Inlägg

Inlägg som Klorixx har skrivit i forumet
Av Klorixx
Skrivet av ågren:

Tack så mycket för ett utförligt svar. Jag ber om ursäkt om du uppfattade mitt inlägg som kritiskt mot just dig, det var mer av en allmän frågeställning baserad på min mycket begränsade erfarenhet av custom stylesheets som var och varannan person skapar. Att jag taggade dig och Jacob var för att ni verkar vara de enda som aktivt besvarar frågor och funderingar i forumet.

Jag tolkar ditt svar som att ett mörkt tema aldrig kommer att bli aktuell så vi får förlita oss på de glada amatörer som gör ett försök.

Skickades från m.sweclockers.com

Uppfattades inte kritiskt, mitt inlägg var inte heller meningen eller tänkt att låta bittert, utan bara göra lite mer förklarande om hur det tar (eller kanske hur mycket) tid som behövs.

Skrivet av Ortovox:

Först vill jag säga att jag förstår din situation då mitt team på jobbet just jobbar med webutveckling av företagets webbaserade interface. Mångas uppfattning är att webutveckling är något vem som helst enkelt och snabbt bara kan hacka ihop vilket ofta tyvärr är långt ifrån sanning.

Men däremot så tycker jag ni kan skippa aktivt support för Edge, om ni kör google analytics eller något annat liknande så bör det visa att max 1% av Sweclockers användare använder Edge.

Mvh Jonas

Precis så är det, lägg då på väldigt begränsade resurser så.. ja.
Gällande din browser support så är det ~6% på edge senaste 30 dagarna. ~8% på IE men det känns lite väl gammalmodigt att aktivt supporta (men p.g.a. den höga siffran vill jag ha bättre koll på den läsaren)

Skrivet av GarfieldPower:

Köper det till viss del men har du prövat Better Swec?
Det mörka temat funkar perfekt och har gjort det sedan start, har kört med det sedan det släpptes.
Annonserna och liknande ser lika bra ut som det vita temat.

Så nja köper inte detta helt om jag ska vara ärlig.

Inte provat då jag själv inte är intresserad av något mörkt tema
Om det fungerar för dig så tror jag bara jag får gratulera? Då finns det ju ett tema som fungerar och jag inte behöver lägga tid på att utveckla ett.

Av Klorixx

Det korta och väldigt enkla svaret till varför vi inte har ett mörkt tema: Tid.

Det lite längre svaret:
Ja, det tar tid att utveckla ett tema. Det pratas ganska friskt om att det "bara" är att göra och inte tar mer än ett par timmar, så jag tänker att jag förklarar varför det inte gör det.

Temat (estetiskt):
Det finns script som kan hjälpa dig en bit på vägen, in med lite css som inverterar alla färger. Detta är dock långt ifrån snyggt och färdigt och man vill gärna jobba lite med kontraster och få saker att inte helt sticka ut (för att inte tala om hur alla övertoningar i element skulle upplevas). Sen har vi en grafisk profil att efterfölja (logotyp med typsnitt, form och färg). Inte min starkaste sida det här med färgprat men jag hoppas poängen i alla fall framgår.
Utöver det kan det bli en fråga (som togs upp tidigare i tråden) hur annonserna passar in i temat, antingen måste annonsörerna leverera flera varianter (eller en variant som ser bra ut i båda) vilket lägger på mer komplexitet för annonsörer, säljare och utvecklare.

