Inlägg

Inlägg som mini-z1994 har skrivit i forumet
Av mini-z1994

Skulle tro det är en hög med oanvända fx kort som varit undanpackade från något företag som gick i konkurs kanske ? Kanske något lager som glömdes bort i många år tills de skulle renovera något ställe och hittade på dessa.
Skrev ut nya manualer och monterade sista detaljer som behövdes och skickade ut istället för att skrotas.
FX 5500 är ändå i stort sett fulla fx 5200 kretsar överklockade smått med 128 bit buss på minnet istället för 64 bit minnesbuss.

Ev reproduktion av korten från annan tillverkare som sedan plockats upp av ett par andra oem för att skicka märkes namn på också från döda kort som legat.

Typ som de företagen på aliexpress och liknande sidor som gör nya moderkort med T ex x79 x99, c606 chipset återvunna från gamla servrar, ibland finns riktiga chipsets med som de har riktiga x79, x99 på så man får överklocknings möjligheter också med upplåsta xeons.
Dock inte lika bra oftast som riktiga moderkort från Asus, Gigabyte osv när det kommer till det ibland.

X99 och X79 är ändå inte så långt från första generation Ryzen processorer prestanda mässigt så nog vettigt i andra delar av världen ändå.

Av mini-z1994

Nog vettigare och köra ny server från delar kanske, verkar vara något eget format hp kört på moderkortet om du nu inte kan borra och köra nya hål för ett mini itx moderkorts distanser och ev byter ut frontpanel io till mer vanliga kontakter från hp's egna design.

Vet inte hur det ser ut med t ex AM4, LGA 1200,LGA 1700 och ecc minnen dock ifall det behövs för det du tänkt göra med servern.

Av mini-z1994

Hm testa att låta windows göra felkontroll/error checking på disken kan vara värt att göra.
Bara högerklicka på ikonen för själva disken och in på egenskaper/properties och fliken verktyg/tools.

Fick göra det på en av mina ssd diskar som slutade köra trim som det skulle och bara fastnade på typ 5% oavsett hur länge man väntade
(Ska då inte ta 45 minuter+ att köra trim på en 240 gb ssd.)

Av mini-z1994
Av mini-z1994

Har denna batteri kapacitet kvar eller kör du på laddaren helt ?
Tänker ifall det är laddaren som är på väg att bli kass ifall du kör via laddaren bara och den sjunker i spänning och blir instabil och krashar.

Haft en laddare här som fick backlight på en äldre laptop att krångla då den sjönk i spänning, testade inte under någon belastning utan bytte laddare på en gång här till en annan jag hade liggandes som passade.

Kan även testa och köra fps limiter via rivatuner server statistics som kommer med msi afterburner och se ifall du kör begränsning på belastningen via det om den håller sig stabilt då i spel.

Kan eventuellt vara drivrutiner som får den att krasha i windows.
Kanske kan göra en bootbar usb sticka med linux och köra något spel via proton eller leta på några program som belastar cpu & gpu i linux.

Av mini-z1994

Blir nog och leta ett tag då action platformers / hack & slash var i överflöd under 16 bit eran.
T ex Strider, Golden Axe, Golden Axe II, Alien soldier, Revenge of Shinobi, Magic Sword, X-Kaliber 2097, Act Raiser, The Lost Vikings och många fler.

Av mini-z1994

Varit lite sådär fram och tillbaks.
T ex ett gtx 1060 6 gb med msi oem kylare på tradera jag köpte för 1200 kr Augusti 2020 från någon acer gaming dator personen plockat ur ifrån då datorn slutade funka enligt honom.
När det kom fram så var det helt ok nedpackat, dock hade kortet delvis glidit ut ur esd påsen och säkert skramlat runt bland all plast.
Kortslutning i kortet någonstans, welp fuck, antingen kasst nedpackat eller så ljög han i annonsen om att kortet funkade.
Eller trodde att grafikkortet klarade sig medans datorn inte gjort det...

