Inlägg

Inlägg som Unknowncow har skrivit i forumet
Av Unknowncow
Skrivet av Ozbaab:

Undrar också vilken server man ska ta vägen till, lirade på Iroko men den är ganska död nu, dock inte spelat på några veckor.
Hur är kön på Midgard på kvällarna?

Kör också på Iroko. Använde min transfer dit eftersom en polare spelar där och min tidigare höll på att dö ut.
Nu är det ganska lugnt där om man säger så, men håller tummarna för att server sammanslagningar kommer snart, tills dess så får man passa på att samla alla material man kan medan det bara är att håva in!

Av Unknowncow
Skrivet av MrWhizeguy:

Hugga träd är definitivt det tråkigaste jag gjort i spelet 😂 farma hampa är okey!var helt tomt på mitt ställe jag brukar gå till. Efter 30 minuter skrapade jag ihop 8000 fibers, högg lite iron ores där emellan också men rätt nöjd ändå.. borde räcka för de sista 2 levlarna till armouring 150 👌 är lite sugen på göra denna runda nån gång per vecka och sälja av lite för att öka kontot på coins för att se vad man kan få ihop på en vecka.

Fanns en fin hacka att tjäna på att köpa blight tinctures för 1 coin i everfall för att sedan sälja för 23 i edengrow märke jag idag 🤷🏼‍♂️

Om man är över lvl 45 så kan man specca om allt till constitution och få 25% chans att hugga ner träden på ett slag. Har man lite coins över så kan det vara värt det, ca 900 vikt i trä på under 10 min Känns också extra bra att rensa ett område Wyrdwood medan någon stackare står där och hackar på sitt första träd

Av Unknowncow
Skrivet av Alrik:

Herregud har aldrig haft så svårt välja vapen. Bow+spear eller bow+rapier eller bow+musket? Tycker musket är lite dålig dmg i pve och helt hopplös med flera targets

Du är inte ensam! Har testat massa olika kombos, men inte hittat rätt än. Började med Great axe och hatchet, gled över på ice gauntlet och rapier för att nu senast köra musket + spear. Gillar spjutet med alla typer av stuns. Musket hade jag lite problem med när vi anföll en stad, kändes svårt att träffa med de små fördröjningar som blir när många är på samma ställe, plus att man bara kan träffa en åt gången.
Nu är jag sugen att speca om till tank och satsa på svärd och sköld + hammare!

Gillar att man kan byta lite som man vill, bara att betala lite guld för det

Av Unknowncow

Det här förklarar en hel del
Har kört Win 11 insider preview och tycker att jag fått lite dålig prestanda, men inte mätt före och efter.

Av Unknowncow
Skrivet av ericb:

Det jag nog inte riktigt svara på, hur kollar jag det? Det drar igång från noll till rätt högt nästan på en gång när jag startar spel.

Enda sätter jag vet är att kolla från väggen, med t.ex. en sån här elmätare

Som du beskriver det så låter det som att det är när fläkten startar helt enkelt.
Osäker på om man kan justera fläktkurvan på sin PSU, tror inte att det finns något enkelt sätt tyvärr.

Av Unknowncow
Skrivet av ericb:

Tack! Tänker dock att mitt 750 borde väl inte behöva kämpa så mycket?

Nej, borde inte det.
Googlade lite fläktkurvor och ser ut som att din PSU har en aggressiv start på fläktkruvan efter det passiva läget. Börjar det låta när du börjar använda mer än 20% av kapaciteten?

Av Unknowncow

Hade precis samma problem i min senaste build. Kör med 5800X och 6800XT. Kör SF i ett CM NR200P, hade en äldre Corsair SF600 som orkade driva runt det, men så fort det började gå åt lite ström så blev det en otrolig ljudnivå från min PSU. Bytte till SF750 och nu är allt precis så tyst och fint som man vill ha det.

Problemet var att SF600 fick jobba hårt och låg nära sitt maxuttag, då hamnar man högt upp på fläktkurvan!
SF750 behöver inte svettas lika mycket och går ljudlöst.

Av Unknowncow
Skrivet av KingCobra:

Ja Midgard blir en varannan vecka server för mig. Det är omöjligt att komma in om man vill spela efter kl 15.
Jag har däremot lyckats logga in direkt varje morgon 10 min innan jobbet (5.50-6.00) och lyckats dra upp min huvudchar till lvl 8!!!
Min alt som är på en annan server är lvl 16, lyckades komma in efter en timme och spelade en 5 timmar igår kväll.