Temat (tekniskt):
Som nyss nämnt behövs det lite tekniskt stöd. Någonstans behöver du kunna ställa in vilket tema du vill använda och detta behöver följas upp och förklaras för våra annonsörer. Utöver det skulle vi behöva en bättre teknisk plattform (allt på baksidan) för att kunna ha stöd för att ha två teman paralellt och underhålla dessa.
Sist men inte minst så har webbläsare lite olika stöd (eller olika implementation) av olika funktioner, t.ex. övertoningar som måste ses över vilket leder oss in på

Test:
Test i olika webbläsare. Vi har inte (än) en tydlig uppstyrd testsuite och exakt hur vår bred vår tabell över kompatibla enheter och webbläsare är inte fördigställd (ligger på mitt bord att göra, men ja.. tid..) så i dagsläget testas det "bara" med 4 webbläsare för desktop, och två för mobil.
Chrome, Firefox, Edge och Safari på desktop, chrome/safari på mobil (android/iphone).
Här har jag önskemål om att testa flera enheter och webbläsare, på båda plattformar men på grund av tidsbrist håller vi det här för stunden.

Väv in i allt detta att denna procedur upprepas för VARJE sak som utvecklas eller VARJE befintlig grej som justeras där layout/design påverkas (vilket är ganska ofta) så tar det, i mitt tycke, onödigt mycket tid som jag hellre lägger på nya funktioner.

Mvh // Kodfejs

Av Klorixx
Skrivet av Nivity:

Var nyss, fick 35+ mail på en gång som jag redan fått tidigare, mobilen plingade jäklar i det
Inte fått fler efter det som är gamla vad jag vet

Felet hittat. RSS feeden skrev ut länkar som http som vi precis justerat så dom står som https. Så det ska vara en engångsgrej just nu men ska rulla på helt obemärkt framöver

Av Klorixx
Skrivet av Nivity:

Har ifttt fått spel eller? Spammar ut mail ifrån dagens fynd tråden som jag redan fått

Skrivet av Naki:

Samma här, både för Dagens fynd och Övriga fynd...

Skumt. Hur ofta får du/ni dessa mails?

Av Klorixx
Skrivet av Mögel:

Testar att tagga @93173 (Asus.David) @ASUS_Tommy så ser vi om de kan bistå med någon hjälp i ditt ärende.

...hur man nu taggar någon med punkt i sitt namn? ;_;

Citationstecken runt namnet

@ "Asus.David"

men utan mellanslaget efter @, då får du @Asus.David

Av Klorixx
Skrivet av dickrex:

Lite osäker på om jag förstår din fråga...

Jag vill ju helst att mailen skall skickas från ett mailkonto från samma domän som själva hemsidan (ipeer och php5) eftersom jag tycker att det ser bättre ut mot kund, men kruxet är just att one.com inte tillåter php-skript att skicka mail från något annat än riktiga mailkonton på deras servrar. Så nej....

Får nog bli någon av de tre alternativ till lösning som jag hade med i starten, men frågan är vilken som är enklast? En snabb och enkel lösning som bygger på SMTP för php 5.2.17 hade suttit fint.

...eller en HA lågprestandalösning som låter mig göra vad one.com inte tillåter mig att göra.

Har du någon input till de två alternativen?

Jag förstår dig, men jag menar just där att jag tycker att du borde kunna konfigurera upp mailadressen (alias eller liknande) även hos one.com.
Men det beror ju lite på om/hur du har andra mailkorgar på domänen är konfigurerade.
Om jag förstår dig rätt så ligger din domän / hanteras av i ipeer?

Av ren nyfikenhet hoppade jag in på phpmailers repo och kikade, och deras legacy version som inte längre supportas ska fungera med php 5.2 https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/tree/5.2-stable
I slutändan låter det som att försöka få igång det (eller motsvarande bibliotek) vara det som kommer vara lättast i din sits, även om jag fortfarande starkt rekommenderar att uppgradera phpversion

Av Klorixx
Skrivet av dickrex:

@Klorixx:
Därifrån som mailen skickas idag är en domän som ligger hos one.com, och de tillåter inte php att skicka SMTP från något annat mailkonto än ett som ligger hos dem. Den med php 5 (som är av version 5.2) ligger hos ipeer och är en gammal sak som de inte kommer att uppdatera, utan möjligen ta död på en vacker dag. ...så visst, att koda om för php 7 är nog nödvändigt, men jag drar mig. Det är skitmycket att göra, och just nu är det en snabbare lösning jag söker.

