Inlägg

Inlägg som .maker har skrivit i forumet
Av .maker

Jag vet inte om det här redan har pekats ut, men conquest och stridsflyg ska visas på Gamescom 17-21 augusti. Tungt som fan.

Källa, senaste nyheten: http://www.enterbf3.com/

Av .maker

Jag gillar alla som sitter och pratar om att motverka "camping", men att uppehålla sig på en position en längre stund om det medför ett taktiskt övertag är givetvis helt önskvärt. Jag förstår inte vart felet ligger. Springer man runt och låtsas vara en soldat finns ju förutsättningen att du ska ha någorlunda koll på din omgivning även om en fiende inte står rakt framför dig.

Jag har antagligen fel, men i alla seriöst coola filmer med prickskyttar så flyttar man på sig efter varje skott, annars kommer fienden att hitta dig. På samma sätt är "camping" bara en taktik som fungerar i längden om man använder någon form av bugg på banan som hindrar andra från att döda dig när de vet vart du är.

Jag tror inte att syftet med 3D-spotting var att motverka camping. Jag tror att syftet var att förenkla spelet för konsoler. Personligen ser jag fram emot någon form av HC-läge där det inte finns någon spotting alls, så blir det som ett barnvänligt och snyggare ARMA 2.

Av .maker
Av .maker
Skrivet av Oldvikingschool:

Bulldozer är mer en konkurrent till socket 1366/2011 än SB. Upplåsta "workstation" processorer till en tredjedel av priset 1366 kostar.

Tror du allvarligt talat att Bulldozer kommer att kunna konkurrera med Sandy Bridge-E?

Av .maker
Skrivet av Deathdancer:

OffT: Det känns som att standarden för vad som gills som okej FPS borde ändras nu. Man brukar säga att 30 är minimum för vad som är spelbart och 60 är bästa möjliga scenario. Känns mer som att 120 borde vara bästa möjliga scenario nu när många sitter med 3D-skärmar

Du tror inte att nya spel kommer bli kraftigt begränsade grafikmässigt om man bestämmer att folk ska få minst 120 FPS? Det är ju egentligen en otroligt hög siffra om man tänker på framtida spel som RAGE och ARMA 3.

När du har en skärm som uppdaterar i 120, då behöver du inte ha 120 FPS konstant för att känna av en förbättring jämfört med 60-skärmar. Du behöver bara få högre än 60 FPS.

Av .maker

Jag gillar formfaktorn (dual slot) men det verkar lite som om att man till skillnad från extremkort som Lightning Xtreme Edition och Matrix Platinum förutsätter att användaren ska använda mer sofistikerad kylning?

Av .maker

Det finns ingen chans att ett extra GTX 580 kommer vara prisvärt om två år. Notera att GTX 500-serien enbart är en framtvingad uppdatering av "Fermi"-arkitekturen och det är således inte en särskilt intressant serie, speciellt om man kollar på vad som ligger ungefär sex månader i framtiden. "Kepler"-arkitekturen lanseras enligt det senaste ryktet Q1 2012, här pratar vi förutom en ny arkitektur även om en ny fabrikationsprocess vilket bland annat kan medföra upp till 50% fler transistorer än ett kort byggt på "Fermi"-arkitekturen.

EDIT: Anledningen till varför GTX 480 SLI framstår som om att det var ett framtidssäkert eller positivt alternativ var just på grund av att industrin hoppade över 32 nanometer-processen och tvingade grafikkortstillverkarna att fortsätta göra kort på 40 nanometer.

Fermi låg på 40 nanometer, Kepler kommer att ligga på 28 nanometer. Jag rådgiver att vänta på Kepler, det handlar helt enkelt om mer än bara en "uppdatering", vilket karaktäriserar 500-serien. GTX 580 var ett gott val i slutet av 2010. Det kanske till och med var ett tänkvärt alternativ i början av 2011, men nu ligger Kepler och Southern Islands (AMDs nya grafikkort på 28 nanometer) runt hörnet.

Med andra ord, om du inte har bråttom med din dator ska du inte köpa högpresterande grafikkort just nu. 40 nanometer-processen har fått fler år än vad som ursprungligen var tänkt.

EDIT: Vilken hårdvara spel kräver idag är inte särskilt relevant i diskussionen, det finns ingen lista över vilka spel som kommer ut de närmaste åren och vilken hårdvara de kommer att kräva. När Windows 8 lanseras Q4 2012 och följs av en ny version DirectX, då är dina GTX 580 värda ännu mindre.

Av .maker
Skrivet av Tony Clifton:

Finns det någon teknisk förklaring till att vi aldrig (åtminstone inte inom överskådlig tid) lär få se annat än 120hz i TN-paneler?

http://vr-zone.com/articles/mitsubishi-releases-new-23-inch-1...