Testade ifall jag iallafall kunde få bild ut från kortet och startade burken utan pci-e 6 pin i och då brann det på baksidan på en gång...

Fick hälften av pengarna tillbaks och köpte mitt Gigabyte 1660 super från webbhallen typ första eller andra Oktober 2020 som var ett öppnat returkort och det har rullat på fint utan problem.

Sedan har jag köpt en begagnad I5 2500k som rullar på bra än från ett företag på Tradera och även köpt ett b450 moderkort från dem som väntar på processor.

Sedan som säljare har det inte varit mer än en Phenom II x4 955 jag sålde för 250 kr och packade ned i spårbart brev som kom fram utan problem eller skador. Samt en äldre stationär burk för 600 spänn ca 2017 eller så lokalt här och ett 1366 moderkort och I7 930 processor till kusin då hans burk dog för 700 spänn som jag fick tag på gratis själv och vad jag vet rullar på fortfarande.

Av mini-z1994

Hm verkar ju vara samma western digital dashboard jag använder på windows 7 med min blue 500 gb sata ssd.
Kanske saknar tillräckligt ny vcredist version eller något sånt?

https://docs.microsoft.com/en-US/cpp/windows/latest-supported...

Av mini-z1994

Tror det är SHA-2 uppdatering du saknar för att ha support för detta, gäller även nvidias grafikdrivers.
https://support.microsoft.com/en-us/topic/2019-sha-2-code-sig...
Kan ladda ned här på en gång, kom ut runt 2019.
https://www.catalog.update.microsoft.com/search.aspx?q=kb4474...

Av mini-z1994

Lite Ryzen processorer innan AM5 dyker upp kan nog vara vettigt för att flytta lite på lagret, kikar lite på processorer för närvarande innan plattforms byte från 1155 till AM4. Hämtar ut B450 moderkort som stödjer 5000 ryzen processorer med bios uppdatering senare idag.
Ryzen 5600 för 1500 - 1700 kanske ?

Av mini-z1994

Kör för närvarande custom upplösning för att få 74 hz via hdmi då 75 hz inte funkar med något annat än vga och skärmen vanligtvis begränsar till 60 hz på hdmi.

Av mini-z1994

Ska nog funka ok så länge du nu inte sitter med datorn inkopplad skulle jag tro konstant och ev kör lite enklare spel medans du laddar datorn.
Speciellt ifall du nu begränsar fps via något som T ex rivatuner till typ 65 fps och kör lägre grafikinställningar för att spara på batteri innan du behöver ladda laptopen igen.
Kanske ta med någon gamepad med usb så du kan köra någon emulator som T ex Duckstation för ps1, Dolphin för gamecube,wii och köra några äldre pc spel som är lätta att driva i ett par timmar.

Av mini-z1994

Samma butik jag var in i tydligen.
Kollade på kontaktinfo och verkar vara i Krylbo så det stämmer bra, varit in där en vända fysiskt för 2 - 3 år sedan tror jag ?
Var helt ok fast inget jag behövde eller hade råd med direkt.

Av mini-z1994

Noctua nh-u12 se2, bra kvalitet såklart som de är välkända för.
Utmärkt kylare man fick gratis med moderkort och en I5 2500 runt Februari 2017 eller så ?

Kommer så småningom monteras på AM4 med inköpt AM4 monteringskit antingen till Juli eller Augusti efter jag köpt in processor antingen ny eller begagnad.

Denna kylare släpptes sent 2008 tidigt 2009 eller så ?
Näst äldsta komponent brevid en 500 gb hdd från 2007 från seagate.
Fortfarande med original fläkt också förresten fortfarande inga problem med skorrande fläktlager eller någonting och denna har gått minst 25k - 30k timmar sedan jag skickade i kylaren i min dator, har överlevt en ssd Corsair Force GT 120 gb och två grafikkort begagnat gtx 780 3 gb och r9 280.