Har kommit på en ny vapenkombo jag gillar skarpt. Hatches och Life staff Man är odödlig och gör hyffsad skada. Riktigt nice.

Skippade Midgard från början och började på Iroko, men nu när det är flera timmars kö dit också så bytte jag till en av de nya servrarna istället, ingen kö och nu har min alt gått om min main Tänkte att man kan flytta sin alt om man vill, en flytt ska vara möjlig någongång inom en vecka.

Skrivet av Beginner:

Nu svarar jag utan att ha redig koll men var det inte någon bugg i något märke av grafikkort,3090? Ska vara åtgärdat nu från tillverkaren av korten och de som det hände för har fått korten utbytta? Hoppas någon svara som definitivt har koll på det!

Undrar hur köandet ska åtgärdas. Ska det fixa sig själv med att folk tröttnar och avinstallerar? Med en här farten i kön komme jag få logga ut när jag väl kommer in.

Korrekt, det var EVGA(?), det var fel på korten, inte spelet som brickade korten, men det var den utlösande faktorn. Problemet var uncapped framerate i menyn, detta är åtgärdat i spelet också nu.

Köandet är tänkt att minskas med fler servrar, tror de har dubblat antalet hittills och de ska också öka antalet spelare per server.
New word twitterinlägg

Av Unknowncow
Skrivet av KingCobra:

Fixade det direkt. Jobbar nu så får kolla när jag kommer hem 😁

Måste ändå säga att det kändes väldigt konstigt att se andra spelare med armors som såg legendariska ut när de var lvl 20 😳 det var väl det här special skinnet de fått genom twitch.
Vi andra hade missmatch armors som det sig bör på låglevels...vet inte om jag hade velat ha ett sånt. Allt man skaffar är ju fulare till end game typ. Tråkigt.

Idag kommer halva spelarkåren springa runt som pirater 😄😄

Håller helt med!
Kanske kan slänga på mig lite pirat look såhär i början, sen vill man ju att det händer något när man skaffar något nytt och bättre

Av Unknowncow
Skrivet av KingCobra:

Det har släppts piratskins nu på Amazon prime games. Frågan är hur man får dom till spelet när man köpt det genom Steam?
Skall man linka amazon kontot och steam kontot?

Precis!
Testade igår när jag loggade ut, gick smidigt. Enligt sidan när man var klar skulle det finnas när man loggade in nästa gång. Får se om det finns där man loggar in idag!
Allt gjordes via prime games sidan.

Av Unknowncow

US East servrarna startar upp nu, borde lätta lite på trycket kan man hoppas!

Av Unknowncow

Hej! Har en 6800XT Referens om det skulle vara intressant.
Självklart också beroende på hur mycket du skulle vilja ha i mellanskillnad

Av Unknowncow

Hämtade en Enyaq iV80 igår och är väldigt nöjd hittills!
Får vår del stod det mellan Enyaq och ID4, känslan fick bestämma och då landade vi på Enyaq för att designspråket passade oss bättre och vi gillade inte riktigt "lekfullheten" i ID4 och vi ville undvika den högblanka plasten invändigt som vi tror kommer se tråkig ut väldigt fort

Vi hade tur och det var en bil på väg in som passade vår önskade spec perfekt, så vi behövde endast vänta i ett par veckor innan vi fick bilen.

Privatleasing gick bort pga en orimligt hög månadskostnad jämfört med värdeminskningsuppskattningen vi gjort, fick känslan av att man fick betala en hög premie för utrustningen utöver standard.

Som någon annan skrev i tråden så är skyltavläsningen lite sisådär, felavläsningar och avläsningar av skyltar som sitter vid angränsande vägar. Förhoppningsvis kommer detta att uppdateras med en mjukvaruppdatering, men vi får se.
Skodas app strulade en hel del när vi skulle hämta bilen (skulle säga att den fungerade inte alls..). Idag verkar det fungera, men läser man betyg så kan man nog räkna med att det kommer strula framöver en del också.

Men på det stora hela är vi väldigt nöjda, väldigt robust byggd bil och en stor uppgradering från vår förra diesel Passat från 2013.

