Inlägg

Inlägg som Poa89 har skrivit i forumet
Av Poa89

Är det värt att köpa Z97 moderkortet även om jag inte är intresserad av att överklocka i framtiden?

Och jäklar va de kom in svar. Ska kika på alla

Av Poa89

Behöver ett erfaret öga :-)

Hej!

Är ute efter ny dator och är inte så jättekunnig kring det hela. Har bett en kompis bygga ihop en åt mig och det slutade med :
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7339326/dator

Är det något som ser bra ut?
Går det att pressa ner priset på något vis utan att offra för mycket prestanda?
Jag spelar för det mesta inte dom allra tyngsta spelen, så ett 970 kanske är onödigt och isf kanske ett 760 duger och ist sätta in en SSD EVO Basic 840-Series 250GB också?

Annars har jag även tittat lite på en av Inets Taurus dator, mest för att dom är färdigmonterade, har OS och har en längre garanti. Den jag kollat mest på är:
http://www.inet.se/produkt/1517134/taurus-gtx-780-limited-spel-pa-kopet-varde-399kr

Det enda som jag förstått är lite dåligt med Taurusen är att det är originalkylaren till CPUn och att CPUn är lite outdated?

Tackar i förväg

Edit: Ett av de mer krävande spelen jag spelar är kanske CoD: Advanced Warfare... Men BF4 är nog ett spel jag gärna ser fungerar bra, men att ha 60fps på ultra är ingenting som jag direkt bryr mig om.

Av Poa89

Nyköpt skärm, tror jag köpt sk*t, inputs tack!!

Kände för en till skärm, köpte http://www.inet.se/produkt/2303644/samsung-24-s24c350h-led då de jag frågade runt om mig sa att den absolut skulle duga, men nu när jag spelar t.ex CSGO så släpar liksom bilden efter lite, svårt att förklara men ungefär som att jag har dålig FPS fast den ligger på 90-120.

Har jag köpt skit eller är det nån inställning? Jag har kört den med två skärmar och med en skärm. KANSKE är liten skillnad men är osäker på om jag inbillar mig eller inte.

Edit: Kör DVI-Hdmi kabel, om det är något...

Av Poa89

Ute efter en ny tv, letar råd. (Andersson LED4781FDC)

Hej!

Känner att det äntligen är dags att leta en ny tv, har haft samma skit i nästan 10 år nu. Jag har hittat en TV som det lutar väldigt mycket åt att jag köper, men skulle vilja höra med er kanske lite mer kunniga innan jag gör något.

TVn finns här: http://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/lcd_led-och-plasma-tv/...

Jag läste någonstans att någon tyckte att ljudet va lite dåligt med det är ungefär det enda dåliga jag hört om den hittills. Jag kan inte tänka mig att gå så mycket högre än sådär vad gäller pris och 47" med 100hz för just det där priset tyckte jag lät som en väldigt bra deal.

Tacksam för svar

Av Poa89

Tydligen är moderkortet inte i lager, är det någon som möjligtvis vet om något annat kort som är i par?

Av Poa89

Ah, tack så mycket iaf fantom!

Av Poa89

Tack för det!

Sen så såg jag att på mitt grafikkort står det "Intel, kräver processor med inbyggt grafikkort" vad innebär det? Går det då ihop med de där grafikkortet?

Här är moderkortet förövrigt: https://www.inet.se/produkt/1902164/gigabyte-z68x-ud3h-b3-rev...

Av Poa89

Tack för svaret men problemet är att jag har skickat in mitt grafikkort till Inet då det är defekt. Och har nu chansen att välja ett nytt. Så jag måste välja ett där!

Av Poa89

Hej, lite snabb hjälp att välja mellan 2 kort!

Hej.

Det är så att jag måste välja grafikkort till min dator, och sker det idag så kan jag få det senast Fredag. Jag ber hemskt mycket om ursäkt om jag missat en tråd med samma jämnförelse!

Står mellan MSI GeForce GTX 580 1536MB TWIN FROZR II (https://www.inet.se/produkt/5409173/msi-geforce-gtx-580-1536m...)

ELLER EVGA GeForce GTX 580 1536MB SOC (https://www.inet.se/produkt/1902126/evga-geforce-gtx-580-1536...)

