Inlägg

Inlägg som stoyan har skrivit i forumet
Av stoyan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Buffaz
DAMMIT... jag har flera gångar tittat på try funktionen men tänkt att det var inte det som jag letade efter.. du har räddat mina sista 2 hårstrån som jag inte har rivit ut

//Buffaz

Citat:

Ursprungligen inskrivet av matti4s

Att fånga en exception är inte en bra lösning. även om det fungerar nu är är det riktig fulkod.

Nej det är ju sant att det inte är en bra lösning, borde kanske ha antytt att man kan ha en kontrollsats som kontrollerar att innehållet i s är skiljt från null.

Av stoyan

Hej,

Testkörde din kod, såg att det kom NullPointerException från scannern. Satte ut en try/catch som fångar undantaget och då fungerar koden. Gissningsvis har det att göra med att när man trycker på avbryt (cancel) får scannern ingen input från strängen s, vilket resulterar i att den inte går att instansiera och undantag kastas.

Fungerande kod:

import static javax.swing.JOptionPane.*; import java.util.*; public class Medel { public static void main(String[] arg) { String s; int i; int turn = 1; int total = 0; double result = 0; Scanner sc; do { s = showInputDialog(null, "Ange heltal nummer " + turn); try { sc = new Scanner(s); i = sc.nextInt(); total = total + i; turn = turn + 1; result = (double) total / ((double) turn - 1); if (s.equals(null)) { break; } } catch (NullPointerException e) { System.err.println(); break; } } while (true); showMessageDialog(null, "Medelvärdet av dina " + (turn - 1) + " tal är" + "\n" + result); if (result == 0) { showMessageDialog(null, "Du har inte skrivit några tal!"); } } }

Edit: Hur är det man får koden sådär snyggt ordnad i forumet?
Edit2: Tack, nu blev koden läsbar!

Av stoyan

Farsan använder en fm-sändare (dator till stereo). Om du har en radio på stereon kan det vara värt att kolla upp. Har ingen koll på märken osv.

Av stoyan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leeloo
Nämen, just när jag hade testat Ubuntu på min bärbara.

En sak: Hur fan får jag igång mitt trådlösa kort i min bärbara Acer Aspire 3004WLMi? Det trådlösa i datorn går ju inte igång. Har letat på Acer's hemsida men inte hittat något till Ubuntu till min dator.

Bra fråga, min erfarenhet som linuxnoob är att om det trådlösa nätverkskortet fungerar från början är allt jättebra och enkelt men om det inte fungerar (har en 3004:a själv) är det dags att kavla upp skjortärmarna och börja mecka. Hittade iaf guiden för hur det skulle gå till här: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=190177

Av stoyan

Blev också förvånad över sidans utseende, förstod inte först vad som hänt eftersom jag kollade sidan från mobilen (vilket gör alla sidor konstiga) men det var i firefox också. Anyway, ctrl-f5 gjorde ju biffen.

Av stoyan

Paint kanske inte är värsta grejen men gränssnittet i office 2007 tycker jag är riktigt bra, upptäckt en hel del nyttiga funktioner tack vare det (som funnits i tidigare versioner) så ja. Ska ändå bli lite intressant vad de hittar på.

Av stoyan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kode
Men att det är kräkmedel i systemsprit är väl sant? Eller? Eller?

Står om det på systembolagets hemsida. Inte sant.

http://www.systembolaget.se/Applikationer/Knappar/KontaktaOss...

Av stoyan

Det är en bra ide att höra med folk som har fläktarna om dem också är tysta när man voltar ner dem. Jag har bara haft en papst-fläkt, men den skramlade när den undervoltades så det var en besvikelse. Dock kommer jag inte ihåg modellen så det kan mycket väl vara annorlunda här. Om du ska köra dem långsammare dvs.

Av stoyan

Kolla i taskmanagern och se ifall där är några processor som tar åt sig orimligt mycket processorkraft/ramminne. Exempel på typiska processer är anti-virus program, spyware osv. (Jag antar att du kör xp).