En början.

Av .maker
Skrivet av ceogar:

LG:n har minst inputlag

Den jäveln.

Av .maker
Skrivet av clarky:

Well, har du ens testat skärmen eller går du på vad andra säger?

Jag har själv haft den i 6 månader nu och tycker att den är otroligt bra.. den är ju framtagen utav "gamers" just för att få tillbaka CRT känslan i bilden och responsen är ju mer än vad man kan kräva. Om man är en gamer så är det BenQ man ska ha.. jag själv kör Counter Strike i hög nivå.. har använt flera olika skärmar men BenQ skärmen är det bästa jag har haft någonsin...

Vad spelar större roll i diskussionen, huruvida jag har använt skärmen, eller att jag tagit del av vad många har sagt om skärmen (främst då recensenter i klass med TFT Central)? Med tanke på vad användare i stort rapporterar om deras XL2410T-skärmar (RMA på RMA eller fullgott exemplar) är det kanske bättre att mitt perspektiv inte är färgat av en personlig upplevelse.

Mycket credit till BenQ XL2410T för att den uppvisar (så vitt jag vet) lägst input lag bland allt förutom CRT-skärmar idag. Jag är själv mycket känslig för input lag och skulle enkelt välja just BenQ XL2410T om jag inte ville ha en skärm som även presterar mycket bra för 3D Vision. Jag tycker inte att man ska lägga för mycket vikt vid vad "gamers" säger om vissa produkter, förutom dess låga input lag har XL2410T inte mer att erbjuda än någon annan 120Hz skärm på marknaden idag.

EDIT: Rensade inlägget.

Av .maker

Jag vill uppmärksamma att BenQ XL2410T har haft stora problem med så kallad "backlight bleed", även nyare revisioner av skärmen har uppvisat samma problem. Det finns flera trådar på diverse forum som diskuterar problemet, bland annat här:

http://hardforum.com/showthread.php?t=1548394&page=10

Det verkar i överlag som om att det är svårt att få ett riktigt bra exemplar av den här skärmen. Läser man även en del recensioner (kan länka) så ger man XL2410T poäng huvudsakligen på grund av att den uppvisar riktigt lågt "input lag", men bortom det är skärmen inte särskilt intressant.

En eller två 3D Vision-skärmar visades upp på Computex 2011. Annars uppvisar Planar SA2311W just nu lägst "ghosting" och "crosstalk", med en högst acceptabel input lag på genomsnittliga 10ms.

http://3dvision-blog.com/review-of-the-23-planar-sa2311w-3d-v...

Jag är själv på väg att satsa på Planar SA2311W inom den nära framtiden och jag har pratat med flera användare som rapporterar att skärmen är bra även för vanligt lir i 120Hz. Vill du ha en större skärm med något mer ghosting finns Acers 27".

http://3dvision-blog.com/review-of-the-27-acer-hn274h-3d-visi...

Avslutningsvis, vill du ha en skärm som har något mindre input lag än Planarskärmen så väntar vi fortfarande på Acer GN245HQ, även om jag inte har sett särskilt många positiva kommentarer från användare som redan har skärmen.

EDIT: Vill du inte alls ha en 3D Vision-skärm, vilket kanske var fallet här, så skulle jag rekommendera den nya serien Samsungskärmar med 120Hz, S27A950D och den mindre versionen.

Av .maker
Skrivet av DataNusse:

Fudzilla och Semiaccurate är ingen säkra källor. Specielt inte med tanke på att sidorna har sin agenda att hylla/bespotta visa märke/företag.

Jag använder fler källor än Fudz och S|A, bland annat VR-Zone, vilket redaktionen på den här sidan även gör. Det spelar ingen större roll vilka känslor man har för S|A, de har gott om riktiga informationskällor.

EDIT; Anledningen till varför jag länkade till just Fudz och S|A i det här fallet, var att de bröt nyheten innan VR-Zone. Bifogar länk.

http://vr-zone.com/articles/rumour-nvidia-s-next-gen-kepler-t...

Av .maker
Skrivet av Zcenicx:

.maker: Du är medveten om att Fudzilla och Semiaccurate är hårdvaruvärldens version av "Hänt Extra" och "Svensk Damtidning"?

Nej.

EDIT; I det här läget finns väl inte mycket mer än information från "Hänt Extra" och "Svensk Damtidning". Sist jag kollade sitter inte Intel (med flera) och bloggar om deras senaste. Men om du har bättre källor är jag intresserad.

