Inlägg

Inlägg som HansTriceps har skrivit i forumet
Av HansTriceps

Skulle föreslå att du i stället använder någon typ av wizard, typ hemsida24.se. Har en kollega som driver en butik därigenom och verkar smidigt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av HansTriceps

Tror nog att du kan spärra kortet även ikväll! Gör det vetja

Av HansTriceps

Intresserad av CPU / mobo / ram för sambons räkning! Vad kan det ligga på?

Av HansTriceps

@Drivknuten:

Grymt, tack för svar!

Låter som ett riktigt kap.

Av HansTriceps

Bygga dator åt sambo med delvis befintliga delar

Hej på er!

Tänkte ge mig på att bygga en hyfsat duglig dator åt flickvännen med hjälp av överblivna delar från mina egna uppgraderingar och komplettera med sånt som saknas.

Det jag har är:

  • GPU: Sapphire HD7970 ghz ed

  • PSU: Några år gammal 550W-psu, bör vara ok.

  • HDD: Random 2,5" HDD som får duga så länge.

Således behöver jag:

  • CPU

  • MOBO

  • RAM

  • CHASSI (Behöver vara hyfsat cleant, inget neon eller öppna fönster. Ju billigare desto bättre. Eventuellt FD Core 2500?)

Budgeten är "så billigt som möjligt" och jag har inga problem med att vända mig åt något begagnat, men vad skulle i så fall kunna vara vettigt i exempelvis CPU-väg? Vill inte snåla för mycket så att hon inte kan nyttja grejerna. Grafikkortet har ju fortfarande lite kräm kvar. Kanske kunde sträcka sig till några tusenlappar, gärna kring 2-3000 kr för hela paketet om det skulle gå att lösa!

Användningen är främst enklare gaming i 1080p, tänk The Sims, Minecraft, Sim City med mera. Tänkte mig dock försöka få över henne på lite roligare titlar framöver, själv spelar jag endel DayZ och Rust och den typen av spel. Kanske kunde hon tycka det är kul med Tamagotchi-liknande ARK? Kanske lite storydrivet i något schyst äventyrsspel i CO-OP?

Tack på förhand!

Av HansTriceps

Är mostern i stånd att skriva under en fullmakt så är det helt ok.

Vänd er till en fastighetsmäklare så har de full koll på läget!

Av HansTriceps

Jag blir galen. Igår var jag 100% säker på att jag skulle (om möjlighet nu ges i här uppe i Svedala) förboka Riften idag. Nu känns det inte lika säkert längre..

Ska man helt enkelt bita i det sura äpplet och vänta lite?

Av HansTriceps

@MightyRingo:

Riskerar en dum fråga, och en som jag säkert lätt skulle kunna googla mig till, men; Är det rätt uppfattat att Vive i första hand är tänkt till att röra sig i rummet och att Riften mer är tänkt för den som sitter i stolen framför datorn?

Av HansTriceps

Det blir en spännande vår!

För en som hållit sig utanför det senaste, är det Oculus headset:et som förmodligen smäller högst eller ska man avvakta Vive? Vad tror ni, rent gissningsvis?

Magkänslan säger Oculus.

Av HansTriceps

6800 kr för MSI 980Ti gaming måste väl vara ganska OK?

Av HansTriceps

Tror nyckeln i vad som menas med "gått sönder".

Har du påverkat det så misstänker jag att det kommer ligga på dig..

Av HansTriceps

@Grumie:

Grymt, stort tack för svar!

Blir en beställning ikväll!

Av HansTriceps
Skrivet av Grumie:

Har redan bestämt mig för Acer-skärmen. Tror inte jag kan gå ned i färgåtergivning. Once you go IPS...

Tack för hjälpen. Som jag skrev ovan så valde jag Acer-skärmen.

Jag ska ändå slänga upp den på mitt stativ så det som följer med skärmen stoppas ändå undan i garderoben men tack för tipset.

Tänkte kolla hur du gjorde sen? Blev det Acern? Står precis inför exakt samma val.

