Inlägg

Inlägg som nils45 har skrivit i forumet
Av nils45

Alltid samma sak. Man beställer en grej, sen får man vänta 2+ veckor extra innan man får det. Blä

Av nils45

Tycker Rockstar förtjänar skit, om det skulle visa sig att dom har jobbat med en PC version. Så mycket pengar som dom har tjänat på GTAV så tycker man att dom borde släppa till PC samtidigt, som så många andra studios gör. Rockstar som tydligen tjänar multum, och som har en massa anställda, klarar tydligen inte av att släppa en PC version samtidigt. Det visar att deras intresse inte är hos spelarna, utan istället att sälja så mycket dom kan.

Av nils45

Väntar fortfarande :/. Antar att det blir nästa vecka.

Av nils45
Skrivet av SvanteP:

Det som är skamligt är hur återförsäljarna inte informerar, har själv beställt ett 2080ti från inet.

När man har o göra med privatpersoner så är information a och o, många har förståelse eller lugnar iallafall ner sig när det vet förutsättningarna. Men att inte informera alla som har förbeställt är förbannat dåligt. @inet @komplett när det står 20 september som releasedatum, men inga kort skickas, då kan det vara läge att skicka ett mail till dom som har förbeställt och meddela nytt lev datum, eller informera om att ni inte vet lev datum nu men återkommer när ni vet.

Själv har jag köpt det till mitt företag då jag har nytta av flera funktionerna som finns på 20*0 modellen, men här sitter jag på releasedagen utan info.

Edit: Anledningen till att jag bara pingade inet och komplett är för det är bara där jag har egen erfarenhet och hört från andra som förbeställt.

Beställde du ett Gaming X trio? Vilket datum beställde du? Inet brukar vara duktiga, och jag tror vi kan förvänta oss korten nästa vecka.

Av nils45

Har förhandsbokat nu. Tycker inte om det, men, behöver ett nytt kort nu. 14500:-. Tror inte jag kommer beställa något nytt på 10 år nu. Börjar bli väldigt dyrt att vara en PC master racer. Men ska bli kul att testa kortet och ladda upp lite resultat på Sweclockers. Kommer se fram emot att sitta där med 30fps med RayTracing i 1080p och titta i min tomma plånbok :P.

Av nils45

Tror PUBG tappar folk för att det inte finns mycket att göra i spelet till slut, och att man redan har gjort det mesta, som att .... vinna och ... ehm vinna, och ... dö. PUBG är fortfarande snyggt i animationer och karaktärer och har en unik känsla i pangandet, men Utvecklarna har nu haft tid på sig att utveckla spelet, och inte mycket har hänt, förutom nya lådor med kläder som du får betala för. Motorn känns fortfarande trasig, och jag har aldrig sett ett spel med sådan låg FPS där världen nästan är statisk, med några få rullande bilar ibland. Det tog dom mer än 1 år att fixa FPS:en inne i en byggnad.

Men PUBG's största problem är att inget utvecklas. PUBG's största utveckling är att lägga dit nya vapen, som redan liknar existerande vapen i rekyl och kraft.

Av nils45
Skrivet av scienta:

Jag och sambon var precis med om något spännande på vägen hem ifrån svärfar. Den sista kilometern hem så är det ett par 70-sträckor och rondeller. Bakom oss hade vi en vit (självklart) stylad volvo, som låg väldigt nära hela vägen till sista rondellen, varpå bilen viker av ifrån vårt håll. Jag tänker inte mer på detta, utan kör den sista biten hem och parkerar på vår plats. När jag kliver ur bilen så ser jag att den vita volvon står bakom oss och föraren står halvt ute och ropar efter mig.

Den här personen menar på fullt allvar att jag har gjort fel, som körde i 65km/h på dessa 70-sträckor och att 70km/h är den exakta hastigheten man måste hålla. Inte nog med att personen alltså körde den här fruktansvärda volvon (garanterar att han kör för fort av ren princip, oavsett hastighet), han är högst troligen dessutom yrkeschaufför då han menade att han hade "fler" körkort. När jag försöker förklara för honom vad skyltarna med siffror faktiskt innebär, så hävdar han i sin "argumentation" att det skulle vara olagligt att köra i 40km/h på samma 70-sträcka.