Av .maker

Ny artikel som pekar på att det ser allt bättre ut för AMD och deras Southern Islands, det finns även rykten om release så tidigt som Q3, men det låter otroligt optimistiskt. Det här kanske innebär att en lansering i Q4 får mer trovärdighet än tidigare.

http://semiaccurate.com/2011/06/29/amd-southern-islands-possi...

AMD kan alltså lansera både Southern Islands och Bulldozer ganska tätt inpå. Det låter trevligt.

Av .maker

Kepler, 28nm, GTX 6XX (?) tape-out

Intressanta nyheter för alla die-hard GPU-nördar där ute, Kepler har genomgått bekräftad tape-out.

http://www.fudzilla.com/graphics/item/23247-kepler-28nm-taped...

Första riktiga nyheten från det gröna laget på ett tag, hoppas på limited shipments med högpresterande kort i Q4! AMD verkar ligga långt före, deras Southern Islands tape-out skedde trots allt för flera månader sedan.

Av .maker
Skrivet av sirnicke:

När kommer LGA2011/SB-E krympas till 22nm?

Jag vet inte.

LGA 2011 kommer däremot ha en livstid på minst två år, troligtvis upp till tre. Jag tror inte att Intel rimligen planerar att låta LGA 2011 enbart husera Sandy Bridge-E innan de byter ut sockeln.

En av anledningarna till varför Ivy Bridge inte kommer att debutera på CES 2012 är just Sandy Bridge-E. Intel vill givetvis inte att Ivy Bridge ska konkurrera med Sandy Bridge-E. Självklart kommer Sandy Bridge-E att prestera märkvärt bättre än Ivy Bridge, men eftersom att den senare får en ny fabrikationsprocess, 3D-transistorer och PCI-E 3.0 framstår Sandy Bridge-E som mindre intressant för entusiasten; sen ska Ivy Bridge även ersättas av en ny arkitektur 2013.

Alternativet för entusiaster 2013 skulle alltså vara Intels nya sockel och arkitektur för "mainstream" eller en ett år gammal entusiastplattform som redan 2012 saknade mycket av det som Ivy Bridge hade. Jag är inte helt säker på hur den framtida revisionen av Sandy Bridge-E kommer att se ut (Ivy Bridge-E 22 verkar troligt), men jag skulle nog satsa på att det kommer mer än bara Sandy Bridge-E.

Av .maker

Jag tycker inte att det är rimligt att uppgradera enbart för DDR4, det verkar relativt tråkigt i jämförelse med att uppgradera enbart för nya grafik- och processorarkitekturer.

Letar du efter ett så optimalt uppdateringstillfälle som möjligt framstår det just nu som om att släppet av Windows 8 är perfekt, på grund av att det kommer att följas av en shrink av SNB-E från 32 till 22 samt en refresh av (28) grafikkorten.

EDIT: Utvecklar mitt inlägg här. SNB-E 22 kommer bland annat få samma 3D-transistorer som Ivy Bridge får. Uppföljaren till Ivy Bridge kommer dessutom inte att följas av en shrink, utan en ny arkitektur, vilket medför att du får en processor med den senaste fabrikationsprocessen i minst två år. Den andra generationen grafikkort på 28 kommer att vara stabil och prestera otroligt bra. Ny fabrikationsprocess som dessutom kommer att ha mognat tillräckligt.

Upgraderar du innan Windows 8 kommer du att behöva inhandla nya grafikkort som är kompatibla med den nya versionen av DirectX som högst troligtvis följer med. Uppgraderar du samtidigt eller kort efter Windows 8 har släppts så har du egentligen ingen anledning (förutom då DDR4) att uppgradera förrän nästa version av Windows, vilket givetvis kommer att följas av ny grafik och så vidare.

Personligen har jag redan väntat mer än ett år och vet inte ens om jag orkar vänta på SNB-E.

EDIT: Rensade inlägget.

Av .maker

http://www.nordichardware.se/nyheter/71-graphics/43433-amd-be...

AMD har mer eller mindre bekräftat Q4, sen kan det bli förseningar men det ser inte ut så i dagsläget. Den gröna sidan är tystare, det är även nämnvärt att det finns gott om spekulationer om att första generationen 28 kan komma att lida av diverse bristfälligheter associerade med nya fabrikationsprocesser, som till exempel dålig prestanda och olika typer av problem.

Av .maker

"Vissa sidor har börjat spekulera vilt i att nästa generation från både AMD och NVIDIA inte kommer lanseras under 2011-..."

http://www.nordichardware.se/nyheter/71-grafik/43433-amd-bekr...

Hehe.

Av .maker

Jag tror att du kanske använder fel kabel till skärmen, du behöver en Dual Link DVI.

Jag tror att den följer med alla 120Hz-skärmar.