En annan tanke är att jag än så länge kör ett gammalt AMD-kort (7970 ghz) men planen är att snarast uppgradera till 980 ti. Är det en stor nackdel för mig att jag inte kan testa ex G-sync direkt? Tänker för att kolla så att inga fel föreligger eller så?

Att byggkvalitén är sämre på Acern låter lite tråkigt tycker jag, men det känns spontant som en IPS-panel väger upp det?

Kör idag 1080p 60hz TN så misstänker att båda blir ett stort lyft ändå!

Av HansTriceps

@Zadrok:

Tror knappt du missar en sån blixt nattetid, tycker det är ett jäkla blinkande!

Av HansTriceps

@Choco:

Är absolut inte så bra på sånt här egentligen, men det måste väl vara svårt att förutspå när det gäller ett osläppt spel? Ökad grafikminne (och naturligtvis råstyrka) kan väl aldrig skada dock!

Jag skulle (som lekman) satsat på Ti.

Av HansTriceps
Skrivet av Albinfiskare:

Däremot är jag intresserad av hur den kan bli så varm.

Jag har haft min andra dator i sign, i en helt sluten tvbänk och det har funkat utan att den blev för varm vid normal användning (ej spel). Den blev varm, men inte för varm så att säga.

Tyvärr så har jag inga vettiga temperaturer att bidra med (tydligen lite krångligt att få ordning på dem när det gäller dessa apuer?) men misstänker att det helt enkelt är för dåligt med fart på luften därinne.

Kan dock inte till 100% säga att det är värmen som gör att min dator blir lite instabil vid tyngre använding, men känns som ett vettigt ställe att börja felsökningen på!

Av HansTriceps

Gillar idén om att "byta ut" golvet till ett galler! Om jag håller kvar vid min ursprungliga idé, dvs två fläktar i bakstycket, och kombinerar detta med ett galler-golv; är det i så fall rimligast att sätta fläktarna i överkant på bakstycket och vända de så att de blåser ut varmluft ur lådan?

Av HansTriceps

Många bra och snabba idéer! Gött att se när man står med borrmaskin och såg i högsta hugg.

Har varit inne på att ta fler hål i bänken, men är rädd för att jag inte kommer lyckas få det snyggt och än mindre funktionellt.

Precis som du, Nithram (vilket för övrigt nästan är mitt förnamn baklänges..), så får jag öppna dörren när jag ska nyttja den någorlunda vettigt och det är inte hela världen egentligen.

Tror jag ska lugna mig lite med sågandet och kanske tänka ut en bra lösning innan jag sätter sågen i bänken stället. Kanske en ny tv-bänk rentav..

Skulle en sluten vattenkylning hjälpa mig något?

Av HansTriceps

Ventilation av IKEA Bestå för HTPC

Goddagens!

Har satt mig i en ganska het situation vad gäller min HTPC.

Idag är den (AMD APU 6800k i en Node 605) inklämd i en IKEA Bestå (http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S19012814/#/S89012...), dock utan bakstycke och hyllplan.

Iom att ventilationen i Node605 nästan uteslutande går via sidorna är detta ingen höjdarlösning då jag max har ett par centimeter tillgodo på var sida, speciellt i lite mer krävande applikationer blir APU:n hemskt varm och har tom hängt sig ibland.

Min idé är nu att köra med öppet chassi och i stället sätta tillbaka bakstycket på tv-bänken och i detta bakstycke montera två 120 mm fläktar.

Vad tror ni om denna lösning? Kommer jag tjäna någonting på det hela genom att använda hela bänken som chassi eller behöver jag kanske tänka om helt?

På sikt har jag dessutom planer på att komplettera denna rigg med ett diskret grafikkort och det kommer väl förmodligen inte direkt kyla ner systemet heller..

Av HansTriceps

Lite offtopic, men är det bara jag som inte får någon vidare fart på Steams in home streaming heller? Tycker att det känns riktigt tungtrott, trots hyfsad värd- och klientenhet. Behöver man byta upp sig till gigabit-ethernet?