Det går inte att konfigurera upp den mail du vill skicka från hos one på något sätt?

Av Klorixx
Skrivet av dickrex:

Jag har en gammal sida liggande på en server som fortfarande kör php 5. Sidan skickar ut mail med jämna mellanrum, men det blir mer och mer problematiskt med den inbyggda mail() i php (då denna typen av mail oftare uppfattas som spam) och jag behöver byta till SMTP. Kruxet är att jag inte får det (PHPMailer) att fungera med php 5. Installerade PHPMailer på en annan domänsom jag har, och det fungerade ju med en gång, men hittar ingen gammal version av PHPMailer att bara smäcka dit och få den att fungera. Vill inte heller omedelbart uppgradera till php 7 eftersom det finns gammal utgången kod på sidan. I nuläget har jag löst det så att SMTP-mail skickas från en annan "ny" server och domän där det är php 7. Uppgifterna hämtas från den "gamla" via curl. Kruxet är att den "nya" domänen inte tillåter SMTP-mail via någon annan domän än sig själv, så mailen skickas liksom från fel domän nu.

Som jag ser det så har jag tre alternativ att lösa detta på:
1 - Byta från den gamla servern med php 5 till en med php 7 (vilket kanske är det bästa, men kommer att innebära en hel den kodknackande och är inte önskeläget nu).
2 - hitta en fungerande SMTP-lösning för php 5 (vilket hade varit det bästa).
3 - hitta en server med php 7 som inte är konfigurerad så att den omöjliggör att skicka SMTP från någon annan server än sig själv. Här finns det ju flera alternativ (en VPS någonstans eller en burk hemma) men det där med egna servrar är jag skeptisk till. Har haft några och blivit hackad varje gång. Hög säkerhet med automatik verkar vara omöjligt.

Lite input hade uppskattats å det våldsammaste.

När du säger php 5, menar du just 5 eller någon senare, typ 5.3 eller 5.6?
Oavsett vilket är det ju ganska gamla versioner så bara ur den aspekten (säkerhet och prestanda) skulle jag råda att sikta på klivet upp till 7 men förstår också problematik i att försöka ta ett sånt kliv.

Beronde på svar på ovanstående versionsfråga kan det vara knepigt att hitta någon kodlösning som passar in.

Gällande din lösning att ha mailen på en annan maskin med php 7 där du säger att den skickas från fel domän, hindrar något dig från att konfigurera "rätt" domän på den maskinen?

Av Klorixx
Skrivet av LemonIllusion:

URL:er till IDN-domäner blir inte länkar automatiskt om de står på IDNA-format. Ex:
http://xn--rksmrgs-5wao1o.se/

Dessutom tror jag inte länken på unicodeformat kommer fungera i en webbläsare utan stöd för IDN. Kanske inte lika viktigt att lösa, men värt att nämna.
http://räksmörgås.se/

Bästa hade varit om båda ovanstående omvandlades till följande:
<a href="http://xn--rksmrgs-5wao1o.se/">http://räksmörgås.se/</a>
http://räksmörgås.se/

På så vis kan man både läsa domännamnet utan att vara flytande i punycode och använda länken i IE6.

Tack för din feedback.

Jag lägger in det i backloggen och tittar på en lösning.

Mvh // Anton

Av Klorixx
Skrivet av ågren:

Ville bara meddela att felet kvarstår. Har du/ni haft tid att kika på det? Det verkar som sagt vara mobilrelaterat eftersom det fungerar på fullversionen av forumet.

Skickades från m.sweclockers.com

Ingenting jag hunnit kika på ännu, tyvärr

Av Klorixx
Skrivet av Erik.dv:

Nu verkar jag kunna gå runt på forumet utan att den ballar ur. Ytterst märkligt. Hoppas det bara var något tillfälligt.

