Inlägg

Inlägg som try1t har skrivit i forumet
Av try1t

Söker 1155 moderkort - P67, Z68, Z77

Söker LGA 1155 moderkort efter att nuvarande gått sönder.

Ska ha chipset P67, Z68 eller Z77.

Är intresserad av en snabb affär och kan hämta i Östergötland, Örebro, Södermanland och Stockholm, men helst i närheten av Norrköping. Fraktat är också intressant.

Läs hela annonsen här

Av try1t

Logitech M570 sensor värmeproblem - reservdelar

Min Logitech M570 sensor har delvist slutat fungera. Muspekaren började hacka för några dagar sedan och nu stannar muspekaren helt efter ett tags användande. Har felsökt och kommit fram till att sensorn stänger av sig när den blir varm.

Har tidigare bytt både huvudbrytarna och sidoknapparna. Väldigt dålig kvalité, men tyvärr finns det ingen konkurrens. Priset på M570 har höjts 50% på bara några år i Sverige...

Vad jag vet finns det inga reservdelar att få tag på. Någon som har en M570 eller reservdelar liggandes?

Av try1t

2st Kingston DDR3 1600Mhz ECC 8GB, 2st Sony MS Pro Duo 8GB

Säljer följande i nyskick:

2st Kingston ValueRAM DDR3 1600Mhz PC3-12800 CL11 ECC 8GB (KVR16E11/8)
http://www.kingston.com/us/memory/search/?partid=KVR16E11/8
400kr/st

2st Sony Memory Stick Pro Duo Mark2, 8GB (MS-MT8G)
http://esupport.sony.com/US/p/model-home.pl?mdl=MSMT8G
75kr/st

Mer information och bilder vid intresse.

Finns i Linköping. Köpare betalar ev. frakt.

//Linus

Läs hela annonsen här

Av try1t

Corsair SO-DIMM 1600Mhz 8GB, Sony MS Pro Duo 8GB, Dyrkset

Säljer följande, helt nya och oanvända:

SÅLD Corsair Vengeance SO-DIMM DDR3 1600Mhz CL10, 8GB (CMSX8GX3M1A1600C10)
http://www.corsair.com/en/vengeance-8gb-high-performance-lapt...
300kr

2st Sony Memory Stick Pro Duo Mark2, 8GB (MS-MT8G) inkl. adapter
http://esupport.sony.com/US/p/model-home.pl?mdl=MSMT8G
100kr/st

SÅLD Dyrkset: Southord MPSX-32, Brockhage BPG-10 Lock Pick Gun, SJG-10 Auto jigglers, Southord WP-10, Southord JPXS-6 Jackknife
https://www.lockpickshop.com/MPXS-32.html
http://www.lockpicks.com/brockhagear-pick-gun.html
https://www.lockpickshop.com/SJG-10.html
https://www.lockpickshop.com/WP-10.html
https://www.lockpickshop.com/JPXS-6.html
300kr

Mer information och bilder vid intresse.

Finns i Linköping. Köpare betalar ev. frakt.

//Linus

Läs hela annonsen här

Av try1t

Ditt problem beror på buggig NVIDIA drivrutin. Dessa har liknande problem:

https://devtalk.nvidia.com/default/topic/699498/334-21-driver...
https://devtalk.nvidia.com/default/topic/685307/linux/334-16-...

Följ den här guiden för att uppdatera din drivrutin:

http://ubuntuhandbook.org/index.php/2014/11/install-nvidia-dr...

Av try1t
Skrivet av KTL:

Jag tror inte det är värt att börja nu. Man kan bara gratulera dem som gjorde det för några år sedan. Den stora frågan jag funderar på är hur långvarigt bitcoin blir när väl alla slutar "mina" fram dem? För maskinerierna som gör det här effektivt kommer förr eller senare bli oekonomiska om jag förstår det hela rätt.

