Inlägg

Inlägg som try1t har skrivit i forumet
Av try1t
Skrivet av miklon:

Inte tigerdirect.com i alla fall.

Det är såklart upp till varje företag att bestämma hur de vill göra med returer. Vet inte hur lagarna ser ut i USA, men antar att du skulle få tillbaka pengar i Sverige.

Av try1t
Skrivet av Reyintaz:

Att vara anonym till internet må vara bra, men ibland vill man inte allt allt ska vara anonymt. Om någon lyckas sno pengar från mitt konto för att skicka det till sin egen så vill jag att min bank ska kunna spåra denna överföring så att jag kan få tillbaka mina pengar. Detta är något som jag misstänker inte fungerar med Bitcoin.

Bitcoin är populärt nu för att många använder det och accepterar det, men det finns inga som stödjer upp det.

Låt oss ta Sverige som exempel, vad händer sen när inga arbetar för att tjäna in SEK utan bara Bitcoin, men den svenska regeringen fortfarande vill ha sina skatter och avgifter betalade i SEK. Det finns inga som har SEK kvar att växla in för så alla som sitter med Bitcoins har ingen de kan växla med.

Vad händer då? Tyvärr styr de stora makterna (regeringar) vilka valuter som kommer gå runt i det långa loppet. Och det är inget direkt att klaga på, utan det är bra.

Idag betalar du och butiker väldigt dyrt för att få tillbaka pengar om de skulle bli stulna; bankavgifter, skatter, kreditkortsavgifter osv. Polisväsendet kommer fortfarande finnas kvar. Skydd mot detta kan implementeras i Bitcoin också i form av att du använder ett tredjepartsföretag som sköter dina BTC, dock kommer detta självfallet vara avgiftsbelagt.

Den dagen alla arbetar för att tjäna BTC och inte SEK kommer världen att se väldigt annorlunda ut. Jag kan inte spåna framtiden, men företag kommer fortfarande vara beskattade och moms kommer finnas kvar.

Av try1t
Skrivet av Zotamedu:

Fast det är nog mer troligt ett PR-jippo än något annat.

http://bitcoinboard.net/tigerdirect-processes-250000-bitcoin-...

Av try1t
Skrivet av Sando:

Det där är som att säga att PayPal har varit en massiv valuta de senaste tio åren, eller att folk använder Visa istället för kronor när de går till butikerna. Ingen av de där (förutom möjligtvis Virgin, de har ju ingen affär) använder bitcoin som valuta. Det finns inga priser i bitcoins (det viktiga) och inga trillar ner i deras wallets...

Det handlar om publicitet, och att casha in på att folk sitter på värde de inte kan använda. Den stora nyheten är inte att butiker accepterar bitcoins, utan att butiker köper in i bitcoins, eftersom pengarna då cirkulerar.

Jag erkänner att det är dumt att dra paralleller till vanliga betalningssystem, men det jag försöker säga är att växla BTC till fiat är inte helt olikt andra valutaväxlingar.

Det är klart att företagen ser potentialen i att de kan öka omsättningen och inkomster. Annars hade de inte implementerat betalning med BTC.

Av try1t
Skrivet av Söderbäck:

Nu jämför du väl ändå äpplen och päron. Du kan väl inte jämföra internets utbredning på 90talet med volatiliteten hos ett värdepapper? Det låter för mig lika knäppt som att jämföra en kaktus utbredning med köldtåligheten för blå båtfärg.

Och vad som är "normalt" för en valuta som inte är statligt förankrad och som vi inte sett någon motsvarighet till tidigare tycker jag är att hoppa till förhastade slutsatser. För att jag ska kunna kalla något normalt behöver jag en referenspunkt och denna har jag svårt att se för bitcoins för jag inte har inte sett något som i närheten liknar detta fenomen tidigare. Nog om det.

Denna del är intressant! Det innebär att många olika företag kan ta emot bitcoinbetalningar vilket verkligen breddar potentialen för att bitcoins ska kunna användas av folk att faktiskt handla med oavsett invändningen om att det sker en mellanväxlning först. Så det är ju fint. Men tar det inte bort hela fördelen med bitcoins? Blir ju mellanhänder som tar ut växlingskurser och avgifter iaf då :).

