Inlägg

Inlägg som .maker har skrivit i forumet
Av .maker

Alltså, driver du med mig? Inställningarna var låsta till medium? 2600k överklockad till 4.5GHz, GTX 580 SLI (MSI Lightning, stock @ 832MHz), och då gick jag som absolut lägsta ned till 64 FPS på Caspian Border, 1080p.

Hade det varit medium hade jag aldrig gått under 100-150.

För övrigt behövde du välja "custom" för att kunna ändra separata inställningar, att ställa in på "ultra" låste flera alternativ.

Har twitterstalkat repi och han har då inte sagt ett ord om att inställningarna i betan har varit låsta till medium.

Av .maker

Tack för tipset!

Av .maker
Skrivet av ClowneN:

Punkbuster har inte varit aktivt på någon server under hela betan.

Jodå, kolla serverlistan så ser du att PB är aktiverat på ett flertal servrar. Så har det däremot inte alltid varit.

Av .maker
Skrivet av pg_ice:

några special inställningar på SSDn?

Undrar också, de flesta som kör spelet på en SSD verkar drabbas av längre laddningstider. När jag kommer in så har alla fordon redan lämnat basen, så att såga.

Force GT 240GB.

Av .maker
Skrivet av skog1s:

Allting nollställs!
Alla måste ju börja på lika vilkor, vi som provat betan ska inte ha förtur.
Allt annat hade varit fail av DICE/EA.

Alltså, det viktigaste måste ju vara att folk har kunnat fuska i stort sett utan några som helst konsekvenser. Visst, du kan rapportera folk, men vad händer sen? Någon form av undersökning från DICE/EA? Lycka till, liksom. Jag tror att de sätter dit folk som har fuskat något otroligt, typ 24/7, men de flesta har ändå varit diskreta.

Kan tänka mig att det är ganska lätt att använda wallhack utan att någon misstänker något, till exempel.

Av .maker
Skrivet av Brusarn:

Kanske dum fråga. Men det konto man har nu på Betan, får man behålla statsen/ranken och alla unlocks eller startas det om när man köper spelet?

Det hade varit jävligt kul om man fick behålla sina stats, med tanke på att PB inte har varit aktiverat och att hälften av alla spelare har fuskat sig fram till sista ranken med typiska stats som 51 kills 0-3 deaths.

För att inte nämna alla buggar som har låtit folk glida runt under banan och så vidare.

Av .maker
Skrivet av ThomasLidstrom:

Jag har oxå tyckt att det varit lustigt att EA/Dice inte verfierat sin uppdateringsrutin (som jag antar finns för BF3 eftersom att Valve har använt sig av detsamma i snart 10 år). Framförallt med tanke på att det verkar finnas en hel del uppenbara mjukvarufel i BF3, så kunde man förvänta sig att de skulle skicka ut en och annan rättning och därmed även verifiera sin SW update rutin. Men inte.

Alltså verkar det som att EA/Dice mål med Beta knappast är att hitta/rätta mjukvarufel.
Vad är det då de är ute efter? (på med foliehattarna!)
Min slutsats är att det är nog rankingsystemet och poängsystemet som de först och främst vill ha verifierat och kommenterat
EA/Dice har sagt att systemen är preliminära (== beta) och att spelarna "nollställs" efter betan.
Kan det vara ett resonemang som håller?
(synd att de inte sade det iså fall, för då hade de kunnat få så mycket mer kommentarer antar jag)

Det här argumentet håller inte. DICE har nu gång på gång pekat ut att syftet med den öppna betan är att stresstesta serverstrukturen.

Varför skulle man maskera en demo som en buggig beta? För att det här resonemanget ska fungera krävs det alltså att EA/DICE - medvetet - valde att släppa en "demo" fylld med buggar, och kallade det en beta.

På vilket sätt är det här ett intelligent sätt att marknadsföra sitt spel? Nej, EA/DICE lyckades helt enkelt inte förutspå att varenda gamer i världen är en hemlig spelutvecklare med otroligt mycket erfarenhet, därför är det förhållandevis lätt för oss alla att peka ut att det här håller inte, det här kan omöjligtvis vara en beta. Det här är en demo, det vet jag för att jag var med och utvecklade RAGE, typ.