Av Unknowncow

Vad jag har förstått så är ComHem oftast seriekopplat i sina fastighetsnät(?). Vilket innebär att er anslutning med största sannolikhet går genom en grannes bostad. Har en vän som var utan internet i flera månader p.g.a. en granne som hade borrat sönder en kabel och vägrade släppa in reparatörer i sin bostad

Dock har jag svårt att komma på ett sätt som en granne skulle kunna störa om de då inte fysiskt koppar bort kabeln varje kväll och in igen på morgonen

Av Unknowncow
Skrivet av Stefflo:

Är det några som fortfarande spelar på bimbim:s server? De senaste gångerna jag varit inne så har det varit jag och max en till.
Har alla lagt ner detta spel?

Skulle tro att alla väntar på mer kontent Precis som jag

Av Unknowncow
Skrivet av MrWhizeguy:

Testa köra Vulcan för att se om det är någon skillnad. tror man satte -force-vulcan i launch options.. märker ett bättre flyt överlag!

Kör det! Innan Vulcan låg jag 20-30 fps lägre. Vilcan är en klar förbättring

Av Unknowncow
Skrivet av bimbim:

Också noterat detta - lite smärtsamt. Hoppas att Irongate hittar på något smart där om det går (med spelmotorn).

Hoppas också på det!
Men just nu ser jag det som en utmaning, man får lägga lite tid på att hitta den perfekta platsen!
Efter ca 1h sökande hittade vi en plann del av meadows, nära vatten och nära till minst 1 av alla andra biomer!

Av Unknowncow
Skrivet av bimbim:

Liknande problem - yes! Tips är att skriva "save" i konsolen innan ni startar om servern (behöver göras av en admin) - för då force-sparas världen, tydligen gör det annars bara det med lågot längre intervall.

Bra tips!
En uppdatering:
Upptäckte att vår FPS dök rejält när man kom till vår vikingaby, från 120-140 ner till 35-40.
För andra var det nere på så lite som 20.. Knappt spelbart! Tänkte först att det beror på alla eldar, men det verkade inte vara lösningen.
Det vi upptäckte var att det verkar bero på hur mycket man har modifierat marken, i den basen hade vi hackat bort ett mindre berg, byggt en vallgrav och byggt oss en udde/hamn.

Vi tog då vårt pick och pack, plockade ner basen och flyttade den till ett annat ställe, byggde upp den där med minimalt med modifiering av marken.
Ligger på ca 60 fps i den gamla basen med det mesta borttaget och 100-120 i den nya med det mesta byggt! Ett litet tips!

Av Unknowncow

Spelar med kompis på en "dedikerad" server, kör den från min PC.
Igår rev vi hela vår bas och byggde en ny när vi fick tillgång till sten, mycket roligt!
Men vi stötte på lite problem, helt plötsligt så försvinner vissa saker, t.ex. en bit stengolv eller en mur. Exempelvis så kan det försvinna hos mig, men vara kvar hos min kompis, när man sen startar om båda klienterna och även servern så sakerna faktiskt borta. Inte märkt detta innan vi började med sten. Vet inte om det är på grund av någon bygg eller något med att köra en "dedikerad" server.

Har ni märkt något liknande när det är många inne eller när ni byggt med sten?

Av Unknowncow
Skrivet av Trunk:

Japp. De jag stött på har varit lite kilformade. Så jag brukar numera göra en vallgrav runt hela kopparådern och sedan arbeta mig inåt.

1. Lokalisera koppar.
2. Gå till kanten och gå sedan ytterligare 2-3 steg.
3. Börja hacka dig ner tills du antingen stöter på mer koppar eller tills du når botten.
4a. Stöter du på mer koppar så gå till steg 2 igen.
4b. Når du botten så fortsätter du på din vallgrav och försöker bygga den så nära kopparen som möjligt. Stöter du på koppar så gör du en böj på vallgraven för att komma runt.

Nackdelen? Tar aningens längre tid men å andra sidan vet du att du får allt, vilket i långa loppet spar tid då du slipper springa runt och leta mer koppar.

En annan nackdel är att du får ett stort hål som du i dimman kan råka springa ner i. "Based on a true story"

Funkar alldeles utmärkt! Otroligt tidsbesparande tips!
När jag höll på med detta insåg jag också att det finns en begränsning i hur hög en brant vägg kan vara. Såg att det fanns mer koppar nedåt, men det gick inte att hacka mer!
Men om man hackade ner toppen på klippan ovan för några rutor in (körde 4-5 in, osäker på vart gränsen går) så kunde man sedan hacka djupare längre ner också!