Vad är skillnaden på ett kort med "SOC" och ett som inte har de? Tacksam för svar på båda frågorna!

Av Poa89

Har ett sådant kort japp. Och jag har en fläkt i fronten, 1 monterad i ena chassisidan och en uppe vid bakpanelen. Stämmer de ändå?

Av Poa89

Har ingenting att direkt ta kort med.. (hittar inte usbladdaren till mobilen) men ja. Precis bakom grafikkortet sitter den södra bryggan och den är verkligen stekhet.

Av Poa89

Jag har kommit fram till att södra bryggan ligger väldigt dumt till precis bakom grafikkortet och får mkt av GPUn på sig.. Det är ju södra som är riktigt het med.

Av Poa89

Bilden jag visade är inte en bild ifrån då det låg på 102C... Helt säker på att jag inte kollat fel. Just nu när jag har ett mindre krävande spel på är moderkortet på 86 grader. INgen aning om hur jag ska få reda på vad just felet är heller.

Av Poa89

Temperaturer som verkar väldigt höga!

Tja!

Har precis köpt en ny dator som jag fått hjälp att bygga ihop av en kompis som är kunnig nog, så allt BORDE gått rätt till. Nu är det som så att jag verkar ha för höga temperaturer på moderkortet och grafikkortet. Här är mitt system:

Operativsystem: Windows 7, Ultimate 64bit
Processor: Intel Core i5 2500k
Moderkort: MSI P67A-C45 REV B3
Minne: Corsair 8GB (2x4096MB) CL8 1600Mhz VENGEANCE
Grafikkort: XFX Radeon HD6970 2048MB
Hårddisk: Corsair SSD Force 3 Series 120GB (och en halvtaskig jag tog från gamla datorn)
Nätaggregat: Antec VP550P 550W
Övrig kylning: Har 3st 140mm fläktar som följde med chassit (Fractal Define R3 USB 3.0)
Övriga komponenter: DVD±RW Samsung 22X DL Svart OEM

Temperaturer: När jag enbart kör webläsaren och msn så ligger dom på:
CPU: 30-40
Mobo: 60-70
Grafikkort: 57~

HDW Monitor: http://imageshack.us/f/189/tempcac.png/

När jag enbart uppdaterade alla windows uppdateringarna så sköt temperaturen på moderkortet iväg som bara den, hela vägen upp till 102. Då lär det lite illa från datorn också. CPUn verkar ju vara väldigt bra och när jag kör små spela går den väl upp till 50 så där har jag inga beskymmer. Grafikkortet är jag osäker på men tycker 57 låter ganska högt för idle.

Något måste ju bara vara fel med moderkortet och som sagt sen är jag osäker på grafikkortet. Luften borde gå runt som den ska därinne med. :/ Vad kan vara fel?

Tacksam för svar!

Av Poa89

Okej, tack

Av Poa89

När jag läser på kartongen jag fick står det att kortet är för AMD system... Jag är urkass på sånt här men vad jag och en kompis förstått så ska det inte fungera med resterande saker?

Av Poa89

Hej, ihopplock där grafikkortet inte går ihop.

Tja!

Det är såhär att jag beställt en dator nyligen från inet. Jag gjorde det på tok för hastigt och har nu, vad jag förstår iaf, fått ett kort som inte ska fungera ihop med resten. (http://www.inet.se/kundvagn/visa/1594982/2012-03-14)

Det jag undrar nu är om någon har nån input vad jag ska ta för kort som är i ungefär den prisradien? Och det får gärna vara lika bra eller bättre!

Tacksam för svar.

Av Poa89

Ingen som känner sig manad?:)

Av Poa89

Jag bytte ut Radeon HD6950 2048MB till ett GTX570 1280MB HD... Lite dyrare men såg bättre ut när jag kollade runt. Då är det bara en någorlunda hårddisk som ska in, och ganska försöka skära ner priset till 9000~

Av Poa89

Hm ja där sa du kanske nå!

Jag tog bort blandning med ett uppgraderingspaket och gjorde såhär istället: https://www.inet.se/kundvagn/visa/1292814/2

Då är det med 8gb ram också!

Det jag funderar över nu är vad jag ska ha för hårddisk och om jag ska ta ett annat grafikkort eller inte...