Stresstestning av serverstruktur, krävs inga uppdateringar och att bidra med uppdateringar till den öppna betan hade troligtvis varit ett slöseri på tid.

Av .maker

Ursäktar om det här har postats tidigare, men A-10 finns tydligen i Rush på Caspian Border;

http://www.youtube.com/watch?v=gmoPM6WssD8

Coolt.

Skrivet av airhead:

Sitter och fingrar på avbeställningsknappen nu när jag prövat det. Man blir ju orolig, ska man betala för sådant här? DICE har inte uppvisat ett särskilt bra facit när det gäller att fixa buggar tidigare, så frågan är om man skall vara med från början eller vänta tills spelet fått en 5-6 patchar och kan betraktas som "färdigt". Även om de påstår att betan är väldigt gammal tror jag den ser ut ganska exakt så som det färdiga spelet gör.

Sex veckor gammal version av spelet. Mig veterligen - finns - det ingen 'final' version än, den senaste inbjudan till spelpressen lät dem spela en "väldigt nära final"-build, och där rapporterades så gott som inga buggar alls, se till exempel:

http://pc.ign.com/articles/119/1198709p1.html

"Is it as glitchy as the beta? Not in my experience. If you've noticed, the beta hasn't updated on consoles and the build available to the public is over six weeks old. My time spent with these maps on PC, PS3, and Xbox 360 flowed smoothly the entire time. I never saw anyone fall through the map and no long-neck avatars squirmed across the ground twitching."

http://planetbattlefield.gamespy.com/View.php?view=Articles.D...

"...if you were concerned about the game after experiencing often bug-ridden beta, you will sleep soundly knowing that this most recent build of the game played (and looked) like a game ready to be shipped."

Med flera.

Av .maker
Skrivet av saliv:

Tror jag inte ett dugg på, släpper man något såhär nära release är det för att man vill visa sin produkt. I detta fall en helt och hållet sönderbuggad sådan.
Synd att EA games har 0 känsla för kundservice eller liknande.

Det har alltså pekats ut väldigt specifikt att det huvudsakliga syftet med betan är att stresstesta serverstrukturen. Som du säkert har sett så är det en otrolig mängd information som måste registreras. Sen får du givetvis fritt spekulera om det är en "PR-beta" eller inte, men jag har ingen anledning att tro att EA/DICE skulle vara någon form av konspiratörer som styggt maskerar deras demo som ett beta. Det finns bättre sätt att göra reklam för sitt spel, de hade inte lanserat den nuvarande versionen av spelet i beta-form för allmänheten om det enbart var för PR.

Det verkar helt idiotiskt. "Vi har en buggig version av spelet vi kan lansera som demo... men vi säger att det är en beta istället. Folk kommer älska det."

Eller hur.

Av .maker
Skrivet av KKay:

Lagget på Caspian servrarna är ju helt åt helvete...

Håller med, var inte lika illa när det var lösenord på testservrarna som körde Caspian. Försöker att köra skandinaviska servrar, inte mycket mer att göra.

Av .maker

Är "hästhandlarfasoner" ett riktigt begrepp? Jag tyckte det var riktigt roligt. Allvarligt?

Av .maker
Skrivet av Mimematis:

Och det kan inte ha något som helst att göra med grafikinställningar inuti spelet, drivrutiner etc?
För som du säkert vet så är Flash Player inlagt på webbsidor och inte spel.

Olika program, oavsett typ, kan ha en positiv/negativ inverkan på andra program, oavsett typ.

Av .maker
Skrivet av Burks:

Är det någon som vet hur mycket Vram som betan använder?

Jag kör allting på högsta möjliga inställningar, tyvärr har jag inte min nya skärm än så jag är därför tvungen att lira på 1280x1024, trots det uppgick minnesanvändningen sist till 1.2GB, om inte högre än så. Jag har inte resultat från Caspian Border, kollade aldrig minnesanvändning när jag spelade den banan.

GTX 580 SLI.