Skakande av ilska så beslutar jag mig för att inte ödsla mer tid på denna besvärade individ, utan vänder mig och går hem istället.

Det är ju helt sinnessjukt att en sådan människa kan tillåtas att vistas i trafiken. Finns det något man kan göra för att anmäla sådan olämplighet, så att han blir av med körkortet?

Lågintelligenta idioter finns i Sverige tyvärr. Man kan bara hoppas att det naturliga urvalet gör sitt när det kommer till honom.

Av nils45

Många här verkar utgå ifrån att alla har 1080Ti. Jag tror många ligger några kort under, och då blir priset värt prestanda skillnaden, särskilt om man väntat i två år+. Fortfarande uruselt pris absolut, men vi har ju inget val när Nvidia har monopol på skiiten.

Av nils45
Skrivet av nVIDIA:

Jag kallar mig gärna old Scholl, jag tycker dagens speltillverkare bara och det är att göra spelen bara snyggare snyggare snyggare o snyggare, massa ljuseffekter och hela den baletten. Vart tog tessellation vägen vart tog destruktionen vägen, finns säkert hur många saker som helst som speltillverkarna inte vill satsa på , vart tog den där goda spelkänslan vägen? dagens spel är bara en påse nötter som är rakt av portade från konsoler.

Njae. Tycker det är mest Nvidia som skryter med grafiska detaljer, vilket är hela poängen med deras existens :P. Tesselation är ett bra exempel på hur Ray Tracing kommer bli, en teknik som är standard idag och som knappt är med i options längre, det är därför du undrar vart det tog vägen.

Av nils45
Skrivet av PsyCor:

ett kemiskt rus som när det avtar blir en avvänjning, typ som att vara bakis

Tack för skrattet

Av nils45
Skrivet av gamerfreak87:

Vadå knappt inte 60 FPS? Du vet om att det var 2080 utan TI som lätt klarade 60 FPS på UHD 4K vad tror du inte då ett 2080 med ti kommer klara av? Vad har du läst den blaskan nånstans? Att det inte klarar av 60 fps på 4k för ett 2080 TI stämmer inte då har du läst fel.

Du verkar inte ha läst på så mycket. Såhär skriver Sweclockers tex.: "Bland annat nämns kommande Shadow of the Tomb Raider, som i testerna låg på en bildfrekvens på mellan 50 och 57 FPS med Nvidias RTX-teknik aktiverad i okänd upplösning." Det är nu känt att upplösningen var 1080p på en 2080Ti. Sen så har vi tester som visar 100FPS i 4k med 2080 i "icke-namngivna spel", låter bra, men vi vet inte vad det är för spel, och det kan inte vara spel med RayTracing då tekniken inte finns i något spel än.

Kan också tilläggas att Battlefield V med RayTracing presenterades med 60fps i 1080p med ett GTX 2080Ti.

All information som egentligen finns tillgänglig är att 2080Ti klarar över 100FPS i 4k i "icke-namngivna spel", och att Tomb Raider drivs mellan 50 och 57 FPS i 1080p med 2080Ti RT.

Här har du källor:

https://www.sweclockers.com/nyhet/26167-nvidia-geforce-rtx-20...

https://www.facebook.com/TweakTown/videos/230058107669529/

http://www.pcgameshardware.de/Grafikkarten-Grafikkarte-97980/...

https://www.youtube.com/watch?v=CdbRko2ISKM

Av nils45
Skrivet av gamerfreak87:

Tjena är det någon mer än mig som redan har förhandsbokat RTX 2080 TI eller 2080 utan TI? 😁 Själv så har jag beställt msi rtx 2080 TI trio X 😁 är sjukt förlängtansfull nu 😁 hur bra kan det va över ett pascal gtx 1080 ti? Hittar inga tester än 😜

