Inlägg

Inlägg som theBoosing har skrivit i forumet
Av theBoosing

Skumt problem! (Bluescreen @ Youtube).

Halloj! Jag har ett sjukt skumt problem och tänkte höra om någon känner till/vet vad det kan vara. Det är nämligen så att min dator (specs nedan) ibland kan bluescreena när man kikar på tuben. Detta händer lite slumpvis, ibland aldrig på 1 dag, ibland 2 gånger på 1 dag.

Jag kan utan problem spela intensiva och grafiskt tunga spel flera veckor utan en bluescreen. Det vill säga, allting fungerar på datorn utan minsta problem, förutom tuben (ibland).

Felsökning jag gjort hittils är att ha testat alla olika webbläsare vi har, det verkar inte göra någon skillnad. Jag har även testat olika grafik-drivare utan bättre resultat. Felet man får i bluescrenenen är system_exception_ (atimkxxx.sys). Det vill säga drivrutinen till grafikkortet, så jag är 100 på att det är något med det som strular.

Specs

Windows 8.1

Gigabyte GA-990FXA-UD3.
AMD FX-8350.
Radeon 7950.
Corsair 8GB DDR3 1600 Mhz.
Sound Blaster Z.
Intel SSD 128 GB.
WD 2 TB.

Av theBoosing
Av theBoosing

Lirat Dark Souls 2 250 timmar på PS3 och nu 30 timmar på PC. Makalöst spel. Till er som klagar på rutten port, jag tror jag tuppar av alltså. Porten är ju hur bra som helst? Känns ju som att det skulle flyta på en 486a. Att säga att kontrollerna är dåliga är inte giltigt, då du MÅSTE ha en kontroll. Såg någon som sa att "PC spel = tangentbord". Eh? Har aldrig hört något så urbota dumt.

Av theBoosing
Av theBoosing
Skrivet av MugiMugi:

Lättast är att använda http://www.pcgamesupply.com/buygames/sony-playstation-network... det slutgiltiga priset står tyvärr inte där då de tar ut ca 6$ mer. Spelet kostar 60$ så du behöver 50 + 10$.

Det finns ett annat sett som inte kostar extra men betydligt bökigare. Dvs använda amazon och köpa http://www.amazon.com/50-PlayStation-Store-Gift-Card/dp/B004R...

Du behöver ange en amerikansk adress, bara regga en ny adress, men din bank även här kan neka transaktionen.

Amazon har jag provat med, dom kräver att man faxar att man bor på en legit us adress :(, Men tackar för det andra tipset!

Av theBoosing
Skrivet av MugiMugi:

Med tanken på den dåliga framerate spelet har så är det inte så konstigt att de fick trycka ner på kvalitén, spelet kan lagga till ganska rejält ibland, dippa ner till 10-15 FPS även när man tycker inget händer alls. Oftast ligger FPS'n runt 25-30.

De har också gjort ganska så stora design förändringar nyligen, bland annat så var större delen av alla områden riktigt mörka innan, men tydligen så var det mer frustration än spelglädje så de bestämde sig att öka ljusstyrkan överlag i genom hela spelet, vilket orsakar en hel del konstigheter. Man kan förvisso få det mörkare om man sänker ljustyrkan en hel del.

Sedan har de aldrig varit precis bra på att optimera spel eller grafik, varken till PC eller Konsol, så vet inte hur du har fått dom att de är de bästa spelmakarna i historien, det sagt de vet hur man gör bra spel, men inte något när det handlar om prestanda eller framerate.

Med det sagt jag gillar spelet och har haft otroligt roligt de 5 timmar jag än så länge har spelat det. Har inget specifikt att klaga på förutom att jag har dött lite för många gånger.

Tjenare! härligt med din input! Jag kan hålla med om dina prylar du kommer med här men förändringarna är så pass stora att det är helt sjukt. Jag hörde att du köpte ditt på US PSN, jag tänkte göra samma sak men det är omöjligt att använda ett svenskt visa kort, några tips? Anledningen till att jag sa att dom är bra spelmakare är just för att demon/dark souls är så jävla bra!