Och trots att jag inte hade någon garanti runt sedan 1 - 2 år tillbaks redan 2018 då jag är andra ägaren av kylaren så behövde jag bara bildbevis för att få lite extra prylar skickat gratis till mig efter kontakt med support.

Var gummi montering för fläktar 4 st, en ny noctua case badge och ett gäng andra klistermärken.
Samt 4 st brackets för montering av fläktar på kylaren i sig som jag frågade efter förutom klistermärken.
Så har två i reserv också då det är två st per fläkt.
Casebadge som följde med kylaren från förra ägaren sitter på kylaren i sig.

Av mini-z1994

Som tidigare nämnt i tråden så håller de konkurs försäljning för närvarande.
https://gamingbutiken.com/

Körde på ett fourze 100 tangentbord blå semi mekaniska switchar för 89 kr här ifrån, nog låter de allt som mekaniska switchar.
Musmatta qpad fx 36 cm 19 kr inget och klaga på för storleken.
(Får ligga och blir platt först med laptop som vikt ovanpå i ett par dagar då det vill rulla ihop sig för närvarande.
Micro usb kabel på 3 meter som var 20 kr, blir reserv laddkabel till headset.
Samt deltaco headsetet de hade för 49 kr.
(Bara för att ha något i reserv ifall nuvarande trådlösa dör helt.)
Låter som skräp men bättre än inget medans man håller på och lägger pengar på datordelar.
Än så länge begagnat MSI B450 max, ramminne 2x8 gb på 3200 mhz på inet + monteringskit för nuvarande Noctua kylareför AM4.
Kanske är pga Asus xonar dg ljudkortet man har för tillfället också då inbyggda är stendött, låter lite bättre med telefon lol.

Under 230 kr med frakt, tangentbordet känns lite smått jämnfört med ett gammalt compaq ps2 tangentbord jag använt ett tag men vänjer mig nog så småningom.
Lite klen belysning på vissa knappar i max ljusstyrka, iallafall för närvarande årstid och väder.
Samt ingen manual som visar hur man ska trycka för att ändra effekter/färg men hittade Youtube review som visade det.
FN tangent + siffror mellan 1 - 9 för effekter.
(Vissa av dem går inte att byta färg på utan det är rainbow puke som gäller.)
Samt FN + Vänster eller Höger piltangent ifall det är någon scrollande effect du vill byta riktning på.

Av mini-z1994

Skapligt bra prestanda för 9000 ändå, dock skulle jag gissa på att det är skräp moderkort, chassie, nätagg som inte riktigt följer atx standard på t ex 24 pin och 4+4 pin.
Sedan behövs nog ramminnes uppgradering på en gång, 8 gb ramminne och rtx 3060 är en udda kombo.

Skulle gissa på att både nätagg och moderkort får bytas ut ifall du ska flytta burken till ett annat chassie på denna.
Kanske är standard matx eller uatx och nätagget verkar vara SFF eller small form factor med tre skruvar för att montera in så i bästa fall åt det hållet så är det standard atx nätagg utöver nytt chassie bara.

Bara rtx 3060 är för närvarande strax under halva budgeten på inet på 4.8k så blir lite svårt med budget.
Kan spara lite på att köra windows 10 nyckel från typ ebay for 150 - 200 spänn men annars är det knappt under 11k att inte bygga själv.

Utan windows här medans datorn kommer komplett monterad iallafall med standard kylare och billigaste chassiet jag kunde hitta.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/FDgEAaG4rhRu7c9Bot83o5WgJjk...

Av mini-z1994
Av mini-z1994

Youtube, Sweclockers, Reddit i stort sett.

Av mini-z1994

https://hothardware.com/news/new-3dfx-v5-driver-widescreen-su...
Verkar ha kommit ny drivrutin som börjat dyka in på widescreen skärmars upplösning, än så länge endast Direct 3D. max 1600x900 på 16:9 och 1920x800 för 21:9 format. Kanske kan skicka på lite mer i framtiden.

Av mini-z1994

Inte ens skålen med chips undviker sommarvärmen