Så länge mining är vinstdrivande kommer miners att fortsätta. Om någon del slutar får resterande miners en större del av kakan och nätverket är därför självreglerande. Alltså är det omöjligt att alla slutar.

Bitcoins kommer genereras i över 100 år till. Om det skulle vara så att miners känner att de inte får tillräckligt med belöning från generationen själv kan de även sätta arbiträra gränser på hur mycket det ska kosta att inkludera transaktioner i blocks.

Skrivet av Zotamedu:

https://fundraising.mozilla.org/bitcoin-donations-to-mozilla-...

Lite intressant läsning från Mozilla som gjorde ett A/B test med att ta emot bitcoins vilket ledde till 7,5 % lägre omsättning. Deras slutsats är att det inte är värt besväret och att omsättningen var för låg.

Det är tråkigt att ingen av de större sidorna känner för att släppa information om hur stor omsättningen faktiskt är. Hade hoppats på att Webhallen skulle komma med lite siffror men har inte sett något.

Om du läser artikeln igen förstår du att Mozilla inte drar några slutsatser om huruvida det inte är lönsamt att ta emot bitcoins. Vad de säger är detta, och jag citerar:

Citat:

Seven cents doesn’t sound like much. However, at scale, it adds up. Our donation form will get roughly two million more visitors before the campaign concludes on December 31st — which means adding “Donate with Bitcoin” would reduce income by about $140,000 – a significant amount.

At this time, bitcoin donations are not high enough to offset that lost revenue. We want to make sure bitcoin donors can find a link to give bitcoin, but this test suggests our primary donation form isn’t the optimum location.

De säger alltså att de inte tänker sluta ta emot bitcoins, men att de däremot inte kommer fortsätta använda en text som säger "Donate with Bitcoin" under donationsrutan. Människor är väldigt lätta att sidetracka. T.ex. har Wikipedia gjort omfattande tester gällande donationssidor och har kommit fram till att desto mer minimal den är desto bättre.

Skrivet av Sando:

Bitcoin är ju precis inte en valuta att lita på. Marknaden har grymma slängar, som till och med får krisen för den ryska rubeln att blekna. När dessutom inget produceras i bitcoins så ger det inte ens handelsfördelar...

Rubriken är inte korrekt. Microsoft tar nämligen inte emot betalningar med bitcoin. En mer korrekt rubrik vore att "Microsoft använder växlingtjänst som accepterar bitcoins". Bitcoinsen hamnar aldrig på ett Microsoft-konto, utan växlas och säljs vidare. Det här vore endast nyhetsvärdigt om Microsoft skulle köpa tjänster med de bitcoins som de får in. Gör de annat har det ingen betydelse för bitcoin som valuta.

Vet inte hur länge ni kommer argumentera för huruvida ditt och datt tar emot bitcoins eller inte. Precis som jag kan ta emot EUR genom banköverföringar och se SEK i mitt bankkonto tar Microsoft emot bitcoins. Detta har flera positiva aspekter från både användarens och företagets perspektiv, från att inte behöva ha bankkonto och uppge alla sina uppgifter på varje utcheckningssida till att möjliggöra världsomspännande transaktioner utan friktion.

Av try1t
Skrivet av Marinlik:

Nej det är ingen slump. Det är som jag sa billig marknadsföring. Han skriver om vad som är aktuellt i företaget. Just nu är det att de låter ett annat företag ge dem pengar för att dell inte skall behöva ta risken som Bitcoins är. Inget där tyder på att han är extremt entusiastisk för bitcoins och själv satsar i bitcoins. Om något så tyder detta på att Dell inte litar på bitcoins särskilt mycket men gärna hoppar på populäritetståget som Bitcoin är hos många och den marknadsföring det ger.

De implementerar det för att risken är väldigt låg. Folk betalar företag A som sen skickar Dell den summan i dollar som Dell vill ha. Det är ingen riktig risk för Dell där. Det är ett gigantiskt steg från detta till att personer betalar Dell i bitcoins. Det skulle vara extremt mycket mer riskfyllt för Dell.