Funderar på 2080Ti, men då vill jag ha det jag betalar för, och än så länge så ser det inte så ljust ut. Det finns inte ett enda test ute än, och på de klipp som finns ute så klarar 2080Ti knappt 60fps med Ray Tracing, i 1080p! Så vad betalar man för? En teknik som kommer komma igång om 1-3 år då det redan finns nya kort ute? Vi får hoppas att resultaten utav testerna levererar, annars är 2080Ti en total total flopp. 15 000:- är max för ett grafikkort för mig, och då måste den för "guds" skull leverera!

Av nils45

Nvidia kan få säga vad dom vill. När korten väl pressas och testas så kan inte Nvidia gömma sig längre.

Av nils45
Skrivet av Donathan:

Det är detta jag sagt i flera andra inlägg, det är som anti aliasing var för längesedan.

Svinsnyggt men vilken seriös FPS gamer kommer acceptera 60 fps i 1080p bara för att ha ray tracing aktiverat? för 15 papp dessutom.

15 lappar.

Precis. Om inte RTX levererar prestanda även med Ray-Tracing på, vad är det man betalar för då? 15k för en teknik som ändå kräver alldeles för mycket i dagsläget?

Av nils45
Skrivet av dlq84:

Folk som inte tycker att det är imponerande har förmodligen dålig koll på hur otroligt resurskrävande ray-tracing är.

Och RTX korten är inte gjorda för att klara av just den uppgiften? Såg du inte Nvidia's presentation där Jensen pratade i en timme om hur deras tekniker har snabbat upp denna process och gjort det möjligt? Pratar vi 14000:- här för 40-50 fps i 1080p med RT?

Av nils45

"In terms of frame rate, Shadow of the Tomb Raider ran at a mostly consistent 50-57 fps, which is impressive giving the game is running on a single GPU and in such an early state"

xD, "Impressive".

Så här har utvecklarna sagt:

The Nvidia Ray Tracing technology currently being shown in Shadow of the Tomb Raider is an early work in progress version. As a result, different areas of the game have received different levels of polish while we work toward complete implementation of this new technology.

The final Nvidia Ray Tracing integration will be released as a post-launch update, and we are excited for our fans to experience it first-hand.

Av nils45
Skrivet av xcluzive:

Girigt? Det är ett vinstdrivande företag. Det är HELT ny teknik, HELT nya generation, the best of the beast of the best. 14k? Låter absolut rimligt då. Personligen kommer jag vänta, mitt 1080 håller för det jag gör idag.
Att ta fram dessa tekniker och grafikkort kostar säkert detsamma som att åka till månen och tillbaka 10 gånger, det är klart att de måste få tillbaka detta på något vis, eller tycker ni det skall göra detta gratis?
GIRIGT hade vart att inte släppa en ny generation och chockhöja priserna på Pascal, DET hade vart girigt om något..

Men varför kostade inte den föregående generations kort, och de korten innan dom lika mycket? Dom var ju också en HELT ny generation och HELT ny teknik? :P. Och hur stor skillnad är det egentligen på kostnaderna att tillverka dom? Nvidia gjorde också en rekordstor vinst förra året.

Av nils45

hmmm

Av nils45
Skrivet av Vash:

@nils45: men varför ska du köpa de då? Vill du inte betala för de så slipper du ju...

Var sa jag att jag skulle köpa det?

Av nils45
Skrivet av ArtMan:

men vi bör inte förvänta oss större prestandaökningar när ray tracing inte används.

Vore katastrofalt om så är fallet. Vad betalar vi för då, Ray-Tracing som kommer ta några år innan det riktigt kommer igång? Och syftet med 2080 vs. 280Ti, en prisskillnad på 4-5tusen där den extra RT prestandan i 2080Ti knappast kommer utnyttjas i kommande spel. Ska bli kul och se vad testerna har att säga.