Av theBoosing

From Software, vad hände? [Dark Souls 2]

Hej, hur ställer ni er till att ett företag visar en sak och sedan är verkligheten en helt annan? Själv blir jag riktigt förvånad/besviken, då From i mina ögon är/var en av de bättre spelmakarna i historien. Ser fram emot min bokade PC version som jag innerligt hoppas ser ut som i filmen nedan.

Det denna film visar är alltså hur man visade spelet i april 2013, och sedan jämför man det med dagens släpp hur det ser ut just nu. Konsolversion skall det vara enligt utsago.

https://www.youtube.com/watch?v=jhckus8ktgE
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=781625

Av theBoosing
Av theBoosing

BF4 flyter sämre med Mantle än med DX11. FX8350 + HD7950

Av theBoosing
Skrivet av Wizbro:

Vad får du för FPS då, i genomsnitt? Snälla, svara ärligt.

Mellan 40-50.

Av theBoosing
Skrivet av Sn00wball:

DAAAMN! Vad har du för dator?

Det flyter på med en FX8350 och HD7950 (y).

Av theBoosing
Skrivet av Mocka:

Fotorealistiskt! Riktigt snyggt men när du sen skrev att du lagt med än 10 timmar så blev jag mindre sugen. Hur kommer det sig att det är så svårt att konfigurera/installera all de mods du kör för att få det att se ut som det gör på dina screenies?

Det är en sak att bara installera alla mods, det går rätt fort särskilt om man använder deras nexus mod manager - förutom ENB'n som måste pillas lite med. Men sedan skall man ju helst in i skyrim.ini / skyrimprefs.ini och ställa in alla variabler tills något man gillar. Det går ju att köra default också och det är fortfarande riktigt snyggt så det kan jag rekommendera om du inte orkar fippla allt för mycket. Men sen tar det ju tid att skapa det Skyrim som just du vill lira med tanke på de mods du installerar. Enligt mig har jag ett perfekt Skyrim nu där om man trycker på New Game får välja/skapa sin char direkt och sedan placeras man någonstans random i världen med ett start-Q och lite startgear. Sedan har jag revampat med mods hela magiska biten av spelet, samt slängt in tusentals nya vapen/armor - men, du måste själv crafta/hitta dem så de är en del av spelet osv.

Hoppas det gav lite klarare idé om vad man fipplat med.

Av theBoosing
Av theBoosing
Skrivet av Gender Bender:

Emil dricker upp sin cola mellan 24:38 och 24:48.....medan han pratar

Ja tamefan!!

Av theBoosing

Inbyggda Remote Desktop eller så jag kan rekommendera "http://www.radmin.se/".

Av theBoosing
Av theBoosing
Skrivet av thexps:

Över budget men bättre än så här blir det inte!

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/158016-zotac_geforce_...

Oj satan vilket prestandamonster jämfört med 7770. Galet! Då får ju tv-burken bättre GPU än min mainburk det går ju fan inte!!

Av theBoosing

Jamen det är ju kanon! Tackar för all hjälp hittills!

Av theBoosing
Skrivet av Svensktiger:

7750 är ett bra val i <1000:- klassen.
Våldigt strömsnålt och inte extremt låg prestanda.
1gb räcker då du knappast kommer kunna dra på med massa AA och liknande p.g.a den låga prestandan.

7770 är såklart snabbare men även dyrare.
Även om du nästan kan få ett för tusenlappen.

Ja, har insett det nu med efter era tips och idéer :). Kanske blir just exakt ett 7770! Nu skall jag bara försöka ta reda på om det är 2x6pin eller 1x6/8. Har nämligen ett nätagg med 1x6/8 bara.

Av theBoosing
Skrivet av widL:

Det är bara du som kan avgöra vad som är bra nog för dig. Detta borde kunna hjälpa dig.

Väldigt bra sida som jag tackar för att du postade! Nu kan man ju kika hur de olika kortet presterar sen ta ställning till hur mycket man vill lägga!