Aja. Intressant är det iaf. Spännande utveckling.

Det man måste tänka på är att Bitcoin är ett betalningssystem, en teknologi, vars enda valuta heter bitcoin. Det är därför jag parallelliserar gentemot andra teknologier när jag säger att det är "normalt". Jag erkänner att kalla det "normalt" är lite dumt då Bitcoin inte är likt något annat.

Fördelen med Bitcoin gentemot andra betalningssystem är bland annat att det är decentraliserat, anonymt (snart kan du vara helt anonym) och dess avgifter är en bråkdel. BitPay har ingen avgift upp till 100000$.

Av try1t
Skrivet av AMAGAT:

Tror det är lite det som är problemet. Internetsidor som Myspace med flera har ju visat sig vara väldigt övervärderade eftersom internet ändrar sig ständigt så vet man inte om det är en så säker investering i stora internetsidor. Vilket inte innebär att det är en dålig sak att lägga pengar på men alla är inte direkt villiga att ta den risken.

Och när det gäller bitcoins så handlar det ju om en valuta som är precis sån att värdet förändras ständigt så det är ett risktagande i sig att inneha valutan vilket är lite problematiskt.

Skillnaden gentemot Bitcoin är att du inte investerar i ett företag med "one point of failure", du investerar i en decentraliserad teknologi. Bitcoin bryr sig inte om bitcoins värde (Bitcoin är betalningssystemet, bitcoin(s) är valutan, de är två helt olika saker). Bitcoin kommer överleva tills den dagen då ingen använder det längre.

Skrivet av KTL:

Även om de här butikerna tar emot mynten, det är väl försent att sätta igång för de flesta om man såvida inte har tillgång till rejäl energiförsörjning och en farm med top notch grafikkort att jobba med. Annars är väl strömförbrukning kontra miningresultat för hög. Så för de som är sena in finns det väl inget att vinna? Blir som om jag skulle växla kr till dollar när butiken i sin tur accepterar båda. Nada vunnet på att göra så.

Så långt har jag begripit att situationen är just nu men någon får hemskt gärna rätta mig. Den instabila kursväxlingen är väl det stora som gör även mig skeptisk till det hela.

Grafikkort generarar inte tillräckligt med hashes/s för att vara värda det längre. Du kommer aldrig få tillbaka investeringen. För vanligt folk är det bäst att köpa BTC på direkten.

Av try1t
Skrivet av miklon:

Med undantag från möjligen Virgin Galactic så tvivlar jag på att någon av de där ställena accepterar bitcoins som betalning, det är snarare så att de använder sig av BitPay eller liknande tjänst, vilket innebär att kunden betalar bitcoins till BitPay som sedan betalar ut USD, EUR, GBP eller vad butiken nu föredrar. Så man kan lika gärna säga att de accepterar SEK som betalningsmedel, eftersom jag kan betala med SEK till Paypal eller min kreditkortsutgivare.

Jag har inte kollat igenom alla, men varken Scan, Overstock eller Tigerdirect har någon prissättning i bitcoin och åtminstone Scan och Tigerdirect skriver i sina villkor att det inte går att få återbetalning i bitcoin. Det är intressant för att det visar att volatiliteten hamnar hos kunden, ensidigt.

Om du köper något för 1 btc idag och sedan returnerar det om en vecka kan du inte vara säker på om du kommer få tillbaka 1 btc, 0,75 btc eller 1,25 btc.

Skrivet av Nestor:

Det är framförallt den här ostadigheten i valutans värde som gör att jag är skeptisk till det hela.

Det stämmer att ingen av dessa accepterar BTC direkt utan att växla till den lokala valutan. De accepterar fortfarande BTC, precis som kreditkort accepterar olika valutor och växlar till den efterfrågade valutan. BTC värde svänger p.g.a. spekulation och andra händelser. Det är helt normalt i en ny marknad med nya teknologier som denna att det är ostabilt. Se bara till internet i slutet av 90-talet.

Man kan få återbetalning i BTC från alla dessa ställen genom BitPay, hur mycket man får beror på nuvarande växlingsvärde.

