. Inte effektivt alls i racing spel.

Av nils45

Har alla fått nu?