Av .maker
Skrivet av Havreflarn:

Har faktiskt för mig att jag har läst någonstans att dom hade varit med på övningar och fixat ljudet, det låter inte helt osannolikt. Inte DICE själva men de hade anlitat en ljudfirma till att spela in dessa ljud. Har ej läst detta på nätet utan har för mig att jag läste detta i en lokaltidning eller liknande! Det var en intervju med företaget som spelade in ljuden och hur det var att göra till ett av årets största spelsläpp!

Det stämmer, DICE har dock spelat in ljuden själva, inte ett separat företag vad jag vet.

http://www.youtube.com/watch?v=Vc8WQsIxhro

Av .maker
Citat:

"Just like normal procedure when releasing a game, the Open Beta has had long lead times due to testing, certification, and setting up. This means that the code you are now playing is actually quite early and not representative of the final game."

http://blogs.battlefield.ea.com/battlefield_bad_company/archi...

+

Citat:

"The biggest reason for running the Open Beta is to stress test our servers and back end."

Kan vi få ett slut på trollandet nu?

Av .maker
Skrivet av Vact:

I would also love the option to get alternative cables with only 1 or 2 connectors as it would make cable management so much better. I'm pretty sure most people that buy a PSU in the price range of the AX-series also cares about cable management so an "alternative cables-kit" with a few "low connector-count cables" should be appreciated by most.

Yeah, seriously. At the very least, I think that Corsair should offer to sell cables for the AX1200. I don't really care if there's a price premium attached to justify the production of cables like that (I can imagine not a lot of people would buy them). I'll pay the price for sure, my case is cluttered as hell because the distance between my PSU and my HDD's only allow me to use one connector (the one at the very end).

In other words, I run three different four-connector molex cables behind my motherboard tray... and it's a Fortress FT02, so I can barely close the panel.

Av .maker
Skrivet av rumpnisse:

Granater sprängs inte om man inte har hunnit kasta iväg den.

Jag tycker den ska sprängas om man har dragit ur sprinten och sedan dör utan att ha kastat den.

Större problem med granater, någon har tejpat fast röda lysdioder på samtliga. Varför? Förhoppningsvis borta i HC.

Av .maker
Skrivet av Snaikstu:

Kul att du inte brydde dig om att svara på något annat i mitt inlägg.

Så kul att du har kul, du verkar lättroad?

Du saknar förutsättningar för att kunna göra antaganden i stil med "buggig release". Varför? Du är inte bekant med spelets utvecklingsplan, det är det troligtvis ingen i den här tråden som är. Du använder lekplatslogik som typ "Bad Company 2 hade en beta och release fylld med buggar, därför kommer Battlefield 3 ha en beta och en release fylld med buggar". Det håller egentligen inte i verkligheten. Det spelar ingen större roll att spelen har en snarlik motor, det är helt annorlunda projekt, främst sett från ett konkurrensmässigt perspektiv.

Absolut, det finns buggar. Väldigt få spel kan lanseras med en modern och relativt oprövad spelmotor utan buggar, både under beta och efter release. Spelutveckling är inte trollkonst, och jag tvivlar starkt på att det finns en enda studio i världen som inte har kompromissat bort buggjakt på grund av deadlines och scheman.

Du jagar efter det här spelet med typ religiös ambition och jag tror nästan att du har investerat lite för mycket.

Av .maker

Alternative cables for the AX1200?

Hi,

I don't really want to use the molex connector cables included with the AX1200; the kind that has four connectors. I want molex cables with just one connector. You can understand that this has somewhat of a negative impact on my cable management.

My question is, can I buy any cables and connect them to my AX1200? Will I void my warranty if I use alternative cables?

Kind regards,
.maker

Av .maker
Skrivet av Snaikstu:

Påstår du att BF3s recoil är hög?

Roligt att du försöker få begreppet "hög rekyl" att framstå som om det vore objektivt, liksom. Vad är låg rekyl? Har du inget att jämföra med så är kommentaren överflödig. Jämför med valfritt Call of Duty-spel, då är rekylen högre. Jämför med typ Counter-Strike, då är rekylen lägre.