Håller tummarna för att det bara var någon temporär grej då. Återkom gärna om du skulle stöta på det igen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klorixx
Skrivet av Erik.dv:

Hejsan!
Detta är lite långsökt men jag tänker någon på 99svenson ser detta.

Under dagen har 99.se upplevts tämligen trasigt.

1. Går till första sidan är inloggad.
2. Går till en tråd blir utloggad.
3. Går till första sidan igen och är igen inloggad.
4. Går till samma tråd är inloggad, trycker citera för att svara - jag blir utloggad.
5. Försöker skapa en tråd, jag är utloggad.
6. Går till första sidan igen och är igen inloggad.

What gives?

Sweclockers ville att jag godkände ett nytt ULA så jag antar har med GDRP och gör.

Hej,

Jag försöker återskapa problemet du har men upplever inga konstigheter med något av stegen du beskriver.

Vilken webbläsare använder du? Och har du några tillägg installerade på denna? I så fall vilka?

Av Klorixx
Skrivet av oehqoehfo:

Nej den är inte enskild gång. bara jag måste lära sig och sidan den är inte min sida så jag tror inte jag kan radera någon kod i F12

Jodå, radera (gömma) element är inga problem att göra lokalt i din webbläsare, detta håller dock bara för den enskilda sidvisningen så laddar du om sidan eller byter sida så försvinner detta.
Jag skulle rekomendera någon typ av plugin som gör att du kan skjuta in egna css ändringar på en sida.

Fast smidigast skulle nog vara att bygga en enskild sida i wordpress där bara galleriet visas utan allt runtomkring.

Av Klorixx

Tack för återkoppling.
Jag tar informationen vidare till Bahnhof och hoppas på att vi kan komma fram till en lösning så snart som möjligt.

Av Klorixx

@adzer, @RogerL och @DaDeY
Ledsen för ett sent svar. Jag har öppen dialog med bahnhof som gång på gång säger att dom tittar på problemet och jobbar på en lösning.

Har ni möjlighet att kolla och bekräfta om ni ligger inom detta ip range så hjälper ni mig att kartlägga detta vidare: 100.64.0.0 – 100.127.255.255
(ni behöver inte skriva ut hela er ip adress)
Kom ihåg att ni måste kolla ip't ni får från leverantören, dvs direkt i routern.

Av Klorixx
Skrivet av Mental:

Sniglar har inte skal! (Ok, Björnes snigel är ett undantag!)

Korrekt. Snäcka är den korrekta termen (men det vet inte dom flesta så det är lättast att säga snigel )

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klorixx

Folket frågade, jag svarar.
Obs, nyvakna båda två därav lite slaskigt kort

http://i.imgur.com/FFcLRIB.jpg

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klorixx
Skrivet av FireFox:

Hej,

Uppmärksammade att hjärtat som visar att man inte använder annonsblockering och därmed stödjer Sweclockers inte finns under ens namn då man skriver inlägg och klickar på förhandsgranska.

/FireFox

Tack för Feedback.

Jag tar det med mig och så ser vi ifall det implementeras.

Mvh // Anton

Av Klorixx
Skrivet av ågren:

Bumpar denna tråd eftersom problemen kvarstår.
@Klorixx @Edin

Skickades från m.sweclockers.com

Ah inte sett denna innan. Jag kollar upp det!

Av Klorixx
Skrivet av sebmod:

Hej!

Jag är nyfiken på hur planen ser ut för stöd av ipv6 på webbsidan.
Är det något speciellt som hindrar er att slå på det eller har det bara inte blivit av?

Hej,

Det är ingenting som är planerat just nu men jag ser till att lyfta frågan och se om det går att planera in.
Är det något specifikt som gör att du vill de ipv6 stöd på sidan?

Mvh // Anton

Skickades från m.sweclockers.com