Vet inte vad du argumenterar om. Jag har aldrig sagt att det är praktiskt att ta emot BTC i dagsläget, även om värdet är relativt stabilt för tillfället. Men vi pratar om ett privat företag med $57 miljarder i intäkter under 2013. Med din logik borde redan alla företag börjat ta emot BTC, men det är absolut inte fallet.

Av try1t
Skrivet av Marinlik:

Vart ser du denna fantastiska entusiasm? Du måste förstå att det du läser på hans twitter är marknadsföring. Allt jag ser är ett par få tweets om att Dell nu tar bitcoins. Med ett par av de absolut vanligaste marknadsföringstermerna runt det.

Dell är med all sannolikhet entusiastiska för att det är billig marknadsföring. Genom att börja "ta betalt i bitcoins"(Fast inte på riktigt) så får de billig marknadsföring och hamnar på framsidan av massa tekniksidor och forum.

Steget från detta till att faktiskt ta betalt i bitcoins är som sagt gigantiskt och med all sannolikhet inget som kommer hända på många år, om så här stora företag ens börjar göra det någon gång utan att direkt växla dem till en stabil valuta.

Det Dell gör nu är relativt billig marknadsföring utan mycket risk. Att faktiskt ta betalt i bitcoins vore extremt riskfyllt.

Marknadsföring helt klart, men det är ingen slump att hela hans feed är fullt av #bitcoin. Han måste tro på det, annars skulle Dell inte ha implementerat det från första början.

Utan tvekan långt kvar tills majoriteten tar betalt i endast virtuella valutor.

Du borde läsa den här artikeln: https://stripe.com/blog/bitcoin-the-stripe-perspective

Av try1t
Skrivet av Marinlik:

Ja Dell kan ta ut en del i BTC. Men det finns verkligen ingen anledning för dem att göra det. Men det finns ett stort antal anledningar att inte göra det. Jag blir extremt förvånad om en enda stor butik faktiskt tar betalt i BTC inom 5 år. Nu får de billig marknadsföring. Men att faktiskt ta betalt i BTC är ett gigantiskt steg från detta.

Du får komma ihåg att en av de största fördelarna med Bitcoin är dess friktionslösa transaktioner. Med tanke på hur entusiastisk Michael Dell (Dells ägare) är skulle jag inte vara förvånad om han redan nu tar ut en del i BTC. Titta bara på hans Twitter feed: https://twitter.com/MichaelDell

Skrivet av nackskägg:

Du har fel.

Nej, din pseudo-science är det som är fel. Pajkastning kan du utöva på andra ställen, tack.

Av try1t
Skrivet av nackskägg:

Vad du än tycker så är det inte Dell som accepterar bitcoin, eftersom de inte hanterar coins överhuvudtaget.

Faktum är att det är exakt som när företag anlitar ett kreditbolag till att hantera fakturor. Dell slipper ta risken det innebär att hantera BTC och får betalt i pengar, precis som när kreditbolaget tar risken när folk handlar mot faktura.

För övrigt kom proto-hönan först. Det första hönsägget lades inte av en höna.
Evolution, du vet.

Ja, Coinbase är mellanhand mellan Dell och Bitcoin. Dell kan redan idag ta ut en del av inkomsten i BTC redan nu. Den funktionaliteten finns redan hos Coinbase. Och om det fungerar bra finns möjligheten för dem att gå över till 100% BTC i framtiden. Som sagt en del av adoptionskurvan.

Nej, "proto-hönan"(vad det nu ens betyder) kom inte först. Båda utvecklades simultant. Det första "hönsägget" lades när människor tyckte att en viss population av fåglar borde kallas för höna och deras ägg för hönsägg. Evolution, du vet.

Av try1t
Skrivet av KalBumling:

Ipv6 är bra mycket bättre än ipv4 också, min IT-lärare i slutet av 90-talet lovade på heder och samvete att ipv4 skulle vara helt borta föra 2005! Brukar krävas rätt mycket för att protokoll/infrastruktur ska bytas ut, behövs nåt betydligt bättre än Bitcoin för att den nya valutan ska ta över .