Av try1t

Bitcoin - Till Alla Naysayers

Idag började Scan.co.uk acceptera bitcoins. Overstock.com, Tigerdirect.com, Cheapair.com och Virgin Galactic, för att nämna några få, accepterar redan bitcoins. Bitcoins community är mycket större än vad ni tror att det är. På reddit finns det nu över 102000 subscribers och bitcointalk.org har över 237000 medlemmar.

Bitcoin är ett experiment likt inget annat tidigare skådat. Läs på vad Bitcoin verkligen är och dra dina egna slutsatser från den fakta som idag är tillgänglig:

Alla möjliga resurser: https://bitcoin.org/en/resources
FAQ: https://en.bitcoin.it/wiki/FAQ
Myter: https://en.bitcoin.it/wiki/Myths
Bitcoin wiki: https://en.bitcoin.it/wiki/Main_Page
Wikipedia artikel: http://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

Bitcoin 101 playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzctEq7iZD-7-DgJM604zs...
Presentationer av Andreas M. Antonopoulos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLbSdnuFOLV4nMiQG9gvPBX...
Bitcoin vs guld: https://www.youtube.com/watch?v=_4QFErOdTag
Bitcoins tillväxt är normal: https://www.youtube.com/watch?v=qHUPPYzzZrI&list=PLzctEq7iZD-...
Deflation: https://bitcointalk.org/index.php?&topic=11627

Disclaimer: Jag anser att det nuvarande ekonomiska systemet är korrupt och ineffektivt. Att Bitcoin är en mycket lovande innovation som kan ta ge tillbaka makten till folket. Att sprida dess kunskap gynnar alla.

Av try1t

Till alla naysayers: Scan.co.uk började acceptera bitcoins idag. Tigerdirect.com och Overstock.com, för att nämna några få, accepterar redan bitcoins. Läs på lite innan ni kommenterar.

Av try1t
Skrivet av Nardds:

Vart sprider hackarna lösenorden? Kan man se dom någonstans?

AICLOUD VULNERABLE IP LIST: http://pastebin.com/nJE7KApf

DIRLISTING VULNERABLE IP LIST: http://pastebin.com/ASfYTWgw

Av try1t

TigerDirect.com Accepterar Nu Bitcoin

Av try1t

Vilken version av HDMI har den?

Av try1t

Welcome! Any plans for successors to FT03?

Av try1t
Av try1t
Skrivet av Ludde1224:

Inte vad jag kommer ihåg. Det borde väl ändå isåfall ha slutat med blåskärmar när jag rensade datorn helt och installerade om?

Om du installerade nya drivrutiner eller annat som påverkar OS så kan du ha gjort samma sak efter att du ominstallerade OSet också.

Annars tror jag att din PSU har degraderats och därmed gör att din dator inte längre är stabil, något som ofta händer efter ett par år med billiga nätaggregat.

Av try1t
Skrivet av Ludde1224:

Ungefär två veckor sedan började alla blåskärmarna. Hur vet jag inte, men jag har inte ändrat någon hårdvara eller köpt någonting annat nytt som det isåfall kan ha berott på.

Du installerade inte någon ny mjukvara runt den tiden?

Av try1t

Du har inget RAM!!!

Skämt åsido, har du sett till att CPU-kylaren sitter fast ordentligt och har kontakt med CPUn?

Av try1t
Skrivet av Marcusk:

Hårddiskar och DVD spelare brukar i vissa chassin fästas med gummiringar, då använder man sådana skruvar för att fästa de.

Du kan läsa manualen om du inte tror mig, 3dje sidan:

http://www.silverstonetek.com/downloads/Manual/case/Multi-SG0...

Då har man lärt sig något nytt. Lyssna på ^

Av try1t
Skrivet av Marcusk:

Det är den undre du ska använda, den övre är förmodligen till hårddiskar eller DVD spelare.

Oh nej, där har du helt fel. Hur ska du någonsin kunna fästa peripherals med den övre typen av skruv?

Av try1t

EDIT: Den övre är för peripherals med de speciella gummifästena och den undre ska du använda till moderkortet.