Av stoyan

Jag kör den processorn passivt med ninjan, det kräver luftgenomströmning i chassit men det gör det och andra sidan alltid. Annars är fläkten som medföljer ninja plus är mycket tyst (i förhållande till en samsung spinpoint) och ohörbar (på längre avstånd än 15 cm) på 7 volt. Detta är mina erfarenheter.

Edit: Processorn är nervoltad men det fungerade utmärkt innan dess också.

Av stoyan

Mediaknappar zepto 2215

tja alla!

köpt en zepto 2215w, nöjd än så länge men undrar en liten grej. mediaknapparna på fronten (iomp) funkar fint o styra wmp med..men finns det nått sätt o konfigurera dessa till winamp ? nån som vet ?
ha de gott!

Av stoyan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HiVVe
dom borde utveckla billiga solceller istället och stoppa i datorerna .. menar om det är nått dom har gott om i dom länderna datorn ska användas så är det väll sol ...

Jovisst, suttit ute i solen med en latop?

Av stoyan

Jahapp, äger både x2 3800 i den stationära och sempronen (3100+) i laptopen..då har jag inte inbillat mig skillnaden i hastighet:)

Av stoyan

acer 3004wlmi ligger därnågonstans.

Av stoyan

Prova att undervolta processorn. Den här guiden kanske hjälper:
http://www.nordichardware.se/Guider/?page=1&skrivelse=374

Av stoyan

På min laptop är där en varning som säger att batteriet inte får överskrida 60 C, för annars finns det risk för läckage/explosion. Med tanke på att datorkomponenter i bärbara (ja, stationära också men dem är lättare att kyla) ofta blir rätt varma är det kanske inte helt otippat att där var någon fallerande kylning i dem exploderande laptopsen?

Av stoyan

Det var en god ide, har ingen aning huruvida garantin gäller fortfarande. Ska ringa omedelbart.

Edit: Eller imorgon när dem har öppnat.

Edit2: För att påpeka, naturligtvis är den ärligt köpt.

Edit3: Kollade på hemsidan, över ett år kvar på "Next Business Day", gott snack!

Av stoyan

Äsch, visste att det inte skulle gå så lätt med hdd:). Jag har inte en extern cd/dvd men ska skaffa det snarast. Grejen var att när jag läste runt här på sweclockers var det några som påstod att det inte skulle gå att boota från usb-cdenheter, själv har jag aldrig provat.

Det är tyvärr själva nätverkskortet som är sönder, jevla klantarslen som gjort det. Och ja, egentligen behöver jag inte formatera om längre men..men man kan inte köra xp längre än ett år utan att formatera:) I vilket fall ska jag hålla mig undan nätverksbooten, by far to advanced for me.

Jag får ta och skaffa en usb-cd, om det skiter sig skriver jag här igen:)

Tack för hjälpen!

Av stoyan

Tack för svaren! Jag avinstallerade/installerade korten men det fungerade inte. Dock så hittade jag felet ändå, kontakten är demolerad. Lite klantigt kanske att inte undersöka den ordentligt först:) Jag ska in och köpa usb->ethernet snart, håller tummarna på att datorn/jag kan boota ifrån det. Om det inte går, vilket det inte lära göra, får jag nog demontera burken ändå. Är det rätt att anta att 2,5 tumsdiskar bara kopplas som en vanlig ide 3,5?

Av stoyan

Formatera utan cd/floppy-enhet?

Hejsan!

Jag har nyligen införskaffat mig en dell latitude x1 (begagnad) som fungerar ypperligt bortsett från det fasta nätverket (trådlösa fungerar). Xp säger att ingen kontakt är i ikopplad fast den är det så för att utröna om det är hård- eller mjukvarufel så tänkte jag formatera den(latemanssättet, jag vet). Då slog det mig att jag vet inte hur det skulle gå till då datorn saknar både cd/dvd/floppy och jag har för mig att det inte går att boota från usb-enheter. Har någon något förslag?

Det enda jag kommit på är att försöka plocka ut hdd och sätta den i stationära datorn och göra det där men det gör jag helst inte då det verkar riskfyllt. Jag har nämligen aldrig pelat i en bärbar:)

Tack på förhand!

/Stoy

Edit: DOH, ursäkta, den här tråden passar nog bättre i "Bärbara datorer" kom jag på..