Absolut! Det är många faktorer som påverkar hur användbar en ny teknologi är. Om den nya teknologin bara är marginellt bättre är det ofta den inte adopteras.

Skrivet av nackskägg:

Som alltid är det lite fel att säga att de accepterar bitcoins när de själva inte har hand om coinsen, utan ändå får betalt i riktiga pengar.

Det är ju ungefär som när företag anlitar Klarna för att hantera betalning mot faktura.

Håller inte med alls. Det är en naturlig del av adoptionskurvan. Vad kom först, hönan eller ägget?

Av try1t
Skrivet av Demonoidz:

Med alla säkerhetsfel som finns med just BTC så är det föråldrat, inte för att tala om transaktionshastigheterna (även fast de flesta sidor accepterar en confirm).
Vet inte hur mycket du har kollat runt, men Blackcoin är en av de banbrytande.

Va? Alla säkerhetsfel?

Kortare konfirmationstider har många andra problem.

Skrivet av AnteBellum:

cryptcoin och snart smartcoin!

Alla nya altcoins är "banbrytande" enligt dess fans. Ingen har kommit i närheten av Bitcoin ännu. Tänk på att Bitcoin fortfarande kan utvecklas och kommer implementera nya features som fungerar och gynnar nätverket.

Av try1t
Skrivet av Demonoidz:

Frågan är snarare när de börjar att ta emot de bättre cryptovalutorna såsom Blackcoin, LTC osv istället för det urådlrade BTC.

Bitcoin är inte föråldrat. Butiker kommer inte börja acceptera andra kryptovalutor innan de växer sig tillräckligt stora. Inga altcoins jag har sett hitintills är banbrytande.

Av try1t

Dell accepterar nu bitcoin

https://twitter.com/MichaelDell/status/490162239983599616

Webhallen kan nu betala Dell direkt med bitcoins! Vad tror/tycker ni? När börjar resten av alla butiker ta emot bitcoin?

Av try1t

Tack, fungerar perfekt med RT-N56U! Äntligen slipper man Inteno-switchen och jag märker en stor skillnad! Testade med olika "Special Applications" inställningar utan att se någon skillnad.

Inställningar:

http://i.imgur.com/SaVO0XP.jpg

Av try1t

Z97-A vs Z97-AR

Vad är skillnaden? Det jag kan se är att Z97-A har VGA/DVI och 1 extra SATA-kabel.

Av try1t
Skrivet av SilverStone EU:

Good news for those waiting for ML07, this case will be available in Europe on the 28th of May!!!

Release date for FT05 and RV05?

Av try1t
Skrivet av morxy49:

Vad är det för reklam? aldrig sett någon reklam i chrome.

Skrivet av niclasc:

Samma här. Har kört Chrome i många år och aldrig sett nån reklam

Skrivet av iSw3de:

Ifall du ser reklam som "Google" smyger in så har du med störst sannolikhet virus

Med standardinställningar skickar Chrome personlig data i bakgrunden till Google: https://support.google.com/chrome/answer/114836?hl=en

Av try1t
Skrivet av SilverStone EU:

Thank you! No current plan up to Q2. Look forward to Q3....

When will FT05 and RV05 be released?

Av try1t
Skrivet av CHolmstedt:

Appropå säkerhet och lösenord. När jag loggar in här på Sweclockers skickas ju mitt lösenord i klartext, några planer på TLS certifikat snart för https?

Skrivet av Stefan Lundmark:

Har du kollat dataströmmen? Det är nämligen så att bara för att man inte använder TLS så betyder det ju inte att saker och ting skickas i klartext.

Line-based text data: application/x-www-form-urlencoded username=try1t&password=LÖSENORDHÄR&remember=true&token=guest

Dags att implementera HTTPS...